Jarino Dakkapel Venlo

Dakkapel Venlo

Stoort u zich aan de beperkte lichtinval van uw schuin dak? Door een dakkapel te installeren lost u beide problemen op. U creëert ten eerste een verhoogde benutbare ruimte, en daarnaast vergroot u de lichtinval. Zo kunt u een voorheen loze ruimte invullen als studeerkamer. Het verhogen van het beloopbare m2 zorgt er tevens voor dat u de pandwaarde van uw woning in Venlo vergroot. Dakkapellen kunnen worden geleverd in zowel een houten als kunststof variant, prefab of ter plekke geïnstalleerd. Dit brengt diverse mogelijkheden met zich mee. Zo biedt een dakkapel van hout meer sfeer en een warme uitstraling, terwijl een kunststof dakopbouw minder onderhoud kent. Via ons netwerk werken wij samen met diverse dakkapelspecialisten uit Venlo. Daarom vraagt u bij ons gemakkelijk en snel verschillende offertes aan, die u zelf met elkaar kunt vergelijken. Zo kiest u altijd voor de specialist die bij u past!

Vergelijk offertes
U ontvangt maximaal 5 offertes

Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)
Gelieve dit veld leeg te laten.

Vergunningskosten Venlo

Wanneer u de aanschaf van een dakkapel, nokverhoging of dakopbouw overweegt, dan dient u niet alleen rekening te houden met de prijzen voor het product zelf. Naast de standaardkosten komen hier nog diverse kosten bij, zoals voor het aanvragen van een vergunning. Deze vergunningskosten verschillen per gemeente, maar vallen wel binnen bepaalde kaders. Zo houden vrijwel alle gemeentes zich aan de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht. In een welstandsnota wordt deze per gemeente uitgewerkt tot bepaalde richtlijnen voor het plaatsen van een dakkapel, zo ook in Venlo. Over het algemeen komen de kosten voor een vergunning (bouwleges) op zo’n vier procent van de totale bouwsom. Dit betekent een bedrag rond de €150,- en €300,-. Vraag bij het gemeenteloket van Venlo naar de precieze prijzen.

Richtlijnen

Voor het installeren van kunststof of houten (prefab) dakkapellen in Venlo gelden enkele richtlijnen. Deze staan omschreven n de WABO, en verschillen per gemeente. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • Richtlijnen voor de maximale vergunningsvrije hoogte van de dakkapellen. Dit is in de meeste gemeentes 175 centimeter.
  • Aanwijzingen voor de afstand tot dakrand, nok, en dakgoot.
  • Beperkingen van de maximale grootte. Voor een groot aantal gemeentes mag een dakkapel niet breder uitvallen dan de helft van het dakvlak.
  • Een verbod op het plaatsen van een houten dakkapel op bijgebouwen en uitbouwen.
  • Aanwijzingen voor het aanvragen van een vergunning.
Wilt u zeker weten dat de door u bestelde (prefab) dakkapel aan alle voorwaarden voldoet? Overleg dan met een dakkapellen specialist uit Venlo, deze kan u tevens helpen bij het verkrijgen van een vergunning. Kijk op vergunningscheck.nl wanneer u zelf de richtlijnen en prijzen voor bouwprojecten in Venlo wilt nakijken.
Dakkapellen offerte aanvragen
Dakkapel hout Venlo

Houten dakkapel

Houten dakkapellen werden vroeger vaak geplaatst. Tegenwoordig wordt er echter regelmatig gekozen voor de kunststof versie. Dakkapellen van hout vereisen namelijk een grondige en regelmatige reiniging, en hebben een kortere levensduur. Daarbij komt dat u een houten dakkapel regelmatig moet onderhouden. Om de kwaliteit en aanblik van het houtwerk hoog te houden adviseren wij om dit minimaal eens in de vijf jaar te schuren en verven. Controleer bovendien of er in het hout geen scheuren en andere beschadigingen zijn ontstaan. Op deze manier voorkomt u dat er lekkage ontstaat. De houten dakkapellen laat u wel gemakkelijker repareren, wat in reparatiekosten sterk kan schelen.

kunststof Dakkapel Venlo

Kunststof dakkapel

Kunststof (prefab) dakkapellen kunnen in diverse designs en kleuren geleverd worden. Het grote voordeel van kunststof is dat dit weinig onderhoud nodig heeft, waardoor u hierop in kosten bespaart. De prijzen voor een kunststof dakkapel liggen echter wel hoger dan de houten variant. Doordat de levensduur van kunststof echter langer is, en het materiaal een hogere isolatiewaarde heeft, vallen de relatieve prijzen voor kunststof wel lager uit. Daarnaast zal een kunststof dakkapel zorgen voor een hogere stijging van de prijswaarde van uw pand in Venlo. Het is maar in een aantal gevallen mogelijk om een vergunningsvrije dakkapel te laten plaatsen.

zinken dakkapel Venlo

Zinken dakkapel

Naast de houten en kunststoffen dakkapellen, bestaan er nog diverse andere materialen waarmee de specialisten uit ons netwerk in Venlo de nokverhoging kunnen afhandelen. Een voorbeeld is zink. Zink is met name bekend vanwege de zinken oplossingen voor het hemelwaterafvoer, maar het is tevens een goede keuze als basismateriaal voor uw sleepdakkapel. De prijzen voor het toepassen van zinken onderdelen hangen met name af van de mate van voorbereiding die nodig is voor de installatie. Het onderhoud voor de zinken sleepdakkapel is vergelijkbaar met die van het zinken hemelwaterafvoersysteem. Combineer deze voor een besparing in onderhoudskosten, en een snelle verbetering van het wooncomfort.

dakkapel rieten dak

Dakkapel in rieten dak

De meeste soorten dakbedekking vormen een geschikte ondergrond voor het installeren van een sleepdakkapel. Zo ook een rieten dakbedekking. Omdat de professionals waar wij mee samenwerken vaak de vraag krijgen of een rieten dakconstructie te combineren is met een dakopbouw, hier het eenvoudige antwoord: Ja, dat is mogelijk. Het is dan wel vereist dat u samenwerkt met een ervaren vakman uit Venlo, die u van de nodige informatie en tips zal voorzien. Daarbij komt dat vergunningsvrije dakkapellen bij een rieten dakbedekking vrijwel onmogelijk zijn. Begin dus al vroeg met het aanvragen van de nodige vergunning. Zo kunt u direct beginnen met bouwen.

Prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Zowel houten als kunststof dakkapellen kunnen de bij ons aangesloten leveranciers in Venlo prefab aanleveren. Prefab staat voor voorgefabriceerd. Dit betekent dat de opbouw voor uw (schuin) dak in de fabriek al volledig in elkaar wordt gezet. De prijzen hiervoor verschillen uiteindelijk weinig van de standaardvariant. Wanneer u een prefab dakopbouw bij ons bestelt, dan zal een expert uit ons netwerk eerst bij u thuis langskomen voor het opnemen van de maten en het doorspreken van de wensen. Daarna zal de bouwconstructie in de fabriek prefab in elkaar gezet worden. Voor de plaatsing bent u daardoor maar één werkdag kwijt. Zo profiteert u snel van een verhoogd wooncomfort!

nokverhogende dakopbouw Venlo

Nokverhoging

Een nokverhoging is feitelijk een grote dakkapel. Een nokverhoging is één- en tweezijdig uit te voeren, waardoor u een extra verdieping creëert. Indien u in Venlo woont, dient u hiervoor in de meeste gevallen een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket. De ruimte die een nokverhoging oplevert is aanzienlijk, maar de prijzen die u hiervoor betaalt ook. De bij ons netwerk aangesloten experts adviseren daarom altijd om goed te kijken naar de hoeveelheid extra ruimte die zij wensen. Gaat het enkel om een wens voor meer licht? Overweeg dan een kleinere dakkapel, of kies voor een eenzijdige nokverhoging. Beide oplossingen bieden diverse voordelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van bedrijven uit ons netwerk?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan. Bedrijven uit ons netwerk plaatsen jaarlijks vele dakkapellen in heel Nederland.

dakkapel offerteaanvraag
Dakkapel schuin dak

Schuin dak

Heeft uw woning in Venlo een schuin dak? Dan kunt u kiezen uit zowel een dakkapel, dakopbouw als nokverhoging. Afhankelijk van uw wensen zijn deze beschikbaar in een houten of kunststof (prefab) model. Een expert helpt u graag bij het maken van een keuze. Naast schuine daken is ook een plat dakoppervlak te verhogen. Het risico bij de verhoging van een plat dak is wel dat de esthetische waarde, het aanzicht van uw woning achteruit kan gaan. Het is daarom van belang om goed te kijken naar het materiaal waar u de dakopbouw van laat maken, en eventueel het design dat u voor de kunststof kiest.

Dakopbouw schuin dak Venlo

Dakopbouw

Naast een nokverhoging kunt u tevens kiezen voor een dakopbouw bij uw schuin dak. Een dakopbouw is in feite een dakkapel met een verhoogde of verlegde nok. Deze is prefab binnen een dag te plaatsen, mits de vergunning op orde is. Omdat het verkrijgen van een vergunning meerdere maanden kan duren, is het van belang hier op tijd mee te starten. Wist u dat een dakopbouw zowel op een schuin als plat dak is te plaatsen en bent u benieuwd naar de opties voor opbouwen op een plat dakoppervlak? De dakwerken experts uit ons netwerk informeren u graag over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

polyester dakkapellen Venlo

Polyester dakkapel

Wie geen heel stevig dak heeft, maar toch een dakkapel wil laten plaatsen, doet er goed aan de mogelijkheden voor polyester dakkapellen te onderzoeken. Een polyester dakopbouw heeft geen zware balkconstructie nodig, doordat het een zeer licht gewicht materiaal is. Daarnaast heeft polyester vele andere voordelen. Zo heeft het een lange levensduur en is er na montage weinig tot geen onderhoud meer nodig. Andere voordelen van het materiaal zijn de duurzaamheid, de uitstekende isolatie, de bestendigheid tegen weersinvloeden en de diverse designopties. Laat altijd controleren of een polyester dakkapel geschikt is voor uw woning of bedrijfspand in Venlo.

Sleepdakkapel schuin dak

Sleepdakkapellen

Dakkapellen met een schuin aflopend pannendak, ook wel sleepdakkapellen genoemd, zijn dakkapellen die niet op elk dak in Nederland kunnen worden geplaatst. Dit komt doordat een dergelijk schuin aflopend pannendak alleen op een bestaand schuindak is te monteren om problemen als lekkage te voorkomen. Hiervoor moet het dak van het huis een hellingshoek van minimaal 35 graden hebben, en mag het pannendak van de dakkapel niet meer dan 19 graden hellen. Het maakt hierbij niet uit welke dakpannen het dak heeft. Een sleepdakkapel wordt over het algemeen gekozen vanwege de esthetische waarde: het past binnen het bestaande aanzicht van het huis. Kijk altijd naar de vergunningsvrije opties.

dakkapel met terras

Dakkapel met deur

Hoewel de experts uit ons netwerk in Venlo in de meeste gevallen een prefab houten nokverhoging plaatsen, is het tevens een optie de standaard oplossingen verder uit te breiden, voor een verhoging van het wooncomfort. Een mogelijke uitbreiding is de toevoeging van een deur in de dakkapel. Deze deur geeft bijvoorbeeld direct toegang naar een dakterras of balkon. Hebt u de ruimte niet om een balkon te creëren? Overweeg dan de opties voor een Frans balkon. In dit geval slaan de deuren van de kapel naar binnen open, en plaatsen wij een hekje voor de raamopening. U krijgt zo een heerlijk buitengevoel.

dakopbouw met balkon Venlo

Dakkapel met balkon

Bent u op zoek naar een manier om naast meer licht en ruimte in huis, tevens meer zitplek voor buiten te realiseren? Het is een optie om een deel van de geplaatste dakkapellen om te bouwen tot balkon. Dit betekent dat u op de bovenverdieping een heerlijke zitplek realiseert, die u direct vanuit de slaapkamer bereikt. Het nadeel van een dergelijke oplossing is dat hiermee wel enige woonruimte verloren gaat. Het dakbalkon neemt de plaats in van het loopoppervlak van één van de slaapkamers. Deze leefruimte krijgt u er dan buitenshuis natuurlijk wel bij. De prijzen hiervoor hangen af van verschillende factoren, waaronder uw materiaalkeuze.

Prijs dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Waar men bij een schuin dakoppervlak meestal kiest voor het toepassen van een dakkapel of nokverhoging, is voor een plat oppervlak de dakopbouw de meest populaire keuze. Bij een dakopbouw wordt er een gedeelte bovenop het dak geplaatst. Het is dankzij de vele modellen, materialen en opties voor afwerking mogelijk om deze opbouw volledig in te passen in de stijl van uw pand. Bij een dakopbouw hoeft u bovendien niet alleen te denken aan extra woon- of slaapruimte, het is tevens mogelijk om hiervan een terras te maken, of de dakopbouw te combineren met een balkon.

Kosten dakopbouw

Evenals bij een dakkapel worden de kosten voor een dakopbouw beïnvloed door diverse factoren. De grootste factor is het model waar u voor kiest. U hebt onder andere de keuze uit modellen van 45 en70 graden, en in een rechte hoek. Daarnaast is het in een aantal gevallen een optie om het model geheel zelf samen te stellen. Een tweede invloedsfactor is het materiaal waarvoor u de keuze maakt. Kunststof is hierbij duurder dan hout of aluminium. Vervolgens dient u te bepalen wat de afmetingen worden, en of u de dakopbouw prefab of door ons op locatie laat fabriceren.

Dakkapel renovatie

Veel van onze klanten uit Venlo weten niet dat het naast het plaatsen van nieuwe (prefab) dakkapellen onze vakmannen ook gespecialiseerd zijn in de renovatie van bouwconstructies. Dit betekent dat uw nokverhoging of dakopbouw door ons snel en vakkundig gerenoveerd kan worden, opdat u de levensduur verlengt en de kwaliteit behouden blijft. Bij de renovatie van een dakkapel kan elk bedrijf uit ons netwerk de oude houten kozijnen vervangen door kunststoffen of hardhouten kozijnen die een betere isolatie bieden. Daarnaast zorgen de specialisten ook voor het herstellen of vervangen van de dakbedekking, of de reparatie aan de binnenzijde van de dakkapel.

Dakkapel reinigen

Wilt u zich verzekeren van de kwaliteit van de dakopbouw of nokverhoging, en de minimale levensduur? Laat dan uw dakopbouw periodiek reinigen door een professional uit Venlo, of voer deze klus zelf uit. Bij het reinigen van kunststof hoeft u enkel te denken aan een poetsbeurt met water en allesreiniger, om groene aanslag te voorkomen. Houten dakkapellen vereisen enigszins meer onderhoud. Om het hout te beschermen tegen de invloeden van weer en wind raden wij aan om deze minimaal eens in de vijf jaar te schuren en te verven. Zo blijft de kwaliteit en levensduur van het product gegarandeerd behouden.

dakkapel schuin dak Venlo

Puntdak ofwel zadeldak

Naast het standaard plat en schuin dakoppervlak, bestaan er vele meer specifieke aanduidingen voor een dakconstructie. De meeste woningen in Venlo hebben bijvoorbeeld een puntdak, een schuin dakoppervlak dat vanaf twee zijden in een punt bijeenkomt. Een speciaal soort puntdak is het zadeldak. Hierbij is de punt scherper dan 15 graden. Deze scherpe punt biedt voor sommige klanten reden tot zorg; zij vragen zich af of in dit geval een nokverhoging nog wel mogelijk is. Het antwoord hierop is: Ja, dat is zeker een optie. Zelfs bij een dakopbouw van een plat oppervlak, is de realisatie van een zadeldak nog een optie.

dakkapel plat dak Venlo

Dakkapel plaatsen

Tot slot nog enige tips over het plaatsen van uw nokverhoging of dakkapel: maak ten eerste altijd de keuze tussen een prefab plaatsing of een constructie die men ter plekke in elkaar zet. Welke variant het meeste voordeel biedt, hangt af van de wensen die u hebt op het gebied van budget en bouwoverlast. Daarnaast is er maar een klein aantal vergunningsvrije oplossingen. Ga daarom al vroeg in het proces bij het gemeenteloket in Venlo langs, voor de aanvraag van een vergunning. Zo weet u zeker dat de bouw op elk gewenst moment is te beginnen. De specialisten uit ons netwerk helpen u met plezier.

Dakkapel prijzen

Over het algemeen komen de prijzen voor een nieuwe dakkapel te liggen tussen de €3.000,- en €5.000,-. De exacte prijs is afhankelijk van vele factoren zoals het materiaal waarvan u de dakkapel laat maken en de afmetingen van het model. Zo beginnen de prijzen voor houten dakkapellen ongeveer bij €3.000,- terwijl dit voor kunststof dakkapellen algauw €3700,- is. De prijzen hangen dus vooral af van wat u wilt. Wilt u graag weten wat de exacte kosten worden voor een dakopbouw naar uw wensen? Geef deze eisen dan door via onze offertepagina. Wij sturen u dan geheel vrijblijvend een aantal offertes toe van maximaal vijf experts uit Venlo.

Voordelen en kosten nokverhoging

Een nokverhoging kan zowel op een plat als schuin dak worden toegepast, al kiest men bij platte daken eerder voor een dakopbouw. Wilt u graag de nok van uw schuin dak verhogen? Dan hebt u de keuze uit een enkele en dubbele nokverhoging. Bij beide modellen profiteert u van meer woon- en leefruimte, en meer licht op de bovenste verdieping. Met een nokverhoging wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de vliering als een volledige woonlaag te gebruiken. Door bij de (dubbele) nokverhoging te kiezen voor het aanbrengen van een optimale isolatie zult u bovendien de prijswaarde van uw woning in Venlo verhogen. Vraag vrijblijvend prijsopgaven aan om te kijken wat een nokverhoging plus eventuele vergunning kost.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een sleepdakkapel? Hebt u een vraag over het verschil in isolatiewaarde tussen een polyester en kunststof opbouw? Of wilt u weten wat de prijzen zijn voor het plaatsen van een prefab houten kapel? Vraag via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven uit ons netwerk. U kunt deze vervolgens zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor de specialist uit Venlo die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

dakkapel offerte

Werkgebied Venlo

Keurmerken

Via ons netwerk informeren wij u tevens over de verscheidene keurmerken die voor dakkapellen zijn ingesteld. Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van producten te garanderen wordt er de laatste jaren meer en meer gebruik gemaakt van keurmerken voor bouwproducten. Zo ook voor houten en kunststof dakkapellen, die elk eigen keurmerken hebben. De prijzen voor een dakkapel met keurmerk kunnen iets hoger uitvallen, maar u bent tevens verzekerd van een langere levensduur. Hieronder staan een aantal keurmerken beschreven waar u op kan letten.

Voor houten (prefab) dakkapellen kiest u het beste voor een FSC of PEFC certificaat. Beide labels richten zich op verantwoord bosbeheer en een duurzaam rooiproces. Met dit label maakt u dan ook een milieubewuste keuze. Voor kunstof nokverhogingen zijn er diverse keurmerken in omloop. Eén van de bekendste is het KOMO label. Dit keurmerk richt zich met name op een hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal. Tot slot is er een speciaal kwaliteitslabel voor dakkapel bedrijven: IKOB-BKB. De bedrijven tonen hiermee aan dat ze voldoen aan de wettelijke regelgeving voor het produceren van (prefab) dakkapellen.