Jarino Dakkapel Den Haag

Dakkapel Den Haag

Voor steeds meer Nederlandse huishoudens vormt een dakkapel een ideale oplossing om meer ruimte en licht binnenshuis te creëren tegen relatief lage prijzen. Dankzij de nieuwe regelgeving mag een dakkapel tegenwoordig tot 175 centimeter hoogte worden gebouwd, hiermee vergroot u het loopoppervlak nog eens met 30 centimeter ten opzichte van dakkapellen uit voorgaande jaren. Bij de meeste leveranciers uit Den Haag die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, kunt u zowel houten als kunststof dakkapellen bestellen. Deze kunt u indien gewenst ook voorgefabriceerd (prefab) aanvragen. Zowel een houten als kunststof nokverhoging is in diverse modellen en stijlen te leveren. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw eisen aan levensduur, kwaliteit en prijzen. Bij ons vraagt u gemakkelijk meerdere offertes (max.5) aan van dakkapel specialisten uit Den Haag. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de expert die bij u past!

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


Vergunningskosten Den Haag

Aan het plaatsen van een dakkapel in Den Haag zitten vaak diverse kosten verbonden. Naast de prijzen voor het aanschaffen van de (prefab) nokverhoging, betaalt u tevens voor het aanpassen van de woning, en voor een eventuele vergunning. De prijs voor de vergunning verschilt per gemeente, maar ligt altijd binnen het kader van de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht, zo ook in Den Haag. De gemiddelde prijzen voor het aanvragen van een vergunning bedragen vier procent van de uiteindelijke bouwsom. U moet hierbij denken aan een bedrag tussen de €150,- en €300,- euro. Wij raden u aan om op tijd naar het gemeenteloket van Den Haag te gaan, om de vergunning aan te vragen, en eventueel de exacte prijzen op te vragen.

Richtlijnen

Het plaatsen van dakkapellen in Den Haag is tevens aan enkele richtlijnen verbonden, die eveneens beschreven staan in de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht. Per gemeente zijn deze algemene eisen uitgewerkt in een welstandsnota. Richtlijnen die hier mede onder vallen zijn:

  • Eisen aan de afmetingen van de kunststof of houten dakkapel. Deze mag niet hoger uitvallen dan 175 centimeter, en mag maximaal de helft van het dakoppervlak bestaan.
  • Eisen aan de afstand tot dakgoot en dakrand. Over het algemeen moet hier een halve meter ruimte overblijven.
  • Eisen aan de locatie. In sommige gemeentes mogen dakkapellen alleen aan de achterzijde van een pand worden geplaatst. Daarnaast is het verboden een dakopbouw uit te voeren op een uitbouw of aanbouw.
  • Eisen voor het aanvragen van een vergunning.
Heeft u behoefte aan een precies overzicht van de regelgeving in Den Haag? Vraag dan advies bij een dakkapel specialist uit uw regio, of kijk op vergunningscheck.nl. Het is tevens mogelijk om bij de gemeente Den Haag een document met informatie over het aanvragen van een vergunning op te vragen.
Dakkapellen offertes aanvragen
houten Dakkapel Den Haag

Houten dakkapel

Houten dakkapellen vormen een geschikte keuze wanneer u hoge eisen stelt aan de uitstraling van de dakkapel. Bovendien zijn houten producten makkelijk te repareren en van stijl te veranderen. De prijzen voor een dakopbouw van hout in Den Haag vallen relatief laag. Het nadeel van houten dakkapellen ten opzichte van kapellen van ander materiaal is dat het hout vrij veel onderhoud vraagt. Zo is het noodzakelijk om het houtwerk minimaal eens in de vijf jaar te schuren en verven. Daarnaast adviseert menig professional uit ons netwerk om dan tegelijk te kijken naar eventuele beschadigingen om te voorkomen dat er lekkage of houtrot ontstaat.

Kunststof dakkapellen Den Haag

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel kent over het algemeen een lange levensduur, en weinig onderhoudskosten. Bovendien bieden de kunststof dakkapellen een hogere isolatiewaarde, dit betekent dat u direct na de installatie zult besparen op de energiekosten. Tezamen zorgt dit ervoor dat de kosten voor aanschaf recht getrokken worden met de houten variant. Een kunststof dakkapel is in vele designs leverbaar. Wilt u graag profiteren van de positieve eigenschappen van het kunststof, maar wilt u de uitstraling van het hout behouden? Overweeg dan om een houtdesign op het kunststof te laten aanbrengen. Dit biedt een elegant resultaat, tegen voordelige prijzen.

zinken dakkapel Den Haag

Zinken dakkapel

Wij spraken al over de voordelen voor houten en kunststoffen dakkapellen, naast de veelgeplaatste houten modellen, bestaan er echter ook zinken dakkapellen, die steeds populairder zijn in Den Haag. Een zinken dakopbouw past namelijk goed bij het hemelwaterafvoer, mits deze ook van zink is gemaakt. Een ander voordeel van zink is dat het een relatief duurzaam product is, zeker wanneer men het combineert met een klein beetje koper en titanium. De zinken bouwonderdelen zullen zo lange tijd meegaan, en een goede weersbestendigheid hebben. Het nadeel van zink is dat u het, evenals de houten woononderdelen, wel regelmatig moet reinigen voor het behoud van de kwaliteit.

dakkapel rieten dak

Dakkapel in rieten dak

De professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, krijgen regelmatig de vraag of het wel een optie is om een dakkapel in een rieten dakbedekking te maken. Het antwoord hierop is: Ja natuurlijk, mits u samenwerkt met een erkend vakman op dit gebied. Het creëren van dakkapellen in rieten daken vereist namelijk enige handigheid, en het is bovendien van belang dat er sprake is van een veilige afwerking. Het is bovendien vrijwel onmogelijk om een vergunningsvrije aanpassing te doen, vraag daarom op tijd bij de gemeente in Den Haag een vergunning aan. Zo kan de bouw direct beginnen als de plannen er liggen.

prefab dakkapellen Den Haag

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn al in de fabriek in elkaar gezet. Dit betekent dat de prefab dakkapel binnen een dag te plaatsen is. Hoewel prefab producten vaak een iets hogere prijs hebben, wordt dit door de lagere arbeidskosten opgevangen. Wilt u graag een prefab dakopbouw laten monteren bij uw woning in Den Haag? Laat dan altijd een dakspecialist bij u langskomen om de nodige metingen uit te voeren. Aan de hand van deze metingen wordt de sleepdakkapel gemaakt, en op een met u afgesproken dag, zal een team van specialisten deze vervolgens plaatsen. U geniet binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort!

Nokverhoging Den Haag

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het bouwen van een nokverhoging kost namelijk redelijk veel tijd en brengt daardoor ook hoge prijzen met zich mee. Is uw hoofddoel om meer licht in huis te creëren? Overweeg dan om een breder raam te plaatsen of een dakkapel. Kan een eenzijdige nokverhoging al voldoende ruimte bieden? Kies dan daarvoor. Een bij ons aangesloten expert helpt u graag bij het maken van een keuze.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van bedrijven uit ons netwerk?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan. Bedrijven uit ons netwerk plaatsen jaarlijks vele dakkapellen in heel Nederland.

 dakkapellen Prijzen Den Haag
Dakkapel op Schuin dak

Schuin dak

Een schuin dak vormt meestal de locatie van een dakkapel of nokverhoging. Door uw schuin dak recht te trekken is het mogelijk een groter beloopbaar oppervlak te creëren. Naast uw schuin dak kan natuurlijk ook een plat dak verhoogd worden. Dit vereist meer voorbereiding, en aandacht voor de esthetische waarde, omdat een ophoging op het plat dak al snel een verkeerde uitstraling biedt. Let goed op of de verhoging aansluit bij de aanblik van het pand. Over het algemeen is het verstandiger om bij een plat dak te kiezen voor een dakopbouw met schuin dakoppervlak. Dit geeft de meest prettige aanblik.

Dakopbouw plat dak

Dakopbouw

Uw schuin dak kan tevens worden verhoogd door een dakopbouw. Dit is een dakkapel met verlegde of verhoogde nok. Dankzij huidige installatietechnieken is deze (prefab) binnen een dag op uw plat of schuin dak te plaatsen, zodra de vergunning geregeld is. Begin op tijd met het aanvragen van deze vergunning, om zeker te weten dat u deze krijgt voordat u wilt beginnen met verbouwen. Het krijgen van een vergunning kan in het slechtste geval een aantal maanden duren. Hebt u geen behoefte om lange tijd te wachten op een vergunning? Kijk dan naar de eisen voor een vergunningsvrije aanbouw.

polyester Dakkapellen

Polyester dakkapel

Wist u dat het mogelijk is om een dakkapel van polyester te laten maken? Polyester dakkapellen beginnen bij prijzen rond de €4250,- bij 2.50 meter breed en brengen vele voordelen met zich mee. Zo is het polyester een zeer licht gewicht materiaal, wat betekent dat er geen zware balkconstructie nodig is om de kapel te dragen. Een tweede voordeel is de lange levensduur en hoge duurzaamheid van het product. Een ander voordeel dat wij onder uw aandacht willen brengen is het weinige onderhoud dat nodig is voor het behoud van de kwaliteit. Vraag vrijblijvend meer informatie of enkele offertes bij ons aan.

Sleepdakkapel Den Haag

Sleepdakkapellen

De term sleepdakkapellen wordt gebruikt voor dakkapellen met een schuin pannendak. Dergelijke dakkapellen worden met name geproduceerd in Duitsland en België, maar krijgen ook in Nederland steeds meer populariteit. De kosten voor een sleepdakkapel in Nederland liggen ongeveer 40 procent hoger dan die voor een platdak. Voor een sleepdakkapel met kunststof kozijnen en zijwanden van ongeveer 4 meter breed zult u dan ook ongeveer €7000,- moeten betalen. U dient bovendien altijd een vergunning aan te vragen voor een sleepdakkapel. Dit kan bij uw gemeenteloket. De esthetische waarde van een sleepdakkapel is wel zo hoog, dat veel mensen de extra prijs de moeite waard vinden.

dakopbouw met deur

Dakkapel met deur

Wilt u het wooncomfort nog meer verbeteren dan alleen een verbetering van de ruimte en het licht in huis? Overweeg dan om de dakopbouw te combineren met een deur. Laat de deur openslaan naar een dakterras of kies voor een zogeheten Frans balkon. In dit laatste geval slaan de deuren naar binnen open, en plaatsen wij een hekje voor de opening. U maakt zo van uw eigen slaapkamer een buitenserre. De kosten voor het realiseren van een Frans balkon hangen af van het soort voorbereidende werkzaamheden dat wij moeten uitvoeren. Over het algemeen moet u denken aan een prijs rond de €3000,-.

dakkapel met frans balkon Den Haag

Dakkapel met balkon

Wij spraken hierboven al over de diverse soorten nokverhoging en dakkapellen die u kunt laten plaatsen bij uw woning in Den Haag, zo is het onder meer een optie om te variëren in het dakoppervlak, met de plaatsing van een sleepdakkapel, en is de realisatie van een Frans balkon mogelijk. Het is tevens een mogelijkheid om een deel van de dakkapel zelf om te bouwen tot balkon. Dit biedt vele voordelen, waaronder een aangename plek om in de zomerdagen te ontbijten of lunchen. Het nadeel van een dergelijk terras is dat dit wel afgaat van de slaap- en leefruimte op de bovenverdieping.

prefab dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Waar een nokverhoging de meest populaire keuze is voor het uitbreiden van een schuin dak, geldt dat voor een plat dak een dakopbouw het meest geschikt is. Bij een dakopbouw wordt er op het huidige dakoppervlak een extra gedeelte geplaatst. Bij een plat dak kan dit feitelijk een volledige verdieping zijn. U hoeft echter niet te kiezen voor een dakopbouw waarmee u alleen overdekte woonruimte genereert. Het is tevens een optie om de dakopbouw te combineren met een balkon of terras. Dit is echter alleen een optie wanneer de onderliggende dakconstructie over voldoende draagkracht beschikt. Dit moet u op voorhand laten controleren.

Kosten dakopbouw

De kosten voor het verhogen van een dak hangen altijd af van meerdere factoren. De bij ons aangesloten experts berekenen bijvoorbeeld de prijzen voor het plaatsen van een dakopbouw op basis van meer dan 7 factoren. Dit gaat onder andere om de afmeting van de opbouw, het gekozen materiaal en model, maar ook de afwerking die uw wenst en de eventuele kosten voor het aanvragen van een vergunning. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het plaatsen van een prefab dakkapel bij u in Den Haag? Vraag dan vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een aantal (maximaal vijf) offertes bij ons aan van professionals uit de regio.

Dakkapel renovatie

Is uw oude dakkapel aan vervanging toe? Overweeg dan om deze in plaats daarvan te renoveren. Het grootste voordeel van een renovatie ten opzichte van een vervanging is de kostenbesparing. Onderzoek heeft uitgewezen dat u tot wel 30 procent kunt besparen op de investering, terwijl de verwachte levensduur ongeveer gelijk blijft. Bij een renovatie kunnen wij onder andere de houten kozijnen vervangen door een kunststof exemplaar, of de dakbedekking herstellen. Een renovatie is echter alleen mogelijk wanneer het materiaal geen grote gebreken kent. Bij houtrot dient u de dakkapel volledig te vernieuwen.

Dakkapel reinigen

Wanneer u een dakkapel aanschaft bij een professional uit Den Haag, dan krijgt u over het algemeen een minimale garantie periode mee voor kwaliteit en levensduur. Vaak wordt er hierbij echter wel uitgegaan van het feit dat u de dakkapel naar behoren onderhoudt. Een deel van dit onderhoud bestaat uit het reinigen van het kunststof en het bijwerken van het hout. Kunststof dakkapellen moet u ongeveer eens in het jaar (laten) reinigen met behulp van water en allesreiniger. Zo voorkomt u dat er groene aanslag ontstaat. Houten dakkapellen dient u minimaal eens in de vijf jaar te schuren en te verven.

dakopbouw plaatsen Den Haag

Puntdak ofwel zadeldak

Naast een standaard plat en schuin dakoppervlak, bestaan er nog vele andere termen die dakspecialisten gebruiken voor het aanduiden van de daksoort. Eén van deze termen is het puntdak en zadeldak. Een zadeldak is daarbij een puntdak dat in een zeer scherpe punt (scherper dan 15 graden) bijeenkomt. Ondanks deze scherpe punt is het ook bij een zadeldak realiseerbaar om de nok te verhogen. Een dergelijke nokverhoging heeft wel wat meer verbouwtijd nodig, maar het resultaat is het zelfde. Zelfs bij een plat dakoppervlak is het middels een dakopbouw een mogelijkheid om de aanblik van een zadeldak te verkrijgen.

dakkapel plat dak

Dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel is, zoals gezegd zowel prefab als standaard uitvoerbaar. De experts die zich bij ons hebben aangesloten, zullen u over het algemeen aanraden om te kiezen voor de prefab variant. Dit komt doordat u dan minder overlast zult hebben van de verbouwing, en binnen een dag geniet van een verbeterd wooncomfort. Het risico hierbij is wel dat er een afwijking is in de afmetingen, waardoor de kans op lekkage hoger is. Voor welke variant u echter ook kiest, het is verstandig eerst de offertes van meerdere experts uit Den Haag met elkaar te vergelijken. Zo maakt u altijd de juiste keuze.

Dakkapel prijzen

Veel mensen uit Den Haag willen graag weten wat de prijzen worden voor een dakkapel. Het is voor ons echter heel lastig om een prijsindicatie te geven wanneer wij niet weten waar naar u op zoek bent, het is afhankelijk van uw eisen op het gebied van materiaal, afmeting en plaatsingsmethode. Om u toch een idee te geven van de mogelijke prijzen: voor een standaard dakkapel met een afmeting van 150 bij 250 centimeter, starten de prijzen bij €3000,- als u voor een houten model kiest. Hebt u liever een dakkapel van kunststof? Houdt dan rekening met minimale prijzen van €3700,-.

Voordelen en kosten nokverhoging

Het uitbreiden van de woonruimte bij uw pand in Den Haag kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld volgens een dakkapel, een dakopbouw met verlengde nok of een volledige nokverhoging. Een nokverhoging wordt over het algemeen het meest toegepast bij woningen met een schuin dak. Bij een nokverhoging wordt de volledige voor en/of achtergevel verhoogd, zodat een vliering of zolder opeens kan dienen als volledige woonruimte. Naast meer licht en ruimte is ook een verbeterde isolatie het gevolg van de nokverhoging. Op deze manier kunt u de investering in de nokverhoging op de lange termijn terugverdienen. Houd rekening met een terugverdientijd rond de 10 jaar.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor een sleepdakkapel naar uw wensen? Hebt u een vraag over het verschil tussen een standaard dakopbouw en een nokverhoging? Of hebt u een vraag over de montage van een prefab dakkapel bij u thuis in Den Haag? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Wij zullen u op basis van uw wensen een aantal vrijblijvende offertes toesturen van professionals bij u in de regio. U kunt deze zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor de dakspecialist uit Den Haag die bij u past. Wij verzekeren u van aantrekkelijke tarieven. Neem daarom snel contact op en ontvang de beste service tegen lage kosten!

dakopbouw prijzen

Werkgebied Den Haag

Keurmerken

Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van dakkapellen te garanderen, werken de meeste leveranciers uit Den Haag met keurmerken. Een keurmerk is een label dat door een extern bedrijf wordt uitgegeven, dat het product op bepaalde aspecten test. Voor zowel kunststof als producten van hout zijn er verscheidene keurmerken in omloop:

  • Keurmerk voor houten producten: Dit zijn onder andere het Forest Steward Council certificaat en het PEFC label. Beide keurmerken zijn gericht op een duurzaam verwerkingsproces, en een verantwoord bosbeheer. Houten (prefab)dakkapellen met een dergelijk keurmerk vormen dan ook een milieubewuste keuze.
  • Keurmerken voor kunststof artikelen: Denk hierbij onder andere aan het SKG keurmerk, en het KOMO keurmerk. Beide staan voor kwaliteit en veiligheid. U bent dan ook verzekerd van een lange levensduur van de gekozen dakkapel in Den Haag.