Polyester dakkapel

Een dakopbouw is verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kunt u bij ons kiezen voor een houten, kunststof of een polyester exemplaar, allen kunnen prefab gemaakt worden. Polyester is steeds populairder, vanwege het feit dat een dergelijke dakopbouw na plaatsing zo goed als onderhoudsvrij is. Benieuwd naar de prijzen? Of wilt u een vakman inhuren voor de plaatsing? Wij zijn een netwerk van meerdere specialisten op het gebied van dakkapellen. Vraag vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes aan van erkende vakmannen bij u uit de buurt via het contactformulier. U vergelijkt de prijsopgaven met elkaar en kiest zelf de vakman die bij u langskomt.

polyester dakkapel

Kom via ons netwerk in contact leveranciers van polyester dakkapellen

Vergelijk dakkapellen offertes van diverse aanbieders uit ons netwerk en bespaar tot 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

Soorten en maten

Een polyester dakopbouw is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Alle dakkapellen kunt u aanpassen aan uw wensen en aan uw woning. Ze worden vaak prefab gemaakt, wat inhoudt dat deze alvast in de fabriek gemaakt wordt. Op deze manier hoeft de dakopbouw daarna alleen nog maar geplaatst te worden.

Makkelijk in onderhoud

Een dakkapel van polyester is compleet van kunststof, in tegenstelling tot een dakopbouw van kunststof en hout. Deze is hierdoor makkelijk in onderhoud. Een dergelijke dakkapel wordt meestal prefab gemaakt en bestaat uit één stuk materiaal. Een voordeel hiervan is dat de constructie geheel naadloos is, waardoor de kans op lekkages zo goed als verdwenen is. De minimale kans op lekkages is echter niet het enige voordeel. Een dakkapel van polyester:

  • Staat bekend vanwege de goede isolatie
  • Heeft weinig onderhoud nodig
  • Is duurzaam
  • Is licht van gewicht
  • Is bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Kan prefab gemaakt worden

Ten opzichte van dakkapellen in andere materialen heeft deze vele voordelen. Een investering die zijn geld waard is.

Isolatiewaarden

Een dakkapel van polyester is erg populair vanwege de goede isolatie. Dit komt doordat er een laag isolatieschuim is verwerkt aan de binnenkant. Hieromheen zit een laag glasvezelmatten. De glasvezelmatten zorgen ervoor dat de dakopbouw extra stevig is. Deze factoren resulteren in een goede isolatie. De isolatie zorgt er weer voor dat u dankzij de dakopbouw energiekosten bespaart. Daarnaast heeft u nauwelijks last van het creatieproces als het om een prefab dakkapel gaat.

Duurzaam

Een dakkapel van polyester is duurzaam en milieuvriendelijk. Door de goede isolatie bespaart u energie en daarmee het milieu. Het materiaal is daarnaast geheel recyclebaar. Polyester wordt dan ook voor veel zaken gebruikt. Een prefab dakopbouw heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Eens per jaar schoonmaken is voldoende. Bij productie wordt de gewenste kleur aangebracht, schilderen is daarom niet nodig. De dakkapel heeft bovendien een lange levensduur waardoor uw woning in waarde stijgt.

Polyester of kunststof?

Er zit verschil tussen een dakkapel van kunststof en van polyester. Anders dan dat de naam doet vermoeden bestaat een dakkapel van kunststof niet geheel uit dit materiaal. Dit in tegenstelling tot één van polyester. Beide dakopbouw varianten hebben weinig onderhoud nodig, al gaat polyester langer mee. De investering is iets groter maar daar krijgt u dan ook kwaliteit voor terug.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

Jarino is werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

prefab polyester dakkapel

Prijzen

Een dakkapel van polyester kan duurder uitvallen dan bijvoorbeeld een prefab dakkapel van hout of kunststof. Dit komt niet alleen door de goede kwaliteit van het materiaal, maar ook doordat er minder specialisten zijn op dit gebied, wat het een stukje exclusiever maakt. Daarnaast zijn deze dakkapellen stukken duurzamer en hebben ze minder onderhoud nodig, wat vaak betekent dat er eerst geïnvesteerd moet worden. Daarna geniet u uiteraard langer van uw dakkapel en hoeft u zich niet druk te maken om onderhoud. Neem voor actuele prijzen contact met ons op. Wij bieden u de beste service tegen de laagste prijs.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

Denk u erover na om een dakopbouw te laten installeren? Dan bent u natuurlijk benieuwd waaruit de kosten bestaan. Het kleinste deel van de kosten, zo’n 5%, bestaat uit de afvoer van materiaal en afval. Daarna volgt 25% van de prijs wat bestaat uit arbeidskosten. De resterende 70% bestaat uit materiaalkosten van de polyester dakopbouw. Afhankelijk van bepaalde opties, zoals het soort dak op de dakkapel, hebt u invloed op de materiaalkosten. U bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke totaalprijs van een dakopbouw dus zelf.

polyester dakkapel plaatsen

Prijstabel

De onderstaande richtprijzen zijn inclusief Btw en plaatsing.

Indien u kiest voor een luxe afwerking dan zal de prijs ongeveer €500,- tot €1.000,- hoger liggen. Denk hierbij aan het plaatsen van rolluiken, ventilatieroosters of een insectenhor.

AfmetingPrijs
1,5 meter€3.915,- tot €4.260,-
2,5 meter€3.200,- tot €3.650,-
3,5 meter€5.850,- tot €6.370,-
4,5 meter€6.710,- tot €7.300,-
5,5 meter€7.266,- tot €7.905,-

Hoe gaat het plaatsen in zijn werk?

Het plaatsen van een prefab dakkapel kan in één dag worden gedaan. In de ochtend arriveren de monteurs, ze beginnen direct met de voorbereiding. Ze brengen een zeil aan op de zoldervloer zodat er netjes gewerkt kan worden. De monteur maakt een gat in het dak en verwijdert de dakpannen. Vervolgens maakt de monteur het gat exact op maat. Eventuele aanpassingen aan de kapconstructie worden gedaan, zoals het plaatsen van steunbalken. Inmiddels is de kraan gearriveerd. De kraan hijst via het gat al het afval naar buiten. Vervolgens hijst de kraan de dakopbouw omhoog. Met behulp van de monteurs wordt deze op de juiste plek geplaatst en vastgezet. Hierna maken de monteurs de dakkapel waterdicht, het lood wordt aangebracht, de dakpannen teruggeplaatst en de binnenkant afgewerkt. Rond 14.00 uur is de klus geklaard, ruimen de monteurs alles op en bewondert u de extra ruimte en het daglicht op uw zolder.

Offertes vergelijken

Wilt u een polyester dakkapel laten installeren op uw zolder? Een goede keuze, want een dakopbouw van dit materiaal heeft vele voordelen. Ons netwerk bestaat uit meerdere specialisten op het gebied van dakkapellen. Er is dus ook altijd een vakman in uw regio. Wij bieden goede service tegen een scherpe prijs. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. De offertes vergelijkt u op basis van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welke vakman de klus komt uitvoeren. We helpen u graag!
polyester dakkapel prijzen