Nieuwe polyester dakkapel plaatsen?

Polyester dakkapel

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: wilt u profiteren van de beste isolatie? Kies dan voor een polyester dakkapel. Deze dakkapellen worden prefab geproduceerd en bestaan uit één onderdeel: er zijn dus geen naden! Hiermee is de kans op lekkages bij deze dakkapellen héél erg klein.

Op deze pagina leest u hoe polyester dakkapellen gemaakt worden en wat de voordelen zijn van dit materiaal. U leest wat het verschil is tussen traditionele en prefab dakkapellen en u krijgt natuurlijk meer informatie over de prijzen. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Start uw gratis aanvraag!

polyester dakkapel

Voordelen van een polyester dakkapel

Een dakkapel van polyester is makkelijk in onderhoud. Deze dakkapellen worden prefab gemaakt en bestaan uit één stuk materiaal. Een voordeel hiervan is dat de constructie geheel naadloos is, waardoor de kans op lekkages zo goed als verdwenen is. De minimale kans op lekkages is echter niet het enige voordeel.

Een dakkapel van polyester:

  • Staat bekend vanwege de goede isolatie
  • Heeft weinig onderhoud nodig
  • Is duurzaam
  • Is licht van gewicht
  • Is bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Kan prefab gemaakt worden

Ten opzichte van dakkapellen in andere materialen heeft deze vele voordelen. Een investering die zijn geld waard is.

Uitstekende isolatie

De dakkapellen zijn erg populair vanwege de goede isolatie. Dit komt doordat er een laag isolatieschuim is verwerkt aan de binnenkant. Hieromheen zit een laag glasvezelmatten. De glasvezelmatten zorgen ervoor dat de dakopbouw extra stevig is. Deze factoren resulteren in een goede isolatie. De isolatie zorgt er weer voor dat u dankzij de dakopbouw energiekosten bespaart. Daarnaast heeft u nauwelijks last van het creatieproces als het om een prefab dakkapel gaat.

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van polyester, is dat het nauwelijks onderhoud vereist. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, ontstaan er geen barsten, scheuren of andere beschadigingen. Polyester krijgt bij de productie direct de gewenste kleur zodat u niet hoeft te schilderen. Een jaarlijkse reinigingsbeurt is het enige onderhoud dat uw prefab dakkapel nodig heeft. Uiteraard kunt u hier iemand voor inschakelen, zodat u niet zelf het dak op hoeft te klimmen.

kosten polyester dakkapel

Wat kost een dakkapel van polyester?

Polyester heeft weinig nadelen, maar daar staan wel hogere kosten tegenover. Voor een prefab constructie van 1,5 meter breed, betaalt u gemiddeld €3.915,- tot €4.260,-. Dakkapellen van 1,5 meter zijn voor de meeste woningen vrij smal en hebben maar één raam. Wilt u graag meer lichtinval en de dakkapel gebruiken voor twee verschillende kamers? Kies dan voor een minimale breedte van 3,5 meter. Hiervoor liggen de kosten gemiddeld rond de €5.850,- tot €6.370,-.

De prijzen in de tabel zijn een indicatie, de exacte prijzen verschillen per specialist. Vraag daarom gratis offertes aan voor meer informatie over de kosten.

Polyester dakkapel prijzen

Afmeting Prijs
1,5 meter €3.915,- tot €4.260,-
2,5 meter €3.200,- tot €3.650,-
3,5 meter €5.850,- tot €6.370,-
4,5 meter €6.710,- tot €7.300,-
5,5 meter €7.266,- tot €7.905,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Exacte prijs weten? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan.

Bespaar tot 40% op uw prefab polyester dakkapel!

Vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven en kies gemakkelijk voor het beste aanbod.

Polyester dakkapel plaatsen in één dag

Wist u dat het plaatsen van polyester dakkapellen maar één dag kost? Nog voordat u ’s avonds op bed gaat, geniet u direct van extra ruimte en lichtinval in huis.

Hoe worden polyester dakkapellen geplaatst?

In de ochtend starten de vakmannen met de uitsparing in uw dak. Binnen een paar uur zit er een gat ter grootte van de nieuwe dakkapel in uw dak. Na eventuele aanpassingen aan de dakconstructie, tilt een kraan de prefab dakkapel het dak op. De vakmannen begeleiden de constructie naar de juiste plek en zetten het direct vast. Zij plaatsen het lood, leggen de dakpannen terug en nog voor het einde van de middag bewondert u uw nieuwe dakkapel.

Prefab polyester dakkapel of dakkapel op maat?

Polyester is een ideale keuze. Maar wilt u graag bijzonder model of een schuin dak, dan is polyester geen optie. Omdat polyester in de fabriek uit één stuk wordt gemaakt, is alleen een prefab constructie mogelijk. Maatwerk is dus geen optie.

In sommige gevallen is een polyester dakkapel dus helemaal geen keuze; bijvoorbeeld als uw dakhelling te ver afwijkt van het gemiddelde. Weet u niet zeker of uw dakhelling geschikt is voor een polyester model? Vraag dan een persoonlijk advies aan een vakman bij u in de buurt.

Wilt u liever maatwerk? Dan is hout de beste optie.

Polyester of toch voor kunststof kiezen?

Vanwege de hogere prijs twijfelen veel mensen over het plaatsen van een polyester dakkapel. Is een kunststof dakkapel niet net zo goed?

Natuurlijk profiteert u bij een kunststoffen constructie ook van een uitstekende isolatie. Toch blijft een kunststoffen of houten dakkapel iets kwetsbaarder dan een polyester model.

Waarom?

Andere materialen worden namelijk uit meerdere delen geproduceerd. Doordat er naden aanwezig zijn, is het risico op lekkages nou eenmaal iets groter dan bij een prefab model dat uit één stuk bestaat.

Kiest u voor een traditionele dakkapel, dan heeft u wel meer keuze in de afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een zinken dakkapel voor een unieke uitstraling.

montage polyester dakkapellen

Gratis offertes voor polyester dakkapellen vergelijken

Wilt u een polyester dakkapel laten installeren op uw zolder? Een goede keuze, want een dakopbouw van dit materiaal heeft vele voordelen. Ons netwerk bestaat uit meerdere specialisten op het gebied van dakkapellen.

Er is dus ook altijd een vakman in uw regio.

Wij bieden goede service tegen een scherpe prijs. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan ontvangt u gratis meerdere offertes. De offertes vergelijkt u op basis van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welke vakman de klus komt uitvoeren. Zo profiteert u van de beste service voor de laagste kosten!