Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een uitbreiding van een grote dakkapel. Met een verhoogde nok (eenzijdig of tweezijdig) creëert u een extra verdieping, die bestaat uit een grote en lichte kamer. Uw verandert bijvoorbeeld uw lage zolder in een heerlijke studeer- of speelkamer. Bij een dergelijke aanpassing zullen dakkapel specialisten een deel van het dak verhogen, waarbij er eventueel een extra opbouw kan worden gemaakt. De prijzen voor deze verhoging en opbouw vallen over het algemeen tussen de acht- en zestienduizend euro. Bij Jarino werken verschillende dakkapel specialisten die u meer informatie over een nokverhoging, zowel eenzijdig als tweezijdig, kunnen geven, evenals een prijsindicatie.
Vul hiervoor het contactformulier in.

nokverhoging

Meer ruimte en licht in huis? Kies voor een nokverhoging!

Vergelijk de prijzen voor zowel een nokverhoging die eenzijdig is, als een tweezijdige variant. Ook voor installatie en onderhoud.

Het dak verhogen

Een nokverhoging wordt nog weleens verwisseld met een verlegde dakkapel. Het verschil is echter de mate waarin de monteurs het dak moeten verhogen. Bij een verlegde dakkapel wordt enkel de voor- of achterkant van het dakoppervlak verhoogd, terwijl een nokverhoging aan één of meer zijden meer dan een meter bedraagt. Omdat u bij een verhoogde nok geen plat dak kunt plaatsen, moet u hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen. Hierbij moet gekeken worden naar de belasting van het dak, en de invloed op het omgevingsbeeld. Een nokverhoging kan, in tegenstelling tot een dakkapel, zowel eenzijdig als tweezijdig worden uitgevoerd.

Eenzijdige nokverhoging

Een verhoging van het dak aan één kant (eenzijdig), betekent dat het dakvlak aan de voor- of achterkant wordt verlengd. Hierbij geldt dat hoe breder de verlenging, hoe hoger de prijzen zijn, maar ook hoe meer ruimte u creëert.

Tweezijdige nokverhoging

Wanneer de opbouw tweezijdig is, zal een team het dak in zijn geheel een stuk verhogen. Dit kan alleen wanneer de constructie van het dak deze belasting aan kan. Het voordeel van tweezijdig verhogen is de vergroting van licht en ruimte. Het nadeel zijn de lange verbouwprocedure en de hoge prijzen die hieraan verbonden zijn.

Prijzen

Het verhogen van een dak loopt aardig in prijzen op. Dit komt doordat een nokverhoging een zeer intensieve verbouwing vraagt. Zo moet de dakconstructie worden aangepast, en is er een grote hoeveelheid materiaal nodig. Wanneer we de prijzen voor het verhogen van uw dak vergelijken met de kosten voor een dakkapel, dan zien we dat de prijzen voor een nokverhoging 20 procent hoger uitvallen dan een verlegde nokdakkapel, en tot wel zeventig procent hoger dan een normale dakkapel met plat dak. Hiertegenover staat echter een ruimtewinst van wel vijftig procent meer.
Uiteindelijk liggen de prijzen voor een nokverhoging tussen de acht- en zestienduizend euro. Hierbij verschilt het of de nokverhoging één- of tweezijdig is. Eenzijdig ligt het minimumbedrag op achtduizend euro, terwijl een tweezijdige nokverhoging vanaf veertienduizend euro mogelijk is.

Voordelen

Het verhogen van uw dak kent vele voordelen. Onze dakkapel specialisten hebben deze speciaal voor u op een rij gezet:

  • Meer ruimte en licht
  • Keuze tussen hout en kunststof, prefab of standaard geplaatst
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Lange levensduur
  • Stijging van de pandwaarde

Vrijblijvend offertes aanvragen

De specialisten uit ons netwerk hebben allen ruime ervaring met het installeren van menig dakkapel. Of u nu kiest voor het verhogen van uw dak, door een dakkapel te verleggen, of de nok te verhogen: zij voeren de klus deskundig en snel voor u uit. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het installeren van een dakkapel, wilt u weten of een nokverhoging (eenzijdig dan wel tweezijdig) überhaupt kan, wat betreft de dakconstructie? Onze dakkapel specialisten staan u graag te woord. U kunt tevens meerdere offertes aanvragen, zodat u de prijzen kan vergelijken. Vul vandaag nog het contactformulier in, en wij behandelen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk!

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.