Prefab dakkapel

Een dakopbouw is een perfecte keuze wanneer u meer ruimte wilt in huis, voor bijvoorbeeld een extra kinderkamer of een studeerkamer. Zo kunt u uw zolderruimte ombouwen tot iets moois. Uiteraard kunt u kiezen voor een zolderraam of een lichtstraat, maar deze zullen u alleen extra licht geven. Met een dakopbouw heeft u naast extra licht ook nog eens extra ruimte. U heeft bij de opbouw van uw dakkapel twee mogelijkheden; een traditionele variant of een prefab dakkapel. Als de kapel ter plaatse opgebouwd wordt spreekt men van een dakopbouw of traditionele variant. U kunt ook kiezen voor een prefab dakkapel, deze wordt in de fabriek geprefabriceerd en vervolgens met een hijskraan op uw dak gehesen.

Het eindresultaat zal hetzelfde zijn, het voordeel van een prefab dakkapel is dat deze eerder geplaatst is. Een dakopbouw kan door de meeste leveranciers vaak al binnen een dag geplaatst worden en bestaat uit een kapel met een verhoogde of verlegde nok. Als u een plat dak heeft bestaat het uit een opbouw. Zo kunt u binnen een dag al een extra ruimte aan uw huis toegevoegd hebben.

prefab dakkapel

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar op de investeringskosten.

Vergelijk de offertes die u toegestuurd krijgt van bedrijven uit ons netwerk op prijs en contacteer het bedrijf met de beste deal!

Hoe werkt het?

Als u een prefab dakkapel wilt laten plaatsen krijgt u een variant die volledig geprefabriceerd is. Prefab betekent prefabricated en houdt in dat een prefab dakkapel vooraf vervaardigd wordt in de fabriek. Voordat de dakopbouw geplaatst kan worden zal er wat voorwerk verricht moeten worden. Er zal allereerst een ontwerp gemaakt moeten worden en er moet ook een vergunning aangevraagd worden om de kapel te mogen plaatsen. Een prefab dakkapel kunt u bestellen in alle soorten en maten, afhankelijk van uw wensen.

U kunt kiezen voor een houten of kunststof dakkapel. De meeste dakkapellen zijn van hout, voorzien van kunststof kozijnen en kunststof schroten. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een polyester variant. Kunststof dakkapellen zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Vanwege de kunststof afwerking wordt een houten kapel vaak als kunststof dakkapel verkocht.

Binnen 1 dag geplaatst

Een prefab opbouw is erg populair omdat deze binnen een dag geplaatst kan worden. Het voorwerk gebeurt in de fabriek, waardoor het uiteindelijke plaatsen van de uitbouw maar een klein onderdeel is in het hele proces. Een prefab aanbouw bestaat uit één stuk en wordt ook op deze manier geplaatst. De plaatsing verloopt door een zorgvuldige voorbereiding erg gunstig. U heeft geen last van timmerlieden die dagenlang in uw huis bezig zijn; uw dak is binnen een aantal uur alweer water, -en winddicht.
Waar u wel rekening mee moet houden is de levertijd. Deze is afhankelijk van de eisen die u stelt aan uw dakopbouw (wanneer er speciaal een dakkapel voor u op maat gemaakt moet worden kan de levertijd enigszins oplopen). Ook een prefab variant heeft levertijd.

Voordelen prefab dakkapel

  • Door de hoge isolatiewaarde zullen uw stookkosten lager zijn;
  • Uw woning zal in waarde stijgen door de extra ruimte;
  • Binnen één dag geplaatst;
  • U krijgt meer licht en ruimte;
  • Lange levensduur.

Vergunning

Als u een prefab dakkapel wilt laten plaatsen zult u hiervoor een vergunning moeten aanvragen. Er zijn echter uitzonderingen, bijvoorbeeld als u dakkapel binnen bepaalde afmetingen blijft of als het aan de achterzijde van uw huis wordt geplaatst. In dat geval zal het niet nodig zijn om een vergunning aan te vragen. Wilt u een aanbouw op uw voorgevel dan zal er in alle gevallen een vergunning aangevraagd moeten worden. Omdat het aanvragen van een vergunning een aantal maanden in beslag kan nemen is het belangrijk dat u deze zo spoedig mogelijk aanvraagt bij uw gemeente.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Prijzen

De prijs van een prefab dakkapel is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is natuurlijk de afmeting erg belangrijk en ook het materiaal waarvoor u heeft gekozen. Waar ook rekening mee moet worden gehouden is dat er een vergunning aangevraagd moet worden voor het plaatsen van de dakkapel. De kosten voor een vergunning liggen rond de vier procent van de totale bouwsom. Prijzen zijn altijd inclusief de plaatsingskosten, de materiaalkosten en de arbeidskosten. Daarnaast moet u ook rekening houden met de kosten voor de kozijnen, de raambekleding voor binnen en buiten) en eventuele ventilatieroosters. Besparen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Prefab dakkapellen prijzen