Interesse in een prefab dakkapel?

Prefab dakkapel

Het plaatsen van een prefab dakkapel is een prima manier om extra ruimte en licht in huis te realiseren. Goed voor uw humeur en wooncomfort, goed voor de woningwaarde en goed voor de isolatie! Het voordeel van prefab dakkapellen is dat deze al tegen lage prijzen te plaatsen zijn.

Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van prefab dakkapellen. Ook krijgt u inzicht in de prijzen en leest u meer over vergunningsvrij bouwen. Tot slot vindt u handige tips om te besparen op de kosten. Wilt u gelijk weten wat een prefab dakkapel u kost? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Voordelen prefab dakkapel

 • Hoge isolatiewaarde;
 • Binnen één dag geplaatst;
 • U krijgt meer licht en ruimte;
 • Lange levensduur.

Nadelen prefab dakkapel

 • Maatwerk is geen optie
 • Prefab is niet geschikt voor elk daktype
 • U zit vast aan standaard afmetingen
 • Beperkte keuze in afwerking

Navigeer direct op deze pagina naar:

Wat kosten prefab dakkapellen in 2024?

Een groot voordeel van prefab dakkapellen is dat ze goedkoper zijn. De prijzen voor een houten prefab constructie liggen ongeveer rond de €3.300,-. Een traditionele houten dakkapel kost gemiddeld €4.400,-, dat is ruim €1.000,- extra!

Voor een kunststof model liggen de prijzen rond de €3.800,- en een dakkapel van polyester is al te plaatsen vanaf €4.800,-. Al deze prijzen zijn inclusief montage. Houd er rekening mee dat de totaalprijs afhankelijk is van het gekozen materiaal, de afmetingen en de arbeidskosten van de dakspecialist. Bovendien moet u in sommige gevallen nog een vergunning aanvragen, de kosten hiervoor liggen rond de €200,- tot €600,- en verschillen per gemeente.

Prefab dakkapel prijzen

Materiaal
Dakkapel
Afmetingen
(hoogte x breedte)
Prijs prefab dakkapel (incl. montage) * Prijs traditionele dakkapel
(incl. montage) *
Hout 1,5m x 3,0m Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-
Kunststof 1,5m x 3,0m Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester 1,5m x 3,0m Ongeveer €4.800,- N.v.t. Is altijd prefab.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage voor een prefab dakkapel van 3 meter.
Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prefab dakkapel laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

prefab dakkapellen

Welk materiaal kiezen?

Prefab dakkapellen worden geproduceerd in verschillende materialen. Zo kiest u gemakkelijk iets dat bij uw wensen én de stijl van uw woning past. Wilt u een authentieke uitstraling realiseren? Kies dan voor een houten basis. Liever op zoek naar een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft, dan is polyester of kunststof een goede keuze.

U heeft in principe de keuze uit:

 • Hout
 • Kunststof
 • Zink

Prefab dakkapel van hout

Prefab dakkapellen van hout zijn al jarenlang populair vanwege de authentieke en warme uitstraling. Bij klassieke woningen is hout absoluut de beste keuze. Doordat het materiaal bewerkelijk is, is het eenvoudig om de kleur aan te passen. Bovendien zijn beschadigingen gemakkelijk te herstellen door een dakspecialist.

Kunststof dakkapellen

Kunststof heeft doorgaans een modernere uitstraling dan een houten dakkapel. Het is verkrijgbaar in tal van kleuren en wordt zelfs met houtlook geproduceerd! Het grote voordeel van kunststof is de hoge isolatie. Bovendien heeft het nauwelijks onderhoud nodig: een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om de lange levensduur te garanderen!

Polyester dakkapel

Het grote voordeel van een polyester dakkapel, is dat deze uit één stuk gemaakt is. Er zijn in polyester dakkapellen geen naden aanwezig. Dit heeft voordelen wat betreft de uitstraling, maar het grootste voordeel is dat de kans op lekkages nog veel kleiner is dan bij houten of kunststof dakkapellen.

prefab dakkapel plaatsen

Dakkapel in-1-dag geplaatst

Eén van de redenen waarom prefab dakkapellen zo enorm populair zijn, is omdat vakmannen deze in één dag plaatsen. Het voorwerk gebeurt in de fabriek, waardoor het plaatsen van de dakkapel slechts een klein onderdeel is in het hele proces.

Hoe verloopt het plaatsen van dakkapellen?

In de ochtend arriveren de vakmannen. Zij beginnen direct met de voorbereidingen. Ze maken een uitsparing in het dak en passen de dakconstructie aan als dit nodig is. Rond het middaguur zit er een groot gat in uw dak en op dat moment komt ook de kraan met de dakkapel ter plaatse. De kraan tilt deze het dak op en de dakspecialisten bevestigen deze aan uw dakoppervlak. Nog voor het avonduur is uw dak volledig water- en winddicht!

Traditionele dakkapel door prefab dakkapel vervangen?

Is het tijd om uw traditioneel gebouwde dakkapel te vervangen? Om op de kosten te besparen is het een optie om te kiezen voor een prefab constructie. Maar is dit mogelijk?

Het is belangrijk om rekening te houden met de standaardafmetingen van prefab dakkapellen. Wijkt uw traditionele dakkapel hiervan af? Het is wel mogelijk om een grotere, prefab constructie te installeren. In dit geval maken de dakspecialisten de huidige uitsparing iets groter. Het plaatsen van een te kleine dakkapel is geen goede optie.

Daarnaast is het alleen mogelijk als uw traditionele dakkapel ook een plat dak heeft. Heeft u een dakkapel met een schuin dak of puntdak, dan moet u een nieuwe traditionele dakkapel laten bouwen.

Vergunning nodig?

In sommige gevallen is het mogelijk de prefab dakkapel vergunningsvrij te plaatsen. Hier zitten wel regels aan verbonden. Zo moet de prefab dakkapel niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en moet het een plat dak hebben. Daarnaast moet u zich houden aan de volgende regels met betrekking tot de afmetingen:

 • de prefab dakkapel is maximaal 1,75 m hoog;
 • de onderkant ligt tussen de 0,5 m en 1 m boven de dakvoet;
 • de bovenkant ligt maximaal 0,5 m onder de daknok;
 • de zijkanten bevinden zich minimaal 0,5 m van de zijkanten van uw dak of de woningscheidende muur.

Twijfelt u of u een vergunning moet aanvragen? Doe dan snel de vergunningscheck op omgevingsloket.nl.

Zelf doen of uitbesteden?

Als handige klusser vraagt u zich misschien af of het mogelijk is om een prefab dakkapel bouwpakket zelf te plaatsen. Toch is het altijd aan te raden voor een bouwpakket een vakman in te huren. Als u zelf een prefab dakkapel zou kopen, dan moet u daarnaast ook een kraan huren om de dakkapel het dak op te tillen. Dit levert al zoveel extra kosten op, dat het niet veel scheelt met de arbeidskosten voor het plaatsen van een prefab dakkapel.

Een prefab dakkapel is vaak al in één dag geplaatst, maar als u zelf aan de slag gaat dan neemt dit waarschijnlijk meerdere werkdagen in beslag. Wilt u besparen op de kosten dan is het verstandiger om de prijzen van meerdere dakspecialisten te vergelijken.

prefab dakkapellen

Gratis offertes voor een dakkapel ontvangen

Wilt u een kwalitatieve prefab dakkapel laten plaatsen tegen een scherpe prijs? Kijk dan eens naar prefab dakkapellen! Deze prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende afwerkingen, zodat er altijd een model is dat past bij de uitstraling van uw huis. Bovendien zijn prefab dakkapellen al in één dag geplaatst en profiteert u direct van extra licht en ruimte in huis.

Besparen op de kosten? Vergelijk offertes!

Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs! De ervaring leert dat u hiermee gemiddeld 30% op de kosten bespaart, dat wilt u toch ook?