Een klassieke houten dakkapel

Als u een dakkapel wilt kunt u kiezen uit een aantal verschillende materialen. Een traditionele keuze is een houten dakkapel. Een houten uitbouw heeft een mooie authentieke uitstraling. Daarnaast kunt u een houten uitbouw afwerken met een flink scala aan materialen waardoor er veel mogelijkheden zijn om deze helemaal eigen te maken. Hout is wat dat betreft één van de meest karakteristieke materialen voor dakkapellen. Wij zijn een netwerk van experts op het gebied van houten dakkapellen. Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan van verschillende bedrijven uit ons netwerk. Vergelijk deze op prijs en aanbod om zo de vakman te vinden voor uw klus!

houten dakkapel

Nieuwe houten dakkapel? Vergelijk offertes en bespaar op uw investering!

De specialisten uit ons netwerk sturen u graag een gratis en vrijblijvende offerte op maat. Vergelijk de offertes en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Waarom kiezen voor hout?

Hout heeft een heel aantal voordelen, maar natuurlijk ook een paar nadelen. Wilt u een nieuwe dakkapel tegen zo laag mogelijke prijzen? Een houten opbouw is meestal de goedkoopste optie. Niet altijd, aangezien de prefab kunststof varianten ook erg voordelig zijn. Het grote voordeel van houten dakkapellen is dat ze goed aan te passen zijn naar uw eigen wensen en, zoals genoemd, af te werken met vrijwel elk materiaal. Daarnaast past u dit materiaal eenvoudig aan als u het uiterlijk zat bent. Een likje verf over de houten dakkapel doet al wonderen. Naast deze creatieve voordelen is een houten aanbouw makkelijk zelf te onderhouden, dit scheelt natuurlijk in onderhoudskosten. Het onderhoud van houten dakkapellen vereist echter meer werk dan van kunststof dakkapellen. Gaat u het onderhoud zelf verrichten? Houd er rekening mee dat de kapel jaarlijks onderhoud nodig heeft. De levensduur van een goed onderhouden houten aanbouw is ongeveer 25 jaar.

Varianten en prijzen

Er bestaan een heel aantal varianten in houten dakkapellen. De meest voorkomende uitbouw is die met een plat dak. Hier is vaak geen vergunning voor nodig. Dit scheelt in de prijzen. Uw dakkapel moet echter wel bij uw huis passen. Hier volgt een korte opsomming van mogelijkheden die u mee kunt nemen in uw overwegingen:

Prijstabel houten dakkapel

AfmetingGemiddelde prijsAantal draai- kiepramenAantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter€2.900,- tot €3.200,-1Enkel
1,5 tot 2,5 meter€3.200,- tot €3.650,-1Enkel
2,5 tot 3,5 meter€4.100,- tot €4.750,-2Enkel
3,5 tot 4,5 meter€4.750,- tot €5.450,-2Dubbel
4,5 tot 5,5 meter€5.450,- tot €5.900,-2Dubbel
4,0 tot 5,0 meter€5.300,- tot €6.050,-3Dubbel
5,0 tot 6,0 meter€6.050,- tot €6.750,-3Dubbel
6,0 tot 7,0 meter€6.750,- tot €7.950,-3Dubbel
7,0 tot 8,0 meter€7.950,- tot €9.400,-3Dubbel

Toelichting prijstabel

Bovengenoemde gemiddelde prijzen zijn inclusief Btw en plaatsing, uitgaande van een standaard dakkapel met een plat dak en een hellingshoek van 40 tot 45 graden. Indien uw dakhelling 30 tot 40 graden is dient u rekening te houden met een stijging in de prijs van €60,- (bij een hellingshoek van 39 graden) tot maximaal €400,- (bij een hellingshoek van 30 graden). Voor een pannendak in plaats van een plat dak dient u rekening te houden met een extra kosten tussen de €550,- en €750,-, afhankelijk van de breedte (aantal meter).

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

De bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.
dakkapel met meranti hout

Dakkapel met meranti hout

Meranti is een veelgebruikte materiaalsoort bij dakkapellen. Het is in Nederland voor lange tijd vrijwel de enige tropische houtsoort geweest die in de bouw werd gebruikt. Het is de verzamelnaam van verschillende houtsoorten afkomstig uit Zuidoost-Azië, voornamelijk uit Maleisië en Indonesië. Meranti is meestal roodbruin tot rozebruin, maar u hebt de keuze uit vele kleurvariaties. De houtsoort is erg eenvoudig te bewerken. Naast dakkapellen wordt het ook veel toegepast op balkons, ramen en deuren maar ook binnen bij bijvoorbeeld meubels en trappen.

dakkapel met red cedar hout

Dakkapel met red cedar hout

U kunt een dakkapel laten plaatsen van red cedar. Deze naaldhoutsoort komt van de Canadese westkust en is lichtroze van kleur. De houtsoort is vormvast en erg duurzaam. Rabatdelen van andere houtsoorten kunnen kromtrekken. Red cedar blijft echter perfect in vorm, lak en verf blijven hierdoor goed hechten. Het is daarnaast gemakkelijk te bewerken met scherp gereedschap. Red cedar wordt toegepast op dakkapellen maar ook vaak als gevelbetimmering. Als u de dakkapel niet behandeld dan zal deze na verloop van tijd vergrijzen.

Keurmerken voor duurzaam hout

Hout is in principe een milieuvriendelijk bouwmateriaal, er zijn hier echter een paar voorwaarden aan verbonden. Er bestaan verschillende keurmerken voor duurzaam hout. Bij het uitzoeken van materiaal is het verstandig om op de keurmerken te letten, zodat u weet dat uw houten dakkapel bestaat uit verantwoord materiaal.

  • KVT (Kwaliteitsvoorschriften Timmerwerk)
    De NBvT, oftewel, de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie is een vereniging bestaande uit circa 250 timmerfabrieken in Nederland. Deze vereniging werkt mee aan de regelgeving die gaat over bouwen met houtsoorten. De KVT, of Kwaliteit van Timmerwerk, is een document wat door de NBvT is uitgegeven. Hierin staan eisen met betrekking tot geveltimmerwerk. De eisen en richtlijnen hebben betrekking op het eindproduct, materialen, uitvoering en bewerking, transport en algemene voorwaarden.
  • FSC-keurmerk
    FSC staat voor Forest Stewardship Council. Hout met het FSC keurmerk komt gegarandeerd uit volledig verantwoord beheerde bossen. De bossen moeten de kans krijgen om zich te herstellen nadat bomen zijn gekapt. Langs steile hellingen en waterlopen is houtkap verboden in verband met erosie. Kwetsbare bosgebieden en bossen met een hoge natuurwaarde worden met rust gelaten. Het FSC zorgt daarnaast voor verantwoorde werkomstandigheden en voldoende loon voor bosarbeiders.
  • Keurhout
    Keurhout geeft aan dat het geleverde hout een legale herkomst heeft en aantoonbaar duurzaam geproduceerd is. Keurhout heeft hiervoor een op de praktijk gericht handelsketensysteem, gecontroleerd door onafhankelijke certificeringsorganisaties. Dit biedt afnemers zekerheid over de herkomst van houten producten. De houten producten kunnen verschillende keurhout labels ontvangen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen duurzame en legale keurhout producten. Deze labels zijn onderverdeeld in level 1 en 2, waarbij level 1 voor 100% duurzaam/legaal is en level 2 minimaal 70%.
dakkapel van hout met plat dak

Plat dak

De optie met de laagste prijs. Deze vorm is het snelste in te bouwen in uw dak. Het platte dak heeft echter wel periodiek onderhoud nodig, zeker als hij van hout is.

dakkapel met schuin dak

Schuin dak

Een dakkapel met schuin dak heeft vaak een stijlvollere uitstraling dan een uitbouw met een plat dak. De kosten hiervan liggen dan ook hoger. Het onderhoud is daarentegen minder vaak nodig.

houten dakkapel puntdak

Puntdak

Een dakkapel met puntdak plaatsen geeft uw woning een statige, historische uitstraling. Een vergunning is vrijwel altijd verplicht, maar uw huis verhoogt in waarde.

nokverhoging plaatsen

Nokverhoging

Bij een nokverhoging verhoogt u een heel gedeelte van de nok van het dak waardoor u praktisch een nieuwe verdieping creëert. Er ontstaat een kamer met veel lichtinval.

dakopbouw maken

Dakopbouw

Een dubbele nokverhoging waarbij u een hele nieuwe verdieping creëert. Deze toepassing is de duurste, maar levert ook de meeste ruimte en meerwaarde op.

dakkapel op maat

Volledig op maat

Jarino biedt volledig op maat gemaakte dakkapellen aan. Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan. U hoort spoedig van ons!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een houten of kunststof dakkapel laten plaatsen? U bent bij ons aan het juiste adres! De bedrijven in ons netwerk hebben ruime ervaring en bieden u vakmanschap tegen scherpe prijzen. Zoekt u een vakman of bent u benieuwd naar de kosten? Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere (max. 5) offertes ontvangt van bedrijven in uw regio. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welk bedrijf bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

houten dakkapel prijzen