Authentieke houten dakkapel plaatsen?

Houten dakkapel

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een traditionele keuze is een houten dakkapel. Deze heeft een prachtige, authentieke uitstraling. Wat nog een groter voordeel is: houten dakkapellen worden volledig op maat voor u gemaakt!

Meer weten over houten dakkapellen?

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van houten dakkapellen. Ook leest u meer over de prijzen en vindt u tips om te besparen op uw nieuwe dakkapel op maat. Wist u dat u de keuze heeft uit verschillende houtsoorten? U leest hier welke houtsoorten dat zijn en wat de voordelen van de verschillende soorten zijn. Vraag snel gratis offertes aan en bespaar!

Start uw gratis aanvraag!

Waarom kiezen voor hout?

Houten dakkapellen hebben een bepaalde charme. Zeker bij een oudere, klassieke woning is hout de beste keuze. Een beschadiging? Deze is eenvoudig te herstellen. Het materiaal is namelijk heel bewerkelijk. Dit biedt direct mogelijkheden wat betreft de kleur: deze is, door schilderen, eenvoudig achteraf te veranderen. Bovendien profiteert u, bij goed onderhoud, van een gemiddelde levensduur van maar liefst 25 jaar!

Twijfelt u nog?

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van houten dakkapellen ten opzichte van andere materialen.

  • Hout heeft een authentieke en natuurlijke uitstraling.
  • Beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen.
  • Maatwerk is met hout altijd mogelijk.

Natuurlijke uitstraling

Hout is een natuurlijk materiaal, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Als u in een klassieke woning woont, met authentieke houten raamkozijnen, dan is het verstandig te kiezen voor een houten dakkapel. Op deze manier sluit het perfect aan op de stijl van uw woning. Ook bij nieuwbouwwoningen passen houten dakkapellen heel goed. Mede doordat u zelf bepaalt welke kleur uw dakkapel krijgt.

Makkelijk te repareren

Een groot voordeel van hout is dat beschadigingen erg gemakkelijk te repareren zijn. Bij andere materialen, zoals een kunststof dakkapel, is een beschadiging blijvend. Hout is gemakkelijk te schuren en bij te schilderen, waardoor een beschadiging helemaal niet meer opvalt. Bij grotere beschadigingen is het zelfs mogelijk een gedeelte van het hout te vervangen. Op deze manier blijven houten dakkapellen langer hun mooie uitstraling behouden.

houten dakkapel

Geschikt voor maatwerk

Omdat het hout heel bewerkelijk is, is het ook een geschikt materiaal voor maatwerk. Met een houten dakkapel kan u alle kanten op. Laat een gebogen dakkapel plaatsen voor een unieke uitstraling, of kies voor een puntdak in plaats van een plat dak. Kiest u voor hout, dan zijn de mogelijkheden eindeloos en bent u betrokken bij het ontwerp. Heeft u een beperkt budget? Dan is een prefab model uiteraard ook mogelijk.

Wat kost een houten dakkapel?

De kosten van houten dakkapellen zijn natuurlijk afhankelijk van de breedte. Stel: u wilt een dakkapel van 1 meter breed, met één raam laten plaatsen. In dat geval ligt de gemiddelde prijs rond de €2.900,- tot €3.000,-. Hoe breder de dakkapellen, des te hoger de kosten. In een dakkapellen van 3,5 meter breed zit een kozijn met 2 ramen. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €4.750,- tot €5.450,-. Wilt u een prefab model laten plaatsen, dan vallen de kosten lager uit. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen.

Overweegt u een houten constructie te plaatsen? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Houten dakkapel kosten

Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs* (dakkapel op maat) Aantal ramen
1,0 tot 1,5m €2.900,- tot €3.200,- 1
1,5 tot 2,5m €3.200,- tot €3.650,- 1
2,5 tot 3,5m €4.100,- tot €4.750,- 1
3,5 tot 4,5m €4.750,- tot €5.450,- 1
4,5 tot 5,5m €5.450,- tot €5.900,- 2
4,0 tot 5,0m €5.300,- tot €6.050,- 3
5,0 tot 6,0m €6.050,- tot €6.750,- 3
6,0 tot 7,0m €6.750,- tot €7.950,- 3
7,0 tot 8,0m €7.950,- tot €9.400,- 3

*Prijzen zijn inclusief btw en plaatsing, waarbij is uitgegaan van een dakkapel op maat met een plat dak en hellinghoek van 40 tot 45 graden. Exacte prijs weten? Vraag kosteloos gratis offertes aan.

Nieuwe houten dakkapel? Vraag offertes aan!

Vergelijk offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Met welke kosten verder rekening houden?

Bij de prijzen uit de bovenstaande tabel is rekening gehouden met dakkapellen met een plat dak, op een dakhelling van 40 tot 45 graden.

Maar wat als uw dak daarvan afwijkt?

Heeft uw dak een hellingshoek van 30 tot 40 graden? Dakkapellen geplaatst op deze daken zijn vaak iets duurder. De meerprijs varieert van €60,- tot zelfs €400,-. Wilt u een model met een schuin dak? Houd dak rekening met een meerprijs van gemiddeld €550,- tot €750,-. Liever een puntdak? Ook daar zitten extra kosten aan verbonden. Voor meer informatie doet u via het offerteformulier gemakkelijk een aanvraag voor gratis offertes.

Mogelijke overige kosten voor een houten dakkapel

Werkzaamheden Hellingshoek van het dak Gemiddelde prijs *
Plaatsen dakkapel 40 tot 45 graden €60,- tot €300,-
Plaatsen dakkapel 30 tot 40 graden €60,- tot €400,-
Plaatsen dakkapel met schuin dak 30 tot 45 graden €550,- tot €750,-
Plaatsen dakkapel met puntdak 30 tot 45 graden Op aanvraag

*Prijzen zijn inclusief btw en plaatsing, waarbij is uitgegaan van een dakkapel op maat met een plat dak en hellinghoek van 40 tot 45 graden. Exacte prijs weten? Vraag kosteloos gratis offertes aan.

Dakkapel van hout; meest gekozen vormen

Eén van de belangrijkste voordelen van houten dakkapellen, is de mogelijkheid tot maatwerk. Bij houten dakkapellen is er dus de keuze uit verschillende soorten modellen. Van een ronde vorm tot een puntdak: u kiest wat het beste bij uw woning past. Hieronder leest u meer over de meest voorkomende modellen.

Plat dak

De optie met de laagste prijs. Deze vorm is het snelste in te bouwen in uw dak. Het platte dak heeft echter wel periodiek onderhoud nodig, zeker als hij van hout is. Voor dakkapellen met een plat dak hoeft u geen meerprijs te betalen. De gemiddelde kosten liggen rond de €4.750,- tot €5.450,- voor een model van 3,5 meter breed.

Schuin dak

Een dakkapel met schuin dak heeft vaak een stijlvollere uitstraling dan een uitbouw met een plat dak. De kosten hiervan liggen dan ook hoger. Het onderhoud is daarentegen minder vaak nodig. Kiest u voor een schuin dak? Houd in dat geval rekening met een meerprijs van ongeveer €550,- tot €750,-, afhankelijk van het formaat van de dakkapellen.

dakkapel hout

Puntdak

Dakkapellen met puntdaken geven woning een statige, historische uitstraling. U moet vaak wel een vergunning bij de gemeente aanvragen, maar de bijzondere constructie verhoogt uw huis wel in waarde. De kosten voor een puntdak lopen uiteen. Wilt u meer weten over de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Wilt u een houten dakkapel laten plaatsen?

Een goede keuze! Bespaar op de kosten.

Welke houtsoort voor een dakkapel kiezen?

Als u kiest voor maatwerk, dan heeft u inspraak in alle aspecten van de constructie: ook de gebruikte houtsoort. Er zijn verschillende houtsoorten geschikt, vooral meranti en red cedar hout worden veel gebruikt. Weet u niet welke houtsoort de beste keuze is? Laat u dan persoonlijk informeren door een dakwerker bij u in de buurt.

Dakkapel van meranti hout

Meranti is een veelgebruikte materiaalsoort bij prefab dakkapellen. Het is in Nederland voor lange tijd vrijwel de enige tropische houtsoort geweest die in de bouw werd gebruikt. Meranti is de verzamelnaam van verschillende houtsoorten afkomstig uit Zuidoost-Azië, voornamelijk uit Maleisië en Indonesië. Meranti geeft uw prefab constructie meestal een roodbruine tot rozebruine kleur, maar u hebt de keuze uit vele kleurvariaties. De houtsoort is erg eenvoudig te bewerken. Naast dakkapellen wordt het ook veel toegepast op balkons, ramen en deuren maar ook binnen bij bijvoorbeeld meubels en trappen.

Dakkapel van red cedar hout

Houten dakkapellen worden regelmatig gemaakt van red cedar. Deze naaldhoutsoort komt van de Canadese westkust en is lichtroze van kleur. De houtsoort is vormvast en erg duurzaam. Rabatdelen van andere houtsoorten kunnen kromtrekken. Red cedar blijft echter perfect in vorm, lak en verf blijven hierdoor goed hechten. Het is daarnaast gemakkelijk te bewerken met scherp gereedschap. Red cedar wordt toegepast op dakkapellen maar ook vaak als gevelbetimmering. Als u de dakkapel niet behandelt dan zal deze na verloop van tijd vergrijzen.

houten dakkapel plaatsen

Houten dakkapel plaatsen; wat doet de vakman?

Het plaatsen van dakkapellen gebeurt in 3 verschillende fases.

  • Fase 1: de voorbereidingen. De eerste stap is het maken van de uitsparing. De vakman verwijdert de dakpannen en maakt een opening ter grootte van de dakkapel. Dit neemt een paar uurtjes in beslag.
  • Fase 2: de ruwbouw. In het geval van een dakkapel op maat, bouwt de vakman de constructie ter plaatse op. Dit neemt het grootste deel van de tijd in beslag. Hij zorgt ervoor dat uw dak dezelfde dag alweer dicht is. Lukt dit niet, dan zorgt hij voor een noodoplossing, zodat u niet met een gat in uw dak hoeft te gaan slapen.
  • Fase 3: de afwerking. Wanneer de dakkapel is opgebouwd volgt de afwerking. Hieronder verstaan we de zijwangen en boeidelen, het aflakken van het hout en het aftimmeren.

Keurmerken voor duurzaam hout

Kiest u voor een houten dakkapel, kies dan voor duurzaam hout. Duurzaam hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De bomen worden zodanig gekapt, dat het geen gevolgen heeft voor de leefomgeving van andere planten en diersoorten.

Er zijn drie keurmerken die aangeven dat u gebruik maakt van duurzaam hout:

  • FSC keurmerk: verzorgt wereldwijd voor verantwoord bosbeheer, waarbij ook de rechten van lokale bevolking en bosarbeiders beschermd worden. Meer weten? Lees verder op fsc.nl.
  • Keurhout: ook keurhout beheert verschillende duurzame bossen. Meer hierover leest u op keurhout.nl.
  • NBvT: een vakman aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie maakt gebruik van duurzaam hout. Wilt u meer weten, lees dan verder op nbvt.nl.

montage houten dakkapel

Gratis offertes voor een houten dakkapel ontvangen

Bent u helemaal overtuigd en wilt u een nieuwe houten dakkapel laten plaatsen? Of heeft u een oud model dat u wilt vervangen door een dakkapel op maat? Schakel dan een professioneel dakwerker in, zodat u profiteert van de allerbeste kwaliteit.

Besparen op houten dakkapellen? Dat kan!

Vraag snel en gemakkelijk gratis offertes aan. Door de prijzen van meerdere bedrijven naast elkaar te leggen, is al snel duidelijk welk bedrijf u het beste aanbod doet. De ervaring leert dat mensen op deze manier tot wel 40% op de totale prijs besparen! Het aanvragen van offertes via onze offerteservice is helemaal gratis en vrijblijvend; u zit dus nergens aan vast!