Dakkapel Zwolle

Dakkapel Zwolle

Door een dakkapel aan te schaffen vergroot u niet alleen de ruimte van uw woonpand, u haalt tevens meer licht in huis en kan met een goede isolatie van de dakkapel de stookkosten naar beneden halen. Dit draagt er onder meer aan bij dat de prijzen voor dakkapellen relatief mee vallen. Woont u in Zwolle of de omgeving van Zwolle en wilt u graag weten welke mogelijkheden er bestaan op het gebied van dakkapellen? Wij werken samen met verschillende specialisten, die u graag meer informatie geven over de prijzen en mogelijkheden van houten, kunststof en prefab dakkapellen, en de geschikte locatie voor een dakkapel op uw pand. Door via het contactformulier uw wensen door te geven, krijgt u spoedig meerdere vrijblijvende offertes (maximaal vijf) van experts uit Zwolle. Kies hieruit zelf de specialist die het beste bij u past.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


Vergunningskosten Zwolle

Voor het plaatsen van een (prefab) dakkapel in Zwolle moet u in de meeste gevallen een vergunning aanvragen. Deze vergunning wordt uitgegeven door de gemeente. Onder de voorwaarden van een dergelijke vergunning vallen eisen omtrent de positionering van de kapel, de afmetingen, en vormgeving. Het is in sommige gevallen mogelijk een dakkapel te plaatsen zonder vergunning. Dit betreft dan een houten of kunststof dakkapel die maximaal 175cm in de hoogte meet, en aan de achterkant van de woning wordt geïnstalleerd. Wanneer u van plan bent een kapel te plaatsen, neem dan tijdig contact op met de gemeente voor de vergunning. Afhankelijk van het product kan het toekenningproces in Zwolle tot wel 4 maanden duren. De prijzen (leges) voor het aanvragen van een vergunning variëren per gemeente. Maar deze prijzen vallen ook in Zwolle rond 4% van de bouwsom (€41,20 per €1.000,-). Voor meer informatie over de exacte prijzen doet u navraag bij uw gemeente.

Richtlijnen

Het installeren van dakkapellen is verbonden aan verscheidene richtlijnen. Deze staan uitgewerkt in wet algemene bepaling omgevingsrecht (WABO) en worden ook in Zwolle aangehouden voor het plaatsen van een (prefab) aanbouw. De onderstaande richtlijnen vormen voorbeelden van de voorwaarden waaraan de bouw van dakkapellen moet voldoen:

  • Een verbod op het plaatsen van een kunststof of houten dakkapel op een bijgebouw of uitbouw.
  • Een beperking van de afmetingen voor zowel prefab als standaard opbouwen, tot de helft van het dakoppervlak.
  • Een omschrijving van de minimale afstand van de kapel tot de dakgoot.
Woont u in Zwolle en overweegt u de aanschaf van een (prefab) houten of kunststof dakkapellen? Neem dan eerst even contact op met de gemeente voor zowel het aanvragen van de vergunning als informatie over de regelgeving. Kijk op vergunningscheck.nl naar de prijzen en mogelijkheden.
Dakkapel offerte
Houten dakkapellen Zwolle

Houten dakkapel

Dakkapellen kunnen zowel van hout als kunststof worden gemaakt. Hierbij komen de prijzen voor een houten opbouw vaak iets hoger uit dan de kunststof variant. De uitstraling van een dakkapel van hout is echter vaak beter, waardoor de pandwaarde sterker wordt verhoogd. Het nadeel van houten dakkapellen is dat deze vaak meer onderhoud vragen. Zo moet u deze minimaal eens in de 5 jaar schuren en verven, om de kwaliteit van het houtwerk te behouden. Houten bouwconstructies kunt u wel gemakkelijker repareren dan de kunststoffen variant, wat aanzienlijk in prijzen kan schelen. Schakel voor het onderhoud het liefst de hulp van een erkend vakman in.

kunststof dakopbouw Zwolle

Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen zijn makkelijker schoon te houden dan een houten opbouw, en kennen daardoor ook een langere levensduur. Doordat u hierdoor bespaart op de onderhoudskosten, liggen de relatieve prijzen van een kunststof opbouw in Zwolle lager dan de houten variant. Daarbij komt dat kunststoffen dakkapellen vaak een uitstekende isolatiewaarde hebben. Hierdoor is het dus mogelijk aanzienlijk te besparen op de energiekosten. De prijzen voor het laten plaatsen van een kunststof sleepdakkapel hangen af van de eisen die u hieraan stelt, en verschillen per expert uit de regio. Vergelijk daarom altijd de aanbiedingen van meerdere vakmannen voor de beste aanbieding.

zinken dakkapel Zwolle

Zinken dakkapel

Naast houten en kunststof dakkapellen, bestaan er nog vele andere varianten, die ook een prima oplossing kunnen vormen voor bij u thuis. Denk bijvoorbeeld aan een zinken dakopbouw. Een zinken variant is de juiste keuze, wanneer u ook hebt gekozen voor een zinken hemelwaterafvoer. Door de nokverhoging in dezelfde stijl als het hemelwaterafvoer te houden, zorgt u voor eenheid en een aangename aanblik. Evenals houten dakkapellen moet u ook de zinken aanbouw regelmatig onderhouden. De prijzen voor het laten plaatsen van een prefab zinken dakkapel hangen af van de mate waarin een expert uit Zwolle voorbereidende werkzaamheden moet uitvoeren voorafgaan aan de plaatsing.

dakkapel rieten dak

Dakkapel in rieten dak

In een aantal plaatsen in Nederland kiest men nog steeds regelmatig voor het plaatsen van een rieten dakbedekking. Een aantal van deze bewoners vraagt zich echter af of het met een rieten dakbedekking nog wel een optie is om een sleepdakkapel te plaatsen. Het antwoord hierop is een eenvoudig: Ja. Mits u hiervoor de hulp van een erkend dakkapelspecialist uit Zwolle inschakelt. Wij werken samen met menig vakman uit de regio, die ook op het gebied van rieten daken u van de nodige informatie en ondersteuning kunnen voorzien. De prijzen voor het creëren van een dakopbouw in een rieten dakoppervlak vallen wel relatief hoog uit.

Prefab dakkapel Zwolle

Prefab dakkapel

Dakkapellen die wij prefab installeren, kennen een kortere verbouwingsperiode en een hoger plaatsingsgemak. Het nadeel is dat de leverperiode langer is, en dat de kosten stijgen wanneer de dakkapel op maat dient te worden gemaakt. Wanneer u een prefab opbouw bij ons bestelt, dan zal een specialist uit Zwolle een keer bij u langskomen om de exacte maten voor de bouwconstructie op te nemen, en met u de wensen door te spreken. Zo weten wij zeker dat de constructie volledig aan uw eisen voldoet. Is de prefab dakkapel eenmaal klaar? Dan kan één van de specialisten uit ons netwerk deze binnen een dag bij u op de woning monteren.

Nokverhoging Zwolle

Nokverhoging

Een nokverhoging is feitelijk een grote dakkapel. Een nokverhoging is één- en tweezijdig uit te voeren, waardoor u een extra verdieping creëert. Indien u in Zwolle woont, dient u hiervoor in de meeste gevallen een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket. Het voordeel van een nokverhoging ten opzichte van andere opbouwen is dat het een volledige verdieping wordt. Hebt u maar een beetje meer ruimte nodig? Dan zal menig dakspecialist uit Zwolle u adviseren om voor een eenzijdige nokverhoging te kiezen. Dit komt doordat de kosten voor de verbouwing aanzienlijk zijn, en het zonde is onnodig veel ruimte te creëren. De eenzijdige nokverhoging zal u de nodige opslagruimte bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van bedrijven uit ons netwerk?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan. Bedrijven uit ons netwerk plaatsen jaarlijks vele dakkapellen in heel Nederland.

Dakopbouw offertes
Schuin dakkapel

Schuin dak

Heeft uw woning in Zwolle een schuin dak? Dan kunt u kiezen uit zowel een dakkapel, dakopbouw als nokverhoging. Afhankelijk van uw wensen zijn deze beschikbaar in een houten of kunststof (prefab) model. Ook bij een plat dak kunnen de experts uit ons netwerk diverse soorten opbouwen monteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw schuur van een zolderverdieping te voorzien, of uw woning een extra verdieping te geven. Bij het ophogen van het plat dak dient u wel de nodige aandacht te besteden aan uitstraling, het kan namelijk het aanzicht van uw woning sterk verstoren.

Dakopbouw Zwolle

Dakopbouw

Naast een nokverhoging kunt u tevens kiezen voor een dakopbouw bij uw schuin dak. Een dakopbouw is in feite een dakkapel met een verhoogde of verlegde nok. Deze is prefab binnen een dag te plaatsen, mits de vergunning op orde is. Omdat het soms meerdere maanden kan duren voordat de vergunning wordt uitgegeven adviseren wij om hier op tijd mee te starten. Zo weet u zeker dat niets de bouw van uw dakopbouw in de weg staat. Een dergelijke aanbouw is naast voor het schuin dakoppervlak tevens geschikt voor een plat dak. Dit brengt wel hogere kosten met zich mee, door de grotere verbouwing.

polyester dakopbouw Zwolle

Polyester dakkapel

Hout en kunststof zijn de twee basismaterialen voor het maken van dakkapellen. Er bestaan echter ook nog andere geschikte materialen. Een voorbeeld daarvan is polyester. Polyester is een licht gewicht materiaal dat zeer weersbestendig is. Daarnaast heeft polyester als bouwmateriaal nog vele andere voordelen. Zo creëert u hiermee een naadloze constructie waarop vocht en tocht geen invloed hebben, en heeft het materiaal een zeer lange levensduur. Met de juiste verwerking geeft het bovendien een uitstekende isolatie. Eén van de bij ons netwerk aangesloten professionals biedt u desgewenst meer informatie over de polyester oplossingen.

Sleepdakkapel plaatsen

Sleepdakkapellen

Een sleepdakkapel is een dakkapel met een schuin aflopend dak met dakpannen. Het is een dakkapel soort die niet zomaar op elk schuin dak te installeren is, doordat er een zeker hellingshoek nodig is voor een dergelijk schuin dak. De minimale hellingshoek van het dak moet 35 graden zijn. Als het percentage lager ligt, dan is er bij regenval kans dat er regen op het dakje van de kapel blijft liggen, waardoor er lekkage kan ontstaan. Het pannendak van de sleepdakkapel heeft een hellingshoek tussen de 11 en 19 graden. De ruimtewinst met een sleepdakkapel is gelijk aan die van een opbouw met plat dakoppervlak, het biedt dus erg veel extra ruimte.

dakkapel met deur

Dakkapel met deur

Naast de standaard dakkapellen die zorgen voor meer licht en ruimte op de bovenverdieping, bestaan er nog vele varianten met extra positieve eigenschappen. Overweeg bijvoorbeeld om de dakopbouw te combineren met een deur. Een dergelijke kapel geeft direct toegang naar een balkon of dakterras, en zorgt zo voor een heerlijk buitengevoel. Een speciale variant nokverhoging is die met het Frans balkon. Bij een Frans balkon is er geen sprake van een uitgebouwde zitplek, maar slaan de dakkapeldeuren naar binnen open. Door een hekje voor de opening te plaatsen geniet u wel van het buitengevoel, zonder extra hoge verbouwkosten. Wij informeren u desgewenst graag.

dakkapel met balkon Zwolle

Dakkapel met balkon

Naast het Frans balkon is het natuurlijk tevens een optie om een gewoon balkon te ontwerpen bij uw dakopbouw. Hoewel het standaard balkon een groot aantal voordelen met zich meebrengt, zoals een verhoogd wooncomfort en de mogelijkheid voor een kleine tuin, bestaan er ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat bij een balkon een deel van de ruimte van de bovenverdieping aan dit oppervlak verloren gaat. U zult dus uiteindelijk minder woonruimte overhouden. Eventueel is het mogelijk een nokverhoging voor meer leefruimte te combineren met een dakkapelbalkon. Voor een dergelijke oplossing dient u wel bij het gemeenteloket in Zwolle een vergunning aan te vragen.

Dakopbouw kosten

Dakopbouw plat dak

Bij een plat dak is het plaatsen van een dakopbouw over het algemeen zeer eenvoudig, mits de draagkracht van uw huidige dakconstructie voldoende is. Bij een dakopbouw voor het plat dak hoeft u niet alleen te denken aan een standaard extra kamertje bovenop uw woning. Er zijn vele extra opties toepasbaar, zoals het inbouwen van een klein dakterras. Welke exacte mogelijkheden u hebt, hangt af van het door u beschikbaar gestelde budget en de kenmerken van uw plat dak. Wij raden daarom aan altijd contact te zoeken met een specialist, die de nodige controles voor u kan uitvoeren, voordat u aan de klus begint.

Kosten dakopbouw

Zoals gezegd hangen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw af van diverse factoren. De prijzen voor een dakopbouw hangen ten eerste af van het soort materiaal waar u voor kiest. Een tweede invloedsfactor is de gewenste afmeting. Geef aan ons de breedte- en dieptematen van uw pand door, of kies voor afwijkende afmetingen. Tot slot bepaalt ook het model dakopbouw de prijs. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor een dakopbouw naar uw wensen? Vraag dan bij ons een aantal vrijblijvende offertes aan van experts uit de regio Zwolle, om deze met elkaar te vergelijken.

Dakkapel renovatie

Bij een aantal van de professionals uit ons netwerk in Zwolle bent u niet alleen aan het juiste adres voor het monteren van een nieuwe (prefab) dakkapel, maar kunt u deze tevens inschakelen voor een renovatie van de dakkapel. Een dakopbouw renovatie behelst onder andere het vervangen van de huidige houten kozijnen door nieuwe hardhouten raamkozijnen, of de kunststoffen variant. Daarnaast is het een optie om de dakbedekking te laten vervangen of de binnenkant van de opbouw volledig te renoveren. Dankzij een professionele renovatie zorgt u ervoor dat de dakkapel nog jarenlang meegaat, en de kwaliteit van het bouwmateriaal gegarandeerd blijft.

Dakkapel reinigen

Om de kwaliteit en levensduur van dakkapellen te kunnen garanderen, dient u het materiaal wel van het juiste onderhoud te voorzien. Voor een kunststof dakopbouw geldt bijvoorbeeld dat u deze periodiek moet (laten) reinigen met water en allesreiniger. Dit zorgt ervoor dat u groene aanslag op het materiaal voorkomt. Dit aangegroeid vuil zorgt voor een verminderde prijswaarde en, eenmaal gegroeid – is vrijwel onmogelijk te verwijderen. Voor houten dakkapellen geldt bovendien dat u deze minimaal eens in de vijf jaar moet schuren en verven om zo het hout te beschermen tegen de invloeden van weer en wind.

dakkapel reinigen Zwolle

Puntdak ofwel zadeldak

Naast het standaard plat en schuin dakoppervlak, spreekt men ook wel van speciale dakvarianten. Bijvoorbeeld van een puntdak of een zadeldak. Een zadeldak is een soort puntdak, waarbij de twee dakhelften elkaar raken in een scherpere hoek dan 15 graden. Dit betekent dat het lastiger is om een nokverhoging te realiseren, maar niet onmogelijk. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een standaard puntdak te verhogen met een zadeldak, en is zelfs het realiseren van een zadeldak op een plat dakoppervlak een mogelijkheid, mits u gebruik maakt van een dakopbouw. Het is wel de vraag of u hiervoor de benodigde vergunning krijgt toegewezen.

dakkapel prijzen Zwolle

Dakkapel plaatsen

Hebt u een vergunningsvrije sleepdakkapel, of is de vergunning voor uw nokverhoging binnen? Dan is het tijd om de dakopbouw te plaatsen. Het installeren van dakkapellen is, zoals gezegd, zowel prefab als ter plekke een optie. Het hangt van uw exacte wensen voor verbouwtijd, overlast en budget wat de beste oplossing is. Wij raden echter altijd aan om de hulp van één van de experts uit ons netwerk in Zwolle voor deze klus in te schakelen. Zo weet u zeker dat de constructie goed geplaatst wordt, en verlaagt u het risico op eventuele vochtproblemen. Vraag geheel vrijblijvend enkele offertes bij ons aan voor meer informatie.

Dakkapel prijzen

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de exacte prijzen worden voor een dakkapel naar hun wensen. Deze prijzen zijn echter afhankelijk van een groot aantal factoren. Pas wanneer u een keuze maakt uit materiaal, afmeting en soort nokverhoging dan kunnen wij u van een prijsindicatie op maat voorzien. Wilt u graag grofweg weten wat de kosten worden? Ga dan uit van een minimum van €3.000,- voor een houten dakkapel van 150 bij 250 centimeter, en van €3.700 voor de kunststof variant. Wilt u een dakkapel prefab laten plaatsen door een professional die zich bij ons aangesloten heeft? Ook dan beginnen de prijzen bij €3.700,-.

Voordelen en kosten nokverhoging

Naast het plaatsen van een dakkapel of een dakopbouw met verlengde nok, is het tevens een optie om een dakopbouw met verhoogde nok, en een nokverhoging toe te passen bij uw woning in Zwolle. Een nokverhoging heeft hierbij de meeste voordelen, maar ook de hoogste kosten. Bij een schuin dak kan een nokverhoging zowel enkelzijdig als dubbel worden toegepast. Bij een dubbele nokverhoging profiteert u van vele voordelen zoals meer licht en ruimte, en een verbeterde isolatie. De prijs hiervoor hangt af van uw keuzes en wensen, maar u kunt de investering op de lange termijn terugverdienen dankzij de hoge isolatiewaarde.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een sleepdakkapel? Hebt u een vraag over het aanvragen van een vergunning voor een nokverhoging bij uw woning in Zwolle? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een opbouw naar uw wensen? Aarzel dan niet om via ons contactformulier meerdere vrijblijvende offertes van meerdere experts uit de regio aan te vragen. Wij sturen u maximaal vijf offertes doe, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat voor welke specialist u ook kiest, u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen. Neem daarom snel contact met ons op.

nokverhoging prijs

Werkgebied Zwolle

Keurmerken

Naast informatie over vergunningen en richtlijnen, kunt u de specialisten uit ons netwerk in Zwolle ook om advies vragen wat betreft de keurmerken die voor dakkapellen gelden. Er bestaan verschillende keurmerken, voor zowel houten als kunststof materialen. Er bestaan verschillende keurmerken, voor zowel houten als kunststof materialen. De prijzen voor een product met keurmerk kunnen iets oplopen, maar u bent dan wel verzekerd van een uitstekende kwaliteit en een milieubewust productieproces. Bekende certificering labels zijn onder andere:

FSC: Het Forest Steward Council certificaat is hét kwaliteitslabel voor hout producten. Met dit certificaat bent u ervan verzekerd dat uw houten opbouw is geproduceerd met duurzaam gerooid hout en dat er rekening is gehouden met verantwoord bosbeheer.
Komo: Verschillende leveranciers uit Zwolle en omstreken maken gebruik van een Komo kwalificatie. Dit label wordt uitgegeven voor zowel houten als kunststof artikelen, en staat garant voor een hoge kwaliteit materiaal.
IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor dakkapel bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.