Dakkapel onderhoud

Bent u de trotse eigenaar van een dakkapel? Dan wilt u natuurlijk dat deze lang meegaat, en er tevens goed verzorgd uitziet. Om de levensduur van dakkapellen te verlengen, en om tevens de aanblik van de dakopbouw goed te houden, is het van belang dat u de dakkapel dan ook van regelmatig onderhoud voorziet. Het onderhouden van dakkapellen hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn, en is relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Bedenk: achterstallig onderhoud heeft vaak hogere kosten en brengt meer rompslomp met zich mee dan het regelmatig schoonmaken van de kapel. Op deze pagina geven wij meer informatie over en tips voor het onderhouden van dakkapellen. Heeft u na afloop nog vragen, of wilt u rechtstreeks in contact komen met een professional uit ons netwerk? Vraag vrijblijvend meerdere offertes (max.5) aan via het contactformulier.

dakkapel onderhoud

Verleng de levensduur van uw dakkapellen door deze geregeld te onderhouden.

Wij zijn een netwerk met experts op het gebied van het schoonmaken en reinigen van iedere dakkapel. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Standaard onderhoud

Professionals raden aan om uw dakkapel minimaal een keer per jaar te (laten) reinigen en onderhouden. Bij een dergelijk standaard onderhoud horen de volgende klussen:

  • Het schoonmaken (afnemen met water) van de dakkapel
  • Het controleren van dakbedekking, regenwaterafvoer en hang- en sluitwerk
  • Het invetten van de raamrubbers
  • Het schoonmaken van de ventilatieroosters
  • Het nakijken van het schilderwerk

Schilderwerk

Naast deze jaarlijkse controle- en schoonmaakbeurt dienen dakopbouwen eens per vijf jaar opnieuw geschilderd te worden. Dit geldt met name voor houten dakkapellen. Een kunststof dakkapel behoeft over het algemeen minder onderhoud, en is bovendien eenvoudiger te reinigen. Het is mogelijk het schilderwerk van dakkapellen zelf uit te voeren, bedenk wel dat u hiervoor genoeg tijd incalculeert, en tevens over de geschikte materialen bezit zoals een stevige ladder. Wat u ook van plan bent, uw veiligheid staat voorop!

Dakkapel zelf schoonmaken

Gaat u zelf de dakopbouw schoonmaken? Start dan met het verzamelen van de benodigde producten. Voor het schoonmaken gebruikt u in eerste instantie alleen stromend (lauw) water, en eventueel een borstel voor hardnekkig vuil. Daarna kunt u een vuilafstotend reinigingsmiddel gebruiken om de hele dakkapel mee af te nemen. Gebruik nooit een hogedrukspuit om dakkapellen mee te reinigen. Hiermee loopt u kans op zware beschadigingen aan zowel kunststof als houten dakkapellen. Heeft u de hele dakopbouw schoongemaakt? Loop dan de afvoerbuizen langs, vuil en vallende bladeren kunnen zich hierin ophopen, wat zorgt voor een verstoorde hemelwaterafvoer of zelfs lekkages. Wilt u de kunststof dakkapel niet alleen schoonmaken maar helemaal onderhouden? Vet dan ook de raamrubbers in en maak eventuele ventilatieroosters schoon. Een dergelijke klus zal over het algemeen de hele dag in beslag nemen.

Garantiebehoud dakkapellen

Het onderhouden en reinigen van kunststof dakkapellen is niet alleen goed voor het aanzicht en de levensduur van het materiaal, het is tevens noodzakelijk om de fabrieksgarantie te behouden. In de meeste gevallen hebben (kunststof) dakkapellen een garantie van 10 tot 15 jaar. Dit betekent dat wanneer beschadigingen optreden, u deze gratis bij de fabrikant kunt laten repareren. U moet hierbij echter kunnen aantonen dat de dakopbouw van regelmatig onderhoud is voorzien.

Gratis offertes vergelijken
Type woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)


Gratis & vrijblijvend

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Dakkapel onderhoudscontact

Onderhoudscontract

Wilt u verzekerd blijven van de fabrieksgarantie, maar hebt u er geen behoefte aan om zelf jaarlijks uw opbouw te onderhouden of te reinigen? Het is bij veel bedrijven mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit betekent dat een ervaren vakman periodiek (eens in de 1 of 2 jaar) bij u langskomt om de dakkapel volledig na te kijken en te reinigen. U hebt hier geen omzien naar, en weet zeker dat de kapel goed wordt onderhouden. Bedenk wel dat sommige fabrikanten eisen dat zij hun (kunststof) kapellen zelf onderhouden om de garantie veilig te stellen.

Contact dakkapel specialist

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten schoonmaken van uw dakkapel? Wilt u weten hoe u het onderhoud van uw opbouw nog beter kunt uitvoeren? Hebt u behoefte aan tips en tricks aangaande het onderhoud? Aarzel dan niet om via het contactformulier contact op te nemen met één van de dakkapelspecialisten uit ons netwerk. U ontvangt meerdere offertes die u kan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Alles is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.