Interesse in een dakkapel met plat dak?

Dakkapel plat dak

Wilt u meer lichtinval op een zolderkamer? Of wilt u slaapkamer onder een schuin dak ruimer maken? Een dakkapel met een plat dak is erg populair. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en prijzen van een dakkapel met plat dak.

Het is altijd verstandig om een vakman in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat de dakkapel juist geplaatst wordt en dat uw dak volledig waterdicht blijft.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt snel een aantal gratis offertes van dakdekkers bij u uit de buurt. Door deze te vergelijken vindt u altijd een vakman die precies bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Waarom kiezen voor een dakkapel met plat dak?

Een dakkapel met plat dak is niet voor niets een populaire keuze. Er zijn namelijk veel voordelen aan dit type dakkapel.

De grootste voordelen van een dakkapel met een plat dak op een rij:

  • U hoeft voor een dakkapel met plat dak vaak geen vergunning aan te vragen, in tegenstelling tot andere soorten dakkapellen.
  • Deze dakkapelsoort is een voordelige keuze
  • Het plaatsen van dakkapellen met een plat daktype gaat eenvoudig en snel. Vaak kan het al binnen één dag.
  • Dit type dakkapel is geschikt voor alle soorten schuine daken. U hoeft geen rekening te houden met de kleur, grootte of vorm van bestaande dakpannen.

Nadelen dakkapellen plat dak: zijn die er?

Hoewel er veel voordelen zijn, heeft een plat dak ook enkele nadelen. Zo komt er wel onderhoud bij kijken. Op een plat dak blijven namelijk vaak blaadjes en ander zwevend afval liggen. Het is belangrijk om deze regelmatig te verwijderen. Ook felle zonnestralen hebben een negatieve invloed op de dakbedekking.

Daarom is het belangrijk het plat dak regelmatig te (laten) reinigen. Zo houdt u de conditie van het dak optimaal en spoort u eventuele beschadigingen snel op. Laat deze direct repareren, voordat de schade groter wordt.

dakkapel met plat dak

Wat kost een dakkapel met plat dak?

De prijs van een dakkapel met plat dak is voornamelijk afhankelijk van de grootte, het aantal ramen dat erin komt en het materiaal. Kiest u voor een houten model van maximaal 1,5 meter breed, met 1 draai-kiepraam, dan moet u rekenen op een gemiddelde prijs van €2.900,- tot €3.200,-.

Heeft u meer ruimte op het dak en wilt u een kunststof model van 3,5 tot 4,5 meter breed, met 2 draai-kiepramen erin? Een dergelijke dakkapel kost gemiddeld €4.300,- tot €5.000,-. Nog een stapje verder is een houten dakkapel van 7 tot 8 meter breed met 3 draai-kiepramen. Die kost ongeveer €7.950,- tot €9.400,-.

In de volgende prijstabellen vindt u meer prijsvoorbeelden.

Houten dakkapel plat dak: kosten

Afmeting Prijs Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. montage en btw. Besparen? Vergelijk dan altijd gratis offertes.

Naast houten dakkapellen kunt u ook kiezen voor kunststof. Het voordeel van kunststof is dat het voordeliger is en dat het weinig onderhoud vergt. Het heeft echter niet de authentieke uitstraling van hout.

Kunststof dakkapel met plat dak: prijzen

Afmeting Prijs Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.500,- tot €2.990,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €2.990,- tot €3.450,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €3.550,- tot €4.100,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.300,- tot €5.000,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.000,- tot €5.400,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €4.850,- tot €5.420,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €5.420,- tot €6.300,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.300,- tot €7.400,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.400,- tot €8.700,- 3 Dubbel

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en plaatsing. Vraag gratis offertes aan.

Wilt u een dakkapel met plat dak plaatsen?

Vergelijk offertes en krijg de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Dakkapel plat dak: welk type?

Wanneer u kiest voor een dakkapel op maat kunt u helemaal bepalen hoe deze eruit gaat zien. Zo kiest u bijvoorbeeld voor houten of kunststof kozijnen en welke zijwangen u wilt. Ook weet u zeker dat de dakkapel perfect op uw woning aansluit. Omdat de dakkapel op maat gemaakt wordt, is ieder dak geschikt.

Of wilt u liever prefab?

Het voordeel van prefab is dat het plaatsen extra snel gaat. Omdat de dakkapel al in elkaar gezet is, is het slechts een kwestie van plaatsen in plaats van opbouwen. Het nadeel van prefab is dat er minder ruimte voor eigen inbreng is. U heeft keuze uit een aantal standaardmodellen.

dakbedekking voor dakkapel met plat dak

Dakbedekking voor dakkapellen met platte daken

Omdat een dakkapel met plat dak geen onderdeel is van de rest van de dakconstructie, heeft deze een eigen dakbedekking nodig. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen.

Bitumineuze dakbedekking, zoals APP bitumen, heeft als voordeel dat het een voordelige keuze. Wel is er een grote kans op beschadigingen en is de levensduur minder lang dan EPDM.

EPDM is een zeer populair materiaal omdat het een lange levensduur heeft. Dankzij elastische eigenschappen, zal het niet snel scheuren. Het materiaal vraagt nauwelijks onderhoud en is in het geval van een beschadiging eenvoudig te repareren.

PVC is ook een optie. Dit kunststof heeft echter als nadeel dat het geen lange levensduur heeft.

Voorbeeld van een dakkapel met plat dak

Dakkapel plat dak: vergunningsvrij?

Een van de redenen waarom men vaak voor een dakkapel met plat dak kiest, is omdat u er in de meeste gevallen geen vergunning voor hoeft aan te vragen. Met een dakkapel met schuin dak moet dat altijd.

Let er wel op dat u de dakkapel niet te dicht langs de dakrand laat plaatsen. Als u in een gebied woont met een welstandsbeleid, heeft u altijd een bouwvergunning nodig. Twijfelt u of u een bouwvergunning nodig heeft of niet? Vraag een ervaren dakdekker om advies!

dakkapel met plat dak plaatsen

Dakkapel met plat dak plaatsen? Bespaar op de kosten!

Met een dakkapel met plat dak zorgt u voor meer lichtinval en een grote loopruimte in huis. Ook wordt de waarde van uw woning hoger.

Waarom een dakdekker inschakelen?

Met een dakdekker bent u altijd verzekerd van kwaliteitswerk. Bij het dak van uw woning is het natuurlijk belangrijk dat die regen en wind tegenhoudt. Een vakman zorgt ervoor dat de nieuwe dakkapel en uw bestaande dak perfect op elkaar aansluiten, zodat uw woning geheel waterdicht is.

Vind uw dakdekker gemakkelijk!

Door gratis offertes te vergelijken vindt u altijd de beste dakdekker in de buurt met de laagste prijzen.