Dakkapel Nijmegen

Dakkapel Nijmegen

U wilt graag een dakkapel plaatsen. Een slimme zet! Een dakkapel is een fantastische oplossing om van uw zolder waar u eigenlijk nooit komt vanwege dat vervelende schuine dak een schitterende woonruimte te maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een dakkapel in te passen om een slaapkamer voor een kleine op komst te realiseren of om een mooie werkruimte te creëren. U kunt onder andere kiezen voor een traditionele houten opbouw of een moderne versie van kunststof. Of wat dacht u van een prefab versie zodat hij in één dag geplaatst kan worden? Allemaal vragen, die u het best met de hulp van een vakman kunt beantwoorden. Welk bedrijf in de buurt van Nijmegen kunt u het beste benaderen? Kom via ons netwerk in contact met diverse vakbedrijven uit uw regio. Vul het contactformulier in en ontvang meerdere offertes (max.5) welke u op prijs en aanbod kan vergelijken.

Vergelijk offertes
U ontvangt maximaal 5 offertes

Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)
Gelieve dit veld leeg te laten.

Vergunningskosten Nijmegen

De prijzen voor de vergunning voor dakkapellen kunnen nogal van elkaar verschillen. Dit varieert per geval en per gemeente. De prijzen voor dakkapellen in Nijmegen kunnen dus heel anders uitvallen dan in een naburige gemeente. Over het algemeen kunt u uitgaan van prijzen van €150,- tot €600,-. Verder houdt men zich zoveel mogelijk aan de WABO. Dit is de wet algemene bepaling omgevingsrecht. Hier staan richtlijnen in uitgewerkt voor het plaatsen van dakkapellen. Er is echter niet altijd een vergunning nodig voor het bouwen van een dakkapel in Nijmegen. Het plaatsen van een aanbouw aan de achterkant van het huis vormt meestal een vergunningsvrije oplossing. Voor dakkapellen aan de zijkanten van uw huis is er soms een vergunning nodig. Bij het inpassen van een aanbouw aan de voorkant van uw huis is er in Nijmegen vrijwel altijd een vergunning nodig.

Richtlijnen

Voldoet uw aanbouw aan de richtlijnen van de WABO om in aanmerking te komen voor een vergunning? We noemen enkele voorbeelden:

  • De grootte van de aanbouw is afhankelijk van de eerste kapel die in de omgeving is geplaatst. Deze afmetingen worden aangehouden voor de rest van de omgeving.
  • De dakkapel mag niet breder uitvallen dan de helft van uw dakoppervlak.
  • Dakkapellen zetten op een aan- of uitbouw van uw woning is niet toegestaan, evenals het installeren van een dakkapel op een bijgebouw.
  • De afstand van de onderkant van de uitbouw tot de dakgoot moet tussen de 0,5 en 1 meter bedragen.
  • Een houten dakkapel op de voorkant van uw huis mag niet meer dan 1,75 meter hoog zijn.
  • De bovenkant van de kapel mag niet dichter dan 0,5 meter bij de nok van het dak zitten en de zijkanten mogen niet dichter dan 0,5 meter bij de rand zitten.
Wilt u controleren of u een vergunning nodig hebt? Kijk dan eens op de site van het omgevingsloket om dit te controleren. De bij ons aangesloten bedrijven helpen u tevens graag bij het aanvragen van de vergunning.
Dakkapellen offerte
Houten dakopbouw Nijmegen

Houten dakkapel

Wilt u een traditioneel ogende kapel? Dan is een houten een goede optie. Een houten kapel kun je naar eigen smaak verven. Het onderhoud van houten dakkapellen is wel intensiever dan bij een van kunststof. Zo moet u de houten dakkapel minimaal eens in de vijf jaar schuren en verven voor het behoudt van de kwaliteit van het materiaal. Wat betreft de kosten is het goedkoper om een houten dan een kunststof dakopbouw te plaatsen. Op de lange termijn zult u met de kunststof oplossing echter meer besparen op de stookkosten, waardoor deze uiteindelijk goedkoper is. De terugverdientijd bedraagt ongeveer 10 jaar.

Kunststof dakkapellen Nijmegen

Kunststof dakkapel

Een praktische uitbouw is er een van kunststof. Gemaakt van een sterk materiaal heeft het weinig onderhoud nodig, beschermt het tegen diverse weertypen en vergt het weinig onderhoud. De prijzen voor een kunststof dakkapel liggen hoger, maar hij heeft dan ook een betere isolatiewaarde dan zijn houten broertje. Dit betekent dat de dakisolatie hoger ligt, en de stookkosten zullen dalen. Ondanks dat kunststof weinig onderhoud vereist, dient u jaarlijks wel het oppervlak te reinigen om groene aanslag te voorkomen. De uitstraling van (prefab) kunststoffen dakkapellen is minder goed dan die van een houten model. Kies eventueel voor kunststof met een houtdesign.

zinken dakkapel]

Zinken dakkapel

Wij gaven al aan dat het mogelijk is om bij de bedrijven uit ons netwerk zowel houten als kunststof dakkapellen te bestellen. Wist u echter dat er nog vele andere materialen een geschikte basis vormen voor een sleepdakkapel of nokverhoging? Onder meer zink is een uitstekende keuze. Met name wanneer er bij uw pand in Nijmegen al sprake is van een zinken hemelwaterafvoer, vormt een zinken dakkapel een prima aansluiting. De prijzen voor een zinken dakopbouw hangen af van de mate waarin u zelf voorbereidende werkzaamheden uitvoert, en in hoeverre u een vergunning voor de bouw moet aanvragen bij het gemeenteloket.

rieten dakkapel

Dakkapel in rieten dak

Regelmatig krijgen specialisten die zich bij ons hebben aangesloten van klanten uit Nijmegen de vraag of het een optie is in de rieten dakconstructie een dakkapel te plaatsen. Het antwoord hierop is een eenvoudig ‘ja’. Wel moet u hiervoor contact opnemen met een ervaren specialist op het gebied van rieten daken. Deze beschikt over de nodige kennis voor het aanpassen van de rieten dakconstructie en de eisen die aan het plaatsen van een dakkapel verbonden zitten. Houd er bovendien rekening mee dat het waarschijnlijk nodig is een vergunning aan te vragen voor de plaatsing van de opbouw. Deze brengt extra prijzen met zich mee.

Prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen kan men zowel van hout als van kunststof maken. Deze prefab modellen fabriceert men in een fabriek,en zet men daarna rechtstreeks op het dakoppervlak. Zo kunt u dezelfde dag nog een dakkapel hebben. Hoewel de meeste van onze klanten vrezen dat bij een dergelijke installatie methode, zeer snel lekkage optreedt, is de kans op lekkages bij prefab dakkapellen nihil te noemen. Prefab is voor veel mensen daarom de gemakkelijkste optie. Hebt u toch liever dat de dakkapel ter plekke in elkaar wordt gezet? Geen probleem. De experts uit ons netwerk in Nijmegen werken zowel prefab als op locatie.

Nokverhoging

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het opbouwen van een nokverhoging brengt namelijk aanzienlijke kosten met zich mee. Door de nokverhoging maar aan één kant uit te voeren zorgt u al voor extra ruimte, maar blijven de prijzen beperkt. Meer weten? Wij bieden u met alle plezier enkele vrijblijvende offertes van specialisten uit Nijmegen aan. Zo kiest u altijd de expert die het beste aansluit bij uw wensen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van bedrijven uit ons netwerk?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan. Bedrijven uit ons netwerk plaatsen jaarlijks vele dakkapellen in heel Nederland.

Dakkapel offerte
Dakopbouw schuin dak

Schuin dak

Een schuin dakoppervlak vormt meestal de locatie van een dakkapel of nokverhoging. Door uw schuine dakconstructie recht te trekken is het mogelijk een groter beloopbaar oppervlak te creëren. Naast uw schuin dak is natuurlijk ook een plat dakoppervlak te verhogen. Een verhoging van het plat dak met een dakopbouw met een plat oppervlak levert meestal een vreemde constructie op van diverse materialen. Een specialist uit Nijmegen adviseert daarom klanten altijd om te kiezen voor een schuin dak bij een platdak dakkapel. Dit zorgt voor een aantrekkelijkere aanblik. De prijzen voor een dergelijke sleepdakkapel hangen af van uw exacte wensen.

Dakopbouw Nijmegen

Dakopbouw

Uw schuin dak is tevens te verhogen door een dakopbouw. Dit is een dakkapel met verlegde of verhoogde nok. Dankzij huidige installatietechnieken kan deze binnen een dag op uw plat of schuin dakoppervlak worden geplaatst, zodra de vergunning geregeld is. Het verkrijgen van een dergelijke vergunning kan echter lang op zich laten wachten. Zorg er daarom voor dat u de aanvraag op tijd bij het gemeenteloket indient. Hebt u geen zin om lang op een vergunning te wachten? Kijk dan eens naar de vergunningsvrije mogelijkheden. Een vergunningsvrije dakopbouw bevindt zich bijvoorbeeld altijd aan de achterzijde van het pand.

Polyester dakkapellen Nijmegen

Polyester dakkapel

Wij gaven u hierboven al informatie over houten en kunststoffen dakkapellen. Een andere, meer recente optie is de plaatsing van polyester dakkapellen. Polyester heeft verschillende voordelen als bouwmateriaal. Zo heeft het een zeer laag gewicht, en is het bestand tegen hevige weersomstandigheden. Polyester is bovendien zeer duurzaam en vereist weinig onderhoud. Wanneer u kiest voor een polyester dakkapel, dan wordt deze gemaakt van hoogwaardige, met glasvezelversterkte polyesterharsen. Even als bij kunststof kunnen ook dakkapellen van polyester prefab geleverd worden. Deze prefab variant moet u wel altijd door een erkend vakman uit Nijmegen laten plaatsen voor het beste resultaat.

Sleepdakkapel

Sleepdakkapellen

Een dakkapel is in Nederland een zeer gebruikelijk verschijnsel, in onze buurlanden zijn dakkapellen echter helemaal niet zo gewoon. In plaats van standaard dakkapellen worden hier meestal sleepdakkapellen geïnstalleerd. Een sleepdakkapel verschilt niet heel veel van een gewone platdak dakkapel, behalve dat er sprake is van een schuindak met dakpannen in plaats van een EPDM dakbedekking. Omdat een schuin dak zorgt voor minder ruimtewinst, kan men zich afvragen wat het voordeel hiervan is. Een sleepdakkapel vormt meestal een esthetische keuze. Met name bij schuine daken past de kapel beter in het aanzicht van het huis, wat bovendien kan zorgen voor een stijging van de verkoopwaarde.

dakkapel met deur

Dakkapel met deur

Hebt u gekozen voor een dakopbouw bij uw woning in Nijmegen, dan is het een optie om deze te combineren met een deur naar het dakterras of enkel een deur met daarvoor een hekje. In dit laatste geval spreken wij ook wel van een Frans balkon. Bij een Frans balkon profiteert u van heerlijke frisse lucht in huis, terwijl u hiervoor geen uitbouw hoeft te doen. Een dergelijke oplossing is ook mogelijk bij appartementen. Men vervangt dan de ramen door een glazen schuifdeur. De prijzen voor het creëren van een kunststof, zinken of houten sleepdakkapel met deur vallen natuurlijk hoger dan een standaard aanbouw.

dakkapel met balkon Nijmegen

Dakkapel met balkon

Bij de specialisten uit ons netwerk in Nijmegen hebt u de keuze uit een groot aantal soorten dakkapellen. Eén daarvan is de dakopbouw met balkon. Waar een dakkapel voornamelijk gebruikt wordt om de ruimte binnenshuis te vergroten, is bij deze variant een deel van het oppervlak buitenshuis. Dit betekent feitelijk dat er van de bovenverdieping enige leefruimte verloren gaat, maar dat u wel het wooncomfort voor buiten aanzienlijk verbetert. Zeker wanneer u geen tuin hebt, is een dakopbouw met balkon een uitstekende oplossing. De prijzen voor deze variant hangen af van de tijd die een dakspecialist aan het werk kwijt is.

dakopbouw plat dak

Dakopbouw plat dak

Voor woningen met een plat dak geldt dat een dakopbouw in veel gevallen zorgt voor het vergroten van de woonruimte met 33%. Dit betekent dat de prijswaarde van uw pand in Nijmegen met sprongen vooruit zal gaan. Het is bovendien niet alleen mogelijk om het gehele plat dak van een standaard dakopbouw te voorzien, u kunt ook kiezen voor een ingebouwd terras, of een opbouw met een deel balkon. Deze laatste variant is zeer populair, doordat niet alleen de woonruimte vergroot wordt, maar ook de tuin in zekere zin groter wordt. Voorwaarde hiervoor is wel dat de draagkracht van het plat dakoppervlak voldoende is.

Kosten dakopbouw

Wilt u graag uitrekenen wat de kosten worden voor een dakkapel naar uw wensen? Dan dient u eerst een keuze te maken uit de diverse modellen dakkapellen die er zijn. U hebt de keuze uit een opbouw in een hoek van 45 en 70 graden, en een rechte variant. Een tweede stap is het bepalen van de afmetingen. Gebruik hiervoor de diepte en breedtematen van uw woning in Nijmegen, of kies aangepaste maten. Tot slot moet u kijken naar het materiaal en eventuele extra accessoires. Via ons vraagt u gemakkelijk diverse offertes aan bij dakspecialisten uit Nijmegen, welke u daarna met elkaar kunt vergelijken.

Dakkapel renovatie

Veel dakkapelspecialisten uit Nijmegen hebben zich niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe nokverhoging of dakopbouw, zij helpen u tevens graag bij de renovatie van uw huidige verhoging. Bij een dakkapel renovatie kunnen er diverse zaken worden aangepakt. Zo vervangt men desgewenst uw huidige houten kozijnen door een hardhouten of kunststoffen variant, en is het tevens een optie om de dakbedekking te vervangen. Andere opties voor een renovatie zijn het herstellen van de isolatie, het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk en het verven van de buitenzijde. De prijzen voor de renovatie hangen af van het aantal klussen dat nodig is.

Dakkapel reinigen

Hoewel dakkapellen van kunststof gemiddeld zo’n 30 jaar mee gaan voordat de kwaliteit van het product vermindert, is het toch aan te raden om uw nokverhoging regelmatig te reinigen. Het schoonmaken van kunststof producten is relatief eenvoudig uit te voeren met behulp van water en een beetje reinigingsmiddel. Door het kunststof periodiek schoon te maken, voorkomt u dat er groene aanslag ontstaat. Deze groene vlekken zorgen er namelijk voor dat het materiaal sneller in kwaliteit vermindert, en kan tevens de prijswaarde van uw pand in Nijmegen doen zakken. Houten dakkapellen moet u in ieder geval elke vijf jaar opnieuw (laten) schuren en verven.

dakkapel renoveren Nijmegen

Puntdak ofwel zadeldak

De vorm van de dakconstructie heeft over het algemeen invloed op de mogelijkheden die er bestaan voor het vergroten van het woonoppervlak. Bij een schuin dakoppervlak is er bijvoorbeeld sprake van een puntdak of een zadeldak. Een zadeldak is een speciaal soort puntdak, dat een hellingshoek heeft die scherper is dan 15 graden. Hierdoor bestaan er een aantal beperkingen voor de mogelijkheden voor een nokverhoging, maar over het algemeen is vrijwel elke oplossing geschikt, mits u maar over het budget beschikt voor de grotere verbouwing. Hebt u een ruim budget? Dan is zelfs van een plat dak een zadeldak te maken.

dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen

Voor het plaatsen van een sleepdakkapel bestaan er twee oplossingen die wij hierboven ook al aangaven: prefab of standaard opbouw. Een prefab dakopbouw heeft als groot voordeel dat u weinig hinder zult ondervinden van de verbouwing. Het nadeel is dat in dit geval de nokverhoging zo goed voorbereid moet zijn, dat er geen enkele millimeter verschil is tussen de uiteindelijke maten en de opgemeten afmetingen. Kiest u voor een standaard aanbouw, dan zullen de dakspecialisten langer aan de klus werken, maar bent u tevens verzekerd van het allerbeste resultaat. Het is aan u om te bepalen hoe u de dakkapel wilt laten plaatsen.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor dakkapellen worden beïnvloed door vele factoren zoals materiaal, afmeting en mate van isolatie. Om u toch een idee te geven van de prijzen, hebben wij gekozen voor een standaard afmeting van 150cm hoog en een breedte van 250cm zonder toegevoegde elementen als isolatie of extra beslag. Kiest u in dit geval voor een houten dakopbouw, dan wordt de prijs ongeveer €3.000,-. De kunststof variant begint dan bij een prijs van €3.700,-. Wilt u graag zo kort mogelijk last ondervinden van de verbouwing? Laat dan een prefab model dakkapel plaatsen. Ook de prijzen hiervan starten rond de €3.700,-.

Voordelen en kosten nokverhoging

De voordelen van een nokverhoging kunt u vergelijken met de voordelen van een dakkapel: u profiteert van meer woonruimte, en ook van meer licht op de bovenste verdieping. Dankzij een nokverhoging wordt het zelfs mogelijk om van de vliering een slaapkamer te maken. Hoewel een nokverhoging meestal bij een schuin dak wordt toegepast, kunnen wij ook bij platte daken een verhoging toepassen. Hebt u een schuin dak? Dan moet u kiezen uit een enkele of dubbele nokverhoging. Welke variant het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen en budget. Een specialist uit ons netwerk in Nijmegen kan u hierover vakkundig adviseren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een dakkapelspecialist die u kan helpen bij het plaatsen van een prefab houten dakopbouw? Hebt u een vraag over de prijzen voor de montage van een nokverhoging? Of bent u benieuwd naar de opties voor een schuindak verhoging bij uw bedrijfspand in Nijmegen? Aarzel dan niet om u vandaag nog het contactformulier in te vullen. Wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden en sturen u desgewenst meerdere vrijblijvende offertes toe. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

dakkapellen Nijmegen

Werkgebied Nijmegen

Keurmerken

Om te zorgen dat u na het plaatsen tevreden bent over uw prachtige dakkapel is het belangrijk dat u let op de keurmerken van de producten en de aannemer uit Nijmegen. Deze bestaan voor u, zodat u kwaliteit geleverd krijgt en een goede service krijgt geleverd. Met betrekking tot dakkapellen bestaan de volgende keurmerken:

Bouwgarant: Om te zorgen dat de aannemer ook naar wens is bestaat het Bouwgarant keurmerk. De aannemers met dit keurmerk zijn gediplomeerd, vragen eerlijke prijzen voor hun werkzaamheden en zullen realistische voorwaarden stellen.
Komo: Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt in uw uitbouw. Dit keurmerk is niet alleen voor dakkapellen, maar wordt ook toegepast in andere vakgebieden zoals die van de stukadoor, systeemplafonds, isolatie en vloeren. Bij elke verbouwing is het van belang naar dit soort keurmerken te kijken.
IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.