Dakkapel bekleden

Een dakkapel plaatsen is een goede manier om uw woning groter te maken. Daarnaast zorgen dakkapellen voor zeeën van licht en een verbeterd uitzicht. Ook zorgt het voor een waardevermeerdering van uw huis. Bijkomend voordeel is dat het plaatsen van een dakkapel vaak vergunningsvrij is. Mag u dus geen aanbouw of serre toevoegen aan uw huis? Dan kunt u met een dakkapel toch nog extra woonruimte creëren. Maar hoe gaat u uw dakkapel bekleden? Er is namelijk een ruime keuze in gevelbekleding. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Kiest u trespa of bijvoorbeeld zink? Gaat u binnenkort uw dakkapel bekleden? Schakel ons netwerk, vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar op uw investeringskosten!

dakkapel bekleden

Een dakkapelspecialist uit ons netwerk voert de bekleding van uw dakkapel graag uit.

Onze leveranciers leveren alle gewenste materiaalsoorten als kunststof (trespa), hout en zink. Specialist in gevelbekleding en het vervangen van rabatdelen.

Bekleden met kunststof

Er zijn diverse soorten kunststof beschikbaar die worden gebruikt voor het bekleden. In het kort gezegd zijn er twee variaties beschikbaar die we plaatsen onder de noemer A-kwaliteit: Keralit en Trespa. Dit zijn merken van kunststof dat gebruikt wordt voor het bekleden van een dakkapel (het plaatmateriaal). De grootste voordelen van kunststof t.o.v. andere materialen is de levensduur en het onderhoudsarme karakter van het materiaal. Het is niet nodig om het kunststof te schilderen, waar u met een houten variant wel mee te maken krijgt. Eenmaal per jaar schoonmaken volstaat. Dit maakt kunststof de meest gekozen oplossing. Kunststof wordt ook veel gebruikt bij een dakkapel renovatie.

Bekleden met Trespa

Trespa gevelbekleding wordt vaak gebruikt om een dakkapel mee te bekleden. De gevelbekleding bestaat uit harde, gladde kunststof platen. Men brengt de platen vaak op de zijkanten van het dakkapel aan en op het boeiboord. Dit is de brede rand boven de ramen van de dakkapel. De voordelen van het bekleden met Trespa zijn dat het erg onderhoudsvrij en weerbestendig is. De gevelbekleding is erg duurzaam en heeft een lange levensduur. Daarnaast kunt u het gemakkelijk bewerken en is het in veel (60+) kleuren verkrijgbaar. Wilt u de uitstraling van hout, maar het gemak van Trespa? Dan zijn er zelfs zogenaamde houtlook’s verkrijgbaar. Trespa is de duurste optie. De kwaliteit is echter hoog, evenals de levensduur.

Bekleden met Keralit

Een ander bekend merk van kunststof dat gebruikt wordt voor het bekleden van dakkapellen is Keralit. Dit lijkt vaak meer op hout en heeft een ruwere uitstraling. Keralit kunststof is erg sterk en kleurvast. Deze vorm van gevelbekleding is duurzaam en heeft dus een lange levensduur. Bijkomend voordeel is dat het verkrijgbaar is met een houtnerfstructuur. De rabatdelen zien er dan uit als echt hout, maar u geniet van de voordelen van kunststof. De prijzen van Keralit zijn vergelijkbaar met de prijzen voor Trespa. Het valt meestal iets voordeliger uit.

Andere merken

Gevelbekleding is verkrijgbaar in vele B-merken en no-name uitvoeringen. De kwaliteit is wisselend. Indien u besluit om te kiezen voor een scherper geprijsd merk is het verstandig om navraag te doen naar de garantietermijn. Wat valt er exact onder de garantie en wat niet? Dit voorkomt onduidelijkheid achteraf. Een andere pijler is de aanwezigheid van eventuele keurmerken. Het VKG-keurmerk en KOMO certificatie bieden u als koper zekerheid.

Gratis offertes vergelijken

Bekleden met zink

Een dakkapel bekleden met zink komt minder vaak voor dan kunststof en hout. Het is tegenwoordig mogelijk dat men de gehele dakkapel bekleedt met zink, dus zowel de rabatdelen als het boeiboord. De voordelen van deze vorm van gevelbekleding? Het heeft weinig tot geen onderhoud nodig, het beschermt dakkapellen goed tegen lekkages, en het geeft een moderne uitstraling. Zink is daarnaast duurzaam materiaal. In combinatie met kunststof kozijnen creëert u dus onderhoudsvrije dakkapellen. De kosten zijn wel een aspect waar u rekening mee moet houden bij het bekleden met zink. Wilt u een luxe uitstraling? Dan kunt u zelfs specifieke details in uw dakkapel laten maken.

Rabatdelen

Nu de materialen zijn benoemd is het handig om de verschillende onderdelen van dakkapellen bij langs te gaan, denk aan het boeiboord en de rabatdelen. Het boeiboord is dus de rand boven de ramen van het dakkapel. Het boeiboord (+ zijkanten) van de dakkapel kunnen gemaakt worden van hout, Trespa, Keralit en zink. Rabatdelen zijn planken die aan de onderkant zijn voorzien van een groef. Hierdoor kunnen de rabatdelen in elkaar geschoven worden. Deze rabatdelen gebruikt men voor onder andere gevelbekleding, dakkapellen en schuttingen (goedkopere variant). Wilt u niet de structuur van rabatdelen? Kies dan niet hout, of keralit (kunststof), maar trespa platen of zink als gladde gevelbekleding.

dakkapel bekleden kunststof

Verschillen in prijs

Over het algemeen geldt dat Keralit en Trespa het duurste is en hout het goedkoopste (aanschafprijs). De prijzen hangen van veel factoren af. Denk aan de maten (breedte), de materiaalkeuze, de hellingshoek en de eventuele afwerking. De goedkoopste prijzen zijn ongeveer €3.200,-, maar er zijn ook dakkapellen met prijzen van meer dan €10.000,-. Deze prijzen zijn vaak inclusief het bekleden en de plaatsing, maar exclusief de afwerking aan de binnenzijde. Daarnaast is het mogelijk dat u allerlei accessoires aan de dakkapellen toevoegt. Voorbeelden zijn rolluiken of zonwering en speciale vormen als een punt, of een ronde vorm.

dakkapel bekleding zink

Besparen door te vergelijken

De prijzen van dakkapellen zijn bij iedere situatie verschillend. Het is dus van belang om meerdere offertes aan te vragen. Via Jarino vraagt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor prijzen aan. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald. U kiest dan altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden bij dakkapellen en gevelbekleding. Dakkapellen voor voordelige prijzen? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier! Geheel vrijblijvend ontvangt u offertes, zo kunt u rustig uw mogelijkheden bekijken. U wilt toch ook meer leefruimte in huis?