Kunststof dakkapel laten plaatsen?

Kunststof dakkapel

Met een kunststof dakkapel creëert u eenvoudig meer licht en ruimte in huis. Ook profiteert u van uitstekende isolatie én heeft uw dakkapel nauwelijks onderhoud nodig! Dat wilt u toch ook? Bij kunststof dakkapellen heeft u de keuze uit een traditionele of standaard dakkapel.

Meer weten?

Op deze pagina leest u wat de voor- en nadelen van kunststof dakkapellen zijn. Ook leest u meer over de verschillende mogelijkheden, zoals een schuin dak of een dakkapel in een bijzondere vorm. U leest hoe vakmannen een kunststof dakkapel plaatsen en leest meer over de prijzen. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op uw nieuwe dakkapel!

Start uw gratis aanvraag!

Waarom is een kunststof dakkapel zo populair?

Kunststof dakkapellen maken een echte opmars in Nederland. Kunststof bekleding wordt steeds populairder en dat is niet gek; kunststof bekleding heeft namelijk veel verschillende voordelen. Zo heeft het materiaal, ten opzichte van hout, nauwelijks onderhoud nodig en heeft het een lange levensduur. De bekleding heeft bovendien een uitstekende isolatiewaarde, waardoor zelfs uw energierekening verlaagd, en het is verkrijgbaar in tal van kleuren en designs.

Weinig onderhoud nodig

Kunststof wordt niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat het materiaal praktisch onderhoudsvrij is! U hoeft het niet te schilderen om de kleur te behouden, want het materiaal is kleurvast. Het enige onderhoud dat verstandig is, is het schoonmaken van de dakkapellen. Hiervoor schakelt u het best een professional in.

kunststof dakkapel

Hoge isolatiewaarde

Kunststof wordt steeds verder ontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde blijft stijgen. Heeft u een ongeïsoleerd dak? Dan stijgt de isolatiewaarde van uw woning met een kunststof dakkapel enorm. Dit zorgt voor een hoger wooncomfort, omdat u minder warmte verliest, én het zorgt ook nog eens voor een besparing op uw energierekening!

Lange levensduur

Kunststof dakkapellen hebben een gemiddelde levensduur van maar liefst 50 jaar! Hoewel hout ook een lange levensduur heeft, heeft hout wel veel onderhoud nodig. Kunststof gaat tot wel 50 jaar mee, zonder intensief onderhoud! Dit scheelt enorm in de onderhoudskosten op de lange termijn.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Kunststof is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zo kiest u gemakkelijk iets dat past bij de stijl van uw woning. Ook kunt u kiezen voor een kapel met een houtlook motief. Bij houtlook zijn de houtnerven van echt hout nagebootst, waardoor kunststof dakkapellen lijken op echt hout. Zo profiteert u met een houtlook van de warme uitstraling van hout én van de vele voordelen van kunststof.

Kunststof dakkapel prijzen

Kunststof is een relatief goedkope keuze als het gaat om dakkapellen. De prijs is afhankelijk van het soort kunststof. Een model van 1 tot 1,5 meter breed kost gemiddeld €2.500,- tot €2.990,- als u kiest voor Trespa. Wilt u keralit, dan liggen de prijzen gemiddeld tussen de €2.800,- tot €3.200,-.

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen voor dakkapellen in verschillende afmetingen. Hierbij gaat het om een standaardmodel met een plat dak, geplaatst op een dak met een helling van 40 tot 35 graden. Benieuwd wat dakkapellen op maat kosten? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijstabel kunststof dakkapellen

Afmeting (breedte) Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijzen Trespa dakkapel * Gemiddelde prijzen Keralit dakkapel *
1 tot 1,5m Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,- €2.800,- tot €3.200,-
1,5 tot 2,5m Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,- €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5m Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,- €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5m Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,- €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5m Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,- €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0m 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,- €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0m 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,- €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0m 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,- €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0m 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,- €7.950,- tot €9.400,-

*Prijzen zijn inclusief btw en montage, waarbij is uitgegaan van een dakkapel met een plat dak en hellinghoek van 40 tot 45 graden. Exacte prijs weten? Vraag kosteloos gratis offertes aan.

Laat een kunststof dakkapel plaatsen tegen de laagste prijs!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Verschil Trespa en Keralit

U heeft de keuze uit Trespa en Keralit. Maar wat is nu de beste keuze? Trespa wordt in Nederland het meest gebruikt en is iets voordeliger. Keralit is iets duurder, omdat het gemaakt wordt van gerecycled materiaal. Hierdoor is het een milieuvriendelijke keuze.

Bij de keuze voor Trespa is de kans op lichte verkleuring iets hoger dan bij de keuze voor Keralit. Dit valt vooral op bij lichte kleuren. Wilt u graag een donkere kleur, dan heeft u hier geen last van.

Twijfelt u nog? Vraag dan snel gratis offertes aan voor meer informatie.

kunststof dakkapel

Welke factoren beïnvloeden de prijs nog meer?

De totaalprijs varieert enorm en is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt onder andere de dakhelling een belangrijke rol. Bij een gemiddelde hellingshoek van 40 tot 45 graden is er geen meerprijs. Wijkt uw dan hiervan af? Houd dan rekening met een meerprijs die varieert van €60,- tot €400,-.

Bij de prijzen in de tabel hierboven is rekening gehouden met een plat dak. Maar hoe zit dat bij een schuin dak? Hiervoor geldt een gemiddelde meerprijs van €550,- tot €750,-. Voor meer informatie over de prijzen van dakkapellen met een puntdak, vraagt u gemakkelijk offertes aan.

Kunststof dakkapel kosten bij afwijkende hellingshoek

Werkzaamheden Hellingshoek van het dak Gemiddelde prijs *
Plaatsen dakkapel 40 tot 45 graden €60,- tot €300,-
Plaatsen dakkapel 30 tot 40 graden €60,- tot €400,-
Plaatsen dakkapel met schuin dak 30 tot 45 graden €550,- tot €750,-
Plaatsen dakkapel met puntdak 30 tot 45 graden Op aanvraag

* Prijzen zijn inclusief btw. Exacte prijzen zijn afhankelijk van hellingshoek en breedte van de dakkapel.

Meest gekozen vormen bij kunststof dakkapellen

Dakkapellen op maat zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Zo heeft u onder andere de keuze uit verschillende daktypes. Een plat dak komt het meest voor en is vaak vergunningsvrij te plaatsen. Voor een unieke uitstraling en extra ruimte in huis is het ook mogelijk een schuin- of een puntdak te plaatsen.

prefab kunststof dakkapel

Plat dak

Dakkapellen met een plat dak vormen de goedkoopste optie. Dit komt onder meer doordat u hiervoor geen vergunning hoeft aan te vragen. Voor kunststof dakkapellen met een plat dak hoeft u geen meerprijs te betalen. Voor een model van 3,5 meter breed betaalt u ongeveer €3.550,- tot €4.650,-.

Schuin dak

Dakkapellen met schuine daken hebben een hogere esthetische waarde, maar kennen tevens hogere kosten en zijn moeilijker te onderhouden. Houd voor een schuin dak rekening met extra kosten van gemiddeld €550,- tot €750,-.

Puntdak

Voor dakkapellen met een puntdak is een vergunning verplicht. De kosten hiervan bedragen 4% van de totale bouwsom. Wilt u een dakkapel met puntdak laten plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prefab kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen zijn onder andere verkrijgbaar als prefab constructie. Dit betekent dat de dakkapellen in de fabriek geproduceerd worden en kant-en-klaar geleverd worden. Doordat de werkzaamheden niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, is er veel meer tijd om de dakkapellen goed en kwalitatief in elkaar te zetten. U profiteert dus van een hogere kwaliteit tegen een lagere prijs.

De voordelen op een rij:

  • Het is voordeliger dan traditionele dakkapellen
  • Ze zijn al binnen één dag geplaatst
  • Er is een betere controle op de kwaliteit van de dakkapellen
  • U zit niet dagenlang in een verbouwing

kunststof dakkapel plaatsen

Kunststof dakkapel plaatsen

Op de dag van het plaatsen komen de vakmannen ’s ochtends al bij u langs. De eerste stap is het maken van een uitsparing in uw dak. Als het nodig is, passen ze de dakconstructie aan, zodat deze geen draagkracht verliest.

’s Middags komt de dakkapel en de kraan. De kraan hijst de dakkapel het dak op en de vakmannen bevestigen deze direct. Ze maken het geheel direct waterdicht door de loodslabben aan te brengen en de dakpannen weer terug te leggen. Eventueel gaan ze daarna verder met de afwerking aan de binnenkant.

Veelgestelde vragen

Kunststof dakkapellen zijn in Nederland razend populair en worden steeds vaker geplaatst. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden en worden er veel vragen gesteld. De meest gestelde vragen hebben we hieronder gebundeld. Eén van de vakmannen geeft antwoord.

Welke dakbedekking is bij een kunststof dakkapel geschikt?

Bij een plat dak heeft u de keuze uit dakbedekking van bitumen, EPDM, polyester en pvc. Bij een schuin dak zijn dakpannen, zink, leien en riet een optie.

Welke dakbedekking de beste keuze is, hangt volledig van u af. Zo is bitumen een voordelige keuze op de korte termijn en gaat EPDM juist veel langer mee. Natuurlijk is het ook mogelijk een dakkapel in een rieten dak te plaatsen. Let wel op dat u hiervoor een gespecialiseerd dakdekker inschakelt: niet alle vakmannen zijn ervaren in het plaatsen van dakkapellen met rieten daken.

Uit welke kozijnen en beglazing kan ik kiezen?

Bij een kunststof dakkapel heeft u de keuze uit houten en kunststof kozijnen. In de praktijk kiezen de meeste mensen voor kunststof kozijnen. Op deze manier wijken de kozijnen niet af van het materiaal van de dakkapel: dit brengt eenheid in de uitstraling. Bovendien hoeft u de kozijnen niet te schilderen.

Liever toch de warme uitstraling van hout?

Kies dan voor kozijnen met een houtlook. Houtlook is tegenwoordig zo goed dat het praktisch niet meer van echt te onderscheiden is. Zo profiteert u van de houten uitstraling met de unieke voordelen van kunststof.

Op zoek naar een vakman voor de montage van een dakkapel?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Kan een houten dakkapel vervangen worden door kunststof?

Ja, een houten dakkapel kunt u laten vervangen door kunststof.

Wanneer de constructie nog van goede kwaliteit is, is het een optie om kunststof bekleding aan te brengen op de zijwangen en boeidelen van uw dakkapel. Door ook de kozijnen te vervangen door kunststof, realiseert u dan een kunststof dakkapel. Is de constructie flink verouderd? Kies dan niet voor kunststof bekleding, maar laat de complete dakkapel vervangen. De vakmannen verwijderen de oude houten constructie en plaatsen direct de nieuwe kunststof dakkapel. Zij voeren de oude dakkapel voor u af, zodat u niet met puin blijft zitten.

Alternatieven voor een kunststof dakkapel

Ziet u een houten dakkapel niet zitten vanwege het onderhoud maar wilt u liever ook geen kunststof? Dan zijn er nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan een polyester of zinken dakkapel.

  • Polyester: een polyester dakkapel wordt altijd prefab geleverd. Deze wordt in de fabriek uit één deel gemaakt, waardoor er geen naden zijn. De isolatiewaarde is uitstekend en de kans op lekkages héél erg klein.
  • Zink: voor een unieke uitstraling is het mogelijk om een zinken dakkapel te laten plaatsen. Zink gaat tot wel 80 jaar mee en biedt veel van dezelfde voordelen.

Op welke keurmerken letten?

Keurmerken maken uw keuze gemakkelijker. Kies bijvoorbeeld voor een vakman met het bouwgarant keurmerk, voor extra zekerheden. Zo weet u zeker dat de vakman beschikt over de juiste diploma’s en verzekeringen. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan bent u in dat geval verzekerd. Ook worden de specialisten getest op kwaliteit: zo weet u zeker dat de vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Meer hierover leest u op bouwgarant.nl.

Er is ook een keurmerk voor het materiaal.

Beschikt het materiaal over het KOMO-keurmerk? Dan weet u zeker dat het van hoge kwaliteit is. U weet zeker dat de dakkapel in dat geval optimaal verzekerbaar is. Meer weten over het KOMO-keurmerk? Lees dan verder op komo.nl.

kunststof dakkapel montage

Simpel & gratis offertes voor kunststof dakkapellen vergelijken

Profiteren van optimale isolatie, een lage aanschafprijs en een onderhoudsvrije dakkapel? Kies voor kunststof! Een vakman bij u in de buurt geeft u graag meer informatie over de kosten en de mogelijkheden.

Wist u dat u gemakkelijk tot 40% op de kosten bespaart?

Door de prijzen van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken, kiest u gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Hiermee bespaart u tot wel 40% op de kosten. Vul het offerteformulier in voor een aantal aanbiedingen! Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast, ook niet als u besluit niet op de offertes in te gaan.