Jarino Dakkapel Den Bosch

Dakkapel Den Bosch

Woont u in Den Bosch en wenst u meer ruimte of licht in uw woning? Wellicht is de aanschaf van een dakkapel dan iets voor u. Dakkapellen worden gemaakt van zowel kunststof als hout, en u kunt deze compleet voorgefabriceerd (prefab) laten leveren. Met een houten dakopbouw vergroot u niet alleen de woonruimte, een dergelijke opbouw komt ook het aanzicht (en daarmee de waarde) van de woning ten goede. Bij ons netwerk zitten dakkapellen experts uit het hele land aangesloten. Dit betekent dat er ook in de buurt van Den Bosch altijd één van de bij ons betrokken experts aan het werk is. Wilt u meer weten over de aanvraag van een vergunning, het plaatsen van een nokverhoging of de prijzen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier. Na uw offerteaanvraag ontvangt u tot maximaal 5 offertes van de bedrijven uit ons netwerk. Door het vergelijken van offertes kan u tot 30% op de investeringskosten besparen!

Vergelijk offertes
U ontvangt maximaal 5 offertes

Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)
Gelieve dit veld leeg te laten.

Vergunningskosten Den Bosch

Voor het plaatsen van een houten of kunststof dakkapel in Den Bosch, moet u in een aantal gevallen een vergunning aanvragen. Het is echter ook mogelijk om dakkapellen zonder vergunning te plaatsen. Het gaat dan om een (houten of kunststof) dakkapel die aan de achtergevel van het pand wordt geplaatst, maximaal 1.75 hoog is, en geen afwijkende vormgeving heeft. Voldoet uw dakkapel niet aan de bovenstaande (vergunningsvrije) voorwaarden, dan is een vergunning vereist. Voor dakkapellen geldt dat een vergunning voornamelijk afhankelijk is van het soort dakkapel dat u plaatst, denk hierbij aan vormgeving (plat, schuin, of punt dak). U kunt digitaal en schriftelijk een vergunning aanvragen bij uw gemeente. De prijzen (leges) die hier aan vastzitten verschillen per gemeente, maar komen ook in Den Bosch gemiddeld op 4% van de bouwsom (€41,20 per €1.000,-). Het aanvragen van een vergunning kan enkele weken in beslag nemen, dus doe dit op tijd!

Richtlijnen

Zoals hierboven al geschreven zijn er verschillende richtlijnen verbonden aan het plaatsen van een houten, kunststof of prefab dakkapel. Deze regels staan, evenals de regels voor een vergunning, beschreven in de WABO en worden ook door de gemeente Den Bosch aangehouden. Voor dakkapellen gelden onder meer de volgende eisen:

  • Een kunststof of houten dakkapel mag niet op een bijgebouw of uitbouw worden geplaatst.
  • Voor alle dakkapellen (ook prefab) geldt dat deze niet meer dan de helft van het dakoppervlak in beslag mogen nemen.
  • Dakkapellen moet minimaal een halve meter afstand tot de dakgoot hebben aan alle zijden.
Bent u van plan in Den Bosch een (prefab) dakkapel te installeren, en wilt u zeker weten of u hier wel dan geen vergunning voor nodig heeft? Kijk op vergunningscheck.nl naar de prijzen en mogelijkheden in Den Bosch.
Dakkapellen offerte
Houten dakkapel Den Bosch

Houten dakkapel

Houten dakkapellen hebben een warme uitstraling en zijn beter bestand tegen weer en wind dan de kunststof variant. Daarentegen is in vergelijking met een (prefab) kunststof model de levensduur van een houten opbouw minder lang, terwijl de prijzen hoger uitvallen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een houten dakopbouw bij uw woning of bedrijfspand? Wilt u weten of het nodig is een bouwvergunning aan te vragen voor een sleepdakkapel naar uw wensen, of bent u benieuwd naar de prijzen en prijsverschillen met andere materialen? Via ons kunt u gemakkelijk offertes aanvragen bij verschillende experts uit Den Bosch.

kunststof dakkapel Den Bosch

Kunststof dakkapel

Een kunststof opbouw is zowel voorgefabriceerd (prefab) als in losse onderdelen te leveren. De prijzen hiervan ontlopen elkaar weinig. Kunststof dakkapellen zijn eenvoudig te onderhouden en gaan lang mee. De uitstraling (en bijkomende pandwaarde) is echter minder dan die van een houten opbouw. Wilt u wel dezelfde aanblik creëren als met een houten dakopbouw, en toch profiteren van de voordelen van kunststof? Overweeg dan om extra te betalen voor kunststoffen panelen met een houtdesign. Deze zijn bij menig vakman in Den Bosch verkrijgbaar, en bieden een uitstekend resultaat. De prijzen liggen wel aanzienlijk hoger dan bij een standaard kunststof model.

zinken dakkapel Den Bosch

Zinken dakkapel

Wij noemden hierboven al de voor- en nadelen van een kunststof of houten nokverhoging. Wist u echter dat het tevens een optie is om te kiezen voor zinken dakkapellen? Zeker wanneer u bij uw woning een zinken hemelwaterafvoer systeem hebt, dan past een zinken nokverhoging hier uitstekend bij. De prijzen voor een zinken in plaats van houten of kunststof oplossing vallen relatief laag uit. Wel is het belangrijk om voordat u de zinken sleepdakkapel laat plaatsen, de eigenschappen van het materiaal goed te bekijken. Voor het behoud van de kwaliteit van zink dient u bijvoorbeeld jaarlijks goed onderhoud te plegen.

dakkapel rieten dak

Dakkapel in rieten dak

Voor onze klanten met een rieten dakconstructie, lijkt het wel eens of er geen mogelijkheden bestaan voor de plaatsing van dakkapellen. Toch is het zeker wel een optie om een dakkapel te laten installeren door een erkend dakspecialist uit Den Bosch. Hiervoor moet u dan wel naar een ervaren rietdekker of een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van dakkapellen voor rieten daken. In de meeste gevallen kiest men voor houten onderdelen als basis voor een dergelijke kapel, omdat dit het beste aansluit bij de natuurlijke uitstraling van het rieten dak. Een specialist uit ons netwerk informeert u desgewenst graag over de mogelijkheden.

prefab dakkapel Den Bosch

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn al in de fabriek gemonteerd. Dit betekent dat het plaatsen ervan binnen een dag kan. Erg praktisch! Hoewel veel mensen verwachten dat dit hoge prijzen met zich mee brengt, zijn de prijzen gelijk of zelfs lager dan die van een dakkapel die op locatie gemonteerd wordt. Wanneer u bij één van onze specialisten een prefab dakopbouw bestelt, dan zullen wij eerst met u in overleg gaan over de gewenste maten. Op basis van uw wensen en onze metingen zal een specialist de prefab constructie vervolgens in elkaar zetten. Bij de verbouwing wordt de hele constructie in één keer op het dak geplaatst, zodat u direct van een hoog wooncomfort geniet.

nokverhogende dakkapel Den Bosch

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het in elkaar zetten van de nokverhoging is over het algemeen alleen op locatie mogelijk. Voor een dergelijke klus moet u ongeveer rekening houden met een verbouwtijd van meerdere dagen tot weken, afhankelijk van de huidige situatie en uw wensen. Het is vrijwel onmogelijk om een vergunningsvrije nokverhoging uit te voeren. Vraag daarom altijd een vergunning aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van bedrijven uit ons netwerk?

Vraag gerust vrijblijvend offertes aan. Bedrijven uit ons netwerk plaatsen jaarlijks vele dakkapellen in heel Nederland.

Dakkapellen offertes
schuine dakkapel Den Bosch

Schuin dak

Een schuin dak vormt meestal de locatie van een dakkapel of nokverhoging. Door uw schuine dakconstructie recht te trekken is het mogelijk een groter beloopbaar oppervlak te creëren. Naast uw schuin dak is natuurlijk ook een plat dak te verhogen. Bij het opbouwen van een plat dak, dan spreken wij eigenlijk altijd over een dakopbouw. Deze opbouw hoeft niet perse een plat dakoppervlak te hebben, maar kan ook een schuin dak krijgen. Verhoog bijvoorbeeld uw schuur door er een opbouw op te plaatsen, of kies ervoor meer slaapruimte te creëren bij uw woonhuis. Onder andere uw budget bepaalt welke oplossing het beste past.

dakopbouw Den Bosch

Dakopbouw

Uw schuin dak is tevens op te hogen door een dakopbouw. Dit is een dakkapel met verlegde of verhoogde nok. Dankzij huidige installatietechnieken kan deze binnen een dag op uw plat of schuin dak worden geplaatst. Wij spraken hierboven al over de eisen die gelden voor het aanvragen van een vergunning, en de opties voor een vergunningsvrije oplossing. Bij elk bedrijf dat zich heeft aangesloten bij ons netwerk, kan men u verder informeren over de mogelijkheden voor een (vergunningsvrije) dakopbouw bij u thuis, of helpt men u bij het doen van de aanvraag.

polyester dakkapel Den Bosch

Polyester dakkapel

Naast aluminium, houten en kunststoffen dakkapellen zijn er tegenwoordig ook dakkapellen van polyester verkrijgbaar bij menig specialist uit Den Bosch Een polyester dakkapel (ook wel composiet) genoemd, wordt gemaakt van hoogwaardige, met glasvezelversterkte polyesterharsen. Het voordeel van polyester is dat het een licht gewicht heeft, naadloos te verwerken is en tegen weer en wind bestand is. Bovendien zijn polyester bouwconstructies vrijwel onderhoudsvrij. U hebt hier na de montage geen omkijken meer naar. Net als de andere materialen is ook polyester geschikt voor prefab bouw. Wilt u weten of polyester aansluit bij uw wensen voor materiaal en budget? Wij informeren u graag.

sleepdakkapellen Den Bosch

Sleepdakkapellen

Waar in Nederland meestal gebruik wordt gemaakt van een standaard dakkapel, zijn in onze buurlanden sleepdakkapellen gebruikelijk. Een sleepdakkapel heeft net als een platdak dakkapel rechte zijwanden, maar dan met een schuin dakoppervlak van dakpannen. Voor het plaatsen van een sleepdakkapel moet u een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Het voordeel van deze stijl is dat het de kapel verwerkt met de uitstraling van de woning, wat positief kan zijn voor de verkoopwaarde. Een sleepdakkapel kan echter niet bij elk pand worden geplaatst. Wij adviseren daarom om contact op te nemen met een erkend dakkapelspecialist uit de regio Den Bosch, voor advies op maat.

dakkapel met deur

Dakkapel met deur

Hoewel de meeste mensen een dakkapel zien als een optie om meer licht en ruimte te creëren voor de bovenverdieping, is een dakopbouw ook te combineren met een deur naar bijvoorbeeld het dakterras. Dit maakt de verbouwing nog aantrekkelijker, omdat u hierna kunt genieten van een heerlijk buitengevoel, zonder dat u hiervoor echt naar buiten moet. Naast de standaard kapellen met een deur, bestaat er het zogeheten Frans balkon. Dit betekent dat de deuren van de kapel naar binnen openslaan, en u zo de frisse lucht in huis haalt. Een Frans balkon steekt niet buiten de muur uit; uw slaapkamer wordt het balkon.

dakkapel met balkon Den Bosch

Dakkapel met balkon

Hebt u een ruim budget, en wilt u het wooncomfort aanzienlijk verbeteren? Overweeg dan om uw dakkapel te combineren met een balkon. Dit betekent dat een deel van de constructie niet wordt voorzien van een plat of schuin dak, maar dat een expert uit ons netwerk in Den Bosch wel een verandering aan de dakconstructie aanbrengt. Een dergelijke dakkapel met balkon brengt diverse voordelen met zich mee, maar kent ook een nadeel: dit zal de ruimt van de kamer op de bovenverdieping enigszins verminderen. Laat u daarom altijd goed informeren door een erkend dakkapelspecialist. Deze maakt desgewenst voor u een overzicht tekening.

dakopbouw plaatsen

Dakopbouw plat dak

Bij een plat dak is het tevens mogelijk om een dakopbouw te laten plaatsen. Veel van onze klanten uit Den Bosch denken dat het verhogen van een plat dak vele kosten met zich mee brengt, en de aanblik van het pand verstoort. Een dakopbouw is echter in precies de stijl van uw woning te installeren, en hoeft niet het hele dakoppervlak te beslaan. De mogelijkheden voor een dakopbouw bij u thuis hangen af van de staat van de dakconstructie, en het budget dat u ter beschikking hebt. Door de offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de specialist die het beste bij u past.

Kosten dakopbouw

De prijzen voor een dakkapel, dakopbouw en nokverhoging hangen van diverse zaken af, ten eerste van het model dat u kiest. Kies voor een model van 70 of 45 graden, of ga voor een rechte variant. Daarna dient u de diepte- en breedtematen van uw woning aan te geven, of van de breedte en diepte waarin u de sleepdakkapel wenst. Een derde element is het soort materiaal waar u voor kiest. Een professional kan op basis van deze gegevens een voorlopige prijs voor u berekenen. Hier bovenop komen dan nog wel de kosten voor het aanvragen van een vergunning. Dit valt rond 4% van de bouwsom.

Puntdak ofwel zadeldak

De meeste woningen in Den Bosch hebben een puntdak. Een puntdak is een schuin dak waarvan de twee zijden bijeenkomen in een punt. Een specifieke vorm van een puntdak is het zadeldak. Bij het zadeldak komen de twee punten bij elkaar in een relatief scherpe hoek: groter dan 15 graden. Regelmatig krijgen wij daarom van onze klanten de vraag of het wel een optie is hierbij een nokverhoging toe te passen. Dit is in principe gewoon mogelijk. Het is zelfs een optie om een plat dak te verhogen met een zadeldak. De opties worden soms wel beperkt door de eisen die de gemeente aan een vergunning stelt.

Dakkapel plaatsen

Hebt u een vergunning gekregen voor de houten of kunststof nokverhoging? En hebt u nu hulp nodig bij het plaatsen van het geheel? Dan bent u bij de bedrijven uit ons netwerk aan het juiste adres. Zo bestelt u bij hen eenvoudig prefab dakkapellen, die zij binnen één dag kunnen plaatsen. Wilt u geen prefab oplossing? Dan zal het plaatsen van de onderdelen enkele dagen duren. Wij raden aan om voor het plaatsen van een dakopbouw, altijd de hulp van een erkend vakman uit Den Bosch in te roepen. Op deze wijze verhoogt u spoedig het wooncomfort, en verkleint u de kans op lekkage aanzienlijk.

dakkapel renovatie Den Bosch

Dakkapel renovatie

Is bij uw pand in Den Bosch al een nokverhoging of dakopbouw geplaatst, en maakt u hier al jarenlang met plezier gebruik van? Houdt er dan wel rekening mee dat het na een aantal jaar noodzakelijk is om de dakkapel te renoveren. Voor houten dakkapellen geldt dat u deze eens in de 15 jaar moet renoveren, terwijl kunststof dakkapellen een stuk langer meegaan, u kunt zelfs wel uitgaan van een minimale levensduur van 30 jaar. Bij een renovatie van de (prefab) dakkapel zullen de experts die zich bij ons hebben aangesloten de volledige constructie controleren op beschadigingen en slijtage, en de noodzakelijke reparaties uitvoeren.

dakkapel plaatsen Den Bosch

Dakkapel reinigen

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de dakopbouw hoog blijft en u profiteert van de maximale levensduur, dient u de opbouw periodiek te reinigen. Een gedeelte van dit periodiek onderhoud kunt u eventueel zelf uitvoeren. Zo dient u dakkapellen van hout eens in de vijf jaar te schuren en verven, en is het van belang om kunststoffen dakkapellen regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Wilt u zeker weten dat het onderhoud optimaal wordt uitgevoerd? Laat dan een specialist uit Den Bosch u helpen. Door een onderhoudscontract af te sluiten hebt u geen omkijken meer naar het onderhoud.

Dakkapel prijzen

Het aanschaffen van een dakkapel brengt aardige prijzen met zich mee, welke worden beïnvloed door het soort materiaal waar u voor kiest en de afmeting van deze dakopbouw. De kosten voor een kunststof dakopbouw zijn bijvoorbeeld hoger dan die van de houten variant. Daarnaast wordt de prijs ook nog bepaald door de manier van constructie: een prefab nokverhoging begint met prijzen rond de €3.700,-. De prijzen van een door de vakman rechtstreeks opgebouwde nokverhoging hangen af van de tijd die men hiermee bezig is. Vergelijk altijd de offertes van meerdere specialisten uit Den Bosch voor het maken van een goed geïnformeerde keuze.

Voordelen en kosten nokverhoging

Wilt u graag meer loop- en leefruimte creëren onder het schuine dak? Dan kunt u kiezen voor een nokverhoging. Waar u bij een opbouw van het plat dak altijd in één keer het gehele dak verhoogd, is het bij een schuin dak mogelijk om de keuze te maken voor een enkele of dubbele nokverhoging. Het voordeel van een dubbele nokverhoging is dat er feitelijk een geheel nieuwe verdieping op uw woning ontstaat. Daarnaast zal ook de prijswaarde van uw pand aanzienlijk stijgen. Door de nokverhoging te combineren met de isolatie van het dak, zal u bovendien de investering in de dakopbouw terugverdienen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het monteren van een dakkapel of dakopbouw kunt u het beste overlaten aan een erkend dakkapelspecialist. Bent u benieuwd naar de diverse soorten en maten dakkapellen die zij bij u thuis kunnen installeren of hebt u een vraag over de prijs voor een dergelijke klus? Aarzel dan niet om bij verschillende specialisten uit ons netwerk offertes aan te vragen. Geef bij ons uw wensen aan op het contactformulier, en wij zullen u spoedig meerdere geheel vrijblijvende offertes toesturen van experts bij u uit de regio. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp.

dakkapellen Den Bosch

Werkgebied Den Bosch

Keurmerken

Voor het monteren van de verschillende houten en kunststof (prefab) dakkapellen, gelden een aantal keurmerken. Hieronder worden deze voor u op een rijtje gezet.
Komo: Dit kwaliteitscertificaat is gericht op de materialen die gebruikt worden. Zowel voor kunststof als houten modellen is het dan ook aan te raden te kiezen voor een opbouw met een Komo label.
FSC: Speciaal voor houten producten is het FSC label. Deze garandeert dat het hout op duurzame wijze is gerooid en dat de eigenaar hiervoor eerlijke prijzen heeft ontvangen.
IKOB-BKB: Dakkapel bedrijven kunnen een eigen kwaliteitskeurmerk aanvragen. Met dit certificaat bewijs het bedrijf dat deze voldoet aan wettelijke eisen op het produceren van (prefab) dakkapellen.

De prijzen voor een opbouw met één of meerdere keurmerken zijn iets hoger dan de prijzen voor ‘standaard’ dakkapellen. Professionals raden echter in het kader van veiligheid en duurzaamheid aan te kiezen voor een opbouw tegen de hogere prijzen.