Dakkapel laten afwerken?


Dakkapel afwerken

Een goede afwerking van uw dakkapel zorgt ervoor dat deze jarenlang in optimale staat blijft en dat u zorgeloos geniet van de voordelen van een dakkapel. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van dakkapel afwerken aan de binnen- en buitenkant. Ook vindt u overzichtelijke prijsinformatie en handige tips.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Met een vakman bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit en service. Door offertes te vergelijken vindt u snel en gemakkelijk de specialist die het best bij uw wensen en budget past. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!Waarom een dakkapel afwerken?

Het aftimmeren en afwerken van een dakkapel aan de buitenkant wordt gedaan om ervoor te zorgen dat uw dakkapel bestand is tegen alle weerinvloeden. U wilt natuurlijk niet dat er bijvoorbeeld lekkage ontstaat. Een goede buitenafwerking voor komt deze problemen.

Aan de binnenkant wilt u natuurlijk ook dat de dakkapel aansluit bij de rest van de kamer. Dakkapellen worden namelijk vaak kaal en niet volledig geïsoleerd geplaatst. De dakkapel afwerking aan de binnenkant zorgt ervoor dat uw dakkapel wind- en waterdicht is en er dat het geheel er mooi uitziet. Voor het afwerken van de binnenkant heeft u veel keuze, uit bijvoorbeeld hout of gipsplaten.

Kosten dakkapel inclusief afwerking

Er zijn veel verschillende opties voor de afwerking van een dakkapel. De binnenafwerking laat u al uitvoeren vanaf €250,-. Om de zijkant aan de binnenkant van de dakkapel te afwerken laat u voor €20,- tot €40,- per uur knieschotten plaatsen. Een ventilatierooster kost gemiddeld €50,- tot €75,- per stuk.

Voor een luxe uitstraling laat u in de dakkapel inbouwspots plaatsen. Dat kost ongeveer €150,- tot €250,- voor 3 spots. Een vliegenhor voorkomt dat insecten binnenkomen en heeft een gemiddelde prijs van €70,- tot €100,- per stuk.

In de volgende prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk dan gratis én vrijblijvend offertes!

Kosten afwerking dakkapel

Afwerking Gemiddelde prijs*
Afwerking binnenkant Vanaf €250,-
Knieschotten plaatsen €20,- tot €40,- per uur (excl. materiaal)
Vensterbank €50,- voor 3 meter
Inbouwspots €150,- tot €250,- voor 3 spots
Ventilatierooster €50,- tot €75,- per stuk
Vliegenhor €70,- tot €100,- per stuk
Rolluik of screen €500,- tot €1.000,- per stuk

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en montage. Vraag gratis offertes aan om te besparen.


Bespaar op de kosten van dakkapel afwerken!

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste prijs.


Hoe werkt u een dakkapel af?

Een dakkapel afwerken kan aan de buitenzijde en de binnenkant. U heeft daarbij veel keuze over bijvoorbeeld het materiaal voor het aftimmeren. Vaak kiest men voor hout, maar gipsplaten zijn ook mogelijk. Ook heeft u keuze uit extra opties, zoals inbouwspots, zonwering of zonnepanelen op de dakkapel.

Hieronder leest u alles over de opties die u heeft bij het laten afwerken van een dakkapel.

dakkapel afwerken

Dakkapel afwerken binnenkant: de mogelijkheden

Een dakopbouw wordt aan de buitenkant wel afgetimmerd, maar aan de binnenkant wordt hij vaak kaal en niet volledig geïsoleerd opgeleverd. Dat is natuurlijk niet de look die u wilt aan de binnenkant.

Daarom laat u het best de dakkapel aan de binnenkant ook afwerken. Op die manier sluit de opbouw geheel aan bij de rest van de ruimte. Hieronder leest u alles over de mogelijkheden.Dakkapel aftimmeren

Om ervoor te zorgen dat de dakkapel er ook van binnen mooi uitziet, laat u deze aftimmeren. U heeft keuze uit verschillende materialen. Een veel gekozen materiaal voor aftimmeren van een dakkapel is hout, zoals multiplex of spaanplaat. U kunt ook uw dakkapel laten afwerken met gipsplaten.

Wilt u graag meer opbergruimte? Laat dan houten knieschotten plaatsen. Dit zijn staande balkjes van de vloer tot aan het schuine dak, eventueel afgewerkt met plaatmateriaal. Achter de knieschotten ontstaat veel handige opbergruimte. Boven de knieschotten kunt u een vensterbank laten plaatsen.

Dakkapel isoleren

Omdat een dakopbouw standaard niet geheel geïsoleerd is, doet u er goed aan om extra isolatiemateriaal te laten aanbrengen aan de binnenkant. Wat is het voordeel? Wanneer u de dakkapel goed laat isoleren, ontsnapt er minder warmte naar buiten. U hoeft dus minder hard te stoken, waardoor u op uw energierekening bespaart.

Wat zijn de mogelijkheden?

U kunt ervoor kiezen om het isolatiemateriaal onder het dakbeschot of tussen de dakbedekking, dakplaat en de aftimmering aan de binnenkant te laten plaatsen. Om condensvorming te voorkomen kiest u het beste voor de laatste optie.

Binnenkant stucen en schilderen

Om ervoor te zorgen dat de binnenkant van uw dakkapel naadloos aansluit op de rest van de ruimte, laat u deze stucen en schilderen. Deze afwerking is wel duurder dan betimmering, maar ziet er ook veel strakker uit.

De vakman plaatst eerst gipsplaten en eventueel isolatiemateriaal. Daarna stukt hij de binnenkant helemaal glad. Wanneer er een glad en strak oppervlakte is ontstaan, kan deze worden overgeschilderd in de door u gewenst kleur. Ook is het mogelijk om de zijwangen van de dakkapel te behangen.

dakkapel afwerking

Afwerking dakkapel buitenkant

Zoals u heeft kunnen lezen, bestaan er veel opties om dakkapellen aan de binnenkant af te werken. Voor de buitenkant geldt hetzelfde.

Een goede aftimmering aan de buitenkant is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dak waterdicht blijft. De dakkapel moet daarom perfect op elkaar aansluiten en de aftimmering voorkomt dat water naar binnen komt. Hieronder leest u meer over alle opties.Dakkapel bekleden

Dakkapellen worden meestal casco opgeleverd. Dat betekent dat de buitenkant wind- en waterdicht is afgewerkt. Wel is het daarna nog mogelijk om de dakkapel te laten bekleden. Zo geeft u deze een eigentijdse uitstraling.

U heeft daarbij ruime keuze uit verschillende materialen. Kunststof is tegenwoordig erg geliefd, omdat het geen onderhoud nodig heeft. Maar u kunt ook kiezen voor zink, voor een stoere uitstraling. Wilt u liever de natuurlijke look van hout? Ook hout is een geschikt materiaal voor de bekleding.

Dakkapel met ramen

Eén van de redenen dat veel mensen een dakkapel laten plaatsen is om meer lichtinval in huis te krijgen. De ramen zijn dus een belangrijk deel van de dakkapel. Ten eerste moet u kiezen of u een of meerdere ramen wilt laten plaatsen.

Ten tweede heeft u keuze uit verschillende soorten ramen. Een draaikiepraam is een veel gekozen raamsoort. U kunt dit raam in kiepstand openen of naar binnen draaiend openen. U kunt de buitenkant van het raam ook gemakkelijk van binnen schoonmaken.

Zonwering voor dakkapellen

Hoewel extra daglicht in huis fijn is, kunnen felle zonnestralen ook vervelend zijn. Dat probleem lost u op door in dakkapellen ook zonwering te laten plaatsen. Ook daar heeft u weer veel opties.

Rolluiken houden daglicht buiten, zodat u niet door de zon gewekt wordt ’s ochtends. Ook heeft u keuze uit inbouwscreens. Deze houden zonlicht tegen, maar u kunt nog wel naar buiten kijken. De beste optie is een combinatie van rolluiken en screens. Dan kunt u kiezen of u nog naar buiten wilt kijken of niet.

Zonnepanelen op dakkapel plaatsen

Wilt u uw steentje bijdragen aan het milieu én besparen op uw energierekening? Het plaatsen van een dakkapel biedt een goede mogelijkheid om ook zonnepanelen te laten plaatsen. Het dak van de dakkapel moet dan wel stevig genoeg zijn.

Ook is de ligging van uw dakkapel belangrijk. Zonnepanelen leveren het meeste op wanneer ze op het zuiden geplaats worden. Overleg daarom altijd met uw dakkapelspecialist. Die zorgt ervoor dat alle elektra goed wordt aangesloten zodat u voortaan dagelijks energie bespaart!


Vakman gezocht voor afwerking van een dakkapel?

Er zijn altijd vakkundige specialist bij u in de buurt!


Dakkapel afwerking: tips

Een aantal handige tips:

  • Om verzekerd te zijn van goede materialen kiest u voor betrouwbare merken. Bekende en betrouwbare merken voor dakkapellen zijn onder andere Duco, Verano, Winsol, Luxafles en Velux.
  • Ook let u het best op keurmerken. Er zijn keurmerken voor materialen en voor specialisten. Een keurmerk geeft u meer zekerheid dat uw specialist te vertrouwen is en dat het materiaal van hoge kwaliteit is. Het ontbreken van een keurmerk wil echter niet zeggen dat dit niet het geval is.
  • Ga niet zelf aan het klussen, maar laat uw dakkapel afwerken door dezelfde specialist die hem plaatst. Zo neemt u de afwerkingen mee in de onderhandelingen, waardoor u goedkoper uit bent.

dakkapel plaatsen en afwerken

Dakkapel plaatsen en afwerken? Bespaar op de kosten!

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Laat deze dan direct helemaal afwerken aan de binnen- en buitenkant. Zo weet u zeker dat uw dakkapel in goede conditie blijft, zodat u er optimaal van kunt genieten. Met een vakman bent u verzekerd van een uitstekende service en kwaliteit. Uw dakkapel is gegarandeerd geheel wind- en waterdicht en goed geïsoleerd.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van dakkapelspecialist bij u uit de buurt. Door deze te vergelijken krijgt u inzicht in de prijzen dakkapellen. U kiest gemakkelijk het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!