Dakkapel isoleren

Laat u bij een renovatie een dakkapel plaatsen? Vergeet dan ook zeker niet om deze te isoleren via de buitenkant of binnenkant. Door de dakkapel in uw woning te isoleren geniet u van een fijne temperatuur. Bovendien bespaart u hiermee op stookkosten. Bent u op zoek naar een vakman die u kan helpen bij het plaatsen van de isolatie? Bij ons zit u goed! Wij zijn een netwerk van dakkapelspecialisten. U vraagt bij ons gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

dakkapel isoleren

Wilt u de dakkapel isoleren? Vraag offertes aan en vergelijk de prijzen!

Wij zijn een netwerk van dakkapellen specialisten. Door het vergelijken van de prijsoffertes bespaart u tot 30%!

Materiaal van dakkapel

Bij een houten dakkapel is sprake van koude of warme isolatie. Wanneer we het hebben over de warme isolatie van een houten dakkapel dan bevindt de isolatie, meestal steenwol of glaswol, zich aan de binnenkant van het houten dakbeschot. Koude isolatie wordt aan de buitenkant van het houten dakbeschot geplaatst. De isolatiewaarde is erg hoog bij een houten dakkapel met koude isolatie. Een kunststof dakkapel is goed geïsoleerd. Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden. U hebt de keuze uit een reguliere kunststof of een polyester dakkapel. Een reguliere kunststof variant heeft een houten basisconstructie. Een polyester dakkapel bestaat helemaal uit kunststof. Bij een kunststof dakkapel gemaakt uit één stuk, is het warmteverlies minimaal.

Isoleren via binnenkant

Het is mogelijk om dakkapellen op twee manieren via de binnenkant te isoleren. U kunt glaswol of steenwol aanbrengen tussen de dakbedekking en dakplaat of onder het dakbeschot. De eerste optie is de meest ideale omdat er op deze manier geen condens vocht kan ontstaan aan de binnenkant. Wilt u toch liever via de onderkant van het dakbeschot isoleren? Breng dan een dampremmende folie aan. Een eenvoudige manier om via de binnenkant te bekleden is met de Isover isolatieplaat. De isolatieplaat van Isover brengt u gemakkelijk aan tegen de zijkanten aan de binnenkant. De binnenkant moet wel afgewerkt worden met een dampremmende folie bij het gebruik van een Isover isolatieplaat. De voorkeur gaat uit naar Isover klimaatfolie als dampremmende folie. Tot slot zorgt de specialist voor een strakke afwerking van de dakkapel.

Isoleren via buitenkant

Het is het beste om uw dakkapel te isoleren via de buitenkant. Als u isoleert via de buitenkant, dan ligt de isolatie op het dakbeschot. Hier komt vervolgens de dakbedekking overheen. Het dakbeschot blijft zo op dezelfde temperatuur als de rest van uw huis. Tussen de gevelbekleding en de isolatie moet een spouw van ongeveer 25 tot 30 mm zitten. Er wordt een dampdoorlatende en waterwerende folie aan de buitenkant aangebracht. De folie beschermt de isolatie tegen water maar tegelijkertijd zorgt het ervoor dat vocht van binnen naar buiten kan verdampen. Laat de folie aan de buitenkant doorlopen tot over het dakbeschot om naden en kieren te voorkomen.

Plat dak van dakkapel isoleren

Naast de isolering van uw dakkapel is het ook mogelijk om het plat dak te isoleren. Een plat dak kunt u tevens via zowel de binnenkant als de buitenkant isoleren. Ook bij een plat dak is isoleren via de buitenkant het beste. Bij het isoleren van een plat dak zijn er nog een aantal extra opties naast het aanbrengen van steenwol, glaswol of isolatieplaten. Het is namelijk mogelijk om een plat dak te voorzien van grind of een groendak. Dankzij grind of groen op het plat dak ontstaat een warmte-isolerend effect. Bovendien ziet een groendak er erg leuk uit.

Isolatieglas

Ramen in dakkapellen zorgen voor een betere ventilatie en meer lichtinval. In huizen gaat echter een groot deel van de warmte verloren via de ramen. Het is daarom verstandig om voor isolatieglas te kiezen. De meeste dakkapellen worden geleverd met hoogrendementsbeglazing, oftewel isolerend dubbelglas. Bij dubbelglas houdt een afstandhouder twee glasplaten uit elkaar. De randen zijn afgesloten met een speciale kit waardoor een gesloten eenheid ontstaat. De meest voorkomende soort is HR++ beglazing. Hoe goed het glas isoleert hangt van de U-waarde af. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter de ruiten zullen isoleren. Dankzij een hoge isolatiewaarde zult u besparen op uw energierekening.

Gratis offertes vergelijken

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

De bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

isolatie dakkapel

Isolatie van prefab dakkapel

Prefab houdt in dat de onderdelen van een dakkapel in een werkplaats of fabriek worden gemaakt. In de meeste gevallen worden de prefab onderdelen ook al in elkaar gezet in de werkplaats of fabriek. De prefab dakkapellen worden dan direct waterdicht gemaakt en geïsoleerd zodat dit later niet meer hoeft. U hebt de keuze uit zowel kunststof als houten prefab dakkapellen. Een houten prefab dakkapel heeft een houten frame en een kunststof afwerking. Een kunststof prefab dakkapel bestaat uit één deel polyester. Dit maakt zorgt ervoor dat de isolatie erg goed is omdat er geen kieren ontstaan.

dakkapel isoleren buitenkant

Energiebesparing

Door een dakkapel te plaatsen creëert u meer woonruimte. Door deze te isoleren tijdens het plaatsen of renoveren zult u tevens besparen op uw energiekosten. Het is erg belangrijk om de energiebesparing van uw dakkapel te weten. Volgens het bouwbesluit moet uw dakkapel minstens een RC-waarde van 3,5 hebben. De RC-waarde geeft de warmteweerstand van een constructie aan, oftewel de weerstand van een constructie tegen de doorgang van warmte. Hoe hoger de isolatiewaarde van een dakkapel, hoe beter deze isoleert. De isolatie wordt onder andere bepaald door de constructie, het type en de dikte van het isolatiemateriaal.

dakkapel isoleren binnenkant

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van het aanbrengen van isolatie. De prijzen hangen van verschillende factoren af. Er zit bijvoorbeeld een prijsverschil in de manier van isoleren, en daarmee in het gebruik van materialen zoals glaswol, steenwol of Isover platen. Daarnaast zijn verdere materialen van invloed op de prijs zoals een dampremmende folie. Laat u een nieuwe dakkapel plaatsen? Isolatie is vaak al bij de kostprijs inbegrepen. Omdat u bespaart op energiekosten hebt u de aankoopprijs van isolatie binnen enkele jaren terug verdiend. Voor een prijsindicatie van het aanbrengen van isolatie bij uw project kunt u het beste offertes aanvragen.

Besparen door offertes te vergelijken

U begrijpt dat het isoleren via de binnenkant of buitenkant erg veel voordelen met zich meebrengt. Bent u opzoek naar een dakkapellen specialist die u kan helpen bij het isoleren? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van dakkapellen experts. Via het contactformulier vraagt u meerdere offertes aan waarna u ze vergelijkt op basis van aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u de vakman van de offerte met daarin de beste voorwaarden en de laagste prijs. Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij helpen u graag bij het isoleren!