Dakkapel laten vervangen?

Dakkapel vervangen

Is uw dakkapel zodanig verouderd dat vervangen goedkoper is dan repareren? Of bent u niet tevreden over uw houten dakkapel en wilt u liever een kunststof model? Laat bestaande dakkapellen dan vervangen door nieuwe! Dat is niet alleen goed voor uw woongenot, maar óók voor de woningwaarde.

Op deze pagina leest u wanneer het noodzakelijk is om dakkapellen te vervangen. Ook krijgt u een indruk van het vervangingsproces en leest u meer over de prijzen voor het vervangen van dakkapellen. Besparen op het vervangen van uw dakkapel? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Wanneer volledige dakkapel vervangen?

Door de boeidelen of zijwangen van dakkapellen te vervangen, zorgt u ervoor dat dakkapellen nog jaren te gebruiken is. Maar wanneer is een dakkapel renovatie niet voldoende en is het tijd om de hele dakkapel te vervangen? In sommige gevallen is uw oude dakkapel zodanig verouderd dat het inmiddels goedkoper is om de complete constructie te vervangen.

Maar er is nog een reden om de dakkapel volledig te vervangen!

Het is natuurlijk ook mogelijk dat oude dakkapellen niet meer passen bij de stijl van de woning. Of dat de materialen van vandaag zoveel beter zijn dat u er qua isolatie flink op voorruit gaat. Of natuurlijk als u de dakkapel wilt vergroten.

Wat betaal ik voor het vervangen van een dakkapel?

Bij het vervangen van een dakkapel zijn er twee verschillende soorten kosten te onderscheiden: het verwijderen van oude dakkapellen en het plaatsen van nieuwe dakkapellen. Voor het verwijderen van de oude constructie betaalt u, ongeacht het materiaal, ongeveer €1.000,- tot €1.500,-. Wilt u een nieuwe houten dakkapel plaatsen, dan liggen de prijzen rond de €3.300,-. De totale investering ligt dan rond de €4.300,- tot €4.800,-

Voor een dakkapel met kunststof bekleding betaalt u gemiddeld €3.800,- waardoor de totale kosten rond de €4.800,- tot €5.300,- liggen. De prijzen van een polyester dakkapel starten rond de €4.800,- en dat zorgt voor een totale investering van gemiddeld €5.800,- tot €6.300,-. Wilt u besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

Dakkapel vervangen; wat is de totale investering?

Dakkapel Uitgaven voor verwijderen
oude dakkapel
Gemiddelde uitgaven
nieuwe dakkapel *
Totale investering *
Houten dakkapel €1.000,- tot €1.500,- Ongeveer €3.300,- €4.300,- tot €4.800,-
Kunststof dakkapel €1.000,- tot €1.500,- Ongeveer €3.800,- €4.800,- tot €5.300,-
Polyester dakkapel €1.000,- tot €1.500,- Ongeveer €4.800,- €5.800,- tot €6.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage voor een prefab dakkapel van 3 meter. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakkapel vervangen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk offertes en kies de dakspecialist met het beste aanbod.

dakkapel vervangen werkwijze

Hoe wordt een dakkapel vervangen?

Als u uw dakkapel laat vervangen, dan is de eerste stap het verwijderen van de oude dakkapel. Houd er rekening mee dat u hiervoor misschien een sloopvergunning moet aanvragen. Vaak verschilt dit per gemeente, vraag uw dakspecialist of u ook een vergunning nodig heeft voor het vervangen van uw dakkapel. In sommige gevallen mag u namelijk vergunningsvrij slopen en bouwen.

Is de dakkapel verwijderd? Dan maakt de specialist het dakoppervlak klaar voor de nieuwe constructie. Dit doet hij door de uitsparing in het dak groter te maken of door de dakconstructie te verstevigen.

Daarna tilt een kraan de dakkapel het dak op. De vakmannen bevestigen deze aan uw dak, bekleden de dakkapel indien nodig, en maken het geheel direct waterdicht.

Onderdelen van een dakkapel vervangen

Soms is het niet nodig om de complete dakkapel te vervangen. Door bepaalde onderdelen van de dakkapel te vervangen, krijgt het geheel een nieuwe uitstraling, verbetert u de isolatiewaarde en verlengt u de levensduur. Bovendien is het goedkoper om alleen bepaalde onderdelen te vervangen, dan een compleet nieuwe dakkapel te plaatsen.

Navigeer hieronder direct naar:

Zijwangen | Lood | Dakbedekking | Kozijnen

Zijwangen dakkapel vervangen

Het is goed mogelijk om alleen de zijwangen van de dakkapel te vervangen. De zijwangen zijn cruciaal voor een goede isolatie en waterdichtheid. Bovendien hebben ze een grote invloed op de uitstraling van het geheel: steeds meer mensen laten hun houten zijwangen daardoor vervangen door kunststof zijwangen. Kunststof zijwangen zijn onderhoudsvriendelijk en gaan jarenlang mee.

Boeiboord dakkapel vervangen

Het boeiboord van een dakkapel is de afwerking van het platte dak. Een houten boeiboord moet u regelmatig blijven schilderen. Doet u dit niet, dan is deze niet beschermd tegen de weersomstandigheden. Wilt u liever geen onderhoud aan uw boeiboord, dan is kunststof een goed alternatief. Bovendien verbetert u hiermee de isolatie van uw dakkapel.

Lood dakkapel vervangen?

Het lood van een dakkapel is een cruciaal onderdeel. Dit zorgt er namelijk voor dat de aansluitingen tussen het dak en de dakkapel volledig waterdicht zijn. Deze waterdichtheid neemt met verloop van tijd af, waardoor lekkages ontstaan. Vervang in dat geval het lood zo snel mogelijk. Een stuk lood van 20 centimeter laat u al vervangen vanaf gemiddeld €50,-.

Dakbedekking dakkapel vervangen

Tijd om de dakbedekking van de dakkapel te vervangen? Kies uit bitumen, EPDM of pvc een geschikt materiaal. Bitumen is populair vanwege de lagere prijzen, maar dit materiaal heeft als dakbedekking een kortere levensduur dan bijvoorbeeld EPDM. EPDM gaat ruim 40 jaar mee! Daarmee is het één van de meest populaire soorten dakbedekking.

Kozijnen van uw dakkapel vervangen

Tot slot is het mogelijk de kozijnen te vervangen. De meeste mensen laten hun houten kozijnen vervangen door kunststof raamkozijnen. Deze zijn praktisch onderhoudsvrij en garanderen een goede isolatie. U heeft bij het vervangen van de kozijnen de keuze uit verschillende glassoorten voor de ramen, HR++ beglazing is de meest standaard optie.

dakkapel vervangen kosten

Gratis offertes voor een nieuwe dakkapel ontvangen

Is de dakkapel van uw huis niet meer naar wens? Of heeft u een houten dakkapel en wilt u deze liever vervangen door kunststof of polyester? Het vervangen van dakkapellen is in dat geval een goede optie! Hiermee verbetert u de uitstraling van uw woning, verhoogt u de woningwaarde én profiteert u van betere isolatie.

Het vervangen van een dakkapel is soms zelfs goedkoper dan renoveren!

Schakel altijd een ervaren dakspecialist in. Vind gemakkelijk meerdere specialisten bij u in de buurt en vergelijk de offertes. Kies de dakspecialist met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!