Dakkapel vervangen

Moet u uw dakkapel vervangen? Het is tijd om de boel te vervangen als de constructie van uw dakkapel is aangetast. Lekkages zijn dan vaak nare gevolgen. De lekkages kunnen zich ook via het dak verspreiden door bijvoorbeeld slechte aansluitingen van de loodslabben. De lekkage dringt dan vaak door in de dakconstructie. Dit heeft veel schade tot gevolg. Ook doet de uitstraling van een oude dakkapel uw huis geen eer aan. Wanneer u de dakkapel vervangt voor een nieuwe kunt u genieten van de duurzame materialen van tegenwoordig. Jarenlange garantie en een onderhoudsvrije dakkapel zijn dan fijne bijkomstigheden. Wij zijn een netwerk van bedrijven die voor een renovatie, of het vervangen van meerdere dakkapellen kunnen realiseren. Vraag vrijblijvend offertes aan.

dakkapel vervangen

Wilt u uw dakkapel laten vervangen tegen een scherpe prijs. Vraag offertes aan!

Vergelijk de offertes van de dakkapel bedrijven uit ons netwerk en bespaar op de investeringskosten van de renovatie.

Vervangen of renoveren?

Twijfelt u nog of u de dakkapel gaat vervangen of renoveren? Dat is begrijpelijk. Renovatie loont alleen als de staat van de dakkapel nog redelijk is. Zo moet de isolatie, het kozijn, het dak en de wangen niet in een slechte staat zijn. Met name de constructie moet nog in orde zijn. Is dat niet het geval? Dan is renoveren onverstandig. Het is dan vaak voordeliger om de dakkapellen te vervangen dan om ze compleet te renoveren. Werkzaamheden die men uitvoert tijdens de renovatie van dakkapellen zijn: nieuwe kozijnen monteren, plaatsen van dubbel glas en de gevelbekleding vernieuwen. Daarnaast is het isoleren van de dakbedekking en de zijkanten een optie. Ook vervangt men vaak de loodslabben.

Dak vervangen

Bestaat uw dak uit bitumen en is het meer dan tien jaar oud? Dan is het vervangen van het (platte) dak vaak zinvol tijdens de renovatie. U heeft bij het renoveren van het platte dak de keuze uit de materialen: bitumen, EPDM, PVC of polyester. Bijna alle oude dakkapellen zijn voorzien van bitumen. Vroeger ging het gemiddeld 10-15 jaar mee, nu is dat 25 jaar. EPDM gaat echter langer mee. Dit is een soort rubberfolie. De levensverwachting van EPDM is circa 40 jaar. PVC is een kunststof dat men veel gebruikt. Dit is erg onderhoudsvriendelijk. De levensduur is gemiddeld 30 jaar. Polyester wordt naadloos aangebracht, hierdoor is er geen kans op lekkage.

Gevelbekleding en wangen vervangen

Bij de renovatie van de dakkapel kan men ook de gevelbekleding en de wangen vervangen. De gevelbekleding en zijkanten (wangen) vervangt men met bijvoorbeeld trespa of rabatdelen van kunststof. Rabatdelen zijn planken die aan de onderkant voorzien zijn van een groef. Hierdoor kunnen de verschillende delen in elkaar geschoven worden. Wilt u een gladde afwerking op de wangen? Dan is trespa een goede optie, aangezien dit platen zijn. Toch de authentieke uistraling van de rabatdelen, maar de gemakken van kunststof? Kies dan tijdens het renoveren voor keralit. Door het vervangen van de gevelbekleding en wangen geeft u uw dakkapel weer een compleet nieuwe uitstraling.

Kozijnen vervangen

Niet onbelangrijk: het vervangen van de kozijnen. In de meeste gevallen is het verstandig dat u tijdens het renoveren de huidige kozijnen vervangt door kunststof varianten. Het geeft de dakkapel een nieuw uiterlijk. Daarnaast zijn kunststof kozijnen onderhoudsvrij en kunt u kiezen voor extra isolerend profiel of driedubbele beglazing. Dit brengt een forse energiebesparing met zich mee. De kunststof varianten zijn ook verkrijgbaar in een houtlook. U heeft de keuze uit verschillende RAL-kleuren. Daarnaast zijn de roeden tussen het glas, die het glas opdelen in vier kleine stukjes, mogelijk om toe te gebruiken. Daarnaast zijn er veel ventilatiemogelijkheden, denk aan ingebouwde ventilatieroosters.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

voordelen prefab dakkapel

Voordelen van een prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn dakkapellen die men kant-en-klaar maakt. Hierdoor is plaatsing binnen één dag mogelijk. Dit zorgt voor weinig overlast en rommel bij het plaatsen van de dakkapel. Prefab staat voor prefabricage, oftewel voorgefabriceerd. Met een hijskraan zetten de vakmannen de prefab dakkapel zo op uw woning. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen de prefab dakkapellen. Er zijn standaard modellen verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk dat u de dakkapellen op maat laat maken. Het afwerkingniveau van de prefab dakkapellen is hoog en ze zijn vaak gunstig geprijsd. Het enige nadeel is eigenlijk dat u minder vrijheid heeft in materiaalkeuze dan dat u het traditioneel laat bouwen.

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

dakkapel renoveren

Vrijblijvend offertes aanvragen

De gemiddelde kosten van een complete dakkapel renovatie zijn €3.800,-. Nieuwe dakkapellen kosten tussen de €3.200,- en €10.000,-, het gemiddelde is echter €5.000,- Uiteraard zijn de exacte prijzen geheel afhankelijk van uw wensen en behoeften. Meer weten over de renovatie of het vervangen van dakkapellen? Neem dan vrijblijvend contact op met Jarino, uw dakkapellen expert. Het grote voordeel van ons netwerk is dat u meerdere offertes van de renovatie krijgt opgestuurd. Zo kiest u altijd de aanbieder die het beste bij u past. U wilt toch ook de beste prijs/kwaliteit verhouding voor de renovatie of vervanging van uw dakkapellen? Neem daarom snel contact met ons op en ontdek wat uw mogelijkheden zijn!