Dakkapel prijzen

U wilt een dakkapel laten plaatsen? Daar krijgt u geen spijt van! Niet alleen wint u extra ruimte in de betreffende slaapkamers, maar u zorgt ook voor een waardevermeerdering van uw woning. De prijzen per meter liggen rond de €1.000,- tot €1.200,-, afhankelijk van uw extra opties. Wilt u een nieuwe dakkapel of wilt u een oude laten vervangen? Bent u benieuwd naar de exacte prijzen per meter en wat het u in totaal gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn een netwerk van dakkapellen experts werkzaam in heel Nederland. Vul nu ons contactformulier in en wij sturen u meerdere, vrijblijvende offertes toe om zelf te vergelijken.

dakkapel prijzen

Benieuwd naar de kosten van een kunststof, houten of zinken dakkapel?

Vraag gratis offertes aan van dakkapellen specialisten uit uw regio. Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Offertes aanvragen

Welke factoren bepalen de prijs?

De aanschaf zal u aardig wat kosten, maar omdat u de waarde van uw woning verhoogt is dit het overwegen waard. Welke prijs het u gaat kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste zijn de afmetingen van belang, maar naast de afmetingen worden de prijzen grotendeels bepaald door de keuze voor prefab- of traditioneel gebouwde dakkapellen. Laat u uw oude model vervangen? Dan betaalt u hier extra kosten voor. Ook het materiaal is van belang. De prijzen van kunststof- liggen lager dan de prijzen van houten dakkapellen. Tot slot worden de prijzen bepaald door de dakschuinte en de extra gekozen opties.

Kunststof dakkapel

Vaak kiest men voor hout vanwege de traditionele uitstraling. Tegenwoordig is er kunststof die de houtnerven bijna identiek nabootst. Zo creëert u dezelfde traditionele uitstraling met een goedkopere materiaalkeuze. Daarnaast is een ander groot voordeel dat het materiaal weinig onderhoud vereist. Eens per jaar schoonmaken met een sopje is voldoende om de boei- en rabatdelen er weer als nieuw uit te laten zien. Daardoor wordt hout vaak vervangen door een kunststof dakkapel. Het is niet zo makkelijk te bewerken als hout, daarom wordt het vaak prefab geleverd. Hierdoor kunnen de experts uit ons netwerk de dakkapel slechts in één dag plaatsen. Een kunststof aanbouw van 4 meter breed zal u tussen de €4.300,- en €5.000,- kosten.

Prijstabel kunststof Trespa dakkapel

AfmetingUitvoering kozijnenPrijs
1,0 tot 1,5 meterEnkel draai-kiepraam en enkel kozijn€2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meterEnkel draai-kiepraam en enkel kozijn€2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meterDubbel draai-kiepraam en enkel kozijn€3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meterDubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn€4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meterDubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn€5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter3x draai-kiepraam en dubbel kozijn€4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter3x draai-kiepraam en dubbel kozijn€5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter3x draai-kiepraam en dubbel kozijn€6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter3x draai-kiepraam en dubbel kozijn€7.400,- tot €8.700,-

Toelichting prijstabellen

Bovengenoemde gemiddelde prijzen zijn inclusief Btw en plaatsing, uitgaande van een standaard dakkapel met een plat dak en een hellingshoek van 40 tot 45 graden.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

De bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Houten dakkapel

De houten dakkapellen zijn populair omdat deze een traditionele uitstraling hebben. Daarom is het een geschikte keuze voor zowel oudere- als nieuwbouwwoningen. Als u in een monument woont is de keuze voor een houten model zelfs verplicht. Hout is eenvoudig te bewerken, daarom is het erg geschikt voor maatwerk en is het mogelijk dat de aanbouw ter plekke gebouwd wordt. Hoewel de houten boei- en rabatdelen extra onderhoud vereisen, kunt u deze zelf tussentijds eenvoudig vervangen of van kleur veranderen. De prijs van een houten dakkapel ligt echter hoger dan de prijzen voor kunststof. Voor een houten dakkapel met een breedte van 4 meter ligt de prijs inclusief plaatsen tussen de €4.750,- en €5.450,-

Prijstabel houten dakkapel

AfmetingGemiddelde prijsAantal draai- kiepramenAantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter€2.900,- tot €3.200,-1Enkel
1,5 tot 2,5 meter€3.200,- tot €3.650,-1Enkel
2,5 tot 3,5 meter€4.100,- tot €4.750,-2Enkel
3,5 tot 4,5 meter€4.750,- tot €5.450,-2Dubbel
4,5 tot 5,5 meter€5.450,- tot €5.900,-2Dubbel
4,0 tot 5,0 meter€5.300,- tot €6.050,-3Dubbel
5,0 tot 6,0 meter€6.050,- tot €6.750,-3Dubbel
6,0 tot 7,0 meter€6.750,- tot €7.950,-3Dubbel
7,0 tot 8,0 meter€7.950,- tot €9.400,-3Dubbel

Toelichting prijstabel

Bovengenoemde gemiddelde prijzen zijn inclusief Btw en plaatsing, uitgaande van een standaard dakkapel met een plat dak en een hellingshoek van 40 tot 45 graden.

dakkapel kosten prefab

Prefab

Het plaatsen of vervangen van dakkapellen gebeurt op twee verschillende manieren. Als u kiest voor hout, dan is het mogelijk om deze traditioneel te laten bouwen. Uw dakpannen worden voorzichtig verwijderd en de aanbouw wordt ter plekke gebouwd. U heeft echter ook de keuze uit een prefab model. Deze wordt op maat geproduceerd waarna experts deze in z’n geheel op uw dak zullen plaatsen. Het voordeel van prefab is dat de aanbouw binnen een dag geplaatst is, zodat u geen overlast heeft van de kluswerkzaamheden. Daarnaast is de prijs van prefab lager omdat het plaatsen minder tijd gaat kosten. Bij een prefab model met een breedte van 3 meter begint de prijs rond de €3.500,-.

dakkapel plaatsen prijs

Verschillende uitvoeringen

U heeft verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van een dakkapel. Naast kunststof en hout is ook polyester een mogelijkheid. Hiervan ligt de prijs echter hoger dan de eerder genoemde materialen. Daarnaast zijn dakkapellen in verschillende breedtes en dakschuintes verkrijgbaar, zodat er altijd een mogelijkheid is. Zo kan u met een dakkapel van 5 meter breed meerdere slaapkamers betrekken. Als uw buren ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een dakkapel, dan kan u overwegen om een aanbouw te delen. Dit scheelt in de kosten, maar ook in tijd. U heeft dan slechts één vergunning nodig en er worden niet twee verschillende dakkapellen geplaatst.

dakkapel opties prijzen

Extra opties

Uw keuze voor extra opties beïnvloeden de prijs van uw nieuwe dakkapel. Voor een meerprijs van ongeveer €250,- is het bijvoorbeeld mogelijk om de binnenkant af te laten werken. Dit scheelt u tijd en frustraties. Andere eventuele opties zijn het plaatsen van een insectenhor, een ventilatierooster of een rolluik. Het plaatsen van een ventilatierooster of insectenhor kan voor minder dan €100,- per meter al geregeld zijn, een rolluik zal u tussen de €500,- en €1.000,- kosten. Deze bedient u van binnenuit met een elektrische schakelaar. Heeft u al een bestaande dakkapel en wilt u deze laten vervangen? Dan betaalt u naast de nieuwprijs ook een bedrag voor het verwijderen van de oude opbouw. U kan rekenen op een meerprijs van €500,- tot €1.500,-.

dakkapel vergunning

Vergunning

Het plaatsen van een dakkapel kan in de meeste gevallen niet zonder vergunning. Alleen dakkapellen met een plat dak mogen zonder vergunning geplaatst worden, indien deze niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. Vaak mag u dus aan de achterzijde van uw huis zonder vergunning een opbouw plaatsen. Er zijn wel bepaalde voorschriften waar aan voldoen moet worden. Zo moet de bovenkant minimaal 50 centimeter verwijderd zijn van de daknok. Voor de onderkant geldt dat deze tussen de 50cm en 100cm van de dakvoet moet liggen. Woont u in een monument of wilt u een dakkapel hoger dan 1m75? Dan heeft u altijd een vergunning nodig. Meer weten? Kijk dan op de website van Rijksoverheid.

Montage

In de meeste gevallen kan de montage in één dag geregeld worden. De werkzaamheden beginnen in dat geval al vroeg in de ochtend waarna er in het dak een gat wordt gemaakt. Laat u een prefab dakkapel plaatsen? Dan wordt deze met een hijskraan op uw dak gezet. Traditioneel geplaatste dakkapellen worden ter plekke gebouwd. In dit geval kost het vaak iets meer tijd. Laat u een oud model vervangen? Dan kan het iets langer duren voor de oplevering. Ongeveer 25% van de totale kosten wordt opgemaakt door de kosten van de montage. Bij een kunststof dakkapel van 4 meter breed is dus €1.200,- tot €1.250,- van de prijs bestemd voor deze kosten.

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u uw oude dakkapel laten vervangen? Of bent op zoek naar een nieuw exemplaar? Wilt u weten welke afmetingen u het best kan hanteren of wenst u juist inzicht in de prijzen per meter die wij hanteren? De prijzen van dakkapellen verschillen enorm bij verschillende aanbieders. Als u de bestaande opbouw laat vervangen wilt u natuurlijk de beste prijs betalen, daarom garanderen wij u de scherpste prijzen! Neem contact met ons op middels ons contactformulier en wij sturen u meerdere offertes toe. Door de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken weet u zeker dat het u niet teveel gaat kosten!

dakkapel montage offerte