Benieuwd naar de dakkapel prijzen?

Dakkapel prijzen

Creëer meer licht en ruimte in uw woning door een dakkapel te plaatsen. Op deze pagina leest u alles over de prijzen van dakkapellen. Wij geven u bijvoorbeeld handige informatie over de kosten voor een kunststof, houten of polyester dakkapel, de montagekosten en de prijzen voor extra opties.

Wilt u weten hoe u bespaart op de kosten?

Lees dan snel verder! Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk de aanbiedingen. Kies zo eenvoudig en snel de beste dakkapelspecialist uit uw regio.

Start uw gratis aanvraag!

Wat kost een dakkapel?

De gemiddelde kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest. Hout is het goedkoopste, want dit materiaal is eenvoudig te bewerken en de aanschafprijs ligt lager. Een houten prefab dakkapel kost ongeveer €3.000,-. Maatwerk is duurder. Denk dan aan een gemiddelde kostprijs van €4.100,-.

Kunststof is iets duurder. Prefab kost dan €3.750,- en maatwerk rond de €4.500,-. Polyester dakkapellen zijn het duurste. Deze modellen zijn alleen maar prefab te koop. De gemiddelde prijs is ongeveer €4.250,-.

Prijstabel: kosten dakkapel

Type dakkapel Prefab* Maatwerk*
Hout €3.300,- €4.400,-
Kunststof €3.800,- €4.800,-
Polyester €4.800,- Niet van toepassing

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten vraagt u kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Nieuwe dakkapel laten plaatsen?

Vergelijk offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Welke factoren bepalen de prijs?

Welke prijs u moet betalen voor uw nieuwe dakkapel is afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste zijn uiteraard de afmetingen van belang. Hoe groter de dakkapel, hoe hoger de prijzen zijn. Voor grotere dakkapellen heeft u vaak ook nog een vergunning nodig, waardoor de kosten hoger worden. Ook het type materiaal is van invloed op de prijzen.

Is prefab of maatwerk duurder?

Prefab is in de meeste gevallen het goedkoopste, omdat het hier om standaardmodellen gaat. Daarnaast kost de plaatsing van dit model minder tijd, waardoor u minder arbeidskosten hoeft te betalen.

dakkapel prijzen

Kunststof dakkapel prijzen

Een kunststof dakkapel wordt gemaakt van Trespa of van Keralit. Beide zijn een kunststofsoort. Een Trespa dakkapel is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Dit komt door de harde toplaag. Keralit is een hoogstaand materiaal en volledig naadloos. Voordeel is dat er minder lekkages voorkomen met dit materiaal.

Hieronder leest u meer over de prijzen voor een kunststof dakkapel.

Trespa dakkapel

De kosten voor een Trespa dakkapel worden voornamelijk bepaald door de afmetingen en het type raam dat u erin laat zetten. Een kleine dakkapel van 1 bij 1,5 meter kost rond de €2.500,- tot €2.990,-. Wilt u liever een grotere dakkapel? Voor een dakkapel van 2,5 bij 3,5 moet u rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de €3.550,- tot €4.100,-. Bekijk de prijstabel voor meer informatie over de prijzen.

Wat is een Trespa dakkapelmodel?

Een Trespa dakkapel bestaat uit een houten frame, met daarop kunststof zijwangen en boeidelen. De toplaag van Trespa is zeer hard, waardoor het materiaal lang mooi blijft. Daarnaast is het zeer sterk materiaal. Met een dakkapel van Trespa geniet u jarenlang van een prachtige dakkapel.

Prijstabel kunststof Trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: bovengenoemde prijzen zijn gemiddeld en inclusief btw en plaatsing, uitgaande van een standaard dakkapel met een plat dak en een hellingshoek van 40 tot 45 graden. De exacte prijs weten? Vraag dan kosteloos offertes aan.

Besparen op een nieuwe kunststof dakkapel?

Vraag dan direct gratis offertes met scherpe prijzen aan!

Houten dakkapel kosten

Op zoek naar een dakkapel met een warme en authentieke uitstraling? Ga dan voor hout! De prijzen voor een houten dakkapel van 1 tot 1,5 meter beginnen al vanaf €2.900,-. Voor een grotere dakkapel van 2,5 tot 3,5 meter moet u denken aan kosten vanaf €4.100,-.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een houten dakkapel vereist jaarlijks onderhoud. U moet het hout af en toe schoonmaken en controleren op houtrot. Daarnaast is het noodzakelijk om het hout minimaal om de vijf jaar te schilderen om problemen zoals houtrot of binnendringend vocht te voorkomen.

Prijstabel: houten dakkapel prijs

Afmeting Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.900,- tot €3.200,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.650,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €4.100,- tot €4.750,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.750,- tot €5.450,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.450,- tot €5.900,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €6.050,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.050,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: bovengenoemde prijzen zijn gemiddeld en inclusief btw en plaatsing, uitgaande van een standaard dakkapel met een plat dak en een hellingshoek van 40 tot 45 graden.

houten dakkapel kosten

Dakkapel aftimmeren

Wanneer u een dakkapel laat monteren, is de binnenkant meestal niet afgewerkt. Bij een prefab model is het mogelijk om te kiezen voor een afgewerkte binnenkant voor een meerprijs. Wanneer u niet hiervoor kiest of wanneer u de dakkapel traditioneel laat bouwen, moet u de binnenzijde laten aftimmeren.

Het aftimmeren van de binnenzijde door een vakman kost gemiddeld tussen de €20,- tot €40,- per uur. Dit uurtarief voor aftimmeren is exclusief de kosten voor het materiaal. Wilt u ook een mooie vensterbank laten monteren? De prijzen voor een vensterbank van 3 meter zijn gemiddeld €50,-.

Prijstabel: kosten dakkapel aftimmeren

Afwerking Gemiddelde kostprijs* Prijs gebaseerd op:
Afwerken binnenzijde €20,- tot €40,- Per uur, excl. materiaal
Knieschotten €35,- tot €45,- Per knieschot
Vensterbank plaatsen €50,- Voor 3 meter

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Houten dakkapel laten monteren? Bespaar op de kosten!

Vraag vandaag nog gratis offertes aan zonder verdere verplichtingen.

Polyester dakkapel

Een nieuwe polyester dakkapel kost ongeveer €4.000,- tot €4.500,-. Wilt u een mooie en luxe afwerking? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs tussen de €5.000,- tot €5.900,-. De kosten worden bepaald door de afmetingen en de beglazing.

Waarom zijn dakkapellen van dit materiaal het duurste?

Polyester, een soort kunststof, dakkappellen zijn helemaal uit één stuk gemaakt. Het materiaal wordt in een mal gegoten en hard daarna uit. Deze dakkapellen hebben dus geen naden en er is geen houten frame nodig. Hierdoor liggen de prijzen hoger. Het voordeel is dat lekkages bijna niet voorkomen, omdat de dakkapel geheel naadloos is.

Prijstabel: polyester dakkapel prijs

Type dakkapel Gemiddelde prijs*
Basismodel €4.000,- tot €4.500,-
Goede prijs- kwaliteitverhouding €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking €5.000,- tot €5.900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Er is rekening gehouden met een hoogte van 1,5 meter en een breedte van 2,5 meter. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijs.

De montagekosten

De montagekosten zijn afhankelijk van vele factoren. Kiest u bijvoorbeeld voor prefab? Of juist voor een traditionele bouw? Prefab is in de meeste gevallen binnen één dag afgerond. De werkzaamheden beginnen in dat geval al vroeg in de ochtend waarna er in het dak een gat wordt gemaakt. Kiest u voor een prefab model? Dan wordt deze met een hijskraan op uw dak gezet.

Traditioneel geplaatste dakkapellen worden ter plekke gebouwd. In dit geval kost het vaak iets meer tijd en zijn de montagekosten hoger. Laat u een oud model vervangen? Dan kan het iets langer duren voor de oplevering. Ongeveer 25% van de totale kosten wordt opgemaakt door de kosten van de montage.

Prijsverschil prefab of traditioneel gebouwd?

Het monteren of vervangen van dakkapellen gebeurt op twee verschillende manieren. Als u kiest voor hout, dan is het mogelijk om deze traditioneel te laten bouwen. Uw dakpannen worden voorzichtig verwijderd en de aanbouw wordt ter plekke gebouwd. U heeft echter ook de keuze uit een prefab model. Deze wordt op maat geproduceerd waarna experts deze in z’n geheel op uw dakzullen zetten. Het voordeel van kant-en-klaar is dat de aanbouw binnen een dag geplaatst is, zodat u geen overlast heeft van de kluswerkzaamheden. Daarnaast is de prijs lager omdat het monteren en vervangen minder tijd gaat kosten.

montagekosten dakkapel

Extra opties bij een dakkapel

Bij het laten monteren of vervangen van een dakkapel heeft u vaak de keuze uit een aantal extra opties. Plaats bijvoorbeeld een ventilatierooster voor ongeveer €7,- tot €13,- per centimeter. Een ventilatierooster is erg handig om uw woning goed te ventileren, dit is belangrijk voor uw gezondheid. Of kies voor praktisch draaikiepraam. Dit kost gemiddeld €120,- tot €250,- extra. Houd vervelende insecten buiten met een insectenhor. Deze hor heeft een gemiddelde prijs van €70,- tot €110,-.

De kosten voor een rolluik of een screen liggen tussen de €400,- tot €1.200,-. Een handmatig bedieningssysteem is goedkoper dan een elektrische bediening. Een elektrische bediening geeft u echter wel meer gebruiksgemak. Bekijk de tabel voor nog meer prijzen voor de extra opties.

Prijstabel: extra opties

Soort extra optie: De gemiddelde prijs* Prijs gebaseerd op
Ventilatierooster €7,- tot €13,- Per 10 centimer
Draaikiepraam €120,- tot €250,- Per vierkante meter
Insectenhor €70,- tot €110,- Per hor
Rolluik of screen €400,- tot €1.200,- Per rolluik
Kwalitatief hang- en sluitwerk €60,- tot €190,-
Inbouwspots plaatsen €150,- tot €250,- Voor 3 spots

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Op zoek naar een specialist voor de plaatsing van een dakkapel?

Zoek niet verder! Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

Voor het vervangen of de plaatsing van een dakkapel heeft u in een aantal gevallen een vergunning nodig. Via de website omgevingsloket.nl controleert u eenvoudig of u vergunningsvrij mag bouwen of niet. Een dakkapel aan de achterzijde van uw woning is bijvoorbeeld vaak vergunningsvrij te monteren en te vervangen, maar aan de voorzijde niet. Daarnaast zijn er restricties aan de grootte van de dakkapel of u een vergunning nodig hebt of niet. Op rijksoverheid.nl staat ook meer informatie hierover.

Hoeveel kost een vergunning?

De kosten voor een omgevingsvergunning zijn verschillend per gemeente. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie. U vraagt de bouwvergunning online aan via het Omgevingsloket.

Dakkapel keurmerken

Wanneer u een dakkapel laat vervangen en monteren, is het verstandig om te letten op eventuele keurmerken. Wilt u een houten dakkapel? Let er dan op of het hardhout is voorzien van het FSC-keurmerk. Het Forest Stewardship Council (FSC) houdt toezicht op de kap van bossen. Met het keurmerk van het FSC weet u zeker dat het hardhout op verantwoorde wijze is gepakt. Op fsc.nl leest u hier meer over.

Andere keurmerken zijn het Bouwgarant-keurmerk en het KOMO-keurmerk. Bedrijven die het KOMO-certificaat hebben, voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Op bouwgarant.nl en komo.nl vindt u meer informatie.

Subsidie voor uw dakkapel

Op dit moment is er helaas geen subsidie voor het vervangen of de montage van een nieuwe dakkapel. Landelijke subsidieregelingen richten zich voornamelijk op het treffen van duurzame energiebesparende maatregelen. De plaatsing van een dakkapel valt hier niet onder.

Voor het laten vervangen of het monteren van een nieuwe dakkapel kunt u dus geen subsidie krijgen om de kosten gedeeltelijk te financieren.

kosten plaatsen dakkapel

Goedkope dakkapel laten plaatsen? Vergelijk prijsopgaven!

Bent u van plan om een goedkope dakkapel te laten monteren op uw woning? Een goede keuze! Een dakkapel geeft u meer licht en ruimte en daarnaast verhoogt het de waarde van uw woning. Deze investering verdient u dus weer terug in de stijging van uw wooncomfort en woningwaarde. U hebt de keuze uit allerlei soorten dakkapellen, afmetingen en materialen. Uw keuzes hebben veel invloed op de prijs. Laat u daarom altijd goed adviseren over de mogelijkheden.

Besparen op de kosten? Geen probleem!

Laat de montage over aan een dakkapelspecialist voor het mooiste resultaat. Uiteraard wilt u dan niet te veel betalen. Daarom raden wij aan om altijd diverse offertes met scherpe prijzen te vergelijken. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen. Geheel gratis en zonder verplichtingen.