Interesse in dakkapel met schuin dak?

Dakkapel schuin dak

Een dakkapel met schuin dak heeft niet alleen een zeer lange levensduur, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. U profiteert tevens van meer lichtinval en loopruimte binnenin uw woning.

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en prijzen van een dakkapel met schuin dak. Ook leest u wat de voordelen van het schuine daktype zijn. Schakel altijd een specialist in voor het plaatsen van de dakkapel. Dan bent u verzekerd van een juiste plaatsing, zodat uw woning wind- en waterdicht blijft en u lang van de opbouw geniet.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Door offertes te vergelijken, kiest u snel en eenvoudig de specialist die het beste bij uw wensen past. De offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Voordelen dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met schuin dak wordt ook wel een sleepdakkapel genoemd. Het is een dakkapeltype met veel voordelen. Deze dakkapel ziet er niet alleen erg mooi uit, maar is ook kwalitatief een uitstekende keuze. U zult er lang van genieten, zonder dat u veel onderhoud hoeft te plegen. Lees hier meer over de voordelen van een dakkapel met puntdak.

De voordelen op een rij:

  • Veel meer lichtinval op uw nu nog donkere zolderkamer.
  • Een betere afvoer van regenwater dan bij een plat daktype.
  • Het uiterlijk sluit precies aan bij het dak.
  • Dakpannen kunnen meestal worden hergebruikt, dan u hoeft geen nieuwe aan te schaffen.
  • De waarde van uw woning wordt hoger.

Zijn er ook nadelen?

Hoewel een dakkapel met schuin dak vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. De belangrijkste daarvan is dat u altijd een omgevingsvergunning nodig heeft. Deze moet u op tijd aanvragen.

Ook is dit dakkapeltype enkel geschikt voor uw woning wanneer het dak de juiste hellingshoek heeft. Deze moet namelijk minimaal 35 graden zijn. Daarnaast zijn dakkapellen met een schuin dak duurder dan met een plat daktype.

dakkapel met schuin dak

Wat kost een dakkapel met schuin dak?

De dakkapel schuin dak kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de opbouw. Daarnaast heeft u keuze uit hout of kunststof. Een houten dakkapel van 2,5 tot 3,5 meter groot kost gemiddeld €4.085,- tot €5.320,-. Een kunststof variant van dezelfde afmetingen heeft een gemiddelde prijs van €3.860,- tot €4.590,-.

Heeft u een groter dak en wilt u een dakkapel van 5 tot 6 meter breed? Dan moet u voor een houten model rekening houden met een gemiddelde prijs van €6.750,- tot €7.560,-. Een kunststof dakkapel met deze afmetingen kost ongeveer €6.070,- tot €7.050,-.

In de volgende prijstabellen vindt u meer richtprijzen. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes van specialisten bij u uit de buurt!

Lees hier meer over de prijzen van andere soorten dakkapellen.

Houten dakkapel schuin dak: prijzen

Afmeting Prijs Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €3.250,- tot €3.600,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.600,- tot €4.085,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.085,- tot €5.320,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €5.320,- tot €6.100,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €6.100,- tot €6.610,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.930,- tot €6.750,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.750,- tot €7.560,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €7.560,- tot €8.900,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €8.900,- tot €10.450,- 3 Dubbel

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Het voordeel van hout is dat het een authentieke en natuurlijke uitstraling heeft. Wel is het duurder dan kunststof en moet u het regelmatig onderhouden en schilderen. Kunststof heeft nagenoeg geen onderhoud nodig en is ook nog eens voordeliger dan hout.

Kunststof dakkapel met schuin dak: kosten

Afmeting Prijs Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.800,- tot €3.350,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.350,- tot €3.860,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €3.860,- tot €4.590,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.590,- tot €5.600,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.600,- tot €6.050,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.430,- tot €6.070,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.070,- tot €7.050,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €7.050,- tot €8.290,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €8.290,- tot €9.750,- 3 Dubbel

*Let op: ook dit zijn richtprijzen incl. btw en montagekosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Kies voor een dakkapel met schuin dak!

Meer ruimte en een chique uitstraling.

Onderhoud bij dakkappellen met schuin dak

Waar platte daken regelmatig onderhoud nodig hebben, is dat bij een schuin dak niet het geval. Regenwater loopt namelijk altijd goed van het dak af, in plaats van dat het blijft liggen. Ook blaadjes en ander vuil blijven niet op schuine daken liggen en veroorzaken dus ook geen schade.

Welk onderhoud moet u wel plegen? Net als de rest van uw dak is het verstandig om de dakpannen regelmatig te controleren op schade. Dat ziet u vaak gemakkelijk met het blote oog. Er is bijvoorbeeld een dakpan gebarsten of van het dak gewaaid. Op dat moment is het nodig om een specialist in te schakelen voor een dakreparatie.

dakkapel met schuin dak

Welke dakbedekking op dakkapel met schuin dak?

Het zal u niet verbazen dat er in de meeste gevallen dakpannen worden gekozen voor de dakbedekking van een dakkapel met schuin dak. Dakpannen hebben als grootste voordeel dat ze een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vereisen. Wanneer u een dakkapel laat plaatsen, kunnen de dakpannen die op die plek lagen worden hergebruikt als dakbedekking op de dakkapel. U hoeft dus geen nieuwe dakpannen aan te schaffen.

Uiteraard zijn dakpannen niet de enige optie. Op rieten daken is het ook mogelijk om een dakkapel met schuin dak te laten plaatsen. Dan komt er ook riet op de dakkapel te liggen. Zo past de opbouw perfect bij de rest van uw dak.

Dakkapel met een schuin pannendak

Zoals hiervoor verteld wordt er meestal gekozen voor dakpannen als dakbedekking van een schuine dakkapel . Er zijn echter wel wat aandachtspunten bij een pannendak.

Ten eerste moet de hellingshoek van het dak minimaal 35 graden zijn. Is het dak minder schuin? Dan is deze dakkapel niet mogelijk. De dakbedekking van de dakkapel heeft namelijk een hellingshoek tussen de 11 en 19 graden.

Ten tweede kunnen uw bestaande dakpannen in de meeste gevallen hergebruikt worden als dakbedekking van de dakkapel . Dat drukt de kosten en de opbouw sluit perfect bij de rest van het dak aan.

Dakkapel met schuin dak: vergunning nodig?

Wanneer u een dakkapel met schuin dak wilt laten plaatsen, heeft u altijd een vergunning nodig. Het maakt niet uit of u de dakkapel aan de voorkant of aan de achterkant van uw woning wilt laten aanbrengen.

Tegenwoordig doet u een aanvraag voor een vergunning eenvoudig online op omgevingsloket.nl. U kunt daar ook meer informatie vinden over het aanvragen van vergunningen.

dakkapel met schuin dak plaatsen

Dakkapel met schuin dak plaatsen?

Een dakkapel met schuin dak heeft veel voordelen. Hij sluit bijvoorbeeld perfect aan bij de rest van uw dak en u krijgt binnen veel meer daglicht en loopruimte. Ook kunnen dakpannen vaak hergebruikt worden, zodat u geen nieuwe hoeft te kopen.

Verzeker uzelf van vakmanschap!

Dat doet u door een specialist in te schakelen voor het plaatsen van een dakkapel met schuin dak. U weet zeker dat de dakkapel op de juiste manier geplaatst wordt, zodat uw dak wind- en waterdicht is.

Door gratis offertes te vergelijken op prijs en aanbod, ziet u snel welke vakman het beste aanbod heeft. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit tegen de laagste prijs!