Meer licht & ruimte met een dakkapel?


Dakkapel Tilburg

Zijn de slaapkamers te klein of heeft u te weinig licht op zolder? Met het plaatsen van een dakkapel in Tilburg lost u beide problemen op! Dakkapellen bieden extra licht én ruimte, wat uw wooncomfort verhoogt. Daarnaast zorgt een houten of kunststof dakkapel ook nog eens voor een flinke waardevermeerdering van uw woning! Gratis en zonder verplichting offertes ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina krijgt u meer informatie over verschillende soorten dakkapellen: van kunststof tot hout en tot zink. Ook leest u wat het verschil is tussen een prefab dakkapel en een dakopbouw of nokverhoging en krijgt u meer informatie over de prijzen.


dakkapel Tilburg

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Tilburg?

Een dakkapel is een enorm waardevolle investering. Zo profiteert u natuurlijk van extra lichtinval en grotere slaap- of werkkamers. Hierdoor stijgt uw wooncomfort enorm. Maar wist u dat dakkapellen ook een flinke waardevermeerdering voor uw woning zijn? Een kwalitatieve goede dakkapel zorgt voor een waardevermeerdering van gemiddeld 50% tot 70% van uw investering. Dus als u ongeveer €7.500,- investeert dan is uw woning tot wel €5.250,- meer waard. Twijfelt u nog? Dit zijn de belangrijkste voordelen van deze investering:

  • Waardevermeerdering van 50% tot 70% van uw investering.
  • Dakkapellen creëren veel extra leefruimte.
  • U profiteert van extra lichtinval in huis.

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

Bij de aankoop van een dakkapel heeft u de keuze uit tal van verschillende materialen. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen én uitstraling. Zo is hout een geschikte keuze voor authentieke woningen, vanwege de warme uitstraling. Kunststof is juist heel geschikt voor moderne woningen en heeft daarnaast maar weinig onderhoud nodig. U heeft onder andere de keuze uit de volgende drie materialen.

  • Kunststof: biedt een goede isolatie en vereist weinig onderhoud.
  • Polyester: wordt uit één onderdeel gemaakt waardoor er geen lekkages kunnen ontstaan.
  • Hout: is een voordelige en stijlvolle keuze die past bij authentieke woningen.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Er zijn twee verschillende soorten dakkapellen te onderscheiden. De eerste soort is de prefab constructie. Prefab houdt in dat het van tevoren gefabriceerd is. Het komt in één geheel naar uw woning waarna de vakmannen uit Tilburg de dakkapel in 1 dag plaatsen. Het voordeel van prefab is dat u minder overlast ervaart van de werkzaamheden. Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om een vergunningsvrije dakkapel.

Kiest u voor maatwerk, houd dan rekening met een langere verbouwing. Daar staat tegenover dat u veel meer vrijheid hebt in de dakkapel afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een hellend dak of kies voor een halfronde dakkapel.

dakkapel prijzen

Wat kost een dakkapel?

De kosten voor de dakkapel hangen nauw samen met het model en het formaat. Zo is een houten constructie een voordelige keuze, een prefab constructie laat u al plaatsen vanaf €3.300,-. Kiest u voor kunststof dan betaalt u ongeveer €3.800,- en voor polyester liggen de kosten nog hoger: gemiddeld rond de €4.800,-. Kiest u voor maatwerk, dan heeft u meer keuzes op het gebied van dakkapel afwerking. Wel moet u dan rekening houden met een hogere kostprijs. Zo betaalt u voor een houten traditionele dakkapel ongeveer €4.400,- en loopt de kostprijs bij kunststof op tot ongeveer €4.800,-.

Prijzen dakkapel 2024

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

Het is duidelijk dat de kostprijs enorm kan verschillen. De totaalprijs hangt namelijk af van tal van keuzes die u zelf maakt. De keuze voor een prefab of traditioneel model speelt bijvoorbeeld een grote rol, maar ook de keuze in materiaal. Zo heeft polyester veel voordelen, maar is het een stuk prijziger. U kunt de dakkapel afwerking uitbesteden aan de experts uit Tilburg of als u kluservaring heeft, zelf aan de slag gaan. Zo bepaalt u met uw eigen keuzes hoeveel geld u wilt uitgeven. De totaalprijs is afhankelijk van uw keuze in:

  • prefab of maatwerk;
  • materiaal en afwerking;
  • model en stijl;
  • eventuele accessoires.