dakkapel in Tilburg

Dakkapel Tilburg

Voor steeds meer Nederlandse huishoudens vormt een dakkapel een ideale oplossing om meer ruimte en licht binnenshuis te creëren tegen relatief lage tarieven. Dankzij de nieuwe regelgeving mag een dakkapel tegenwoordig tot 175 centimeter hoogte worden gebouwd, hiermee vergroot u het loopoppervlak nog eens met 30 centimeter ten opzichte van dakkapellen uit voorgaande jaren. Bij de meeste leveranciers uit Tilburg die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, kunt u zowel houten als kunststof dakkapellen bestellen. Deze kunt u indien gewenst ook voorgefabriceerd (prefab) aanvragen. Zowel een houten als kunststof nokverhoging is in diverse modellen en stijlen te leveren. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw eisen aan levensduur, kwaliteit en uw beschikbare budget. Bij ons vraagt u gemakkelijk meerdere offertes (max.5) aan van dakkapel specialisten uit Tilburg. Vergelijk en bespaar!

Voordelen van onze werkwijze

 • Vergelijk offertes & bespaar tot 30% op de totale kosten
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
 • Diverse specialisten zijn werkzaam in Tilburg

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Type woning (*)
Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


Wilt u met een dakkapel meer licht en ruimte op zolder creëren?

Vul het offerteformulier in zodat u vrijblijvend meerdere dakkapellen specialisten uit ons netwerk met elkaar kunt vergelijken.

Offertes aanvragen
meerwaarde van een dakkapel

Meerwaarde van een dakkapel

Het grootste voordeel van de installatie van een dakkapel hebben we hierboven al enkele keren genoemd: u profiteert hierdoor van meer licht en ruimte op de bovenverdieping. Zowel bij woningen met twee als meer verdiepingen is het creëren van een dakkapel mogelijk. Dankzij het extra daglicht is het bijvoorbeeld een optie om een deel van de zolder om te bouwen naar studeerkamer, of maakt u de kinderkamer op de bovenverdieping groter. Een tweede positieve eigenschap is dat u dankzij de uitbouw de prijswaarde van uw woning in Tilburg laat stijgen. De extra vierkante meters, de prettige aanblik van uw huis, en het verhoogde wooncomfort verhogen de pandwaarde al snel met €5.000,- tot €10.000,-. Een derde voordeel is dat u de isolatiewaarde van een pand kunt verhogen, zeker wanneer er tot dan toe weinig werd gedaan aan het besparen van de stookkosten.

dakkapel plaatsen Tilburg

Belangrijkste voordelen van een dakkapel

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Meer licht
 • Meer ruimte
 • Stijging pandwaarde
 • Verbetering aanblik
 • Weinig onderhoud

Welke materiaalsoort?

Voor het construeren van dakkapellen bestaan er verschillende geschikte materialen. Het meest bekende en gekozen materiaal van tegenwoordig is kunststof. Dit is zo populair vanwege de hoge isolatiewaarde, het lage onderhoud en de uitstekende levensduur. Hiermee heeft kunststof hout vervangen als standaard bouwmateriaal. Toch kunt u nog steeds kiezen voor een houten kapel. Houten bouwconstructies bieden een warme en authentieke uitstraling, die bij vrijwel elk traditioneel pand past. Alternatieve materialen waar minder vaak voor gekozen wordt, zijn zink en polyester. Zinken en polyester bouwmaterialen beschikken echter over verschillende positieve eigenschappen, zoals een prima levensduur, lage prijs, en – in het geval van polyester – een ruim assortiment aan kleuren en designs. In onderstaand overzicht vindt u per materiaal wat meer informatie over voor- en nadelen en de bijbehorende prijzen.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Tilburg. Gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen
kunststof dakkapel Tilburg

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel kent over het algemeen een lange levensduur, en weinig onderhoudskosten. Bovendien bieden de kunststof dakkapellen een hogere isolatiewaarde, dit betekent dat u direct na de installatie zult besparen op de energiekosten. Tezamen zorgt dit ervoor dat de kosten voor aanschaf recht getrokken worden met de houten variant. Een kunststof dakkapel is in vele designs leverbaar. Wilt u graag profiteren van de positieve eigenschappen van het kunststof, maar wilt u de uitstraling van het hout behouden? Overweeg dan om een houtdesign op het kunststof te laten aanbrengen. Dit biedt een elegant resultaat, tegen voordelig tarief.

Polyester dakkapel

Wist u dat het mogelijk is om een sleepdakkapel van polyester te laten maken? Polyester dakkapellen beginnen bij prijzen rond de €4250,- bij 2.50 meter breed en brengen vele voordelen met zich mee. Zo is het polyester een zeer licht gewicht materiaal, wat betekent dat er geen zware balkconstructie nodig is om de kapel te dragen. Een tweede voordeel is de lange levensduur en hoge duurzaamheid van het product. Een ander voordeel dat wij onder uw aandacht willen brengen is het weinige onderhoud dat nodig is voor het behoud van de kwaliteit. Vraag vrijblijvend meer informatie of enkele offertes bij ons aan.

Prijzen kunststof dakkapel

De prijzen voor een kunststof bouwconstructie zijn redelijk gemiddeld in vergelijking met de andere materialen. Zeker wanneer we kijken naar de hoge isolatiewaarde van het kunststof, en de lange levensduur van het materiaal. De kosten variëren tussen de €2.500,- en €8.700,-, en hangen met name af van de afmeting van uw dakkapel. Zo kost een eenvoudige, goedkope dakkapel van 2.5 tot 3.5 meter, met een dubbel draai-kiepraam en een enkel kozijn ongeveer €3.700,-, maar loopt deze prijs al snel op tot €6.000,- bij een model van 5.0 tot 6.0 meter, met drie keer een draaikiepraam, en één dubbelkozijn. Het gaat hier om gemiddelde kosten, inclusief BTW en de inzet van een vakman voor de plaatsing. De aanschafprijzen worden bovendien gebaseerd op daken met een hellingshoek tussen de 40 en 45 graden en een platdak op de kapel. Minder hellende daken zullen een meerprijs tot €400,- kennen. De prijzen zullen nog verder stijgen wanneer u kiest voor extra aanpassingen, zoals een balkondeur of rolluiken.

Bespaar tot 30% op de kosten van uw nieuwe dakkapel!

Door de offertes van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel kunststof trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs (incl. btw en plaatsing)
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-
houten dakkapellen Tilburg

Houten dakkapel

De houten dakkapellen vormen een geschikte keuze wanneer u hoge eisen stelt aan de uitstraling van de dakkapel. Bovendien zijn houten producten makkelijk te repareren en van stijl te veranderen. De aanschafprijs voor een kapel van hout in Tilburg is vrij aanzienlijk. Het nadeel van houten dakkapellen ten opzichte van kapellen van ander materiaal is dat het hout vrij veel onderhoud vraagt. Zo is het noodzakelijk om het houtwerk minimaal eens in de vijf jaar te schuren en verven. Daarnaast adviseert menig professional uit ons netwerk om dan tegelijk te kijken naar eventuele beschadigingen om te voorkomen dat er lekkage of houtrot ontstaat.

Prijzen houten dakkapel

De kosten voor houten dakkapellen liggen enkele percentages hoger dan die van de kunststoffen variant. De maximale prijs voor een uitbouw van 8 meter ligt op €9.400,-. Dit is dan een prijs inclusief plaatsing en BTW. Hoewel het een mogelijkheid is om grotere dakkapellen te installeren, is 8 meter over het algemeen het maximum wat vergunningsvrij is toegestaan. Enkele specialisten zullen dan ook geen grotere oplossingen bouwen. De prijs voor het kleinste model (1.0 tot 1.5 strekkende meter) is €2.900,-. U hebt hierbij één kozijn, met een draaikiepraam en een platdak op de dakkapel. Vindt u een pannendak mooier? Hou dan rekening met een meerprijs tussen de €550,- en €750,-.

Prijstabel houten dakkapel

Afmeting Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

Houten dakkapel plaatsen in Tilburg?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag!

Offertes aanvragen
zinken en rieten dakkapellen

Dakkapel in rieten dak

De professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, krijgen regelmatig de vraag of het wel een optie is om een dakkapel in een rieten dakbedekking te maken. Het antwoord hierop is: Ja natuurlijk, mits u samenwerkt met een erkend vakman op dit gebied. Het creëren van dakkapellen in rieten daken vereist namelijk enige handigheid, en het is bovendien van belang dat er sprake is van een veilige afwerking. Het is bovendien vrijwel onmogelijk om een vergunningsvrije aanpassing te doen, vraag daarom op tijd bij de gemeente in Tilburg een vergunning aan. Zo kan de bouw direct beginnen als de plannen er liggen.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Wist u dat het zelfs bij traditionele boerderijen en panden met een rieten dak een mogelijkheid is om een uitbouw te maken? Het enige is dat u in dit geval aan meerdere regels moet voldoen. Zo zijn er eisen aan de aanblik van een rieten dak, wat gevolgen heeft voor de vorm van de dakkapel. Ook de grootte van de uitbouw wordt hierdoor soms beïnvloed. Een nadeel van rieten daken is wel dat deze sneller verouderen op de plek van de dakkapellen, omdat hier het hemelwater minder goed wegloopt. Het wordt aangeraden om de dakkapel zo dicht mogelijk tegen de daknok te plaatsen voor het beste resultaat. De prijzen voor dakkapellen met een rieten dak liggen relatief hoog, omdat het samenbinden van het riet een tijdrovend ambacht is. De prijzen liggen tussen de €90,- en €110,- per vierkante meter, enkel voor de dakbedekking.

Zinken dakkapel

Wij spraken al over de voordelen voor houten en kunststoffen dakkapellen, naast de veelgeplaatste houten modellen, bestaan er echter ook zinken dakkapellen, die steeds populairder zijn in Tilburg. Een zinken dakkapel past namelijk goed bij het hemelwaterafvoer, mits deze ook van zink is gemaakt. Een ander voordeel van zink is dat het een relatief duurzaam product is, zeker wanneer men het combineert met een klein beetje koper en titanium. De zinken bouwonderdelen zullen zo lange tijd meegaan, en een goede weersbestendigheid hebben. Het nadeel van zink is dat u het, evenals de houten woononderdelen, wel regelmatig moet reinigen voor het behoud van de kwaliteit.

Prijzen zinken dakkapellen

Een dakkapel van zink is iets goedkoper dan de bovenstaande oplossingen, vanwege de relatief lage kosten voor het bekledingsmateriaal. Zink werd lange tijd enkel gebruikt voor het bekleden van de wangen van de kapellen, tegenwoordig is er door de variatie in vormen en details een complete zinken bekleding mogelijk. De aanschafprijs voor het opbouwen van een zinken model, inclusief de bekleding hangt natuurlijk af van de grootte van de dakkapel, en de eventuele toegevoegde elementen. Gaan we even uit van een standaard afmeting, zonder rolluiken, horren of balkondeuren, dan ligt de aanschafprijs tussen de €5.000,- en €6.000,-. Dit is inclusief montage en belasting.

Dakkapellenspecialist in Tilburg nodig?

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
prefab of maatwerk?

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn al in de fabriek in elkaar gezet. Dit betekent dat de prefab dakkapel binnen een dag te plaatsen is. Hoewel prefab producten vaak een iets hogere prijs hebben, wordt dit door de lagere arbeidskosten opgevangen. Wilt u graag een prefab constructie laten monteren bij uw woning in Tilburg? Laat dan altijd een dakspecialist bij u langskomen om de nodige metingen uit te voeren. Aan de hand van deze metingen maakt men de sleepdakkapel, en op een met u afgesproken dag, zal een team van specialisten deze vervolgens plaatsen. U geniet binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort!

Kiest u een maatwerk of prefab dakkapel?

Het antwoord op deze vraag is van een groot aantal factoren afhankelijk. De belangrijkste invloedsfactor is de specifieke eisen die u aan de constructie stelt. Hebt u een precies beeld van hoe de dakkapel eruit dient te zien, welke kleur deze moet hebben en welke extra accessoires hierbij horen? Dan is het zeer waarschijnlijk dat u uw droombeeld enigszins moet aanpassen bij een prefab constructie. Hebt u hier geen behoefte aan? Dan past maatwerk het beste bij u. Werkt u of uw partner voor een deel uit huis, en zouden jullie teveel overlast ondervinden van de constructiegeluiden? Dan adviseren wij om een prefab oplossing te bestellen. Deze plaatst men in één dag, zodat u direct profiteert van de voordelen, zonder dat u overlast ondervindt van het in elkaar zetten. Het nadeel van voorgebouwde dakkapellen is dat deze niet overal geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld bij daken met een hellingshoek van minder dan 25 graden, of een direct opbouw vanuit de dakgoten. Met maatwerk is vrijwel elke oplossing uitvoerbaar, alhoewel u hier wel meer voor betaalt.

Maatwerk dakkapel samenstellen

Op het moment dat u besluit de leefruimte van uw woning te vergroten met behulp van een dakkapel, dan zult u verschillende keuzes moeten maken. Kiest u voor maatwerk? Dan hebt u de optie om zelf het gehele ontwerp samen te stellen. Er zijn dan drie categorieën waarop u invloed heeft:

 • De buitenkant
 • De binnenkant
 • De extra accessoires
Voor de buitenkant geldt bijvoorbeeld dat u invloed hebt op de aanblik van het geheel. Niet alleen door het kiezen van een bepaald materiaal, maar ook door de plaatsing en grootte van de kozijnen, de dakgoot en het model van de kapel zelf. Wilt u bijvoorbeeld een plat of een schuin dak? Wat betreft de binnenkant zijn de mogelijkheden oneindig, alhoewel de meeste van onze klanten uit Tilburg opteren voor gipslaten. De gipsplaten kosten relatief weinig geld, en kunt u desgewenst eenvoudig zelf plaatsen. Daarnaast vormen ook schroten en multiplex mogelijke oplossingen. Het is aan u om hieruit een keus te maken. Tot slot dient u nog aandacht te besteden aan de extra accessoires. Om wat voor accessoires dit gaat?

Denk bijvoorbeeld aan het monteren van rolluiken of horren voor de ramen, het creëren van een klein balkonnetje, of het zorgen voor het juiste hang- en sluitwerk. Het verschilt per aanbieder of u de sloten direct kunt laten monteren, of dat u hiervoor een erkend sleutelspecialist moet laten langskomen. Kies altijd voor sloten met een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo blijft de inbraakpreventie van uw pand optimaal.

Verschil in kosten tussen prefab & maatwerk

Veel van onze klanten uit Tilburg denken dat er een groot verschil is in de kosten tussen een prefab en maatwerk dakkapel. Uit onderzoek blijkt echter dat dit wel meevalt: hoewel het laten bouwen van een voorgebouwde constructie in eerste instantie duurder lijkt, komen er bij de maatwerk variant vaak extra kosten kijken voor het opbouwen (meer uurloon), of de extra accessoires die u laat toevoegen. Dit betekent dat uiteindelijk het verschil in prijs niet heel groot is, al ligt de prijsverdeling wel anders. Voor een eventuele BTW teruggave of vermindering is het daarom wel verstandig om de verschillen te bekijken: hebt u recht op een BTW vermindering dan is een groter aantal loonuren voordeliger dan een algemene prijs voor de opbouwkosten. Wilt u weten wat de kosten zijn voor een aanbouw bij u thuis? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Geef via het contactformulier uw wensen door, en wij zorgen dat u binnen korte tijd enkele (maximaal 5) prijsopgaven krijgt toegestuurd. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken, om zo de specialist uit Tilburg te vinden die het beste bij u past.

Bent u benieuwd naar de kosten voor een prefab dakkapel?

Vraag dan gerust geheel vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op prijs en aanbod!

Gratis offertes aanvragen
model dakkapel

Welk model?

Er bestaan heel wat modellen dakkapellen, die allen hun eigen voor- en nadelen kennen. Wist u bijvoorbeeld dat het een mogelijkheid is om een dakkapel met balkon te laten plaatsen? U stapt dan zo vanuit de extra leefruimte naar buiten, om heerlijk van de zon te genieten. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee: het nadeel is wel dat er een lange verbouwtijd voor staat. Een wat eenvoudiger, maar eveneens aangename oplossing is het creëren van een Frans balkon. Het gaat dan om een aanbouw met naar binnen openslaande deuren. Door middel van een smeedijzeren hekje creëert u in een handomdraai het gevoel alsof u in Parijs zit te ontbijten. Een tweede element dat van grote invloed is op de aanblik van uw dakkapel is de daksoort waar u voor kiest: een schuin- sleep- of platdak brengt een geheel eigen sfeer met zich mee. De keus voor de daksoort is bovendien deels afhankelijk van het soort dak van uw woning in Tilburg.

Dakkapel met deur

Wilt u het wooncomfort nog meer verbeteren dan alleen een verbetering van de ruimte en het licht in huis? Overweeg dan om de dakopbouw te combineren met een deur. Laat de deur openslaan naar een dakterras of kies voor een zogeheten Frans balkon. In dit laatste geval slaan de deuren naar binnen open, en plaatsen wij een hekje voor de opening. U maakt zo van uw eigen slaapkamer een buitenserre.

De kosten voor het realiseren van een Frans balkon hangen af van het soort voorbereidende werkzaamheden dat wij moeten uitvoeren. Over het algemeen moet u denken aan een prijs rond de €3000,-.

Dakkapel met balkon

Wij spraken hierboven al over de diverse soorten nokverhoging en dakkapellen die u kunt laten plaatsen bij uw woning in Tilburg, zo is het onder meer een optie om te variëren in het dakoppervlak, met de plaatsing van een sleepdakkapel, en is de realisatie van een Frans balkon mogelijk. Het is tevens een mogelijkheid om een deel van de dakkapel zelf om te bouwen tot balkon. Dit biedt vele voordelen, waaronder een aangename plek om in de zomerdagen te ontbijten of lunchen. Het nadeel van een dergelijk terras is dat dit wel afgaat van de slaap- en leefruimte op de bovenverdieping.

Dakkapel met schuin dak

De meeste dakkapellen in Nederland hebben een plat dak. Dit komt doordat u hiermee het grootste loopoppervlak creëert. Desalniettemin is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor een kapel met schuin dak. Hierdoor is de daadwerkelijke loopruimte minder groot, maar u behoudt wel het vergrootte woonoppervlak. Het voordeel van een schuin dakoppervlak is dat u hiermee de esthetische waarde van het pand behoudt, zeker wanneer de hellingshoek gelijk is aan die van de dakconstructie. Let wel op: dakkapellen met schuine daken vragen een grotere investering. Het is dan ook verstandig op voorhand enkele vrijblijvende prijsopgaven aan te vragen.

sleepdakkapellen

Sleepdakkapellen

De term sleepdakkapellen wordt gebruikt voor dakkapellen met een schuin pannendak. Dergelijke dakkapellen worden met name geproduceerd in Duitsland en België, maar krijgen ook in Nederland steeds meer populariteit. De kosten voor een sleepdakkapel in Nederland liggen ongeveer 40 procent hoger dan die voor een platdak. Voor een sleepdakkapel met kunststof kozijnen en zijwanden van ongeveer 4 meter breed zult u dan ook ongeveer €7000,- moeten betalen. U dient bovendien altijd een vergunning aan te vragen voor een sleepdakkapel. Dit kan bij uw gemeenteloket. De esthetische waarde van een sleepdakkapel is wel zo hoog, dat veel mensen de extra prijs de moeite waard vinden.

dakkapel met een plat dak

Dakkapel met plat dak

Hoewel de meeste dakkapellen met een schuin dak worden gebouwd om aan te sluiten bij het pandaanblik, vindt u op websites met een prijsoverzicht meestal een indicatie van de kosten van een platdakconstructie. Dit komt doordat een plat dakoppervlak eenvoudiger te realiseren is, en daarom ook lagere kosten met zich meebrengt. Wij krijgen van klanten uit Tilburg weleens de vraag of een platdak afbreuk doet aan de uitstraling en daarmee aan de prijswaarde van een gebouw. Dit is meestal niet het geval: alhoewel dit enigszins afhankelijk is van de staat en vormgeving van het gebouw waar het om gaat.

Puntdak ofwel zadeldak

Naast een standaard plat en schuin dakoppervlak, bestaan er nog vele andere termen die dakspecialisten gebruiken voor het aanduiden van de daksoort. Eén van deze termen is het puntdak en zadeldak. Een zadeldak is daarbij een puntdak dat in een zeer scherpe punt (scherper dan 15 graden) bijeenkomt. Ondanks deze scherpe punt is het ook bij een zadeldak realiseerbaar om de nok te verhogen. Een dergelijke nokverhoging heeft wel wat meer verbouwtijd nodig, maar het resultaat is het zelfde. Zelfs bij een plat dakoppervlak is het middels een dakopbouw een mogelijkheid om de aanblik van een zadeldak te verkrijgen.

Dakopbouw

Uw schuin dak kan tevens worden verhoogd door een dakopbouw. Dit is een dakkapel met verlegde of verhoogde nok. Dankzij huidige installatietechnieken is deze (prefab) binnen een dag op uw plat of schuin dak te plaatsen, zodra de vergunning geregeld is. Begin op tijd met het aanvragen van deze vergunning, om zeker te weten dat u deze krijgt voordat u wilt beginnen met verbouwen. Het krijgen van een vergunning kan in het slechtste geval een aantal maanden duren. Hebt u geen behoefte om lange tijd te wachten op een vergunning? Kijk dan naar de eisen voor een vergunningsvrije aanbouw.

dakopbouw voor op een plat dak

Dakopbouw plat dak

Waar een nokverhoging de meest populaire keuze is voor het uitbreiden van een schuin dak, geldt dat voor een plat dak een dakopbouw het meest geschikt is. Bij een dakopbouw wordt er op het huidige dakoppervlak een extra gedeelte geplaatst. Bij een plat dak kan dit feitelijk een volledige verdieping zijn. U hoeft echter niet te kiezen voor een dakopbouw waarmee u alleen overdekte woonruimte genereert. Het is tevens een optie om de dakopbouw te combineren met een balkon of terras. Dit is echter alleen een optie wanneer de onderliggende dakconstructie over voldoende draagkracht beschikt. Dit moet u op voorhand laten controleren.

kosten van dakopbouw

Kosten dakopbouw

De kosten voor het verhogen van een dak hangen altijd af van meerdere factoren. De bij ons aangesloten experts berekenen bijvoorbeeld de tarieven voor het plaatsen van een dakopbouw op basis van meer dan 7 factoren. Dit gaat onder andere om de afmeting van de opbouw, het gekozen materiaal en model, maar ook de afwerking die uw wenst en de eventuele kosten voor het aanvragen van een vergunning. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het plaatsen van een prefab dakkapel bij u in Tilburg? Vraag dan vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een aantal (maximaal vijf) offertes bij ons aan van professionals uit de regio.

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het bouwen van een nokverhoging kost namelijk redelijk veel tijd en brengt daardoor ook hoge prijzen met zich mee. Is uw hoofddoel om meer licht in huis te creëren? Overweeg dan om een breder raam te plaatsen of een dakkapel. Kan een eenzijdige verhoging al voldoende ruimte bieden? Kies dan daarvoor. Een bij ons aangesloten expert helpt u graag bij het maken van een keuze.

Voordelen nokverhoging

Het uitbreiden van de woonruimte bij uw pand in Tilburg kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld volgens een dakkapel, een dakopbouw met verlengde nok of een volledige verhoging. Een verhoogde nok wordt over het algemeen het meest toegepast bij woningen met een schuin dak. Bij een nokverhoging wordt de volledige voor en/of achtergevel verhoogd, zodat een vliering of zolder opeens kan dienen als volledige woonruimte. Naast meer licht en ruimte is ook een verbeterde isolatie het gevolg van de aanpassing. Op deze manier kunt u de investering in de nokverhoging op de lange termijn terugverdienen. Houd rekening met een terugverdientijd rond de 10 jaar.

vergunning dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

Het plaatsen van een dakkapel is, zoals gezegd, zowel prefab als standaard uitvoerbaar. De experts die zich bij ons hebben aangesloten, zullen u over het algemeen aanraden om te kiezen voor de prefab variant. Dit komt doordat u dan binnen een dag geniet van een verbeterd wooncomfort. Bij een voorgebouwde constructie zullen de vakmannen vroeg in de ochtend beginnen met het uitzagen van een deel van het dakoppervlak. Hiervoor verwijderen zij eerst de dakbedekking, en zullen ze rekening houden met de bestaande dakconstructie. Dit is een zeer precies klusje: teveel uitzagen en er is een vergrootte kans op daklekkage, te weinig en het is niet mogelijk de constructie te monteren. Als het gat naar tevredenheid is, dan plaatst men met behulp van één of twee grote kranen de dakkapel. Vervolgens zal men alle naden afdichten en zorgen voor de juiste afwerking. Dit is allemaal binnen één dag af te handelen, waardoor de overlast beperkt blijft.

Hoe werkt dan het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Dit is een wat langer proces. De klus begint vergelijkbaar met die van de voorgebouwde variant, al maakt de exacte afmeting nu minder uit. Maatwerk dakkapellen bouwt men vanaf de basis op, en werkt men vervolgens helemaal af. Dankzij de opbouw ter plekke kan men gemakkelijk rekening houden met extra wensen van uw kant, en eventuele problemen die men tijdens het bouwen aan het dak tegenkomt. Voor welke variant u echter ook kiest, het is verstandig eerst de offertes van meerdere experts uit Tilburg met elkaar te vergelijken. Zo maakt u altijd de juiste keuze.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Zoals gezegd is het bij voorgebouwde modellen gebruikelijk dat de klus in één dag is afgerond. Voor de maatwerk variant verschilt de bouwtijd sterk per klus. Dit is volledig afhankelijk van de staat en bereikbaarheid van uw dakconstructie, de eisen die u aan de kapel stelt, en de weersomstandigheden. Hoe meer extra accessoires er aan uw ontwerp zitten, hoe langer het werk duurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de montage van rolluiken of een balkondeur.

Gemiddeld kunt u rekening houden met een klusduur tussen de één en enkele weken. De vakman zal bij het opstellen van de offerte vaak al een tijdsindicatie aangeven.

Overweegt u om een dakkapel te laten plaatsen?

Vraag dan gerust geheel vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op prijs en aanbod!

Gratis offertes aanvragen

Vergunning nodig?

Eén van de mogelijke zaken die u dient te regelen voordat u een dakkapel mag laten bouwen, is een omgevingsvergunning. Deze omgevingsvergunning is in sommige gevallen verplicht, in andere gevallen is deze niet nodig. De belangrijkste factor in dit geval is waar u de kapel plaatst: doet u dit op een plek die zichtbaar is vanaf een openbaar toegankelijk gebied? Dan heeft het een direct invloed op de omgeving, en krijgt u te maken met het bestemmingsplan van de omgeving. Dit heeft tot gevolg dat u een omgevingsvergunning dient aan te vragen. Tenzij u iets bouwt in het achtertuingebied dat niet hoger is dan 5 meter en voldoet aan bepaalde planologische regels. Hebt u een vergunning aangevraagd? Dan dient u vervolgens te bouwen volgens de eisen aan het welstandsplan. De gemeente zal uw bouwplan moeten voorleggen aan de welstandscommissie of de stadsbouwmeester. Deze informeert u vervolgens over de mogelijkheden voor de vorm, en het materiaal- en kleurgebruik. De prijs voor de vergunning verschilt per gemeente, maar ligt altijd binnen het kader van de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht, zo ook in Tilburg. De gemiddelde kosten voor het aanvragen van een vergunning bedragen vier procent van de uiteindelijke bouwsom. U moet hierbij denken aan een bedrag tussen de €150,- en €300,- euro. Wij raden u aan om op tijd naar het gemeenteloket van Tilburg te gaan, om de vergunning aan te vragen, en eventueel de exacte prijzen op te vragen.

Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over de eventuele vergunningen.

Dakkapel vergunningsvrij

Hoewel in sommige gevallen een omgevingsvergunning noodzakelijk is voordat u een dakkapel mag bouwen, is de verbouwing in de meeste gevallen vergunningsvrij. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Eisen aan de afmetingen van de kunststof of houten kapel: gemeten vanaf de voet mag de maximale hoogte op 175 centimeter liggen, waarbij de dakkapel tussen de 0.5 en 1 meter vanaf de dakvoet zit. De bovenkant moet meer dan 0,5 meter onder de daknok liggen.
 • Eisen aan de locatie: vergunningsvrij bouwen is vrijwel alleen bij de achterzijde of zijkant van een woning mogelijk. Mits deze niet aan een openbare weg of vaarwater liggen.
 • Eisen aan het pand: Bouwen is niet toegestaan bij een tijdelijke woning of een vakantiehuisje dat niet permanent wordt bewoond.
Zelfs wanneer u vergunningsvrij bouwt, dient u zich wel aan verschillende regels te houden. Zo moet u aandacht besteden aan het Bouwbesluit, waarin regels staan ten aanzien van veiligheid en gezondheid. En is ook het burenrecht (uit het Burgerlijk Wetboek) van kracht. Heeft u behoefte aan een precies overzicht van de regelgeving in Tilburg? Vraag dan advies bij een dakkapelspecialist uit uw regio, of kijk op vergunningscheck.nl. Het is tevens mogelijk om bij de gemeente Tilburg een document met informatie over het aanvragen van een vergunning op te vragen.
dakkapel renoveren Tilburg

Dakkapel renovatie

Is uw oude dakkapel aan vervanging toe? Overweeg dan om deze in plaats daarvan te renoveren. Het grootste voordeel van een renovatie ten opzichte van een vervanging is de kostenbesparing. Onderzoek heeft uitgewezen dat u tot wel 30 procent kunt besparen op de investering, terwijl de verwachte levensduur ongeveer gelijk blijft. Bij een renovatie kunnen wij onder andere de houten kozijnen vervangen door een kunststof exemplaar, of de dakbedekking herstellen. Een renovatie is echter alleen mogelijk wanneer het materiaal geen grote gebreken kent. Bij houtrot dient u de dakkapel volledig te vernieuwen.

Dakkapel isolatie

Het installeren van dakkapellen heeft tot gevolg dat de isolatieschil van een gebouw doorbroken wordt. Dit hoeft echter geen problemen op te leveren, mits u ervoor zorgt dat de dakkapel van de juiste isolatie is voorzien. De eenvoudigste methode is hiervoor de keuze voor hoogisolerende materialen. Met name de combinatie van kunststof en een beglazing met een hoge rendementswaarde zorgen ervoor dat uw dakkapel voldoet aan de eisen ten aanzien van de wettelijk vastgelegde RC-waarde. De RC-waarde staat voor de warmteweerstand van een totale bouwconstructie. Het is dus een gemiddelde tussen de RC-waarden voor de wanden, het dakkapeldak en de beglazing. Hebt u lange tijd geleden een aanbouw laten installeren, en overweegt u om deze energiezuiniger te maken? Laat u dan goed informeren! In sommige gevallen is het goedkoper om de oude aanbouw te vervangen in plaats van deze te renoveren.

Keurmerken

Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van dakkapellen te garanderen, werken de meeste leveranciers uit Tilburg met keurmerken. Een keurmerk is een label dat een extern bedrijf uitgeeft, op basis van bepaalde testen en controles op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Voor zowel kunststof als producten van hout zijn er verscheidene keurmerken in omloop:

 • Keurmerk voor houten producten: Dit zijn onder andere het Forest Steward Council certificaat en het PEFC label. Beide keurmerken zijn gericht op een duurzaam verwerkingsproces, en een verantwoord bosbeheer. Houten (prefab)dakkapellen met een dergelijk keurmerk vormen dan ook een milieubewuste keuze.
 • Keurmerken voor kunststof artikelen: Denk hierbij onder andere aan het SKG keurmerk, en het KOMO keurmerk. Beide staan voor kwaliteit en veiligheid. U bent dan ook verzekerd van een lange levensduur van de gekozen dakkapel in Tilburg.

Dakkapel reinigen

Wanneer u een dakkapel aanschaft bij een professional uit Tilburg, dan krijgt u over het algemeen een minimale garantie periode mee voor kwaliteit en levensduur. Vaak wordt er hierbij echter wel uitgegaan van het feit dat u de dakkapel naar behoren onderhoudt. Een deel van dit onderhoud bestaat uit het reinigen van het kunststof en het bijwerken van het hout. Kunststof dakkapellen moet u ongeveer eens in het jaar (laten) reinigen met behulp van water en allesreiniger. Zo voorkomt u dat er groene aanslag ontstaat. Houten dakkapellen dient u minimaal eens in de vijf jaar te schuren en te verven.

Bij u in Tilburg

dakkapel prijzen Tilburg
Vrijblijvende offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor een sleepdakkapel naar uw wensen? Hebt u een vraag over de montage van een prefab dakkapel bij u thuis in Tilburg? Of bent u bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw aanbouw? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Wij zullen u op basis van uw wensen een aantal vrijblijvende offertes toesturen van professionals bij u in de regio. U kunt deze zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor de dakspecialist uit Tilburg die bij u past. Wij verzekeren u van aantrekkelijke tarieven. Neem daarom snel contact op en ontvang de beste service tegen lage kosten!