Dakkapel renovatie

Een verouderde dakkapel kunt u met behulp van een renovatie flink opknappen. Dakkapellen zijn in de meeste gevallen een mooie toevoeging aan uw woning. U creëert meer ruimte en licht en het zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. Wanneer deze verouderd is, heeft dit echter een slechte invloed op de uitstraling en waarde van uw pand. Dakkapellen hebben onderhoud nodig. Als uw dakkapel niet meer in goede staat is, raden wij u aan een vakman in te schakelen voor een renovatie. Hiermee bespaart u de kosten voor een volledig nieuwe dakkapel! Vraag via het contactformulier offertes aan van dakkapelleveranciers uit ons netwerk.

dakkapel renovatie

Renovatie van uw dakkapel of dakopbouw tegen aantrekkelijke prijzen.

Door het vergelijken van offertes kunt u besparen op de investeringskosten van kunststof, houten en prefab dakkapellen.

Renoveren of vervangen?

Veel klanten denken dat zij een dakkapel die in slechte staat is volledig moeten vervangen. In de praktijk blijkt echter dat een renovatie veel kan opleveren! Renoveren is een eenvoudige manier om zowel de uitstraling als de isolatiewaarde van dakkapellen te herstellen, waardoor u snel weer profiteert van een optimaal woongenot. Slechts in enkele gevallen is het noodzakelijk om bestaande dakkapellen compleet te vervangen. Daarom zullen de vakmannen eerst kijken naar de staat van de constructie. Hierna maken zij een inschatting of een renovatie waardevol kan zijn. In enkele gevallen blijkt dat de staat van de constructie zodanig slecht is, dat de kosten van een renovatie hoger zullen oplopen dan de kosten van een nieuwe dakkapel. Alleen als dit het geval is zullen wij u aanraden om de dakkapel te vervangen.

Werkzaamheden dakkapel renovatie

U kunt kiezen voor het renoveren van uw dakkapellen wanneer u het uiterlijk ervan wilt veranderen, maar het is ook zeker een optie indien de dakkapellen verouderd zijn. Een andere reden om te renoveren is wanneer de isolatiewaarde niet langer voldoet. Als uw constructie nog steeds beschikt over enkel glas of houten kozijnen die zijn gaan rotten, zult u merken dat de temperatuur in de ruimte flink verlaagd. Onder het renoveren van dakkapellen vallen een aantal belangrijke werkzaamheden:

  • Het vervangen van de (enkele) beglazing
  • Het plaatsen van nieuwe houten of kunststof kozijnen
  • Het vervangen van de loodslabben
  • Het aanbrengen van trespa platen op de zijwangen of boeiboorden
  • Het plaatsen van nieuwe dakbedekking
  • Het isoleren van de dakkapel

Gemiddeld genomen neemt het renoveren ongeveer 1 tot 2 werkdagen in beslag. Kiest u echter voor een totaalrenovatie, dan is het mogelijk dat de vakmannen iets meer tijd nodig hebben. Over het algemeen kost het renoveren iets meer tijd, maar u bespaart hier een hoop geld mee. Zeker als een aantal onderdelen nog prima in orde zijn.

Van hout naar kunststof

Dakkapellen werden in het verleden vaak gemaakt van hout. Houten dakkapellen creëren dat authentieke gevoel waar veel mensen naar op zoek zijn. Daarnaast is hout een natuurlijk product, wat zorgt voor duurzaamheid. Voor de houten dakkapellen gebruiken wij de beste houtsoort, zodat u er zoveel mogelijk plezier aan beleeft. Steeds meer klanten laten hun houten dakkapel vervangen door kunststof, aangezien dit een stuk onderhoudsvriendelijker is. Daarnaast gaat het kunststoffen materiaal veel langer mee, goedkoop en makkelijk te plaatsen. Wij staan met plezier voor u klaar indien u uw houten dakkapel wilt vervangen voor een kunststoffen uitvoering.

Snel geplaatst!

De specialisten uit ons netwerk kunnen dakkapellen snel en vakkundig plaatsen, zodat u niet dagenlang last hebt van de werkzaamheden. Een prefab constructie is in de meeste gevallen al binnen één werkdag geplaatst. Prefab houdt in dat de constructie in de fabriek volledig in elkaar wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de dag van plaatsen snel verloopt. Wanneer u kiest voor een traditioneel gebouwde constructie, dan wordt deze ter plaatse opgebouwd. Dit houdt in dat de werkzaamheden iets meer tijd in beslag nemen. In de meeste gevallen staat de constructie binnen een dag, zodat uw woning in ieder geval is afgesloten tegen de kou. In de praktijk hebben de vakmannen een tweede en eventueel derde werkdag nodig om de buiten- en binnenzijde af te timmeren.

Gratis offertes vergelijken
Type woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)


Gratis & vrijblijvend

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.
dakkapel renovatie kosten

Dakkapel renovatie kosten

De kosten van een renovatie variëren enorm, en zijn grotendeels afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Daarnaast is ook het gekozen materiaal een invloed. De prijzen van hout liggen vaak hoger dan de prijs van kunststof, waardoor u goedkoper uit bent als u kunststof kozijnen laat plaatsen. De totale kosten worden uiteindelijk door twee belangrijke factoren beïnvloed: de mate van renovatie en de keuze voor renoveren of repareren. In sommige gevallen volstaat een reparatie namelijk, waardoor u de kosten van de renovatie bespaart.

Maar wat kost een dakkapelrenovatie precies?

Een totaalrenovatie kost ongeveer €3.800,-. Met een totaalrenovatie bedoelen wij dat u alle onderdelen laat vervangen om zo de isolatiewaarde te verhogen. Het is natuurlijk niet in alle gevallen noodzakelijk om alle onderdelen te vernieuwen. Is de isolatiewaarde van de constructie bijvoorbeeld nog prima in orde maar heeft u geregeld last van daklekkages? Laat dan de loodslabben en de dakbedekking vernieuwen. Voor het plaatsen van een nieuwe dakafwerking op een standaard model van 1,5mx2,5m betaalt u ongeveer €700,-. Het vernieuwen van de loodslabben kost ongeveer €650,-. Zij de houten onderdelen, zoals de boeiboorden, na verloop van tijd gaan rotten? Vervang deze dan om de uitstraling te verbeteren. Het plaatsen van nieuwe boeiboorden kost u ongeveer €900,-. Zoals u kunt lezen kunnen de kosten van een totaalrenovatie flink oplopen. Dit is echter nog steeds voordeliger dan de aanschaf van een compleet nieuwe constructie: dit kost u gemiddeld €7.000,- tot €8.300,-.

dakkapel vervangen

Onderhoud

Goed onderhoud verlengt de levensduur van de constructie. Hoeveel onderhoud noodzakelijk is, verschilt per materiaalsoort. Een dakkapel van kunststof heeft bijvoorbeeld weinig tot geen onderhoud nodig. Bij het plaatsen van een kunststoffen dakkapelsoort kunt u kiezen uit diverse kleuren. Daarnaast kunt u dakkapellen laten bekleden met een houtlook, zoals keralit. Zo profiteert u van de charme van hout, met de hoge isolatiewaarde van kunststof. Een dakkapel van hout vereist meer onderhoud, omdat hout wordt aangetast door vocht. Zo moet u het schilderwerk regelmatig controleren en eens in de 5 tot 7 jaar herstellen. Bij beide materialen raden wij u aan om het eens per jaar goed te reinigen met een vochtige doek.

Prijstabel

WerkzaamhedenGemiddelde kosten*
Vervangen loodslabben€600,- tot €700,-
Dakbedekking vervangen€700,- tot €900,-
Boeiboord vervangen€900,- tot €1.000,-
Totale dakkapel renovatie€3.500,- tot €4.000,-

(*) – De gemiddelde kosten zijn inclusief arbeid en btw

zelf dakkapel renoveren

Zelf dakkapel renoveren?

Bent u ervaren met klussen en ziet u het renoveren van een dakkapel als een leuke uitdaging? Dan zou u kunnen proberen om zelf te gaan renoveren. Een groot deel van de renovatiewerkzaamheden zijn relatief eenvoudig. De grote uitdaging van een dakkapelrenovatie, is het feit dat deze op grote hoogte plaatsvindt. Maak daarom gebruik van het juiste gereedschap. Huur een steiger en maak gebruik van de juiste anti-val beveiliging. Indien u geen ervaring heeft met klussen of werken op hoogte, dan doet u er verstandig aan om hiervoor een expert in te schakelen. Dit zorgt er bovendien voor dat de werkzaamheden vakkundig en snel afgerond worden, terwijl u zelf misschien meer tijd in beslag zou nemen.

dakkapel renovatie offerte

Besparen? Vergelijk offertes!

Is uw dakkapel na al die jaren toe aan een renovatie? Of wilt u eindelijk de beglazing of kozijnen laten vervangen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Maak gebruik van het contactformulier en omschrijf uw wensen zo duidelijk mogelijk. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een aantal offertes (max. 5) toegestuurd van experts uit uw regio. Door de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt voor uw renovatie! Sterker nog, onze ervaring leeft dat klanten dankzij onze werkwijze tot wel 30% op de totale kosten besparen! Zo bent u dankzij onze diensten verzekerd van de beste service tegen de laagste prijzen!