Uw dakkapel renoveren?

Dakkapel renovatie

Met een dakkapel renovatie knapt u uw dakkapel enorm op! Ziet uw dakkapel er verouderd of zelfs vervallen uit? Laat dan de zijwangen en boeiboorden vernieuwen of kies voor nieuwe kunststof kozijnen: hiermee verbetert u de isolatie en ziet uw dakkapel er weer als nieuw uit. Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk tot 5 offertes van specialisten in uw regio. Vergelijk en bespaar zo tot 40% op de totaalprijs!

Op deze pagina leest u meer over een dakkapel renovatie: u leest wat er bij een renovatie van de dakkapel mogelijk is en hoe u de dakkapel kunt renoveren. Ook leest u wat een dakkapel renovatie ongeveer kost!

Voordelen van dakkapel renoveren

Een dakkapel renoveren heeft tal van belangrijke voordelen: het is goedkoper dan een nieuwe dakkapel en het knapt de constructie enorm op: u kiest bovendien zelf hoe de dakkapel er na de renovatie uit komt te zien!

Dit zijn de grootste voordelen van een renovatie van de dakkapel:

  • Goedkoop: dakkapel renovatie prijzen liggen een stuk lager dan het plaatsen van een volledig nieuwe dakkapel. Een dakkapel renoveren is ongeveer 25% tot 50% goedkoper!
  • Vernieuwd uiterlijk: door de dakkapel opnieuw te bekleden of door de beplating van de dakkapel te vernieuwen krijgt de constructie een compleet nieuw uiterlijk. Het is ook mogelijk om een moderne dakkapel een meer authentieke uitstraling te geven!
  • Minder onderhoud: bent u klaar met het onderhoud dat een houten dakkapel nodig heeft? Kies bij een dakkapel renovatie voor kunststof en u hoeft de dakkapel nooit meer te schilderen!

dakkapel renovatie

Dakkapel renovatie kosten

Een dakkapel renovatie: wat gaat dat kosten? Een totale dakkapel renovatie kost gemiddeld €3.500,- tot €4.000,-. Het is ook mogelijk om alleen delen van de dakkapel te renoveren tegen lagere kosten. Het opknappen van de boeiboorden kost ongeveer €900,- tot €1.000,-. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het materiaal dat u kiest: gebruikt u tijdens de dakkapel renovatie Trespa, dan bent u goedkoper uit dan iemand die Keralit gebruikt.

Wilt u de dakbedekking renoveren? Houd dan rekening met een prijs rond de €700,- tot €900,-. Loodslabben vernieuwen kost gemiddeld €600,- tot €700,- en zorgt ervoor dat uw dakkapel weer perfect wind- en waterdicht is.

Wat kost een dakkapel renovatie?

Soort dakkapel renovatie Gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid*
Totale dakkapel renovatie (inclusief materiaal) €3.500,- tot €4.000,-
Vervangen boeiboorden €900,- tot €1.000,-
Dakbedekking vervangen €700,- tot €900,-
Vervangen loodslabben €600,- tot €700,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Interesse in een dakkapel renovatie?

Slim, uw dakkapel ziet er dan weer als nieuw uit. Ontvang gratis offertes.

Werkzaamheden bij dakkapel renovatie

Bij een dakkapel renovatie zijn er verschillende werkzaamheden die u kunt uitvoeren. Welke werkzaamheden noodzakelijk zijn, is volledig afhankelijk van de staat van de dakkapel en uw persoonlijke wensen. Wilt u vooral de uitstraling veranderen? Dan kunt u de dakkapel het beste opknappen door de beplating op te knappen. Kies voor een dakkapel renovatie met Trespa of Keralit en u hoeft ook nog eens minder onderhoud uit te voeren!

Is de dakkapel echt in slechte staat? Dan is het waarschijnlijk noodzakelijk om cruciale onderdelen aan te pakken, zoals het dak en de loodslabben. Of wat dacht u van nieuwe, of extra isolatie. Hieronder leest u precies wat de mogelijkheden zijn bij een dakkapel renovatie.

Beplating van dakkapel vervangen

Eén van de mogelijkheden is het vervangen van de beplating: u laat de dakkapel opnieuw bekleden. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. U kunt de beplating van de dakkapel vervangen door onder andere hout en zink, maar vooral kunststof is populair.

Een dakkapel renoveren met kunststof heeft namelijk als voordeel dat het goedkoop is en maar heel weinig onderhoud vereist. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende soorten kunststof. Bij een dakkapel renovatie zijn vooral Keralit en Trespa heel geschikt. Als u de beplating van de dakkapel wilt vernieuwen dan gaat dit meestal om het boeiboord, de zijkanten en de voorkant.

dakkapel renoveren dakbedekking

Nieuwe dakbedekking

Er komt een punt dat de dakbedekking van uw dakkapel aan vervanging toe is. Dit is zeker bij platte daken belangrijk: omdat hier meer water en vervuiling op blijft liggen is de kans op beschadigingen en lekkages groter dan bij dakkapellen met een schuin dak.

Hebt u een lekkage? In dat geval is het cruciaal dat u nieuwe dakbedekking laat plaatsen. Lekkages veroorzaken heel vele problemen in de structuur van de dakkapel. Wordt de oorzaak niet snel genoeg aangepakt, dan zijn de uiteindelijke kosten voor het renoveren van de dakkapel een stuk hoger!

Bij nieuwe dakbedekking zijn er verschillende mogelijkheden, bitumen en EPDM zijn twee van de meest gebruikte dakbedekkingen.

Nieuwe kozijnen of beglazing

Nieuwe kozijnen geven de dakkapel een compleet andere uitstraling. Wilt u de houten kozijnen inruilen voor kunststof? Dit is een hele goede investering, omdat u hiermee ook de isolatiewaarde verbetert. Laat in dat geval ook de beglazing vervangen door isolatieglas. Zo bespaart u optimaal op de energierekening! HR++ glas is in de meeste gevallen de glassoort met de beste prijs-kwaliteitverhouding, maar laat u informeren door een vakman als u twijfelt.

Bovendien is een voordeel van een dakkapel renoveren met kunststof dat u dit niet of nauwelijks meer hoeft te onderhouden. U kiest de kleur die u wilt en u hoeft de kozijnen daarna nooit meer te schilderen!

Vervangen loodslabben

De loodslabben zijn een belangrijk onderdeel van de dakkapel: deze zorgen ervoor dat de constructie volledig wind- en waterdicht is. Als de loodslabben verouderd zijn, scheefgewaaid zijn of kapot zijn gegaan, dan is het belangrijk om de loodslabben te vervangen.

Tegenwoordig is het ook een optie om de loodslabben te vervangen door een loodvervanger. Dit is een nieuw product, dus het is niet zeker wat de levensduur is. Het voordeel hiervan is dat de dakkapel er een stuk fraaier uitziet.

Vervangen boeiboorden en zijwangen

Misschien hoeft u niet de dakkapel opnieuw te bekleden, maar is het wel tijd om de boeiboorden of de zijwangen te vervangen. Dit kan u doen om verschillende redenen: misschien zijn de zijwangen beschadigd en heeft u nieuwe nodig om de dakkapel volledig waterdicht te houden.

Maar het is ook een optie om de zijwangen en boeiboorden te vervangen omdat u de uitstraling van de dakkapel wilt veranderen! Misschien past de kleur van de dakkapel niet meer bij uw woning of wilt u een meer moderne uitstraling in plaats van een authentieke uitstraling.

Besparen op uw dakkapel renovatie?

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Dakkapel renovatie met kunststof

Een dakkapel renoveren met kunststof wordt steeds vaker gedaan. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt onder andere:

  • Nieuwe kunststof kozijnen plaatsen
  • Kunststof beplating aanbrengen
  • Kunststof boeiboorden en zijwangen plaatsen

Kiest u voor een dakkapel renovatie met kunststof, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen: Trespa en Keralit. De materialen zijn vergelijkbaar: hebben een UV-bestendige toplaag, zijn onderhoudsarm en duurzaam. Er is keuze uit verschillende kleuren en diktes en de levensduur is vergelijkbaar. Het grootste verschil is de prijs: Trespa is doorgaans goedkoper dan Keralit, dat heeft onder meer te maken met de montage, maar ook met het merk zelf.

dakkapel renovatie kunststof

Belang van regelmatig onderhoud

Hoewel een dakkapel niet veel onderhoud nodig heeft, is het wel slim om eens per jaar te kijken of de beplating een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Dit zorgt voor een mooiere uitstraling en verlengt bovendien de levensduur van de dakkapel.

Wat kan ik doen om de dakkapel te onderhouden?

Met een hogedrukspuit kunt u de dakkapel van buiten tot aan de nok schoonmaken. Eventueel kunt u de dakkapel ook in de wax zetten. Er is special wax voor de dakkapel, waarmee u de kunststof beplating behandelt. De wax voedt het materiaal en verlengt zo de levensduur.

Dakkapel renoveren of vervangen?

Gaat u uw dakkapel renoveren of vervangen? Renoveren is in de meeste gevallen de beste optie. Dit is goedkoper en zorgt ervoor dat uw dakkapel er weer als nieuw uit ziet. Toch is een dakkapel renovatie niet altijd een geschikte oplossing.

Als de dakkapel té erg beschadigd is, is het tijd om deze te vervangen. Hierbij gaat het vooral om de kwaliteit van de constructie van de dakkapel. Gelukkig zijn er tegenwoordig prefab dakkapellen die u in 1 dag kunt plaatsen. Zo duurt de verbouwing nooit lang en geniet u dezelfde avond nog van een nieuwe dakkapel! Een andere reden om de dakkapel te vervangen is als u liever een hogere of bredere dakkapel wilt hebben.

Zelf dakkapel renoveren?

Kan ik zelf mijn dakkapel renoveren? Hoewel een renovatie misschien eenvoudig lijkt, is dit het zeker niet. Allereerst vinden de werkzaamheden op hoogte plaats. Zonder de juiste materialen en gereedschappen is dit potentieel levensgevaarlijk. Alleen daarom raden we al aan om de dakkapel niet zelf te renoveren, maar een vakman in te schakelen. Hij beschikt over de juiste middelen, waardoor hij de werkzaamheden veilig uitvoert.

Daarnaast heeft het inschakelen van een vakman nog meer belangrijke voordelen:

  • U weet zeker dat er geen beschadigingen aan de dakkapel ontstaan.
  • De dakkapel renovatie is sneller afgerond.
  • U bent verzekerd van de beste kwaliteit.
  • Een vakman geeft u een persoonlijk en professioneel advies.

renovatie dakkapel

Besparen op dakkapel renovatie? Vergelijk offertes!

Vindt u het tijd om uw dakkapel op te knappen? Kies voor een renovatie en geeft uw dakkapel een compleet nieuwe uitstraling! Bovendien is een renovatie een stuk voordeliger dan het plaatsen van een nieuwe dakkapel. Dakkapel renovatie en benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes om te vergelijken: kies zelf het bedrijf met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt en bespaart u zelfs tot wel 40% op de totaalprijs! U hoeft zich geen zorgen te maken, want deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.