Dakkapel met puntdak

Als u overweegt een dakkapel te plaatsen, dan heeft u daarbij vast wel eens aan een dakkapel met puntdak gedacht. Een dakkapel met puntdak is een aanwinst voor elke oudere woning, vanwege de karakteristieke uitstraling die het oplevert. Maar ook voor uw nieuwbouwhuis kan een het een aanwinst zijn. Voor elke gewenste uitvoering bent u bij Jarino.nl aan het juiste adres. Heeft u interesse in het plaatsen van een uitbouw met zadeldak maar heeft u vooral nog wat vragen? Neem contact op met onze dakkapellen experts via het contactformulier, wij helpen u graag verder. Wist u dat u door het vergelijken van de aanbiedingen tot wel 40% kan besparen op de kosten van een dakkapel met puntdak? Vraag gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan van bedrijven uit uw regio.

dakkapel met puntdak

De leveranciers uit ons netwerk leveren dakkapellen tegen scherpe prijzen.

Voor houten, kunststof & prefab dakkapellen zit u bij ons netwerk goed. Vergelijk de prijzen voor een dakkapel door meerdere offertes aan te vragen.

Creëer een landelijke stijl

Met een punt dakkapel creëert u een landelijke sfeer, binnen en buiten uw woonhuis, in het bijzonder als u ook een bedekking met zadeldak realiseert. Uw woning krijgt een karakteristieke uitstraling, die het aanzicht verbetert. Dit geldt zowel voor een ouder pand als voor een nieuwbouwhuis. Benieuwd naar dakkapellen met een schuin dak? U leest het hier.

Voordelen dakkapel met puntdak

  • Betere afwatering van het dak in vergelijking met andere soorten dakkapellen
  • Meer licht en ruimte op de plek waar de dakuitbouw geplaatst wordt
  • Het is mogelijk om de dakpannen van uw bestaande zadeldak te hergebruiken
  • De woning neemt in waarde toe

 

Dakbekleding dakkapel met puntdak

Welke dakbekleding?

Volgens de traditie wordt een dakkapel meestal bekleed met dakpannen. Dit is een oplossing die scheelt in de kosten, omdat de dakpannen van uw oorspronkelijke zadeldak kunnen worden hergebruikt. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing: dakpannen gaan wel 80 jaar mee. Andere opties voor de bekleding zijn riet of zink. Het gebruik van zink voor het dak is duurzaam, maar prijzig. Het voordeel van zink is verder dat het weinig onderhoud nodig heeft, en het huis van een moderne uitstraling voorziet. Riet is een stijlvolle, karakteristieke, maar onderhoudsgevoelige dakbedekking. Een rieten dak heeft gemiddeld genomen na 30-35 jaar renovatie nodig en heeft daarnaast een hoger kostenplaatje omdat het duurder is om een woning met rieten dak te verzekeren.

Gratis offertes vergelijken

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Kosten dakkapel met puntdak

De prijzen van dakkapellen liggen gemiddeld tussen de €3.000,- en €4.000,-, voor dakkapellen van 2 meter breed. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal variabele factoren die meewegen in de hoogte van de kosten. Allereerst zijn de gewenste afmetingen van invloed op de kosten, evenals de keuze voor materiaal, afwerking en hellingshoek. Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van materiaal en afwerking. Dakkapellen kunnen gemaakt worden van onder andere hout, kunststof en polyester. De afwerking kent ook verschillende opties: laat je de binnenkant onafgewerkt, zorg
je zelf voor de afwerking of laat je het doen? Ook de keuze voor een voorgefabriceerde dakuitbouw (prefab) of een punt dakuitbouw met zadeldak op maat beïnvloedt de kosten.

Dakkapel met puntdak plaatsen: het proces

Het plaatsen van een dakuitbouw met puntdak kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Het plaatsen van een prefab gebeurt meestal binnen een dag: de dakkapel wordt op een andere locatie in elkaar gezet en met een vrachtwagen naar de woning gebracht. De installateurs openen het dak en laten de uitbouw op zijn plek zakken, om vervolgens de bevestiging in orde te maken. Bij de aanschaf van een maatwerkuitbouw wordt de constructie ter plekke opgebouwd. Dit kost meer tijd dan het plaatsen van een prefab, en het dak ligt dan ook voor langere tijd open. Maar het voordeel van maatwerk is dat de dakopbouw precies uitgevoerd kan worden volgens uw wensen.

dakkapel met puntdak vergunning

Moet u een vergunning aanvragen?

Voor het plaatsen van een dakuitbouw met zadeldak is in de meeste gevallen een vergunning van de gemeente nodig. De gemeente moet toestemming geven voor de aanpassing van uw huis. Zij kijken daarbij onder meer naar het straatbeeld: levert uw aanpassing geen verstoring op, maar een verrijking? Het kan best even duren voordat de gemeente een vergunning afgeeft. Begin daarom op tijd met het aanvragen ervan, zodat u problemen met de plaatsing voorkomt. In de meeste gevallen vraagt de gemeente om een vergoeding bij de afgifte van een vergunning. Dit is ongeveer 4 procent van de totale bouwsom, wat neer komt op een extra kostenpost van ongeveer €50,-.

dakkapel met puntdak offerteaanvraag

Besparen? Vergelijk offertes!

Overweegt u het plaatsen van een dakkapel met puntdak, maar weet u niet zo goed hoe u dit aan kunt pakken? Bij ons bent u op het juiste adres! Vergelijk door middel van het offerteformulier vrijblijvend verschillende offertes van deskundige aanbieders binnen ons netwerk. Op korte termijn krijgt u diverse prijsoffertes opgestuurd, zodat u in alle rust thuis het aanbod van diverse aanbieders naast elkaar neer kunt leggen. Weet u niet zeker of een dakkapel met zadeldak voor uw pand de geschikte keuze is? Of bent u benieuwd naar de prijzen van verschillende soorten dakkapellen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.