Moderne zinken dakkapel plaatsen?

Zinken dakkapel

Vroeger werd zink gebruikt om de zijkanten van een dak of schoorsteen af te dichten. Tegenwoordig kunt u ook dakkapellen van dit materiaal op uw huis laten plaatsen. Met een zinken dakkapel bedoelt men vrijwel altijd een kunststof dakopbouw met daar omheen een zinken afwerking. De zijplaten, dakgoten en afdekranden voor het kozijn zijn dan van dit materiaal. Het laten plaatsen van dakkapellen die helemaal uit zink bestaan kan wel maar gebeurt doorgaans nooit vanwege de hoge kosten.

Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van zinken dakkapellen. U leest ook hoe zinken dakkapellen worden gemaakt en wat deze ongeveer kosten. Wilt u besparen op uw nieuwe zinken dakkapel? Vraag dan snel en gemakkelijk gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Start uw gratis aanvraag!

zinken dakkapel

Voordelen en nadelen van zink

De voordelen van zink zijn dat het een moderne en mooie uitstraling heeft. Nadeel kan zijn dat het niet bij uw woning past. Het grootste voordeel is waarschijnlijk de duurzaamheid, deze duurzaamheid maakt dat zink ook bijna geen onderhoud nodig heeft. Wilt u de constructie een kleurtje geven? Het is mogelijk om een kleurvaste coating aan te laten brengen.

Het voordeel van het materiaal is verder dat het 100% recyclebaar en dus goed voor het milieu is en dat het geen regen en wind doorlaat. Het grootste nadeel van het materiaal is de prijs, het is erg duur in de aanschaf.

De voordelen:

Een dakkapel van polyester:

  • Duurzaam
  • 100% Recyclebaar
  • Kleurvaste coating mogelijk
  • Waterdicht
  • Vrijwel geen onderhoud nodig
  • Moderne uitstraling

De nadelen van het materiaal is dat het prijzig is. Ook past de moderne uitstraling niet bij elke woning.

Kosten zinken dakkapel

Zink heeft een prachtige uitstraling, maar het materiaal is niet heel goedkoop. Voor een gemiddelde zinken dakkapel ligt de prijs rond de €4.800,-. Deze prijs geldt voor casco zinken dakkapellen van ongeveer 1,10 bij 2 meter. Casco houdt in dat u de dakkapel zelf nog moet afwerken aan de binnenkant. Uiteraard kunt u hiervoor de vakmannen tegen een meerprijs ook inschakelen.

Laat u alleen zinken bekleding aanbrengen op de wangen, dan bent u natuurlijk voordeliger uit dan wanneer de zinken dakkapellen volledig uit zink bestaan. Wilt u meer weten over de kosten voor zinken bekleding? Vraag dan snel offertes aan.

Prijstabel: wat kost een dakkapel van zink?

Werkzaamheden Afmetingen (hxb) Vanafprijs *
Zinken dakkapel 1,10m x 2,00m €4.800,-

*Let op: het gaat hier om een vanaf prijs voor een casco dakkapel inclusief btw en montage. Exacte prijs weten? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan.

Zinken dakkapel laten plaatsen? Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vergelijk offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Dakkapel van zink; prefab of op maat?

Een voordeel van zinken dakkapellen, is dat u deze vaak zowel prefab als op maat kan laten maken. Omdat dakkapellen van zink vaak bestaan uit een houten constructie met zinken bekleding, heeft u verschillende opties.

  • Prefab is ideaal voor iedereen die van gemak houdt. De dakkapellen zijn al in één dag geplaatst en u profiteert dus direct van extra licht en ruimte in uw slaapkamer. Een prefab constructie van zink heeft een plat dak en is geschikt voor de meeste daken.
  • Op maat maken is een betere keuze, als u graag een persoonlijke uitstraling wilt. Kies bijvoorbeeld voor een schuin of puntdak en laat de wangen en boeidelen bekleden met zink.

Dakkapel van zink plaatsen; wat doet de vakman?

Een prefab constructie van zink is eenvoudig te plaatsen. Vakmannen hebben dit zelfs al in één dag gedaan! Dit komt omdat de dakkapel in de fabriek volledig geproduceerd wordt. De kraan hijst de constructie het dak op en als de vakman deze heeft vastgezet is het werk in principe klaar.

Hoe zit het met een dakkapel op maat?

Deze bouwt de vakman direct op het dak. Hij begint met de houten constructie en brengt pas bij de afwerking de zinken bekleding aan. Het is op deze manier ook mogelijk een bestaande houten constructie te bekleden met zink.

zinken dakkapel plaatsen

Veelgestelde vragen

Een dakkapel van zink is redelijk uniek en ziet u niet zo veel als dakkapellen van andere materialen. Er worden dus veel vragen gesteld met betrekking tot zink. Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen.

Wat is de levensduur van een zinken dakkapel?

Zinken dakkapellen hebben een gemiddelde levensduur van 50 tot 80 jaar. Het weer heeft geen invloed op zink. Daardoor heeft het, ook met maar weinig onderhoud, een hele lange levensduur. Het enige wat u hoeft te doen om de levensduur te verlengen, is het materiaal eens in de paar jaar goed schoonmaken.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een zinken dakkapel?

Voor het plaatsen van een zinken dakkapel aan de voorkant van uw huis heeft u vaak een vergunning nodig. Doordat het materiaal afwijkt van de norm, geeft uw aanwinst het straatbeeld een andere uitstraling. Laat u de dakkapel aan de zij- of achterkant van uw huis plaatsten, dan is er vaak geen vergunning nodig.

Zijn zinken zijwangen bij een dakkapel mogelijk?

Zinken wangen zijn mogelijk maar niet verplicht. Veel mensen zijn gecharmeerd van de uitstraling van zink en kiezen daarom voor zinken bekleding voor de wangen en boeidelen. Bij dakkapellen op maat heeft u natuurlijk volledige inspraak in de bekleding. Wilt u liever een ander materiaal, dan heeft dat invloed op de kosten.

Hoeveel onderhoud heef een dakkapel van zink nodig?

Zink heeft praktisch geen onderhoud nodig, alleen schoonmaken. Eén van de belangrijkste kwaliteiten van zink, is dat het heel goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat onderhoud echt niet nodig is. Het schoonmaken heeft vooral effect op de uitstraling. Eens in de paar jaar is voldoende.

Waarom voor een zinken dakkapel kiezen?

Als u kiest voor een zinken dakkapel dan kiest u voor een materiaalsoort met een lange levensduur die weinig onderhoud nodig heeft. De combinatie van een kunststof dakkapel met een zinken afwerking staat garant voor een hoge isolatiewaarde. Dit is erg fijn omdat u hierdoor op de energiekosten bespaart. Zink heeft bovendien een hele stijlvolle uitstraling en de kleur wordt niet beïnvloed door de zon. Bij dergelijke dakkapellen bent u er zeker van dat er geen lekkages ontstaan en dat u kiest voor een hoogwaardige kwaliteit.

zinken dakkapel monteren

Gratis offertes voor zinken dakkapel aanvragen

Bent u gecharmeerd van zink en wilt u meer weten over zinken dakkapellen? Heeft u nu een kunststof model en wilt u deze laten bekleden met zink? Of wilt u eerst meer weten over de kosten van dakkapellen van zink? Schakel dan snel een vakman in en ontvang persoonlijk advies.

Besparen op een zinken dakkapel? Dat kan!

Vergelijk gratis de kosten van verschillende vakmannen uit uw regio. Kies het bedrijf dat u de laagste prijs biedt, om tot wel 40% te besparen! Het aanvragen van offertes via onze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend; u zit dus helemaal nergens aan vast!