Zinken dakkapel

Vroeger werd zink gebruikt om de zijkanten van een dak of schoorsteen af te dichten. Tegenwoordig kunt u ook dakkapellen van dit materiaal op uw huis laten plaatsen. Met een zinken dakkapel bedoelt men vrijwel altijd een kunststof dakopbouw met daar omheen een zinken afwerking. De zijplaten, dakgoten en afdekranden voor het kozijn zijn dan van dit materiaal. Het laten plaatsen van dakkapellen die helemaal uit zink bestaan kan wel maar gebeurt doorgaans nooit vanwege de hoge kosten. De experts uit ons netwerk hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van dakkapellen. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Laat uw gegevens achter via het contactformulier, dan sturen we u gratis en vrijblijvend meerdere offertes toe. Nadat u deze hebt vergeleken kiest u zelf de vakman die bij u langskomt.

zinken dakkapel

Een zinken dakkapel voor een scherpe prijs? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Vergelijk de offertes op prijs en aanbod en vind een leverancier voor zink, kunststof, prefab of houten dakkapellen.

Offertes aanvragen

Kenmerken van zink

Als u kiest voor een zinken dakkapel dan kiest u voor een materiaalsoort met een lange levensduur die weinig onderhoud nodig heeft. De combinatie van een kunststof dakkapel met een zinken afwerking staat garant voor een hoge isolatiewaarde. Dit is erg fijn omdat u hierdoor op de energiekosten bespaart. Zink heeft bovendien een hele stijlvolle uitstraling en de kleur wordt niet beïnvloed door de zon. Bij dergelijke dakkapellen bent u er zeker van dat er geen lekkages ontstaan en dat u kiest voor een hoogwaardige kwaliteit.

Voordelen en nadelen

De voordelen van zink zijn dat het een moderne en mooie uitstraling heeft. Nadeel kan zijn dat het niet bij uw woning past. Het grootste voordeel is waarschijnlijk de duurzaamheid, deze duurzaamheid maakt dat zink ook bijna geen onderhoud nodig heeft. Wilt u een dakkapel van dit materiaal met een kleurtje? Het is mogelijk om een kleurvaste coating aan te laten brengen. De voordelen van het materiaal zijn verder dat het 100% recyclebaar en dus goed voor het milieu is en dat het geen regen en wind doorlaat. Het grootste nadeel van het materiaal is de prijs, het is erg duur in de aanschaf. In het kort zijn de voordelen en nadelen als volgt:

  Voordelen

 • Duurzaam en 100% recyclebaar
 • Vrijwel geen onderhoud nodig
 • Kleurvaste coating mogelijk
 • Waterdicht
 • Moderne uitstraling

  Nadelen

 • Prijzig
 • Moderne uitstraling past niet bij elke woning

Wat kost een zinken dakkapel?

De prijs van een totale zinken dakkapel op uw woning komt neer op een bedrag van €5.000,- á €6.000,-. Dit geldt dan voor een standaard dakkapel met plat dak. De standaard dakopbouw is ongeveer 2 meter breed met een kozijnhoogte van 1.10 meter. Wilt u een grotere of een ander dak? Dan zult u dieper in de buidel moeten tasten, want dan worden de kosten hoger. De prijs van een kunststof dakopbouw met zinken afwerking brengt minder kosten met zich mee. Deze prijs hangt af van de grootte, het dak en wat u allemaal afwerkt met het materiaal. Hoe meer zink, des te hoger de kosten.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

Bekleden met zink

Als u alleen de zijwangen van een dakopbouw gaat bekleden met zink dan is het eventueel een optie om hier details of een klein raampje in te laten zetten. Een vakman kan een zijwang op verschillende manieren met dit materiaal bekleden. Bij een felsdak (zinken dak profielen) zal een vakman de zijwangen bekleden met behulp van klangen, dit zijn een soort haken. Bij een pannendak gebruikt een specialist flexzink. Dit laat zich makkelijk om de dakpannen vormen. Het wordt vastgezet door te solderen. Omdat zink werkt is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om ongemakken te voorkomen. Voor het klangen en solderen moeten de onderdelen daarom eerst op maat gemaakt worden om een waterdicht en strak resultaat te behalen.

dakkapel zink prijs

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een zinken dakkapel op uw woning kost? De dakkapel aanbieders uit ons netwerk adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor dakkapellen. Via ons contactformulier kunt u de prijs van verschillende leveranciers van dakkapellen aanvragen. U ontvangt zo spoedig mogelijk offertes van leveranciers uit uw regio. U kunt op deze manier rustig een beslissing nemen en de prijzen vergelijken. Vraag nu de offertes aan en zet alle kosten op een rij!