Dakkapel in 1 dag

Een dakkapel heeft vele voordelen. U creëert na plaatsing meer ruimte op de bovenverdieping en u vergroot tevens de lichtinval en de mogelijkheid tot ventilatie. Gecombineerd zorgen deze zaken ervoor dat de verkoopwaarde van uw woning stijgt. Dankzij de goede isolatie van de huidige (kunststof) dakkapellen is het bovendien mogelijk om op de kosten van uw energierekening te besparen. Veel van onze klanten aarzelen echter om een dakkapel te bestellen omdat zij vrezen dat dit een lange verbouwtijd inhoudt, met veel overlast. Het is echter bij menig bouwbedrijf om een dakkapel in 1 dag te laten plaatsen, zowel op maatgemaakt als prefab. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden en prijzen. Jarino maakt het u gemakkelijk. Indien u een offerte-aanvraag doet ontvangt u meerdere vrijblijvende offertes (max.5) meerdere vrijblijvende offertes. Het is aan u om de aanbiedingen te vergelijken op prijs en kwaliteit.

dakkapel in 1 dag

Een dakkapel in 1 dag voor een scherpe prijs? Vergelijk offertes!

Naast een variant van zink, kunt u ook kiezen voor kunststof of hout. Houten dakkapellen worden vaak prefab gemaakt en geplaatst.

Prefab dakkapellen

Wanneer u op zoek bent naar een houten of kunststof dakkapel van standaard afmetingen, dan is een prefab versie wellicht een goede keuze voor u. Prefab nokverhogingen worden geleverd met standaard isolatie en zijn volledig afgewerkt.

Het voordeel van een prefab model is dat deze al in de fabriek in elkaar wordt gezet, waardoor het mogelijk is deze compleet in 1 dag te plaatsen tegen aantrekkelijke prijzen. Het verschil met de standaard dakkapellen is dat u bij een voorgefabriceerde variant minder inspraak heeft in de mogelijkheden. Wanneer wij een prefab plaatsen, dan zal eerst een gat in uw dak worden uitgesneden. Daarna laten wij met een kraan de volledige dakopbouw in één keer in het gat zakken. Professionals zullen vervolgens alles op de juiste wijze afwerken.

Maatwerk in één dag

De meeste bouwbedrijven adverteren met het plaatsen van een dakopbouw in 1 dag wanneer zij spreken over hun voorgefabriceerde modellen. Het is echter ook een optie om een op maat gemaakte dakopbouw in 1 dag te plaatsen. Medewerkers van een bouwbedrijf zullen hiervoor eerst de nokverhoging inmeten, en daarna alle onderdelen in de fabriek produceren. Vervolgens kunnen zij de op maat gemaakt nokverhoging binnen 1 dag glas- en waterdicht plaatsen. Tot slot wordt de houten of kunststof opbouw volledig afgewerkt. Dit alles tegen relatief voordelige prijzen. Op deze dakkapellen krijgt u bovendien tien jaar garantie.

Hoe verloopt de dag?

U vraagt zich wellicht af hoe het mogelijk is dat uw zolder in slechts een paar uur een metamorfose kan ondergaan. Want hoe ziet zo’n dag er dan uit? Allereerst is een goede voorbereiding het halve werk. U hebt er al voor gezorgd dat de zolder helemaal leeg is zodat de monteurs genoeg ruimte hebben om hun werk te doen. Meubels die u niet kon verplaatsen hebt u afgeschermd. U hebt ervoor gezorgd dat er ruimte is voor onder andere de kraan, voor en om uw woning.

Hoe de plaatsing van een kunststof of houten prefab dakkapel in 1 dag verder in zijn werk gaat ziet u in onderstaande planning.

Gratis offertes vergelijken

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

7.00 tot 9.00 uur

Het moment waar u op hebt gewacht is eindelijk gekomen. Tussen 07.00 uur en 09.00 uur arriveren de vakmannen met uw dakkapel. Ze gaan naar uw nu nog donkere zolder. Hier beginnen ze alvast met voorbereidingen zoals het plaatsen van folie in de werkruimte en het klaarleggen van afvalzakken. Vervolgens gaan ze direct verder om ervoor te zorgen dat u zo spoedig mogelijk van uw nieuwe zolder kunt genieten.

9.00 tot 11.00 uur

voorbereiding dakkapel in 1 dag
De monteurs maken allereerst een klein gat in uw dak. Hiervoor verwijderen ze dakpannen. Deze worden direct in de afvalzakken gedaan. Nadat de pannen zijn verwijderd wordt het gat in uw dak groter en op maat gemaakt. Indien nodig wordt de dakconstructie aangepast. Uw dak is er nu helemaal klaar voor. Het is nog even wachten op de kraan die meestal rond 10.00 uur arriveert.

11.00 tot 14.00 uur

prefab dakkapel plaatsen
De kraan is gearriveerd en deze heeft eerst al het puin, zoals de dakpannen in de vuilniszakken, uit het dakgat gehesen. De vakmannen hebben nu weer genoeg ruimte om te werken. De kunststof of houten prefab dakkapel wordt aan de kraan bevestigd en vervolgens op het dak gehesen. Met behulp van de monteurs wordt de dakkapel met uiterste precisie op de juiste plek gezet. Hierna beginnen ze met het waterdicht maken van de buitenkant. Ook de binnenkant wordt afgetimmerd.

14.00 tot 18.00 uur

afwerken dakkapel
Klaar is de klus! U kunt nu naar boven gaan en bewonderen hoeveel licht en extra ruimte de zolder erbij heeft gekregen. De monteurs geven eventueel nog wat informatie over de werking van zonwering, rolluiken of de ramen. Als alles duidelijk is voor u dan gaan de monteurs weer naar huis. Vervolgens kunt u uw spullen terugzetten, de zolder opnieuw inrichten en genieten van de extra lichte ruimte.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een dakkapel zijn afhankelijk van de eisen die u aan de opbouw stelt. Zo is het een optie om een prefab kunststof dakkapel aan te schaffen voor ongeveer 3500 euro, wanneer u kiest voor de standaard afmeting van 1.50 bij 2.50 meter. Kiest u voor een houten exemplaar? Dan ligt deze prijs rond de 3250 euro. De prijzen van een op maat gemaakte versie liggen iets hoger. Dit komt met name doordat u dan de keus heeft uit diverse opties voor afwerking, kleur en vorm. Daarnaast liggen de prijzen hoger doordat er meer mankracht nodig is om een dergelijke nokverhoging in 1 dag te plaatsen. Tot slot stijgt de prijs logischerwijs wanneer u kiest voor het aanbrengen van extra toepassingen zoals een dakraam, of extra isolering. Voor een exact inzicht in de prijs raden wij aan het contactformulier in te vullen. Voor een prijstabel bezoekt u de onderstaande pagina’s.

Diverse materialen

Dakkapellen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. In de meeste gevallen kiezen onze klanten voor een kunststof of houten model. Het voordeel van kunststof is dat het materiaal zeer duurzaam is, en daarnaast onderhoudsvrij. Bovendien zijn kunststof nokverhogingen verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, en versterkt u de isolatiewaarde van uw pand sterk met het gebruik van kunststof. Het is zelfs mogelijk om de uitstraling van een houten product na te bootsen in het kunststof. Houten nokverhogingen hebben een zeer authentieke uitstraling, en kennen een lagere prijs dan de kunststoffen variant. Eén van hout is daarentegen minder isolerend, en kent een kortere levensduur. Het voordeel van een houten product is wel dat u deze bij beschadigingen gemakkelijker kunt repareren. Aan u de keuze.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen een kunststoffen en houten dakkapel? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het plaatsen van maatwerk in een dag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen u gratis en helemaal vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes toe. Deze vergelijkt u met elkaar op basis van prijzen en voorwaarden. U kiest zelf welk bedrijf bij u langskomt. Wij helpen u graag!