Interesse in een goedkope dakkapel?

Gratis offertes vergelijken

Goedkope dakkapel

Goedkoop is duurkoop, wordt vaak gezegd, maar is dat zo? Zijn goedkope dakkapellen écht duurkoop? Met behulp van de juiste tips is het zeker mogelijk om tegen een aantrekkelijke prijs een kwalitatieve dakkapel te laten plaatsen. Maar het is wel belangrijk dat u daarbij goed let op de kwaliteiten en ervaringen van de dakspecialist!

Op deze pagina leest u meer over goedkope dakkapellen en waar u bij de aanschaf op moet letten. U leest welk materiaal de goedkoopste optie is en hoe u zoveel mogelijk op de kosten bespaart. Uiteraard vindt u verder op deze pagina meer informatie over de prijzen van verschillende dakkapellen. Meer weten? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

Goedkoop en goede kwaliteit, kan dat?

Veel mensen zien de prijs van dakkapellen als een indicatie van de kwaliteit. Maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn! Een beginnend vakman vraagt vaak een lagere prijs, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat de kwaliteit minder is.

Dus ja: u kan een goedkope dakkapel kopen én profiteren van de hoogste kwaliteit.

Natuurlijk is het wel verstandig om altijd te kijken naar de reden van de goedkope prijs. Vraag daarom altijd naar het materiaal dat gebruikt wordt, zodat u weet of de kunststof van goede kwaliteit is. Let op met prijsstunters en vraag daarom offertes aan bij experts.

Waarop letten bij goedkope dakkappelen?

Als u goedkoop een sleepdakkapel kan laten aanbrengen, dan is dat natuurlijk heel fijn voor uw portemonnee. Maar u wilt er ook langere tijd plezier aan kunnen beleven. Belangrijk dus om goed op te letten bij het kopen van een goedkope dakkapellen.

Let op het materiaal. Kunststof heeft doorgaans een hele lange levensduur, dus het materiaal is in principe goed. Gaat het om goedkoop hout? Controleer dan of het hout beschikt over het FSC-keurmerk. In dat geval weet u zeker dat het gaat om duurzaam en eerlijk hout. Meer hierover leest u op FSC.nl.

Vraag ook om recensies of ervaringen van de vakman. Dit geeft het meeste inzicht in de kwaliteit van de specialist.

Voordelen

  • U hebt tegen een lage prijs extra ruimte en licht in huis
  • Woningen stijgen in waarde met de bouw van dakkapellen
  • U hoeft niet lang te sparen of een lening af te sluiten voor de bouw van een dakkapel

Nadelen

  • U weet niet wat de kwaliteit van goedkope dakkapellen is
  • Het gaat bij een goedkoop model vaak om een standaard model: maatwerk is geen optie
  • Bij slechte kwaliteit heeft u hogere onderhouds- en reparatiekosten

goedkope dakkapellen

Welk materiaal bij een dakkapel kiezen?

Bij de aanschaf heeft u de keuze uit verschillende materialen: hout, kunststof, zink en polyester zijn erg populair. De keuze voor het materiaal is natuurlijk een grote invloed op de totaalprijs. Wilt u de meest voordelige keuze, kies dan voor een houten dakkapel. Dit is iets goedkoper dan kunststof.

Polyester is de meest dure optie, maar deze heeft ook de langste levensduur. Ook is onderhoud praktisch niet nodig: dit model bestaat uit één stuk en heeft dus geen naden. Hierdoor is de kans op lekkages minimaal. De prijs van kunststof ligt hier tussenin. Dit garandeert een goede kwaliteit en lange levensduur.

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

Bent u op zoek naar een goedkope dakkapellen? In principe is een model van hout de meest voordelige optie. Voor een model van 3 meter breed betaalt u gemiddeld €3.300,-. Kiest u liever voor kunststof, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €3.800,-. Een polyester model is verkrijgbaar vanaf €4.800,-.

Deze prijzen zijn voor standaard prefab modellen: deze zijn namelijk goedkoper dan dakkapellen op maat. Om te besparen is het eventueel mogelijk te kiezen voor een goedkopere beglazing en te kiezen voor kunststof kozijnen. Vraag voor een exacte prijsindicatie gratis offertes aan.

Prijzen dakkapellen 2020?

Materiaalsoort dakkapelPrefab 3 meter*
HoutOngeveer €3.300,-
KunststofOngeveer €3.800,-
PolyesterOngeveer €4.800,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op uw dakkapel? Vergelijk offertes!

Vergelijk de prijzen van meerdere dakkapelspecialisten & profiteer van de laagste prijs.

Gratis offertes vergelijken

goedkope dakkapel prijs

Prefab model voordeliger dan dakkapel op maat

Goedkoop dakkapellen laten plaatsen? Kies dan voor een prefab model. Een prefab constructie houdt in dat deze in de fabriek volledig in elkaar gezet is, en deze kant en klaar bij uw huis geleverd wordt.

Waarom is prefab goedkoper?

Prefab is goedkoper omdat de werkzaamheden minder intensief zijn. De dakkapellen hoeven niet ter plaatse opgebouwd te worden, waardoor de vakmannen minder arbeidsuren nodig hebben. Een prefab constructie is vaak al in één dag geplaatst, terwijl de bouw van dakkapellen op maat enkele dagen tot zelfs weken duren! Daarbij is een prefab constructie vaak een standaardmodel: deze zijn goedkoper dan dakkapellen met allerlei extra’s.

Goedkoop een dakkapel laten plaatsen

Het is begrijpelijk dat u de dakkapel het liefst zo goedkoop mogelijk laat aanbrengen, zonder daarbij op de kwaliteit in te moeten leveren. Dit kan door vergunningsvrij te bouwen. Zo bespaart u in ieder geval op de kosten van een vergunning. Daarnaast vindt u snel en gemakkelijk de vakman met de laagste arbeidskosten door het vergelijken van offertes. Maar hoe weet u zeker dat u te maken heeft met een ervaren vakman?

Let in ieder geval op of de specialist in het bezit is van één of meerdere keurmerken. Als de vakman is aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, dan bent u in ieder geval verzekerd van een gediplomeerd specialist. Meer hierover leest u op nbvt.nl.

Tips om te besparen op de kosten

Naast kiezen voor een goedkope dakwerker, zijn er gelukkig nog meer manieren om te besparen op uw dakkapel. Help bijvoorbeeld bij kleine klusjes of deel de dakkapel met uw buren. Hieronder geven we u een aantal tips waarmee u verzekerd bent van een goedkope prijs én de hoogste kwaliteit.

1. Voorbereidingen zelf doen

Er zijn een aantal voorbereidingen die u zelf kunt uitvoeren. Hierdoor bespaart u de vakman tijd, zodat de arbeidskosten zo laag mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van de kamer voor de dakkapel. Eventueel kunt u alvast de dakpannen verwijderen zodat de specialisten direct met de uitsparing aan de slag kunnen. Een andere optie is de afwerking van de dakkapel zelf uitvoeren.

2. Dakkapel samen met de buren laten plaatsen

Een brede dakkapel kan ook verdeeld worden over twee huizen in een twee-onder-1-kap woning. Zo deelt u de dakkapel met uw buren. Dit is praktisch én goedkoop. Want zo verdeelt u de kosten en betaalt u uiteindelijk maar de helft. Wilt u een dakkapel? Vraag dan één van uw buren of zij ook geïnteresseerd zijn in een goedkope dakkapel.

3. Zelf plaatsen

Een laatste optie is de dakkapel zelf bouwen. Hierbij bespaart u op de arbeidskosten. Dit is eigenlijk alleen een optie als u een handige klusser bent of zelf werkzaam bent in de bouwindustrie. Het werken op hoogte brengt altijd een valrisico met zich mee. Bovendien is de kwaliteit vaak een stuk minder goed als de dakkapel geplaatst is door iemand zonder ervaring. Voorkom daarom beschadigingen en lekkages aan uw dak met de hulp van een vakman.

dakkapel specialist

4. Dakspecialist uit de buurt

Dakspecialisten zijn werkzaam in heel Nederland. Door te kiezen voor een specialist werkzaam bij u in de buurt, bespaart u op de voorrijkosten. De voorrijkosten zijn de kosten die u betaalt nog voordat de specialist aan het werk is gegaan. Als u kiest voor iemand die in uw buurt werkzaam is, dan weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn: of zelfs helemaal niet aanwezig!

Besparen op een dakkapel door offertes te vergelijken

Heeft u een beperkt budget maar wilt u wel graag een dakkapel op uw dak? Kies dan voor een goedkope dakkapel! Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van uw dakkapel of nokverhoging: zo profiteert u van de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijzen!

Op zoek naar een dakspecialist bij u in de buurt?

Vergelijk gratis offertes! Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 30% op de totaalprijs. Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend. Dit betekent dat u nergens aan vast zit. Vraag daarom vandaag nog offertes aan en start direct met vergelijken!

Vraag nu gratis offertes aan!