Interesse in een goedkope dakkapel?

Goedkope dakkapel

Een goedkope dakkapel plaatsen? Dat kan! Houd rekening met uw keuzes: kies voor een goedkoop materiaal en zorg dat de dakkapel vergunning is. Zo houdt u de kosten zo laag mogelijk! Benieuwd wat een goedkope dakkapel kost?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes van specialisten in uw regio. Kies de vakman met goedkope dakkapellen en bespaar zo tot 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over goedkope dakkapellen. U leest wat de goedkoopste dakkapel is en hoe u bespaart op de kosten van uw nieuwe dakkapel. Ook krijgt u een beeld van de gemiddelde prijzen.

Goedkoop en goede kwaliteit, kan dat?

Veel mensen zien de prijs van dakkapellen als een indicatie van de kwaliteit. Maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn! Een beginnend vakman vraagt vaak een lagere prijs, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat de kwaliteit minder is.

Dus ja: u kan een goedkope dakkapel kopen én profiteren van de hoogste kwaliteit.

Natuurlijk is het wel verstandig om altijd te kijken naar de reden van de goedkope prijs. Vraag daarom altijd naar het materiaal dat gebruikt wordt, zodat u weet of de kunststof van goede kwaliteit is. Let op met prijsstunters en vraag daarom offertes aan bij experts.

goedkope dakkapel prijs

Wat kost een goedkope dakkapel?

Bent u op zoek naar goedkope dakkapellen? In principe is een model van hout de meest voordelige optie. Voor een model van 3 meter breed betaalt u gemiddeld €3.300,-. Kiest u liever voor kunststof, houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €3.800,-. Een polyester model is verkrijgbaar vanaf €4.800,-.

Deze prijzen zijn voor een goedkope prefab dakkapel. Prefab dakkapellen zijn namelijk goedkoper dan dakkapellen op maat. Om te besparen is het eventueel mogelijk te kiezen voor een goedkopere beglazing en te kiezen voor kunststof kozijnen. Vraag voor een exacte prijsindicatie gratis offertes aan.

Goedkope dakkapel: prijzen 2024

Materiaal Gemiddelde prijs prefab dakkapel*
Hout €3.300,-
Kunststof €3.800,-
Polyester €4.800,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prefab dakkapel of dakkapel op maat?

Goedkope dakkapel laten plaatsen? Kies dan voor een prefab model. Een prefab constructie houdt in dat deze in de fabriek volledig in elkaar gezet is, en deze kant en klaar bij uw huis geleverd wordt.

Waarom is prefab goedkoper?

Prefab is goedkoper omdat de werkzaamheden minder intensief zijn. De dakkapellen hoeven niet ter plaatse opgebouwd te worden, waardoor de vakmannen minder arbeidsuren nodig hebben. Een prefab constructie is vaak al in één dag geplaatst, terwijl de bouw van dakkapellen op maat enkele dagen tot zelfs weken duren! Daarbij is een prefab constructie vaak een standaardmodel: deze zijn goedkoper dan dakkapellen met allerlei extra’s.

Goedkope dakkapel plaatsen?

Vergelijk prijzen van meerdere bedrijven en bespaar zo tot 40% op uw dakkapel.

goedkope dakkapellen

Goedkope dakkapel plaatsen? Handige bespaartips!

Naast kiezen voor een goedkope dakwerker, zijn er gelukkig nog meer manieren om te besparen op uw dakkapel. Help bijvoorbeeld bij kleine klusjes of deel de dakkapel met uw buren. Hieronder geven we u een aantal tips waarmee u verzekerd bent van een goedkope prijs én de hoogste kwaliteit.

1. Voorbereidingen zelf doen

Er zijn een aantal voorbereidingen die u zelf kunt uitvoeren. Hierdoor bespaart u de vakman tijd, zodat de arbeidskosten zo laag mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van de kamer voor de dakkapel. Eventueel kunt u alvast de dakpannen verwijderen zodat de specialisten direct met de uitsparing aan de slag kunnen. Een andere optie is de afwerking van de dakkapel zelf uitvoeren.

2. Dakkapel samen met de buren laten plaatsen

Een brede dakkapel kan ook verdeeld worden over twee huizen in een twee-onder-1-kap woning. Zo deelt u de dakkapel met uw buren. Dit is praktisch én goedkoop. Want zo verdeelt u de kosten en betaalt u uiteindelijk maar de helft. Wilt u een dakkapel? Vraag dan één van uw buren of zij ook geïnteresseerd zijn in een goedkope dakkapel.

3. Hout of kunststof?

Eén van de eerste keuzes die u moet maken is de keuze voor het materiaal. Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in zowel hout als kunststof. Over het algemeen is een houten dakkapel de goedkoopste optie. Heeft u een klein budget en wilt u niet te veel geld uitgeven in één keer, kies dan voor hout.

Let op!

Hout vereist wel meer onderhoud dan kunststof. Hierdoor bent u in de loop der jaren wel meer geld kwijt aan onderhoud. Kiest u voor een kunststof dakkapel dan hoeft u in de jaren erna geen of nauwelijks geld meer uit te geven aan het onderhoud.

4. Kies voor een casco dakkapel

Het is ook een optie om te kiezen voor een casco dakkapel. Casco dakkapellen zijn goedkoop, omdat deze van binnen nog volledig afgewerkt moeten worden. Als u een ervaren klusser bent, dan is het goedkoper om de dakkapel zelf af te werken. Denk hierbij aan het maken van wandschotten, het installeren van verlichting of elektriciteit en het ophangen van een vliegenhor.

Daarnaast kunt u zelf kiezen hoe u de binnenkant afwerkt: door middel van schilderen, stucen of behangen zorgt u ervoor dat de dakkapel naadloos aansluit op de rest van de kamer.

5. Zelf plaatsen

Een laatste optie is de dakkapel zelf te plaatsen. Hierbij bespaart u op de arbeidskosten. Dit is eigenlijk alleen een optie als u een handige klusser bent of zelf werkzaam bent in de bouwindustrie. Het werken op hoogte brengt altijd een valrisico met zich mee. Bovendien is de kwaliteit vaak een stuk minder goed als de dakkapel geplaatst is door iemand zonder ervaring. Voorkom daarom beschadigingen en lekkages aan uw dak met de hulp van een vakman.

6. Dakspecialist uit de buurt kiezen

Dakspecialisten zijn werkzaam in heel Nederland. Door te kiezen voor een specialist werkzaam bij u in de buurt, bespaart u op de voorrijkosten. De voorrijkosten zijn de kosten die u betaalt nog voordat de specialist aan het werk is gegaan. Als u kiest voor iemand die in uw buurt werkzaam is, dan weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn: of zelfs helemaal niet aanwezig!

dakkapel specialist

Goedkope dakkapel laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Goedkope dakkapellen laten plaatsen? Met de hulp van een specialist bij u in de buurt bent u verzekerd van het mooiste resultaat. Kies een prefab constructie om te besparen op de kosten en zorg dat de dakkapel vergunningsvrij is. Dat zijn de goedkoopste dakkapellen!

Op zoek naar een dakkapel specialist?

Vergelijk gratis de prijzen van verschillende experts in uw regio en kies voor de vakman met het beste aanbod. Laat een goedkope dakkapel plaatsen en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten. Uw offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.