Goedkope dakkapel

Bent u op zoek naar een goedkope dakkapel? Voor dakkapellen van goede kwaliteit tegen lage prijzen bent u bij ons aan het juiste adres! U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten, of er een vergunning nodig is en wat de kosten bedragen van een goedkope uitbouw op uw dak. Wij zijn een netwerk van dakkapel specialisten door het hele land. Een voordeel hiervan is dat er altijd een vakman bij u in de buurt zit. U vraagt bij ons geheel vrijblijvend offertes aan zodat u ze met elkaar kunt vergelijken op aanbod, voorwaarden en prijzen. Op deze manier kiest u altijd voor de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijzen.

goedkope dakkapel

Goedkope dakkapel? Vraag offertes aan en vergelijk de prijzen!

Wij zijn een netwerk van dakkapellen leverancier. Door het vergelijken van de prijsoffertes bespaart u tot 30%!

Dakkapel soorten

Er bestaan vele verschillende soorten voor verschillende prijzen. Zo is er bijvoorbeeld de sleepdakkapel. Een sleepdakkapel heeft een schuine afloop wat ideaal is omdat takken, water en bladeren eraf glijden. Het is echter alleen mogelijk om ze op een dak met een hellingshoek van minimaal 35 graden te plaatsen. Andere versies zijn dakkapellen met een pannendak, met een puntdak of met een deur. Ook is er de dubbele dakkapel waarbij u dubbel zoveel ruimte creëert en één met een scheidingswand zodat deze verdeeld kan worden over twee kamers. Er zijn tevens prefab en dakkapellen van kunststof, hout of zink verkrijgbaar.

Prefab

Prefab staat voor prefabricage, bij dit proces worden materialen vooraf in een fabriek gemaakt. Hetzelfde geldt voor prefab dakkapellen, deze worden geheel in een fabriek of werkplaats gebouwd. De prefab dakkapel wordt hierbij direct goed geïsoleerd en waterdicht gemaakt. Wanneer deze af is kan hij in één dag geplaatst worden. U zult zelf dus weinig last hebben van de verbouwing, tevens is de plaatsing hierdoor minder afhankelijk van weersomstandigheden. Een groot voordeel van prefab is dat dit een goedkope optie is. De dakkapellen worden in de fabriek gemaakt, dit maakt de productie erg efficiënt waardoor de kosten lager liggen.

Kunststof, hout of zink

Een andere goedkope optie is een dakkapel van kunststof. Een kunststof uitbouw op het dak ziet er modern uit en is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Een groot voordeel is dat een kunststof dakkapel weinig onderhoud nodig heeft. Kunststof is eenvoudig schoon te maken en gaat jarenlang mee. Een iets minder goedkope optie is zink, het is echter wel erg mooi, modern en onderhoudsvrij. Zink wordt vaak gebruikt voor de buitenkant van een dakkapel terwijl de binnenkant van kunststof is. Er bestaan tevens dakkappellen die helemaal uit zink bestaan. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van hout omdat dit uniek, mooi en eenvoudig te repareren is. Hout is echter ook geen goedkope optie, bovendien hebben houten dakkapellen veel onderhoud nodig.

Vergunning of vergunningsvrij?

In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig, andere keren kan het plaatsen vergunningsvrij gebeuren. Als uw huis permanent wordt bewoond en geen monument is, dan kunt u een dakkapel vergunningsvrij plaatsen aan de achterkant van uw huis. Aan de zijkant is het plaatsen alleen vergunningsvrij als er geen openbaar gebied zoals een bos aan grenst. Er gelden tevens een aantal regels op het gebied van afmetingen. Een dakkapel moet onder andere kleiner dan 1.75 m hoog zijn als u deze vergunningsvrij wilt plaatsen. Een dakopbouw met ondoorzichtige zijkanten en plat dak heeft ook geen vergunning nodig. Voor meer informatie over de regels kunt u contact opnemen met uw gemeente. Voor plaatsing aan de voorkant van uw woning is altijd een vergunning nodig.

Nokverhoging of dakopbouw?

Een nokverhoging is een ideale oplossing voor een schuin plafond of een te kleine zolder. Een nokverhoging houdt in principe in dat het punt van het dak wordt opgehoogd dankzij de nokverhoging, maar de hellingshoek blijft wel gelijk. Het verhogen van de nok is een goed alternatief voor dakkappelen. Het is duurder maar u zult er wel meer licht en ruimte voor terug krijgen. Heeft u een plat dak? Dan is een dakopbouw beter. Een dakopbouw is simpel gezegd een verlenging van het huis. U plaatst een stuk huis, met een plat dak, bij op uw bestaande (garage)dak.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

Jarino is werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel ongeveer?

Als u een dakkapel wilt plaatsen dan bent u natuurlijk benieuwd wat dit kost. U begrijpt dat er vele verschillende soorten dakkappelen zijn, zowel goedkope als duurdere versies. De kosten voor dakkapellen worden bepaald door het type, de afmetingen en het gebruikte materiaal. Kleine prefab dakkapellen zullen bijvoorbeeld minder kosten dan grote van zink. De prijzen voor een dakkapel van 1 bij 1 meter met een draaikiepraam beginnen bij circa €2.500,- en de prijzen voor een dakkapel van 1 bij 3 meter met 2 draaikiepramen en 1 vast glas beginnen bij circa €4.200,-. Wilt u de exacte prijzen voor weten? Dan kunt u het beste offertes aanvragen.

goedkope dakkapellen

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u op zoek naar een goedkope dakkapel? Of wilt u weten wat het plaatsen in uw geval kost? Dan zit u bij ons goed! Wij zijn een landelijk netwerk van dakkapellen experts waardoor er altijd een vakman bij u in de buurt zit. U vraagt bij ons kosteloos en geheel vrijblijvende offertes aan van verschillende professionals. Vervolgens vergelijkt u ze op basis van voorwaarden en prijzen. Op deze manier kiest u altijd voor de vakman met de laagste prijs en de beste voorwaarden. Ook voor andere vragen bent u bij ons van harte welkom. Voordat u het weet beschikt u over een grote en lichte zolder dankzij een goedkope maar kwalitatief goede dakkapel.