Dakopbouw

Wanneer u graag meer ruimte in huis wilt vanwege een gezinsuitbreiding, of de behoefte aan een extra kamer, dan vormt een dakopbouw een uitstekende keuze. Een dakopbouw bestaat uit een dakkapel met een verlegde of verhoogde nok, of bij een plat dak uit een opbouw. Deze kan door de meeste leveranciers binnen een dag worden geplaatst, zodat binnen één etmaal een complete etage aan uw woning wordt toegevoegd. De professionals van Jarino kunnen u helpen met het aanvragen van een vergunning, en maken samen met u een ontwerp voor de positionering van de dakopbouw. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Vul voor het vergelijken van prijzen ons contactformulier in, wij sturen u geheel vrijblijvend enkele offertes toe!

dakopbouw

Gezinsuitbreiding? Wellicht is het realiseren van een dakopbouw op uw huis een optie.

Vergelijk de prijzen van offertes van dakkapel bedrijven uit ons netwerk en bespaar op de investeringskosten van de dakopbouw.

Voordelen

De voordelen van een dakopbouw, geplaatst door de specialisten die zich bij Jarino hebben aangesloten, zijn naast meer ruimte en licht onder andere:

  • Lagere stookkosten door een hoge isolatiewaarde
  • Stijging van de pandwaarde
  • Weinig kosten voor onderhoud
  • Lange levensduur
  • Zowel prefab als standaard geleverd
  • Afwerking aan buiten- en binnenzijde mogelijk
  • Uitgebreide service, en duidelijke garantievoorwaarden
  • Aantrekkelijke prijzen

Niet verhuizen, wel meer ruimte?

Dakopbouw plaatsen

Door een dakopbouw te laten plaatsen creëert u tegen relatief lage kosten een compleet nieuwe etage bij uw woning. Deze ruimte kan enkele meters beslaan, en kan zelfs oplopen tot een oppervlak van vierenzestig vierkante meter. De hoek waarin de opbouw wordt geplaatst is afhankelijk van uw huidige dak, de door u gestelde maximale prijzen, en de wensen voor ruimte. Bij de meeste leveranciers kunt u kiezen uit een hoek van 45 en 70 graden. Hierbij zijn de kosten voor een dakopbouw van 70 graden natuurlijk hoger, dan die van 45 graden. Wat geschikt is voor uw pand, en in hoeverre u hiervoor afhankelijk bent van een vergunning, kunt u het beste overleggen met een professional.

Prijzen

De prijzen voor een dakopbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het van belang dat u rekening houdt met de afmetingen van de gekozen verhoogde of verlegde dakkapel. Daarnaast is het materiaal waarvan u de extra verdieping laat maken van invloed op de prijzen. Een volgende factor vormt de hoek waarin de opbouw wordt geplaatst. Tot slot dient u ook rekening te houden met de kosten voor de vergunning. In de onderstaande tabel hebben wij voor u enkele gemiddelde prijzen opgesteld. Hierbij zijn inbegrepen: de materialen, arbeidskosten, en plaatsingskosten. Daar komen nog de kosten bij voor ramen, kozijnen, ventilatieroosters en buitenbekleding. Let wel: onderstaande prijzen vormen een indicatie. Per leverancier kunnen deze verschillen, of zitten er extra of minder producten bij inbegrepen.

Prijstabel: wat kost een dakopbouw?

Afmetingen van de dakopbouwGemiddelde prijzen*Dakopbouw met…
Opbouw 10m²€13.000,-Verhoogde nok
Opbouw 15m²€16.000,-Verlegde nok
Opbouw 20m²€18.000,-Verlegde nok
Opbouw 25m²€17.000,-Plat dak
Opbouw 30m²€19.000,-Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes vergelijkenType woning (*)

Is de woning in bezit? (*)

Gewenst model dakkapel (*)
U ontvangt maximaal 5 offertes

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

Vergunning

Voor de meeste vormen van dakopbouw moet u een vergunning aanvragen. Alleen wanneer uw dakkapel binnen de minieme afmetingen blijft, en aan de achterzijde van het pand wordt geplaatst, is een dergelijke vergunning niet nodig. Vraag voordat u begint aan het project echter altijd bij het gemeenteloket naar de voorwaarden. Eén van de medewerkers van Jarino kan u hier desgewenst bij ondersteunen. De kosten voor een vergunning komen meestal rond de vier procent van de totale bouwsom uit. Een vergunning aanvraag kan enkele maanden in beslag nemen, begin hier dus op tijd mee.

Levertijden

De levertijden van uw nieuwe opbouw zijn afhankelijk van de eisen die u aan het geheel stelt. Wanneer de dakopbouw specifiek voor u op maat moet worden gemaakt, dan zal de levertijd enigszins oplopen. Daarnaast kost ook een prefab dakkapel extra levertijd. Dit wordt echter goedgemaakt ten tijde van de plaatsing. Binnen één dag wordt de opbouw dan gemonteerd. De levertijden variëren bovendien per leverancier, en per jaargetijde. Hoe meer dakkapellen er in een periode worden geproduceerd, des te langer de levertijd.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor een dakopbouw naar uw keuze? Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn qua design, kleur, en materialen? Door ons contactformulier in te vullen kunt u geheel gratis en vrijblijvend enkele offertes aanvragen van dakopbouw specialisten uit uw regio. De geleverde offertes kunt u dan zelf vergelijken op basis van de geboden kosten en aanbiedingen. U kiest daarna zelf voor de leverancier die aan uw wensen voldoet. Is geen van de offertes naar uw voldoening? Geen nood, u zit nergens aan vast!

Offerte aanvragen