Interesse in een dakopbouw?

Dakopbouw

Het plaatsen van een dakopbouw is een ideale manier om een extra verdieping te realiseren. Alles wat u nodig heeft is een plat dak op de prefab opbouw op te plaatsen!

Meer weten over een dakopbouw op een plat dak?

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van een dakopbouw. Ook krijgt u een indruk van de kosten van een dakopbouw op een plat dak en leest u wat de mogelijkheden zijn van een extra verdieping. Natuurlijk leest u of u voor een dakopbouw een vergunning nodig heeft en leest u welke materialen geschikt zijn. Besparen op uw dakopbouw? Start nu de offerteaanvraag!

Dakopbouw plat dak; de voordelen

De voordelen van een dakopbouw zijn naast meer ruimte en licht onder andere:

  • Lagere stookkosten door een hoge isolatiewaarde
  • Stijging van de pandwaarde
  • Zowel prefab als standaard geleverd
  • Afwerking aan buiten- en binnenzijde mogelijk
  • Aantrekkelijke prijzen

Kosten dakopbouw plat dak

Dat een dakopbouw op een plat dak veel voordelen heeft is duidelijk: maar wat zijn de kosten? Stel dat u een casco dakopbouw van 20 tot 30 m² op uw plat dak laat plaatsen. De kosten liggen dan rond de €1.100,- per m². Een standaard dakopbouw kost ongeveer €1.300,- per m² en voor een luxe afwerking liggen de prijzen voor een dakopbouw op een plat dak rond de €1.500,-.

De totale prijzen voor een dakopbouw op een plat dak liggen dan gemiddeld tussen de €22.000,- tot €45.000,-.

Hoe groter het oppervlak van de dakopbouw op uw plat dak, des te lager de prijzen per m².

Dakopbouw plat dak prijzen

Oppervlakte prefab opbouw Type oplevering Prijs per m² *
20 tot 30m² Casco €1.100,-
Standaard €1.300,-
Luxe €1.500,-
30 tot 50m² Casco €1.000,-
Standaard €1.200,-
Luxe €1.400,-
50 tot 75m² Casco €900,-
Standaard €1.100,-
Luxe €1.300,-

* dit zijn richtprijzen inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en zonder verplichtingen offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Verschil casco dakopbouw en standaard of luxe oplevering

In de tabel ziet u verschillende prijzen voor een casco, standaard of luxe oplevering. Wat houdt dit precies in?

Een casco oplevering is de meest voordelige keuze: hierbij werken de vakmannen de buitenzijde volledig af, maar moet u zelf de binnenkant afwerken. Denk aan behangen, schilderen, vloeren leggen, elektriciteit aanleggen en aan het optrekken van muren, als u de dakopbouw wilt verdelen in meerdere kamers.

Bij een luxe oplevering is de binnenkant én de buitenkant volledig afwerkt. Bij een standaard oplevering is de binnenkant van uw dakopbouw op een plat dak grotendeels afgewerkt, en moet u zelf alleen nog behangen of schilderen.

Prefab dakopbouw bij een plat dak

De meeste mensen die een dakopbouw op hun garage willen realiseren, kiezen voor een prefab constructie. Prefab houdt in dat deze in de fabriek volledig gebouwd wordt. Het plaatsen van de dakopbouw is dus heel eenvoudig, waardoor de vakmannen slechts één dag aan het werk zijn.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakopbouw bij een plat dak?

Een prefab opbouw op een plat dak is een stuk goedkoper. Dat komt omdat de vakmannen minder tijd kwijt zijn aan het plaatsen van de dakopbouw. Daar komt nog bij dat er bij een prefab opbouw op een plat dak extra controle op kwaliteit is. Vaak is een prefab dakopbouw op een plat dak dus van betere kwaliteit.

dakopbouw plat dak

Prefab opbouw; wat kosten de extra opties?

Laat u een prefab opbouw op uw plat dak plaatsen? Kies dan voor extra opties om het wooncomfort zoveel mogelijk te vergroten. Ventilatieroosters laat u al plaatsen vanaf €8,- tot €12,- per decimeter en voorkomen een te hoge luchtvochtigheid.

Voor een draai-kiepraam betaalt u ongeveer €125,- tot €200,- per stuk en voor €75,- tot €100,- per stuk rust u het raam uit met een insectenhor.

Liever een rolluik of screen? Hiervoor betaalt u gemiddeld €500,- tot €1.000,- per stuk, afhankelijk van het materiaal. Om de beveiliging van uw prefab dakopbouw op een plat dak te vergroten is het verstandig te kiezen voor kwalitatief hang- en sluitwerk, dit kost gemiddeld €70,- tot €180,- per stuk.

Prijzen extra opties dakopbouw

Omschrijving Prijs Voordelen
Ventilatierooster €8,- tot €12,- per decimeter – Voorkomt vochtproblemen
Draaikiepraam €125,- tot €200,- per stuk – Voor ventileren en snel doorluchten
Insectenhor €75,- tot €100,- per stuk – Geen last van vliegen en andere insecten
Rolluik of screen €500,- tot €1.000,- per stuk – Hitte werend in de zomer
– Slapen in volledige duisternis
Kwalitatief hang- en sluitwerk €70,- tot €180,- per stuk – Houdt inbrekers buiten

*Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.

Dakopbouw garage

Voor veel mensen vormt de garage de ideale basis voor een dakopbouw. Een garage heeft vaak een plat dak en is verbonden aan het huis. Bovendien gaat het vaak over een groot oppervlak dat nog onbenut blijft.

Bij een dakopbouw op de garage heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt natuurlijk kiezen voor een opbouw in de stijl van uw huis. U gebruikt dan dezelfde materialen en vormen als van uw woning. Liever een dakopbouw die opvalt? Kies dan juist voor een contrasterende uitstraling. U heeft in ieder geval de keuze tussen een vlak dak, een schuin dak of juist een prefab dakopbouw met een plat dak.

Welk materiaal voor een dakopbouw kiezen?

Ongeacht de gekozen stijl voor de dakopbouw, heeft u de keuze uit verschillende materialen. Hout en kunststof zijn populair, maar het is ook mogelijk om een stenen of zinken dakopbouw te realiseren. Houd er rekening mee dat met het materiaal de bekleding van de opbouw bedoeld wordt. Vaak bestaat de opbouw op een plat dak uit een houtskelet, afgewerkt met hout, kunststof of zink.

Houten dakopbouw

Een houten dakkapel komt nog steeds heel vaak voor. Deze heeft een warme en authentieke uitstraling en past daarmee goed bij klassieke woningen. Een groot voordeel van een houten dakopbouw is dat u deze relatief eenvoudig van kleur verandert. Mocht u op een gegeven moment de kozijnen schilderen in een andere kleur, dan verft u de houten dakopbouw eenvoudig mee.

Stenen dakopbouw

Wilt u graag dat de dakopbouw volledig aansluit bij uw woning, kies dan voor een stenen dakopbouw. Bij een stenen dakopbouw gaat het vaak om een opbouw op een plat dak, bestaand uit een houtskelet en afgewerkt met steenstrips. Steenstrips zijn namelijk voordeliger dan echt metselwerk. Het grootste voordeel van een stenen opbouw, is dat het lijkt alsof deze een onderdeel is van het originele pand.

Kunststof dakopbouw

Een groot voordeel van kunststof, is dat dit een voordelige keuze is. Daar komt nog bij dat kunststof een hele goede isolatiewaarde heeft en maar heel weinig onderhoud vereist. Gecharmeerd van de uitstraling van hout maar ziet u op tegen het onderhoud? Kies dan voor kunststof met een houtlook. De voordelen van echt hout gecombineerd met de belangrijkste voordelen van kunststof.

zinken dakopbouw

Zinken dakopbouw

Voor een unieke uitstraling is het ook een optie te kiezen voor een zinken dakopbouw. Een zinken dakopbouw op een plat dak bestaat uit hout én zink. Het zink heeft nauwelijks onderhoud nodig en is een hele duurzame keuze. Kiest u voor zink, dan kiest u uiteraard voor hoge kwaliteit. Het nadeel van een zinken dakopbouw is de hogere prijs.

Dakopbouw plaatsen in één dag

Een prefab opbouw is heel snel op een plat dak te plaatsen. Maar ook een traditionele dakopbouw is in veel gevallen al in één dag geplaatst.

Hoe plaatsen vakmannen een dakopbouw?

De experts starten met de opbouw van een houtskelet op een plat dak. Door jarenlange ervaring staat het houtskelet in een mum van tijd, en volgen de zijwanden en het dak. Daarna volgt de afwerking. Bij de afwerking gaat het om het aanleggen van elektriciteit, kozijnen plaatsen en kitwerk. Afhankelijk van de gekozen afwerking gaan de vakmannen ook nog schilderen of behangen.

Besparen op de kosten van uw dakopbouw op een plat dak?

Vergelijk gratis en zonder verplichting de prijzen van verschillende specialisten!

Vergunning bij een dakopbouw nodig?

Voor de meeste vormen van dakopbouw moet u een vergunning aanvragen. Alleen wanneer uw dakkapel binnen de minimale afmetingen blijft en aan de achterzijde van uw woning wordt geplaatst, is een dergelijke vergunning niet nodig. Vraag voordat u begint aan altijd bij het gemeenteloket naar de voorwaarden of doe online een vergunningscheck. De kosten voor een vergunning liggen meestal rond de vier procent van de totale bouwsom. Een vergunning aanvraag kan enkele maanden in beslag nemen, begin hier dus op tijd mee.

dakopbouw plaatsen

Tips voor het plaatsen van een dakopbouw

Wilt u een extra verdieping realiseren met bijvoorbeeld een dakopbouw op uw garage? Hieronder staan een aantal tips met dingen waar u op moet letten en hoe u bespaart op de kosten.

  • Doe vooraf onderzoek naar een vergunning: wat moet u hiervoor inleveren en wanneer is een vergunning juist niet nodig?
  • Bouw samen met uw buren. Willen uw buren ook een extra verdieping realiseren? Hoe groter de dakopbouw des te lager de prijs per vierkante meter.
  • Laat de dakopbouw casco opleveren en werk het zelf af om op de kosten te besparen.
  • Kies voor een duurzame dakopbouw met goede isolatie om op de energiekosten te besparen.

Gratis offertes aanvragen en vergelijken!

Wilt u een extra verdieping realiseren met een nokverhoging of dakopbouw? Een plat dak op een garage of uitbouw is een goede basis voor een dakopbouw. Laat op uw plat dak een prefab dakopbouw plaatsen om op de kosten te besparen of kies een traditionele opbouw zodat deze goed aansluit bij uw woning!

Betaal niet te veel voor uw dakopbouw op plat dak!

Vergelijk gratis en zonder verplichting de prijzen van verschillende dakdekkers bij u in de buurt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook? Start daarom vandaag nog met vergelijken!