Meer licht & ruimte met een dakkapel?

Gratis offertes aanvragen

Dakkapel Roermond

Zijn de slaapkamers te klein of heeft u te weinig licht op zolder? Met het plaatsen van een dakkapel in Roermond lost u beide problemen op! Dakkapellen bieden extra licht én ruimte, wat uw wooncomfort verhoogt. Daarnaast zorgt een houten of kunststof dakkapel ook nog eens voor een flinke waardevermeerdering van uw woning!

Op deze pagina krijgt u meer informatie over verschillende soorten dakkapellen: van kunststof tot hout en tot zink. Ook leest u wat het verschil is tussen een prefab dakkapel en een dakopbouw of nokverhoging en krijgt u meer informatie over de prijzen. Gratis en zonder verplichting offertes ontvangen? Start nu de offerteaanvraag.

dakkapel Roermond

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Roermond?

Een dakkapel is een enorm waardevolle investering. Zo profiteert u natuurlijk van extra lichtinval en grotere slaap- of werkkamers. Hierdoor stijgt uw wooncomfort enorm. Maar wist u dat dakkapellen ook een flinke waardevermeerdering voor uw woning zijn? Een kwalitatieve goede dakkapel zorgt voor een waardevermeerdering van gemiddeld 50% tot 70% van uw investering. Dus als u ongeveer €7.500,- investeert dan is uw woning tot wel €5.250,- meer waard. Twijfelt u nog? Dit zijn de belangrijkste voordelen van deze investering:

 • Waardevermeerdering van 50% tot 70% van uw investering.
 • Dakkapellen creëren veel extra leefruimte.
 • U profiteert van extra lichtinval in huis.

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

Bij de aankoop van een dakkapel heeft u de keuze uit tal van verschillende materialen. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen én uitstraling. Zo is hout een geschikte keuze voor authentieke woningen, vanwege de warme uitstraling. Kunststof is juist heel geschikt voor moderne woningen en heeft daarnaast maar weinig onderhoud nodig. U heeft onder andere de keuze uit de volgende drie materialen.

 • Kunststof: biedt een goede isolatie en vereist weinig onderhoud.
 • Polyester: wordt uit één onderdeel gemaakt waardoor er geen lekkages kunnen ontstaan.
 • Hout: is een voordelige en stijlvolle keuze die past bij authentieke woningen.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Er zijn twee verschillende soorten dakkapellen te onderscheiden. De eerste soort is de prefab constructie. Prefab houdt in dat het van tevoren gefabriceerd is. Het komt in één geheel naar uw woning waarna de vakmannen uit Roermond de dakkapel in 1 dag plaatsen. Het voordeel van prefab is dat u minder overlast ervaart van de werkzaamheden. Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om een vergunningsvrije dakkapel.

Kiest u voor maatwerk, houd dan rekening met een langere verbouwing. Daar staat tegenover dat u veel meer vrijheid hebt in de dakkapel afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een hellend dak of kies voor een halfronde dakkapel.

dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

De kosten voor de dakkapel hangen nauw samen met het model en het formaat. Zo is een houten constructie een voordelige keuze, een prefab constructie laat u al plaatsen vanaf €3.300,-. Kiest u voor kunststof dan betaalt u ongeveer €3.800,- en voor polyester liggen de kosten nog hoger: gemiddeld rond de €4.800,-. Kiest u voor maatwerk, dan heeft u meer keuzes op het gebied van dakkapel afwerking. Wel moet u dan rekening houden met een hogere kostprijs. Zo betaalt u voor een houten traditionele dakkapel ongeveer €4.400,- en loopt de kostprijs bij kunststof op tot ongeveer €4.800,-.

Prijstabel: wat kost een dakkapel?

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

Het is duidelijk dat de kostprijs enorm kan verschillen. De totaalprijs hangt namelijk af van tal van keuzes die u zelf maakt. De keuze voor een prefab of traditioneel model speelt bijvoorbeeld een grote rol, maar ook de keuze in materiaal. Zo heeft polyester veel voordelen, maar is het een stuk prijziger. U kunt de dakkapel afwerking uitbesteden aan de experts uit Roermond of als u kluservaring heeft, zelf aan de slag gaan. Zo bepaalt u met uw eigen keuzes hoeveel geld u wilt uitgeven. De totaalprijs is afhankelijk van uw keuze in:

 • prefab of maatwerk;
 • materiaal en afwerking;
 • model en stijl;
 • eventuele accessoires.

Vergelijk offertes en bespaar op uw dakkapel in Roermond!

Vergelijk bedrijven uit de regio Roermond en kies het bedrijf met de laagste prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Zonder verplichtingen.

dakkapel plaatsen Roermond

Dakkapel plaatsen Roermond

Het plaatsen van een prefab dakkapel wordt vaak in 1 dag gedaan. De vakmannen maken ’s ochtends vroeg een uitsparing in het dak en in de loop van de ochtend arriveert de kraan met dakkapel. De specialisten monteren de prefab constructie vast aan het dak en gaan daarna aan de slag met de afwerking.

In het geval van een traditionele dakkapel gaan de vakmannen in principe op dezelfde wijze te werk. Eerst maken ze een uitsparing in het dak en daarna bouwen ze de constructie op traditionele wijze. Zij streven ernaar om het dak in 1 dag compleet wind- en waterdicht te hebben, zodat u niet met een gat in het dakoppervlak hoeft te gaan slapen. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Afwerking van dakkapel

In sommige gevallen hebben de specialisten uit Roermond extra werkdagen nodig voor de afwerking. Aan de binnenzijde zijn namelijk de isolatiematerialen en balkenconstructie nog zichtbaar. Met het aftimmeren van de binnenkant wordt dit allemaal netjes weggewerkt. Eventueel kunt u de binnenzijde daarna afwerken door de dakkapel te laten stucen, schilderen of behangen. Wilt u de afwerking uitbesteden? Geef dit dan aan, aan de vakman uit Roermond. Vaak zit hier een meerprijs aan verbonden.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

Het plaatsen van een dakkapel neemt 1 tot een aantal dagen in beslag. Een prefab constructie is in de meeste gevallen in Roermond in één dag gebeurd. Vaak bent u zelf verantwoordelijk voor de afwerking van de binnenzijde. Heeft u andere afspraken gemaakt met betrekking tot de afwerking? Dan kan het voorkomen dat er een tweede dag nodig is om de werkzaamheden af te ronden.

Het plaatsen van een traditioneel model neemt iets langer in beslag. De specialisten maken dan in één dag een uitsparing en zorgen er daarna voor dat het gat zo snel mogelijk weer gedicht is. De afwerking van zowel de binnen- als buitenzijde neemt extra tijd in beslag, over het algemeen kan u rekenen op 3 tot 4 extra dagen.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel Roermond

Prefab dakkapellen zijn al in de fabriek gemonteerd. Dit betekent dat het plaatsen ervan binnen een dag kan. Erg praktisch! Hoewel veel mensen verwachten dat dit een hoge totaalprijs met zich mee brengt, is deze gelijk of zelfs lager dan die van een dakkapel die op locatie gemonteerd wordt.

Wanneer u bij één van onze specialisten uit Roermond een prefab dakkapel bestelt, dan zullen wij eerst met u in overleg gaan over de gewenste maten. Op basis van uw wensen en onze metingen zal een specialist de prefab constructie vervolgens in elkaar zetten. Bij de verbouwing wordt de hele constructie in één keer op het dak geplaatst, zodat u direct van een hoog wooncomfort geniet.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Het plaatsen van een prefab dakkapel is relatief eenvoudig, omdat er ter plaatse maar weinig gebouwd hoeft te worden. Als de uitsparing in het dak is gecreëerd tilt de kraan het prefab model het dak op. Zodra het op de juiste plek zit, maken de specialisten dit vast aan het oppervlak. Eerst volgt de afwerking van de buitenzijde, zodat het geheel direct water- en winddicht is. Daarna volgt eventueel de binnenafwerking.

Traditionele dakkapel Roermond

Wanneer u niet geïnteresseerd bent in een prefab model, dan is maatwerk een uitkomst. Hierbij bepaalt u zelf grotendeels hoe het eruit komt te zien, zodat alle aspecten van het model aansluiten op de stijl van uw woning.

Allereerst heeft u een keuze in het materiaal. In Roermond blijven hout en kunststof populair, maar u kan ook beide materialen combineren met bijvoorbeeld zink of aluminium. Een prefab model is vrij standaard, maar bij traditionele dakkapellen is het ook mogelijk om te kiezen uit diverse modellen. Een halfrond dak, bijvoorbeeld, of plaats het model op de hoek van het dak. Tot slot zijn de mogelijkheden wat betreft de afmetingen onbeperkt.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Net als bij een prefab constructie, maakt de vakman eerst een uitsparing in het dak. Daarna begint hij met de opbouw van de draagconstructie. In de meeste gevallen bestaat de draagconstructie uit houten balken, ongeacht het materiaal van de buitenafwerking. De buitenafwerking voert hij daarna als eerste uit. Dit houdt in dat hij de zijwangen en boeidelen plaatst. Op deze manier is uw traditionele dakkapel in één dag al water- en winddicht.

Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

Met het plaatsen van een dakkapel verandert u het aanblik van uw woning, daarom vragen klanten zich vaak af of er een vergunning nodig is. Vaak is het in Roermond mogelijk om zonder vergunning te bouwen, maar indien uw model afwijkt van de standaard of als u een zadeldak wilt dan zult u een bouwvergunning moeten aanvragen.

De aanvraag hiervoor kunt u indienen bij uw gemeente, zij kunnen u ook vertellen welke gegevens u hiervoor moet aanleveren. Zij zullen de aanvraag vervolgens beoordelen op het bestemmingsplan, de welstandsnota en het bouwbesluit. Over het algemeen hoort u binnen 8 weken of u de vergunning toegewezen krijgt. Na deze 8 weken hebben uw buren nog 6 weken de tijd om bezwaar te maken, waarna de gemeente nog eens 6 weken de tijd heeft om op het bezwaar te reageren. Zodra u de vergunning heeft is het dus nog niet direct mogelijk om te gaan bouwen. Houd rekening dat er kosten aan de vergunning vast zitten. Gemiddeld kost dit €200,- tot €600,-, dit komt nog bovenop de kosten van de dakkapel.

Tip: kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid. U kunt de vergunningscheck doen via de website van Het Omgevingsloket.

Dakkapel vergunningsvrij

Zoals hierboven al beschreven werd, is het in een aantal gevallen mogelijk om de dakkapel zonder vergunning te plaatsen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast. Deze voorwaarden staan beschreven in de WABO en worden ook door de gemeente van Roermond aangehouden. Voor het plaatsen van een vergunningsvrije dakkapel, moet u in ieder geval kiezen voor een houten of kunststof model met plat dak. Deze mag niet op een bijgebouw of uitbouw geplaatst worden en voor alle dakkapellen geldt dat deze niet meer dan de helft van het dakoppervlak in beslag mogen nemen. Tot slot is er een verplichte, minimale afstand van een halve meter tussen de constructie en de daknok, de zijkanten van het dak en de dakgoot.

Bent u van plan in Roermond een (prefab) dakkapel te installeren en wilt u zeker weten of u een vergunningsvrije dakkapel mag plaatsen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvende offertes.

Goedkope dakkapel laten plaatsen? Vergelijk offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 30%.

Gratis offertes aanvragen

kunststof dakkapel Roermond

Kunststof dakkapel Roermond

Een kunststof dakkapel is zowel verkrijgbaar als prefab en als traditioneel model. Kiest u voor een traditioneel gebouwde constructie, dan bestaat de basis van de dakkapel vaak uit een houten draagconstructie, gecombineerd met een kunststof zijwangen en boeidelen.

Kunststof komt in Roermond regelmatig voor. De prijzen zijn gunstig, er zijn verschillende soorten afwerkingen mogelijk en het vereist maar weinig onderhoud. U hoeft het materiaal namelijk niet te schilderen of schuren. Al met al is kunststof dus een uitstekende keuze. De tarieven voor een model van 3 meter lang starten rond de €3.800,-. Wilt u een groter of traditioneel model, houd dan rekening met hogere kostprijzen. Vraag nu gratis offertes aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

Voor veel mensen is kunststof een ideale keuze. Het is relatief goedkoop en, misschien wel het belangrijkste, het is onderhoudsarm. U hoeft dus niet om de paar jaar het dak op te klimmen om de zijwangen te schilderen. Hieronder staan vier belangrijke voordelen van dit materiaal.

 • Kunststof is relatief voordelig en geschikt voor mensen met een klein budget.
 • Kunststoffen dakkapellen zijn snel geplaatst, vaak al in 1 dag.
 • Het materiaal vereist nauwelijks onderhoud en is gebruiksvriendelijk.
 • De dakkapellen bieden een uitstekende isolatie.

Houtlook of moderne uitstraling?

Een ander belangrijk voordeel is dat u de keuze heeft uit verschillende soorten afwerkingen. Zo is de keuze voor een houtlook mogelijk. Door te kiezen voor een afwerking die echte houten dakkapellen nabootst, profiteert u van de warme en authentieke uitstraling van hout. Dit is een geschikte keuze voor klassieke woningen, omdat een houtlook goed aansluit bij de rest van de woning. Vindt u een houtlook niet belangrijk, dan heeft u de keuze uit tal van kleuren. Dit creëert een moderne uitstraling, geschikt voor elke moderne woning in Roermond.

Soorten kunststof dakkapellen

U heeft de keuze uit verschillende soorten kunststof dakkapellen. Zo is het allereerst mogelijk om te kiezen voor een dakkapel dat uit losse onderdelen bestaat. In het geval van een prefab constructie worden deze onderdelen al in de fabriek gemonteerd, zodat het model in één keer op het dak geplaatst kan worden.

Kiest u voor een traditioneel gebouwde dakkapel, dan bestaat het uit een houten basisconstructie, waarna de losse zijwangen en boeidelen aangebracht worden. Een derde mogelijkheid is een dakkapel dat uit één deel bestaat. De kunststof dat hiervoor gebruikt wordt is polyester. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op lekkages erg klein is.

prijzen kunststof dakkapel

Prijzen kunststof dakkapel

Eén van de voordelen van kunststof, is dat dit voordeliger is dan andere materialen. Voor een goedkope Trespa dakkapel van 1,5 tot 2,5 meter betaalt u tussen de €2.990,- tot €3.450,-. Hier zit een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam in. Een duurder merk is Keralit, maar toch wordt hier vaak voor gekozen omdat dit materiaal de houten uitstraling goed nabootst. Voor een dakkapel van dezelfde afmetingen liggen de tarieven dan tussen de €3.200,- tot €3.700,-. Hierbij is de BTW en plaatsingskosten inbegrepen en wordt er uitgegaan dat uw dak een hellingshoek van 40 tot 45 graden heeft.

Prijzen Trespa dakkapel

Kiest u voor trespa? Een goedkope dakkapel tot anderhalve meter breed is verkrijgbaar vanaf ongeveer €2.500,-. Dit is breed genoeg voor een enkel draaikiepraam in een enkel kozijn. Wilt u iets meer ruimte creëren, dan is een breedte van 3 tot 4 meter een betere keuze. Voor een model van 3,5 meter breed betaalt u gemiddeld €4.300,- tot €5.00,-. Uiteraard verschillen de kosten per specialist in Roermond.

Prijstabel: wat kost een Trespa dakkapel?

Afmeting Trespa dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijzen Keralit dakkapel

Kiest u voor Keralit, dan liggen de kostprijzen gemiddeld iets hoger. Voor een model van 1,5 tot 2,5 meter breed liggen de kosten rond de €3.200,- tot €3.700,-. In dit geval is er ook sprake van een enkel draai-kiepraam en een enkel kozijn. Wilt u graag een dubbel kozijn, dan is een breedte van minimaal 3 meter vereist. Voor een model van 3,5 tot 4,5 meter breed betaalt u gemiddeld €4.600,- tot €5.300,-.

Prijstabel: wat kost een Keralit dakkapel?

Afmeting Keralit (houtlook) dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kunststof dakkapellen: weinig onderhoud en een hoge kwaliteit!

Besparen? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan.

Gratis offertes aanvragen

polyester dakkapel Roermond

Polyester dakkapel

Polyester is een populair materiaal voor dakkapellen. Dit materiaal is alleen als prefab constructie verkrijgbaar. Het wordt namelijk in de fabriek gegoten in een mal, waardoor het hele model uit één deel bestaat: er zijn dus geen naden aanwezig! Dit zorgt ervoor dat deze keuze aan de prijzige kant is. Maar het materiaal heeft ook veel voordelen. Zo is er geen kans op lekkages, omdat er simpelweg geen naden aanwezig zijn. Net als standaard kunststof heeft het maar heel weinig onderhoud nodig en is het verkrijgbaar in tal van kleuren. Zo kunt u zelf bepalen welke kleur uw dakkapel krijgt. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Waarom een polyester dakkapel?

Kiest u voor polyester, dan kiest u voor duurzaamheid. Niet alleen omdat het materiaal een lange levensduur kent, maar ook omdat het een goede isolatie biedt. Hiermee bespaart u dus flink op uw energierekening. Hieronder staan vier belangrijke voordelen op een rij.

 • Polyester heeft een uitstekende isolatiewaarde.
 • Het vereist minimaal onderhoud.
 • Kans op lekkages of andere problemen is erg klein.
 • Het is een erg duurzame keuze.

Verschil polyester en kunststof dakkapel

Veel mensen in Roermond vragen naar het verschil tussen kunststof en polyester. Dit is toch een kunststof? Dat klopt: alle polyester dakkapellen zijn van kunststof, maar niet alle kunststoffen dakkapellen zijn polyester. Er zitten in dakkapellen dan ook grote verschillen.

Zo bestaan kunststof dakkapellen altijd uit een houten basisconstructie. Kiest u voor dit materiaal, dan wordt het model geheel uit kunststof geproduceerd. Dit biedt een nog hogere isolatie én verkleint de kans op lekkages. Maar het zorgt er ook voor dat de kostprijs een stuk hoger ligt. Wilt u weten wat het verschil in prijs is? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijzen polyester dakkapel

Polyester is één van de duurdere materialen. Kiest u voor een zo goedkoop mogelijke constructie, dan betaalt u ongeveer €4.000,- tot €4.500,-. Hierbij neemt u zelf de afwerking op u. Dit is natuurlijk alleen een goede keuze als u een handige klusser bent. Bent u dit niet, laat de dakkapel afwerking dan over aan de vakmannen. In dit geval loopt de gemiddelde totaalprijs op tot ongeveer €4.500,- tot €4.900,-. U kunt ook kiezen voor luxe extra’s. Voorbeelden zijn een dakkapel met rolluik van velux, insecten hor of geïntegreerd ventilatierooster. Houd dan rekening met een hogere totaalprijs, afhankelijk van de gekozen accessoires betaalt u gemiddeld €5.000,- tot €5.900,-.

Prijstabel: wat kost een polyester dakkapel?

Uitvoering polyester dakkapel (1,5m hoog x 2,5m breed) Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
Zo goedkoop mogelijk €4.000,- tot €4.500,-
Met afwerking binnenzijde €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking en met accessoires €5.000,- tot €5.900,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.

Op zoek naar een dakkapel met een goede isolatiewaarde? Kies voor polyester!

Vul het offerteformulier in voor meer informatie over de kostprijzen.

Offertes aanvragen

Gratis en zonder verplichtingen.

houten dakkapel Roermond

Houten dakkapel

Hoewel kunststof een opmars maakt in Roermond, is ook hout nog steeds enorm populair. Voor veel mensen gaat er niets boven de warme en authentieke uitstraling van echte houten dakkapellen. Kiest u voor hout, dan heeft u de keuze uit veel verschillende modellen en constructies.

Hout is namelijk gemakkelijk te bewerken, waardoor het ook geschikt is voor de plaatsing van halfronde dakkapellen en voor bijzonder daktypes. Daar staat wel tegenover dat houten dakkapellen meer onderhoud vereist dan andere materialen. Zo moet u het eens in de 7 tot 10 jaar schuren en schilderen en is het belangrijk dat u het materiaal jaarlijks goed reinigt. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

Hout is goedkoop, het is gemakkelijk van kleur te veranderen en het biedt veel mogelijkheden op het gebied van afwerking. Twijfelt u nog? Hieronder staan de vier belangrijkste voordelen van houten dakkapellen.

 • Hout heeft een warme uitstraling die goed past bij klassieke woningen in Roermond.
 • Houten dakkapellen zijn de meest voordelige keuze.
 • U kunt hout gemakkelijk van kleur veranderen.
 • Hout biedt heel veel mogelijkheden op het gebied van afwerking.

Veelgebruikte houtsoorten

Er is ontzettend veel keuze op het gebied van hout. Elke houtsoort heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo is Merbau kwalitatief enorm goed, maar ligt de kostprijs ook erg hoog. In het geval van houten dakkapellen gebruiken de meeste specialisten uit Roermond gebruik van Meranti hout. Meranti is een hardhout en staat bekent op de donkerrode tot lichtroodbruine kleur. De duurzaamheidsklasse van Meranti is 2, dat houdt in dat het materiaal tot wel 25 jaar lang meegaat. Vaak wordt er niet één houtsoort gebruikt, maar worden meerdere houtsoorten gecombineerd. Zo wordt Cedar Red vaak gebruikt voor de zijwangen en boeidelen.

Prijzen houten dakkapel

Hout heeft een authentieke, warme uitstraling die goed past bij oudere woningen in Roermond. Bij een gemiddelde dakkapel met een enkel kozijn betaalt u €3.200,- tot €3.650,-, inclusief BTW en plaatsen. Dit is een paar honderd euro duurder dan bij een goedkope kunststof dakkapel met dezelfde afmetingen. De meeste dakkapellen worden gebouwd voor een dakhelling van 40 tot 45 graden. Als deze flink afwijkt, dan zal u een meerprijs moeten betalen, omdat een standaard model niet geschikt is. De meerprijs varieert tussen de €60,- en €400,- en is afhankelijk van de mate van de afwijking.

Prijstabel: wat is de prijs van een houten dakkapel?

Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

*Let op: het gaat hier om een gemiddelde prijs. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Houten dakkapellen zijn geschikt voor iedere woning in Roermond.

Dankzij de authentieke uitstraling is hout al jarenlang populair: vergelijk snel offertes!

Gratis offertes aanvragen
zinken dakkapel Roermond

Zinken dakkapel

Op zoek naar materiaal met een unieke uitstraling? Kies voor een zinken dakkapel want dan bent u gegarandeerd van een echte blikvanger op uw dak. Kiest u voor zink als basismateriaal, houd er dan rekening mee dat de constructie bestaat uit hout. Voor de afwerking gebruiken de vakmannen zink. Het heeft maar heel weinig onderhoud nodig, maar daar staan wel hogere kosten tegenover. Zink is namelijk de meest kostbare keuze voor de dakkapel afwerking. Door de zinken afwerking te combineren met kunststoffen kozijnen profiteert u van een hele hoge isolatiewaarde. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

4 redenen om voor een zinken dakkapel te kiezen

Een zinken dakkapel heeft enorm veel voordelen. Veel mensen in Roermond zijn gecharmeerd van de unieke uitstraling. Daarnaast is het materiaal ook nog eens enorm duurzaam en recyclebaar. Hierdoor is het een milieuvriendelijke keuze. Bent u benieuwd naar de voordelen? Hieronder staan 4 redenen om te kiezen voor een zinken dakkapel.

 • Zink is een duurzaam materialen en is 100% recyclebaar.
 • Het materiaal is praktisch onderhoudsvrij.
 • Het is waterdicht en biedt een hele goede isolatie.
 • Zink heeft een moderne en unieke uitstraling.

Prijzen zinken dakkapellen

Het grootste nadeel van een zinken dakkapel is de kostprijs. Deze ligt een stuk hoger dan de tarieven van andere soorten dakkapellen. Voor een zinken dakkapel van 2 meter breed ligt de vanafprijs rond de €4.800,-. Dit is inclusief btw en plaatsing, maar exclusief afwerking.

Ongeveer 45% van de kosten gaat naar het materiaal. De arbeidskosten bedragen ongeveer 40% van het totaalbedrag. Daarnaast moet u rekening houden met kosten voor het vervoeren van de dakkapel en het afvoeren van puin en afval. U heeft met bepaalde keuzes een invloed op de totaalprijs: bijvoorbeeld met de keuze voor de beglazing of afwerking. Doet u dit zelf, dan bent u goedkoper uit dan wanneer u vakmannen uit Roermond inhuurt.

Zinken dakkapellen voor een unieke en moderne uitstraling!

Verhoog de waarde van uw woning en profiteer direct van een betere isolatie!

Offertes aanvragen

Gratis en zonder verplichtingen.

dakopbouw Roermond

Dakopbouw Roermond

Naast een dakkapel, is ook een dakopbouw in Roermond te realiseren. De term dakopbouw wordt vaak gebruikt als synoniem voor een dakkapel, maar er zitten toch grote verschillen tussen. Dakkapellen worden gebruikt om een bestaan de kamer uit te breiden, maar een dakopbouw wordt geplaatst om een compleet nieuwe ruimte te realiseren. Een dakopbouw wordt in Roermond vaak geplaatst op het platte dak van de garage of uitbouw. Bij een dakopbouw gaat het dus om een grotere verbouwing, maar het voegt ook extra waarde toe aan uw woning in Roermond. Houd er rekening mee dat er voor een dakopbouw altijd een vergunning nodig is. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek wat de prijzen zijn.

Navigeer hieronder direct naar:

Dakopbouw plat dak | Kosten van een dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Bij een plat dak is het tevens mogelijk om een dakopbouw te laten plaatsen. Veel van onze klanten uit Roermond denken dat het verhogen van het dak vele kosten met zich mee brengt, en de aanblik van het pand verstoort. Een dakopbouw is echter in precies de stijl van uw woning te installeren, en hoeft niet het hele dakoppervlak te beslaan.

De mogelijkheden voor een dakopbouw bij u thuis hangen af van de staat van de dakconstructie, en het budget dat u ter beschikking hebt. Door de offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de specialist die het beste bij u past.

Kosten dakopbouw

De kosten van de dakopbouw hangen nauw samen met het soort opbouw, het dak en het oppervlak. De meest voordelige optie is een opbouw van ongeveer 10 m² met een verhoogde nok. Dit kost gemiddeld €13.000,-. Kiest u voor een dakopbouw van ongeveer 25 m² en een plat dak? Dan liggen de kosten rond de €17.000,-. De totaalprijs kan verder oplopen aan de hand van uw keuzes voor het materiaal en de eventuele afwerking. Extra dakramen in de dakopbouw zorgt voor voldoende lichtinval, maar kost wel extra. Wilt u zekerheid met betrekking tot de kostprijs, vraag dan gratis offertes aan.

Prijstabel: wat kost een dakopbouw?

Afmetingen van de dakopbouw Gemiddelde prijzen* Dakopbouw met…
Opbouw 10m² €13.000,- Verhoogde nok
Opbouw 15m² €16.000,- Verlegde nok
Opbouw 20m² €18.000,- Verlegde nok
Opbouw 25m² €27.500,- Plat dak
Opbouw 30m² €19.000,- Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het in elkaar zetten van de nokverhoging is over het algemeen alleen op locatie mogelijk. Voor een dergelijke klus moet u ongeveer rekening houden met een verbouwtijd van meerdere dagen tot weken, afhankelijk van de huidige situatie en uw wensen. Het is vrijwel onmogelijk om een vergunningsvrije nokverhoging uit te voeren. Vraag daarom altijd een vergunning aan. Vraag nu gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Navigeer hieronder direct naar:

Voordelen nokverhoging | Kosten nokverhoging

Voordelen nokverhoging

Wilt u graag meer loop- en leefruimte creëren onder het schuine dak? Dan kunt u kiezen voor een nokverhoging. Waar u bij een opbouw van het dak altijd in één keer het gehele dak verhoogd, is het bij een schuin dak mogelijk om de keuze te maken voor een enkele of dubbele nokverhoging. Het voordeel van een dubbele nokverhoging is dat er feitelijk een geheel nieuwe verdieping op uw woning ontstaat. Daarnaast zal ook de prijswaarde van uw pand aanzienlijk stijgen. Door de nokverhoging te combineren met goede dakisolatie, zal u bovendien de investering in de dakopbouw terugverdienen.

Kosten nokverhoging

De kosten van een nokverhoging verschillen per situatie. Kiest u bijvoorbeeld voor een eenzijdige nokverhoging, dan liggen de kosten hoger dan voor een tweezijdige nokverhoging. Een eenzijdige nokverhoging noemt men ook wel een verlegde nok.

Laat u een verlegde nok aanbrengen van ongeveer 15 m² dan liggen de kosten rond de €16.000,-. Voor 20 m² betaalt u gemiddeld €18.000,-. Kiest u voor het verhogen van de nok, dan gaat het vaak om een tweezijdige nokverhoging. In dit geval liggen de kosten rond de €13.000,- voor 10 m². Besparen doet u door bijvoorbeeld te kiezen voor een casco nokverhoging. Dit houdt in dat u zelf de afwerking op u neemt. Voor een exacte prijsindicatie is het verstandig om offertes aan te vragen.

Te weinig slaapkamers in huis? Kies voor een dakopbouw of nokverhoging!

Vul snel het offerteformulier in en ontvang meer informatie over de tarieven.

Gratis offertes ontvangen

modellen dakkapellen

Welk model dakkapel in Roermond?

Indien u niet kiest voor een prefab constructie, maar juist een traditioneel gebouwde dakkapel, dan heeft u diverse mogelijkheden als het gaat om het soort dakkapel. Dakkapellen met platte daken zijn u waarschijnlijk bekend, evenals het model met een schuin dak, maar wist u dat het ook mogelijk is om een dakkapel met deur te laten plaatsen? Hierdoor krijgt u een opening naar een (potentieel) dakterras, waardoor u optimaal geniet van het buitengevoel.

Een andere mogelijkheid is een dakkapel met een balkon. Met chique balkondeuren vangt u extra daglicht in huis en bestaat er de mogelijkheid om de kamer goed te luchten. Andere mogelijkheden is een sleepdakkapel of een model met een puntdak.

Dakkapel met plat dak

De constructie met een plat dak komt in Roermond nog altijd het vaakst voor. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat dit model goedkoper te kopen is. Daar komt nog bij dat platte daken in vele situaties vergunningsvrije dakkapellen zijn. Hierdoor hoeft u geen extra geld uit te geven. Daar komt bij dat het plaatsen van dit model vaak vrij eenvoudig is, waardoor de werkzaamheden al binnen een dag afgerond kunnen worden. Wel heeft het platte dak extra onderhoud nodig. De dakbedekking is gevoelig voor de weersomstandigheden en gaat daarom minder lang mee dan dakpannen.

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met schuin dak biedt een aantal voordelen ten opzichte van een plat dak. Allereerst is de levensduur een stuk langer omdat dakpannen erg goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit houdt tevens in dat er maar weinig onderhoud nodig is, zeker vergelijken met platte dakbedekking. Ten tweede druipt water en vuil direct van een schuin dak af. Op een plat dak blijft regenwater liggen, wat een risico vormt voor vochtschade. Ook speelt het esthetische aspect een grote rol. Veel klanten in Roermond vinden dat een schuin dak beter bij hun woning past.

Hoewel de prijs vaak hoger ligt, gemiddeld 10% tot 15%, zal ook de waarde van het pand stijgen. Tot slot dient u rekening te houden met het feit dat u een model met een schuin dak nooit zonder vergunning mag plaatsen.

sleepdakkapellen Roermond

Sleepdakkapellen

Waar in Nederland meestal gebruik wordt gemaakt van een standaard dakkapel, zijn in onze buurlanden sleepdakkapellen gebruikelijk. Een sleepdakkapel heeft net als een platdak dakkapel rechte zijwanden, maar dan met een schuin dakoppervlak van dakpannen. Voor het plaatsen van een sleepdakkapel moet u een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Het voordeel van deze stijl is dat het de kapel verwerkt met de uitstraling van de woning, wat positief kan zijn voor de verkoopwaarde. Een sleepdakkapel kan echter niet bij elk pand worden geplaatst. Wij adviseren daarom om contact op te nemen met een erkend dakkapelspecialist uit de regio Roermond, voor advies op maat.

Dakkapel met deur

Hoewel de meeste mensen een dakkapel zien als een optie om meer licht en ruimte te creëren voor de bovenverdieping, is een dakkapel ook te combineren met een deur naar bijvoorbeeld het dakterras. Dit maakt de verbouwing nog aantrekkelijker, omdat u hierna kunt genieten van een heerlijk buitengevoel, zonder dat u hiervoor echt naar buiten moet. Naast de standaard kapellen met een deur, bestaat er het zogeheten Frans balkon. Dit betekent dat de deuren van de kapel naar binnen openslaan, en u zo de frisse lucht in huis haalt. Een Frans balkon steekt niet buiten de muur uit; uw slaapkamer wordt het balkon.

Dakkapel met balkon

Hebt u een ruim budget, en wilt u het wooncomfort aanzienlijk verbeteren? Overweeg dan om uw dakkapel te combineren met een balkon. Dit betekent dat een deel van de constructie niet wordt voorzien van een plat of schuin dak, maar dat een expert uit ons netwerk in Roermond wel een verandering aan de dakconstructie aanbrengt. Een dergelijke dakkapel met balkon brengt diverse voordelen met zich mee, maar kent ook een nadeel: dit zal de ruimt van de kamer op de bovenverdieping enigszins verminderen. Laat u daarom altijd goed informeren door een erkend dakkapelspecialist. Deze maakt desgewenst voor u een overzicht tekening.

Dakkapel met rieten dak

Voor onze klanten in Roermond met een rieten dakconstructie, lijkt het wel eens of er geen mogelijkheden bestaan voor de plaatsing van dakkapellen. Toch is het zeker wel een optie om een dakkapel te laten installeren door een erkend dakspecialist uit Roermond. Hiervoor moet u dan wel naar een ervaren rietdekker of een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van dakkapellen voor rieten daken. In de meeste gevallen kiest men voor houten onderdelen als basis voor een dergelijke kapel, omdat dit het beste aansluit bij de natuurlijke uitstraling van het rieten dak. Een specialist uit ons netwerk informeert u desgewenst graag over de mogelijkheden.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Heeft u een rieten dak? Dan is niet elk bedrijf geschikt. U zult op zoek moeten gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in dakkapellen voor rieten daken, waardoor u ervan uit kan gaan dat de kosten hoger liggen dan gemiddeld. De kosten hangen grotendeels af van verschillende factoren. Uiteraard hangt het af van de afmetingen en de arbeidskosten, maar ook de afmetingen en het model zijn van invloed op de totaalprijs. Voor modellen van 1 meter hoog en 2 meter lang liggen de gemiddelde kosten al snel rond de €3.400,-. Voor grotere modellen loopt de prijs op tot €5.400,-.

Besparen op de kosten van dakkapellen in Roermond?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Zonder verplichtingen.

dakkapel renovatie Roermond

Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Is bij uw pand in Roermond al een dakkapel geplaatst, en maakt u hier al jarenlang met plezier gebruik van? Houd er dan wel rekening mee dat het na een aantal jaar noodzakelijk is om de dakkapel te renoveren. Voor houten dakkapellen geldt dat u deze eens in de 15 jaar moet renoveren, terwijl kunststof dakkapellen een stuk langer meegaan, u kunt zelfs wel uitgaan van een minimale levensduur van 30 jaar. Bij een renovatie van de (prefab) dakkapel zullen de experts die zich bij ons hebben aangesloten de volledige constructie controleren op beschadigingen en slijtage, en de noodzakelijke reparaties uitvoeren. Het is ook mogelijk om de bestaande dakkapel te vergroten.

Dakkapel isolatie: bespaar op stookkosten

Waar men in Roermond vaak niet aan denkt bij de aankoop van een dakkapel, is het belang van goede isolatiewaarde. Indien de rest van uw woning in Roermond goed geïsoleerd is maar de dakkapel niet, dan zal u hierdoor veel warmte verliezen. Extra leefruimte is fijn, maar niet als dat ten koste van uw wooncomfort gaat. Het is dus belangrijk dat u kiest voor materialen met een hoge isolatiewaarde. De isolatiewaarde van dakkapellen wordt op diverse manieren beïnvloedt. De grootste invloed is het kozijn en de beglazing. Wij raden u daarom aan om hier niet op te besparen en voor isolatieglas te kiezen.

Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Voor het monteren van de verschillende houten en kunststof (prefab) dakkapellen, gelden een aantal keurmerken. Hieronder worden deze voor u op een rijtje gezet.

 • Komo: Dit kwaliteitscertificaat is gericht op de materialen die gebruikt worden. Zowel voor kunststof als houten modellen is het dan ook aan te raden te kiezen voor een opbouw met een Komo label.
 • FSC: Speciaal voor houten producten is het FSC label. Deze garandeert dat het hout op duurzame wijze is gerooid en dat de eigenaar hiervoor eerlijke prijzen heeft ontvangen.
 • IKOB-BKB: Dakkapel bedrijven kunnen een eigen kwaliteitskeurmerk aanvragen. Met dit certificaat bewijs het bedrijf dat deze voldoet aan wettelijke eisen op het produceren van (prefab) dakkapellen.
De prijzen voor een opbouw met één of meerdere keurmerken zijn iets hoger dan de prijzen voor ‘standaard’ dakkapellen. Professionals raden echter in het kader van veiligheid en duurzaamheid aan te kiezen voor een opbouw tegen de hogere kostprijzen.

dakkapel offerte Roermond

Dakkapel Roermond? – Gratis offertes vergelijken!

Besparen op uw dakkapel investering? Dat is zeker mogelijk! Via onze offerteservice krijgt u inzicht in de tarieven van meerdere bedrijven uit de regio Roermond. Zo kiest u gemakkelijk de vakman met de scherpste prijs!

Geef uw wensen aan op het offerteformulier en ontvang zo spoedig mogelijk gratis en vrijblijvende offertes in uw mailbox. Het vergelijken van de prijsopgaven is gratis en helemaal vrijblijvend. Zo zit u dus nergens aan vast. Overweegt u een dakkapel of nokverhoging? Of bent u nieuwsgierig naar het prijsverschil tussen een sleepdakkapel en een model met een plat dak? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in.

Vraag nu gratis dakkapel offertes aan!

Recent aangevraagde offertes

[cgv limburg]