Uw dakkapel laten vergroten?


Dakkapel vergroten

Dakkapellen bieden veel ruimte en licht in huis. Met het vergroten van een bestaande dakkapel heeft u nóg meer ruimte in huis. Bovendien vergroot het uitbreiden van de dakkapel de woningwaarde. Het verlengen van een dakkapel is dus een waardevolle investering!

Meer weten?

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van het vergroten van een bestaande dakkapel. Ook krijgt u een indruk van de kosten en leest u meer over de mogelijkheden voor het verbreden en verlengen van een dakkapel. Tot slot leest u of u voor het vergroten van een dakkapel een vergunning nodig heeft. Besparen op de kosten? Start nu de offerteaanvraag.Voordelen dakkapel vergoten

Waarom is het uitbreiden van een bestaande dakkapel een goed idee? Omdat dit nog meer licht en ruimte in uw slaapkamer of werkkamer creëert. Zo heeft u eindelijk de ruimte in voor een extra bureau, kast of een groter bed. Het extra licht heeft bovendien veel voordelen voor uw gezondheid én uw humeur.

De voordelen op een rij:

 • U krijgt nog meer ruimte en licht in huis.
 • Door de bestaande dakkapel te vergroten verhoogt u de woningwaarde.
 • Het uitbreiden van de dakkapel verhoogt uw wooncomfort.

Dakkapel verlengen

Een bestaande dakkapel tijdens een dakkapel renovatie uitbreiden? De meeste mensen denken dan direct aan het verlengen van dakkapellen. Dit houdt in dat vakmannen de huidige constructie iets breder trekken. Zo krijgt u nog meer licht én ruimte in een slaap- of werkkamer.

Ik wil in de tweede slaapkamer ook een dakkapel, kan dat?

Dat kan zeker! Met het verbreden van een bestaande dakkapel is het ook een optie om deze te verdelen over twee verschillende slaapkamers. Dit is een ideale keuze, zeker als u meerdere kleine slaapkamers in huis hebt. Zo vergroot u meerdere ruimtes in plaats van één, waardoor de waarde van het huis nog verder stijgt.

bestaande dakkapel vergroten

Dakkapel verhogen

Naast het verbreden van een dakkapel is het ook mogelijk om dakkapellen te verhogen. Verhogen houdt in dat de vakmannen de hoogte van het dak aanpassen. Dit is bijvoorbeeld een optie als de huidige constructie niet hoog genoeg is. Zo gebeurt het regelmatig dat vakmannen dakkapellen van 150 centimeter verhogen naar 175 centimeter.

Maar dit is niet de enige reden voor het vergroten van een bestaande dakkapel.

Steeds meer mensen willen namelijk de vorm van het dak wijzigen: een plat dak transformeren tot een schuin dak. Dit biedt namelijk meer loopruimte en sluit qua uitstraling naadloos aan op hun eigen woning. Een derde mogelijkheid is het verhogen van de nok.

Kosten dakkapel vergroten

Wat kost het vergroten van een bestaande dakkapel nou eigenlijk? Voor het verlengen van een dakkapel betaalt u gemiddeld €1.000,- tot €1.500,- per strekkende meter. Stel dat u uw bestaande dakkapel met 2,5 meter wilt uitbreiden: dit kost ongeveer €2.500,- tot €3.750,-.

De kosten voor het verhogen van dakkapellen liggen rond de €1.300,- tot €1.900,- per strekkende meter. Houd er wel rekening mee dat dit gemiddelde kosten zijn. Geen constructie is hetzelfde, dus het is mogelijk dat het uitbreiden van uw dakkapel in uw situatie veel gemakkelijker of juist lastiger is dan verwacht. Dit heeft natuurlijk een invloed op de totaalprijs.

Wat kost het vergroten van een dakkapel?

Vorm van vergroten Kosten per strekkende meter *
Dakkapel verlengen €1.000,- en €1.500,-
Dakkapel verhogen €1.300,- en €1.900,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn een aantal factoren die een invloed hebben op de totale kosten: het materiaal, de kwaliteit van de huidige dakkapel en natuurlijk de dakconstructie zijn onder andere van invloed. Daarnaast vraagt elke vakman zijn eigen tarief. Door rond te kijken naar de prijzen van verschillende dakdekkers, bespaar je dus gemakkelijk flink op de kosten. Ga je de dakkapel flink vergroten of aanpassen? Houd er dan rekening mee dat een eventuele vergunning ook geld kost.

Deze factoren hebben een invloed op de kosten:

 • Het materiaal van de dakkapel.
 • Het uurtarief van de dakdekker.
 • Eventuele voorrijdkosten.
 • De staat van het dak en de dakkapel.
 • De vergunning voor het vergroten van de dakkapel.

Bestaande dakkapel vergroten? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis en zonder verplichting de prijzen van maximaal 5 dakdekkers!


Kan iedere dakkapel vergroot worden?

In theorie kunnen dakdekkers alle dakkapellen vergroten. Maar of dit echt het geval is, is afhankelijk van een aantal factoren.

Allereerst moet de huidige dakkapel in goede conditie zijn. De constructie vormt natuurlijk de basis van het geheel. Bij een verslechterde of verouderde constructie is het vaak verstandiger om deze helemaal te vervangen door een hogere of bredere dakkapel.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de vergunningseisen. Zolang dakkapellen hun platte dak blijven behouden én voldoen aan de eisen omtrent de afmetingen dan mag u dit vergunningsvrij doen.

Dakkapel verbreden in 1 dag?

Wilt u graag uw bestaande dakkapel vergroten maar ziet u er tegenop om lang last te hebben van een verbouwing? Geen zorgen: het verbreden van een dakkapel kan al in éen dag gebeuren.

Hoe werkt het verbreden van dakkapellen in 1 dag?

De vakmannen vergroten als eerst de uitsparing in het dak en bouwen daarna de verlenging op. Meestal gebeurt dit met de hand en niet met een prefab constructie. De vakmannen zorgen ervoor dat uw dak dezelfde avond weer helemaal dicht is: zo hoeft u niet te gaan slapen met een gat in het dak. Vaak hebben de specialisten voor de afwerking wel een extra werkdag nodig.

dakkapel vergroten vergunning

Dakkapel vergroten; vergunning nodig?

In sommige gevallen hoeft u geen vergunning aan te vragen voor het vergroten van de bestaande dakkapel. Dat is als het gaat om een plat dak en u voldoet aan de volgende eisen:

 • De dakkapel bevindt zich aan de achterkant van het huis.
 • De dakkapel is maximaal 175 centimeter hoog.
 • De onderkant ligt tussen 50 en 100 centimeter boven de dakvoet.
 • De bovenkant ligt minimaal 50 centimeter onder de daknok.
 • De zijkanten bevinden zich minimaal 50 centimeter van de zijkanten van de woning scheidende muur.
Bij speciale eisen, zoals een andere dakvorm, is het altijd noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Twijfelt u nog of een vergunning nodig is? Dit controleert u gemakkelijk op omgevingsloket.nl.

Vergelijk gratis offertes op maat!

Wilt u binnenkort uw bestaande dakkapel vergroten? Of wilt u graag meer weten over de kosten voor het uitbreiden van een dakkapel? Een dakdekker bij u in de buurt geeft u graag meer informatie over de prijzen en mogelijkheden.

Besparen op het uitbreiden van een bestaande dakkapel?

Dat kan! Vergelijk gratis en zonder verplichting de prijzen van verschillende dakdekkers in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 30% op de totaalprijs! U zit helemaal nergens aan vast, start daarom vandaag nog met vergelijken!