Meer licht & ruimte met een dakkapel?


Dakkapel Barendrecht

Creëer meer woonruimte en lichtinval door een dakkapel of nokverhoging op uw huis in Barendrecht te plaatsen. Dakkapellen zijn er in allerlei varianten, denk aan een prefab model of juist maatwerk. Kies voor een materiaalsoort die aansluit bij de rest van uw woning. Ga bijvoorbeeld voor een houten, kunststof of zinken dakkapel.

Start gratis offerteaanvraag!

Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Lees op deze pagina meer over de prijzen van dakkapellen, de verschillende soorten en of u een vergunning nodig heeft. Direct gratis en zonder verplichtingen offertes op maat ontvangen?


dakkapel in Barendrecht

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Barendrecht?

Het plaatsen van een dakkapel zorgt op een snelle manier voor extra woonruimte. Bovendien zorgt het ervoor dat u uw hoofd niet meer stoot. Naast extra woonruimte heeft een dakkapel ook nog andere interessante voordelen. Het zorgt namelijk voor een waardevermeerdering van 50 tot 70% van het geïnvesteerde bedrag.

Bovendien creëert u meer licht in huis en geeft een dakkapel een beter uitzicht. Houd echter wel het belangrijkste in uw achterhoofd: dat een dakkapel voor uw eigen woongenot is.

De voordelen van een dakkapel:

 • Extra ruimte
 • Meer licht en een beter uitzicht
 • Stijging van de woningwaarde
 • Meer woongenot

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

Als het op dakkapellen aankomt zijn er diverse materiaalsoorten beschikbaar. Hout en kunststof zijn veelgebruikte materialen, maar het is ook mogelijk om een dakkapel van zink of aluminium te laten plaatsen. Uiteraard is een combinatie van materialen ook mogelijk. Wat u kiest voor uw woning in Barendrecht hangt af van uw wensen.

De materiaalsoorten:

 • Aluminium: hoogwaardig materiaal, onderhoudsvrij en hoge isolatiewaarde.
 • Hout: goedkoopste variant, mooie uitstraling en duurzaam en sterk materiaal.
 • Kunststof: onderhoudsvrij, lange levensduur en goede isolatie.
 • Polyester: een hoge isolatiewaarde en nagenoeg onderhoudsvrij.
 • Zink: mooie uitstraling, duurzaamheid en een hoge isolatiewaarde.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Dakkapellen zijn niet alleen verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten, u staat ook voor de keuze welke bouwwijze de dakkapel heeft. Er zijn prefab of traditionele dakkapellen. Prefab worden voorafgaand gefabriceerd, hierdoor zijn de montagekosten laag en is de plaatsing snel. Vaak wordt een prefab dakkapel in 1 dag geplaatst.

Wat als een prefab dakkapel niet op mijn dak past?

Dan is het altijd mogelijk om een traditionele dakkapel te kiezen. Deze variant wordt ter plekke op uw dak gebouwd, wat er voor zorgt dat het maatwerk is. Echter brengt dit wel hogere kosten met zich mee.

wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel is vaak een behoorlijke investering. Daarom is het fijn om te weten op wat voor prijzen u rekent bij de aanschaf en het laten plaatsen ervan. Prefab is vaak een goedkope optie ten opzichte van maatwerk. Voor een houten prefab dakkapel liggen de prijzen rond de €3.300,-. Wilt u een maatwerk dakkapel van kunststof? Reken dan op hogere kosten, rond de €4.800,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer kosten.

Dakkapel prijzen 2024

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

Er zijn verschillende factoren die de prijzen van dakkapellen beïnvloeden. Dit zijn de bouwwijze, het materiaal, of het op een plat dak of schuin dak geplaatst wordt en eventuele extra opties. Als u minder geld te besteden hebt, is een prefab dakkapel interessanter. Heeft u echter zeer specifieke eisen en afwijkende maten, dan kiest u voor maatwerk. Wat betreft materiaal, zijn er diverse keuzes. U kiest wat bij uw woning en wensen aansluit. Houten dakkapellen stralen meer sfeer uit, maar kunststof of polyester is onderhoudsvrij en heeft een betere isolatiewaarde. Onder eventuele extra opties verstaan we ventilatieroosters, horren of een dakkapel met rolluik. Interesse in een goedkope dakkapel? Bekijk dan deze pagina.

Factoren die de prijzen beïnvloeden:

 • Bouwwijze van de dakkapel
 • Het materiaal
 • Type dak
 • Extra opties

Benieuwd naar de prijzen van dakkapellen in Barendrecht?

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Zonder verplichtingen.


dakkapel plaatsen Barendrecht

Dakkapel plaatsen Barendrecht

Het plaatsen van een dakkapel is vooral afhankelijk van de constructie. Een prefab is vaak snel klaar. Alle onderdelen worden van tevoren in de fabriek gemaakt. Vaak wordt een prefab dakkapel in 1 dag geplaatst. De vakmannen starten met het maken van de uitsparing in uw dak en voeren het sloopmateriaal af. Vervolgens wordt de prefab op het dak getild en begin het afwerken van aansluitingen.

Een traditionele dakkapel gaat iets anders in zijn werk. Deze variant wordt namelijk op uw dak op maat gemaakt. Net als bij prefab wordt eerst een uitsparing in uw dak gemaakt, waarna de basisconstructie opgebouwd wordt. Vervolgens moet het dak zo snel mogelijk waterdicht gemaakt worden. Tot slot worden alle onderdelen, zoals het kozijn, de zijwangen en boeiboorden geplaatst en afgewerkt. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Afwerking van dakkapel

De dakkapel afwerking besteed u ook eenvoudig uit. U kunt denken aan afwerking van de zijkanten en het plafond, zodat de uitstraling aansluit op de rest van uw interieur. U kiest bijvoorbeeld voor gipsplaten, het aanbrengen van vensterbanken of buitenschilderwerk.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

Dit is volledig afhankelijk van het type dakkapel. Een prefab dakkapel wordt vaak in 1 dag geplaatst, terwijl het opbouwen van een traditionele variant enkele dagen of zelfs weken kan duren. Vraag voor een exacte tijdsduur advies aan de vakman.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel Barendrecht

Prefab dakkapellen zijn voordeliger dan traditionele dakkapellen en hebben veel voordelen. De kosten liggen lager, omdat de onderdelen van tevoren in de fabriek gemaakt worden. Vaak neemt het plaatsen van een prefab dakkapel 1 dag in beslag, zodat u snel geniet van een ruimere woning in Barendrecht. Prefab dakconstructies zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, denk aan kunststof of aluminium, maar ook zinken en houten varianten zijn beschikbaar. Let wel op dat veel prefab constructies alleen geschikt zijn op daken die een hellingshoek van 35 graden hebben.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Bij het plaatsen van een prefab dakkapel moet eerst een uitsparing in uw dak gemaakt worden, anders sluit de dakkapel niet aan. Als de uitsparing gemaakt is, wordt de dakconstructie met alle onderdelen in één keer geplaatst. Tot slot worden alle aansluitingen gemaakt en is het tijd voor de dakkapel afwerking.

Traditionele dakkapel Barendrecht

Een traditioneel gebouwde dakkapel wordt ter plekke op uw dak gebouwd, en is daarom eenvoudig aan te passen aan uw wensen. De volledige constructie wordt ter plekke op maat gemaakt met behulp van een houten basisframe. Het aftimmeren gebeurt bijvoorbeeld met hout, kunststof of zink. Bij traditionele dakkapellen is er veel aandacht voor details, u heeft een enorme keuzevrijheid en het is voor ieder dak geschikt.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Net als bij een prefab model, wordt er een uitsparing gemaakt in uw dak in Barendrecht. Vervolgens wordt er een houten frame geplaatst. Dit frame wordt op de millimeter nauwkeurig afgestemd op de hellingshoek van uw dak. Hierdoor sluit de kapel goed aan op de contouren van uw huis. Nadat het houten frame geplaatst is, is de dakkapel afwerking aan de beurt. Dit wordt ook wel aftimmeren genoemd. Bij het afwerken van de zijkanten, heeft u keuze uit verschillende materiaalsoorten, denk bijvoorbeeld aan een zinken of kunststof variant.

Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

Soms is een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel, bijvoorbeeld als deze zich aan de voorkant van uw huis bevindt of als de dakkapel een schuin dak heeft. Deze vergunning wordt ook wel omgevingsvergunning genoemd. U vraagt deze aan bij uw gemeente. Ga naar de website van uw gemeente of naar de website van het omgevingsloket om de vergunning aan te vragen.

Wilt u meer informatie over vergunningen? Dan gaat u naar rijksoverheid.nl.

Dakkapel vergunningsvrij

In bepaalde gevallen is een vergunning nodig, dit is om de veiligheid van omwonenden te waarborgen. Echter is niet in alle gevallen een bouwvergunning vereist. Een vergunningsvrije dakkapel voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Zo wordt de vergunningsvrije dakkapel aan de achterkant gebouwd, is het dak plat, is het dak niet hoger dan 1,75 meter en wordt het niet gebouwd op een tijdelijke woning. Daarnaast is het verstandig om bij een vergunningsvrije dakkapel wel rekening te houden met buren en het bestemmingsplan.


Een goedkope dakkapel kopen en laten plaatsen?

Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de kosten!

kunststof dakkapel Barendrecht

Kunststof dakkapel Barendrecht

Kunststof dakkapellen zijn de laatste jaren steeds populairder. Niet voor niets, want kunststof heeft flink wat voordelen. Ten eerste is het bijna onderhoudsvrij. Een aantal keer per jaar het materiaal reinigen is voldoende, aangezien het geen schuur- of schilderwerk vereist.

Bovendien isoleert kunststof goed en heeft een lange levensduur. Er zijn allerlei soorten verkrijgbaar, waaronder een kunststof dakkapel met houtlook. Kunststof dakkapellen zijn vaak wat prijziger dan houten varianten, maar stukken voordeliger dan zink. Vraag nu gratis offertes voor kunststof dakkapellen aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

Een dakkapel van kunststof is onderhoudsvrij en oogt modern. Het is in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar, zodat u altijd iets vindt wat bij uw woning in Barendrecht past. Daarnaast heeft kunststof een zeer goede isolatiewaarde, waardoor u wat geld bespaart op de energierekening.

De voordelen op een rij:

 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatiewaarde
 • Verkrijgbaar in allerlei afwerkingen en kleuren
 • Geld besparen op de energierekening

Houtlook of moderne uitstraling?

Met een kunststof dakkapel kunt u alle kanten op. Wanneer u graag een klassieke uitstraling creëert, omdat dit mooi aansluit bij de rest van uw huis in Barendrecht, kiest voor een kunststof dakkapel met houtlook. Liever een modern dak? Ga dan voor kunststof zijwangen in een strakke kleur.

Soorten kunststof dakkapellen

Kunststof dakkapellen zijn er in een aantal soorten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor prefab of een dakkapel op maat. In allebei de gevallen bestaat de dakkapel uit losse onderdelen, die of wel in de fabriek worden geconstrueerd, of ter plekke op het dak worden gebouwd.

Bestaan er ook dakkapellen die uit 1 deel bestaan?

Ja zeker. Een voorbeeld hiervan is een polyester dakkapel. Tijdens het maken wordt het materiaal in een mal gegoten. Voordelig hiervan is dat er geen naden in de dakkapel zitten waar viezigheid of vocht doorheen komt.

prijzen kunststof dakkapel

Prijzen kunststof dakkapel

De kosten van kunststof dakkapellen zijn lastig te benoemen, omdat ze behoorlijk uiteenlopen. De gemiddelde prijzen van een kunststof dakkapel liggen rond de €5.700,-. In veel gevallen zijn de prijzen afhankelijk van het type kunststof, maar ook het soort glas en de arbeidskosten en reiskosten vallen eronder. Trespa en Keralit zijn populaire kunststoffen. Keralit heeft een houtlook, terwijl Trespa zeer modern oogt. Naast het type kunststof speelt ook de uitvoering van de kozijnen mee. Zo kiest u uit een enkel of dubbelkozijn of voor draaikiepramen.

Wat kost een Trespa dakkapel?

Een Trespa dakkapel bevat een harde toplaag, zodat weer geen invloed heeft. Trespa is een stek materiaal, onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Wat de kosten voor een Trespa dakkapel is, hangt af van het formaat van de dakkapel en de uitvoering van de kozijnen. Een kleine dakkapel met een enkel draai-kiepraam kost zo’n €2.990,-. Heeft u een grote woning in Barendrecht en wilt u een ruime dakkapel met 3 draai-kiepramen? Dan houdt u al snel rekening met prijzen vanaf €5000,-.

Prijzen Trespa dakkapel 2024

Afmeting Trespa dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat kost een Keralit dakkapel?

Keralit is van uitstekende kwaliteit, omdat het zeer hoogstaand materiaal is. Geen wonder dat dit een veelgebruikte materiaalsoort is voor dakkapellen. Daarnaast is het materiaal volledig recyclebaar en naadloos. Net als bij Trespa lopen de kosten van Keralit ook uiteen. U heeft een kleine dakkapel vanaf €2.800,- en een grote dakkapel vanaf €5.700,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijzen Keralit dakkapel 2024

Afmeting Keralit (houtlook) dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Een kunststof dakkapel laten plaatsen?

Vraag prijsopgaven aan en ontdek de prijzen!


polyester dakkapel Barendrecht

Polyester dakkapel

Ondanks dat polyester dakkapellen diverse aantrekkelijke voordelen hebben, zien we ze nog niet enorm veel terug op de daken in Nederland. Polyester dakkapellen bestaan uit één deel, tijdens de productie wordt het materiaal in een mal gegoten, waarna het uithardt. Het voordeel hiervan is dat de plaatsing snel gebeurd en er geen naden aanwezig zijn, waardoor de kans op lekkages nihil is. Een nadeel is dat het een behoorlijke investering is en het niet eenvoudig te repareren valt. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

Waarom een polyester dakkapel?

Een polyester dakkapel plaatst u om verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan de snelle plaatsing. Vaak wordt een polyester dakkapel in 1 dag geplaatst. Bovendien heeft polyester een lange levensduur, biedt het een uitstekende isolatie en is het onderhoudsvrij. Tot slot is het materiaal naadloos, omdat het uit één deel bestaat. Hierdoor is de kans op lekkage en vocht in huis zeer klein.

De voordelen:

 • Snelle plaatsing
 • Lange levensduur
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Onderhoudsarm
 • Naadloos materiaal; kleine kans op lekkages

Verschil polyester en kunststof dakkapel

Veel mensen halen polyester en kunststof door elkaar. Dit komt omdat polyester uit kunststof bestaat. Echter zijn er wel degelijk verschillen tussen deze materialen. Een normale kunststof dakkapel bestaat uit een houten basisconstructie, terwijl de polyester variant volledig uit kunststof bestaat. Daarnaast is polyester naadloos en kunststof niet.

Wat kost een polyester dakkapel?

De prijzen van het plaatsen van polyester dakkapellen zijn gemiddeld hoger dan van een kunststof of houten dakkapel. Dit komt omdat ze uit 1 stuk worden gegoten. U heeft een polyester dakkapel vanaf €4.000,-. Ondanks de hoge investering, betaalt het zich altijd terug.

Hoe kan dit?

Omdat u meer ruimte en licht creëert in uw woning in Barendrecht, waardoor de waarde van uw woning stijgt. Gaat u voor een polyester dakkapel met een luxe afwerking? Dan is de startprijs €5.000,-.

Prijzen polyester dakkapel 2024

Uitvoering polyester dakkapel (1,5m hoog x 2,5m breed) Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
Zo goedkoop mogelijk €4.000,- tot €4.500,-
Met afwerking binnenzijde €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking en met accessoires €5.000,- tot €5.900,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.


Op zoek naar een dakkapel dat uit één deel bestaat?

Dan is de polyester dakkapel wat u zoekt. Vraag kosteloos offertes aan!

Gratis en zonder verplichtingen.


houten dakkapel Barendrecht

Houten dakkapel

Een houten dakkapel is sinds jaar en dag populair. Dit komt omdat hout een authentieke en warme uitstraling heeft en het een eenvoudig te bewerken materiaal is. Houten dakkapellen bestaan uit houten balken, houten kozijnen en beplating van hout. In veel gevallen zijn de balken van vuurhout en de kozijnen van hardhout. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

De voornaamste reden om voor een houten dakkapel te kiezen is omdat het een unieke uitstraling aan uw woning geeft. Hout heeft een nerfstructuur, waardoor elke dakkapel er authentiek uitziet. Daarnaast is het een uitstekend materiaal om op maat te maken, bewerken en repareren is eenvoudig. Tot slot zijn houten dakkapellen redelijk vriendelijk geprijsd.

 • Unieke uitstraling
 • Uitstekend om op maat te maken
 • Eenvoudig bewerken en repareren
 • Relatief lage prijzen

Veelgebruikte houtsoorten

Als het aankomt op houten dakkapellen zijn er een aantal veelgebruikte houtsoorten. Een daarvan is Meranti. Het is een tropische houtsoort, afkomstig uit Zuidoost-Azië. De kleur van meranti is vaak roodbruin, maar er zijn vele variaties mogelijk. Het is eenvoudig te bewerken en wordt daarom veel in de bouw en voor dakkapellen gebruikt.

Een andere houtsoort is Red Cedar. Red Cedar is een naaldhout en komt uit de Canadese westkust. De kleur van Red Cedar hout is lichtroze. Deze houtsoort is ontzettend duurzaam en vormvast. Bovendien is het, net als meranti, gemakkelijk bewerkbaar. Omdat Red Cedar uitstekend in vorm blijft, hechten lak en verf goed.

Wat is de prijs van een houten dakkapel?

De kosten van houten dakkapellen variëren en zijn afhankelijk van de bouwwijze, de afmetingen en eventuele gekozen extra’s. Bij een houten dakkapel ligt de startprijs rond de €2.900,-. Belangrijk is wel om te kijken naar de houtsoort die gebruikt wordt. Controleer bijvoorbeeld of het hout een FSC-keurmerk heeft. In de tabel hieronder staan meer gemiddelde prijzen van houten dakkapellen.

Prijzen houten dakkapel 2024

Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

*Let op: het gaat hier om een gemiddelde prijs. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Ruimte creëren en uw woning een authentiek uiterlijk geven?

Laat dan een houten dakkapel plaatsen door een vakman uit Barendrecht.


zinken dakkapel Barendrecht

Zinken dakkapel

Als u meer ruimte wilt creëren en uw huis in Barendrecht een modern en industrieel uiterlijk wilt geven, is een zinken dakkapel de juiste optie. Zink werd vroeger vooral gebruikt als dakkapel afwerking van de zijwangen. Tegenwoordig is zinken een materiaal voor de gehele afwerking. Zinken dakkapellen zijn onderhoudsvrij en volledig recyclebaar. Let wel op dat zinken dakkapellen niet geschikt zijn voor alle woningen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

4 redenen om voor een zinken dakkapel te kiezen

Zinken dakkapellen mogen dan wat kosten, maar ze zijn het volledig waard. Naast het feit dat het modern oogt, is zink een recyclebaar materiaal, is het onderhoudsvrij en heeft het een lange levensduur. Bovendien zijn zinken dakkapellen waterdicht én brandwerend, hierdoor zijn ze enorm veilig.

De 4 redenen op een rij:

 • Recyclebaar materiaal
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvrij
 • Brandwerend en waterdicht

Prijzen zinken dakkapellen

Over het algemeen zijn zinken dakkapellen duurder dan varianten van hout of kunststof. De prijzen zijn afhankelijk van de dakkapel afwerking, de afmetingen en de arbeidskosten. Echter speelt ook de opbouw een rol. De gemiddelde kosten voor een zinken dakkapel liggen rond de €4.800,-. Zinken dakkapellen hebben een houten of kunststof basis en een zinken afwerking.


Zinken dakkapellen zijn duurzaam en onderhoudsvrij.

Een zinken dakkapel laten plaatsen? Kosteloos offertes aanvragen!


dakopbouw plaatsen Barendrecht

Dakopbouw Barendrecht

Er zijn veel mensen die een dakkapel verwarren met een dakopbouw. Het lijkt op het eerste oog ook hetzelfde, maar er zitten wel degelijk een aantal verschillen in. Een dakopbouw creëert een extra verdieping op de woning. Het is dus niet het verhogen van een bestaande ruimte, maar het bouwen van een nieuwe etage. Een dakopbouw zorgt voor extra ruimte, meer licht en een waardestijging van uw huis in Barendrecht. Let wel op dat u altijd een vergunning nodig heeft bij het creëren van een dakopbouw. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek wat de prijzen zijn.

Navigeer hieronder direct naar:

Dakopbouw plat dak | Kosten van een dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Waar een nokverhoging de meest populaire keuze is voor het uitbreiden van een schuine daken, geldt dat voor een plat dak een dakopbouw het meest geschikt is. Bij een dakopbouw wordt er op het huidige dakoppervlak een extra gedeelte geplaatst. Bij platte daken kan dit feitelijk een volledige verdieping zijn.

U hoeft echter niet te kiezen voor een dakopbouw waarmee u alleen overdekte woonruimte genereert. Het is tevens een optie om de dakopbouw te combineren met een balkon of terras. Dit is echter alleen een optie wanneer de onderliggende dakconstructie over voldoende draagkracht beschikt. Dit moet u op voorhand laten controleren.

Wat kost een dakopbouw?

Een dakopbouw is geen goedkope optie, maar het levert wel allerlei voordelen op. De kosten zijn afhankelijk van materiaalkeuze, de oppervlakte en de dakkapel afwerking. Wanneer u een dakopbouw van 10m² wenst met een nokverhoging, kost dit zo’n €13.000,-. Laat u een dakopbouw van 30m² plaatsen op een recht plat dak, dan liggen de gemiddelde kosten rond de €19.000,-. Voor meer gemiddelde prijzen van een dakopbouw neemt u een kijkje in onderstaande tabel.

Kosten dakopbouw 2024

Afmetingen van de dakopbouw Gemiddelde prijzen* Dakopbouw met…
Opbouw 10m² €13.000,- Verhoogde nok
Opbouw 15m² €16.000,- Verlegde nok
Opbouw 20m² €18.000,- Verlegde nok
Opbouw 25m² €27.500,- Plat dak
Opbouw 30m² €19.000,- Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het bouwen van een nokverhoging kost namelijk redelijk veel tijd en is daardoor geen goedkope optie.

Is uw hoofddoel om meer licht in huis te creëren? Overweeg dan om een breder raam of een velux dakraam te plaatsen. Biedt een eenzijdige verhoging al voldoende ruimte? Kies dan daarvoor. Een bij ons aangesloten expert helpt u graag bij het maken van een keuze. Vraag nu gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Navigeer hieronder direct naar:

Voordelen nokverhoging | Kosten nokverhoging

Voordelen nokverhoging

Het uitbreiden van de woonruimte bij uw pand in Barendrecht kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld volgens een dakkapel, een dakopbouw met verlengde nok of een volledige verhoging. Een verhoogde nok wordt over het algemeen het meest toegepast bij woningen met een schuin dak of puntdak.

Bij een nokverhoging wordt de volledige voor en/of achtergevel verhoogd, zodat een vliering of zolder opeens kan dienen als volledige woonruimte. Naast meer licht en ruimte is ook een verbeterde isolatie het gevolg van de aanpassing. Als extra optie is het mogelijk om een velux dakraam te laten plaatsen, zodat u nog meer licht creëert. Op deze manier verdient u de investering in de nokverhoging op de lange termijn terug. Houd rekening met een terugverdientijd rond de 10 jaar.

Kosten nokverhoging

Het is niet gek dat de kosten van een nokverhoging hoger liggen dan bij een dakkapel. U krijgt ten slotte een volledig nieuwe verdieping op uw bestaande woning in Barendrecht. De volledige dakconstructie van het zadeldak moet aangepast worden. Laat u een nokverhoging plaatsen op een plat dak, dan is de startprijs €1.200,-. Goedkope nokverhoging? Bespaar op de kosten door zelf te zorgen voor de afwerking van de nokverhoging of door een prijsopgaaf op maat aan te vragen.


Wilt u meer ruimte in uw woning in Barendrecht?

Kies voor een dakopbouw of nokverhoging! Vergelijk offertes en bespaar.

Gratis en zonder verplichtingen.

dakkapellen Barendrecht

Welk model dakkapel in Barendrecht?

Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten dakkapellen. Natuurlijk kent u de standaarduitvoering, maar het is ook mogelijk om een dubbele dakkapel te laten plaatsen of juist een dakkapel met nokverhoging. Andere varianten zijn de nokverlegde dakkapel, waarbij slechts aan één kant het dakvlak verhoogd wordt. Ook kunt u kiezen voor een dakkapel met deur. Deze deur geeft vaak toegang tot een terras of een Frans balkon.

Een andere mogelijkheid is een dakkapel met balkon. Deze optie is ideaal als u geen buiten heeft, maar toch buiten wilt zitten.

Dakkapel met plat dak

Hoewel de meeste dakkapellen met een schuin dak worden gebouwd om aan te sluiten bij het pandaanblik, vindt u op websites met een prijsoverzicht meestal een indicatie van de kosten van een platdakconstructie. Dit komt doordat een plat dakoppervlak eenvoudiger te realiseren is, en daarom ook lagere kosten met zich meebrengt. Wij krijgen van klanten uit Barendrecht weleens de vraag of een platdak afbreuk doet aan de uitstraling en daarmee aan de prijswaarde van een gebouw. Dit is meestal niet het geval: alhoewel dit enigszins afhankelijk is van de staat en vormgeving van het gebouw waar het om gaat.

Dakkapel met schuin dak

De meeste dakkapellen in Nederland hebben platte daken. Dit komt doordat u hiermee het grootste loopoppervlak creëert. Desalniettemin is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor een kapel met schuin dak. Hierdoor is de daadwerkelijke loopruimte minder groot, maar u behoudt wel het vergrootte woonoppervlak.

Het voordeel van een schuin dakoppervlak is dat u hiermee de esthetische waarde van het pand behoudt, zeker wanneer de hellingshoek gelijk is aan die van de dakconstructie. Let wel op: dakkapellen met schuine daken vragen een grotere investering. Het is dan ook verstandig op voorhand enkele vrijblijvende prijsopgaven aan te vragen.

sleepdakkapellen

Sleepdakkapellen

De term sleepdakkapel wordt gebruikt voor dakkapellen met een schuin pannendak. Dergelijke dakkapellen worden met name geproduceerd in Duitsland en België, maar krijgen ook in Nederland steeds meer populariteit. De kosten voor een sleepdakkapel in Nederland liggen ongeveer 40 procent hoger dan die voor een platdak. Voor een sleepdakkapel met kunststof kozijnen en zijwanden van ongeveer 4 meter breed, betaalt u ongeveer €7000,-. U dient bovendien altijd een vergunning aan te vragen voor een sleepdakkapel. Dit kan bij uw gemeenteloket. De esthetische waarde van een sleepdakkapel is wel zo hoog, dat veel mensen de extra prijs de moeite waard vinden.

Dakkapel met deur

Wilt u het wooncomfort nog meer verbeteren dan alleen een verbetering van de ruimte en het licht in huis? Overweeg dan om de dakopbouw te combineren met een deur. Laat de deur openslaan naar een dakterras of kies voor een zogeheten Frans balkon. In dit laatste geval slaan de deuren naar binnen open, en plaatsen wij een hekje voor de opening. U maakt zo van uw eigen slaapkamer een buitenserre.

Dakkapel met balkon

Wij spraken hierboven al over de diverse soorten nokverhoging en dakkapellen die u kunt laten plaatsen bij uw woning in Barendrecht, zo is het onder meer een optie om te variëren in het dakoppervlak, met de plaatsing van een sleepdakkapel, en is de realisatie van een Frans balkon mogelijk. Het is tevens een mogelijkheid om een deel van de dakkapel zelf om te bouwen tot balkon. Dit biedt vele voordelen, waaronder een aangename plek om in de zomerdagen te ontbijten of lunchen. Het nadeel van een dergelijk terras is dat dit wel afgaat van de slaap- en leefruimte op de bovenverdieping.

Dakkapel met rieten dak

Wanneer u een woning in Barendrecht heeft met een rieten dak en u denkt na over het plaatsen van dakkapellen, dan is het belangrijk dat deze aansluit bij de rest van uw huis.

Het plaatsen van een dakkapel op een rieten dak en met een rieten dak is een behoorlijk specialistische klus. Niet elke dakwerker is in staat om deze klus uit te voeren. Het is daarom belangrijk dat u goed zoekt naar een bedrijf die gespecialiseerd is in rieten daken. Het belangrijkste bij een rieten dak is het maatwerk en de hellingshoek. U kiest bij een rieten dak uit een dakkapel met rechthoekige vorm of een ronde vorm.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Dakkapellen met rieten daken zijn niet goedkoop. Dit komt omdat het vaak lastig is om een gespecialiseerd bedrijf te vinden die de klus uitvoert voor u. De kosten voor dakkapellen met rieten daken variëren tussen de €3.400,- en €5.400,-. De prijzen zijn vooral afhankelijk van de afmetingen en het model. Wilt u de exacte kosten weten? Vraag dan kosteloos offertes aan.


Besparen op de kosten van een dakkapel in Barendrecht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!


dakkapel renovatie Barendrecht

Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Is uw oude dakkapel aan vervanging toe? Overweeg dan om deze in plaats daarvan te renoveren. Het grootste voordeel van een renovatie ten opzichte van een vervanging is de kostenbesparing. Onderzoek heeft uitgewezen dat u tot wel 30 procent kunt besparen op de investering, terwijl de verwachte levensduur ongeveer gelijk blijft.

Bij de renovatie van de dakkapel kunnen wij onder andere de houten kozijnen vervangen door een kunststof exemplaar, of de dakbedekking herstellen. Een renovatie is echter alleen mogelijk wanneer het materiaal geen grote gebreken kent. Bij houtrot dient u de dakkapel volledig te vernieuwen. Wist u dat het ook mogelijk is om een bestaande dakkapel te vergroten?

Dakkapel isolatie: bespaar op stookkosten

Het installeren van dakkapellen heeft tot gevolg dat de isolatieschil van een gebouw doorbroken wordt. Dit hoeft echter geen problemen op te leveren, mits u ervoor zorgt dat de dakkapel van de juiste isolatie is voorzien. De eenvoudigste methode is hiervoor de keuze voor hoogisolerende materialen.

Met name de combinatie van kunststof en een beglazing met een hoge rendementswaarde zorgen ervoor dat uw dakkapel voldoet aan de eisen ten aanzien van de wettelijk vastgelegde RC-waarde. De RC-waarde staat voor de warmteweerstand van een totale bouwconstructie. Het is dus een gemiddelde tussen de RC-waarden voor de wanden, het dakkapeldak en de beglazing. Hebt u lange tijd geleden een aanbouw laten installeren, en overweegt u om deze energiezuiniger te maken? Laat u dan goed informeren! In sommige gevallen is het een goedkope optie om de oude aanbouw te vervangen in plaats van deze te renoveren.

Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van dakkapellen te garanderen, werken de meeste leveranciers uit Barendrecht met keurmerken. Een keurmerk is een label dat een extern bedrijf uitgeeft, op basis van bepaalde testen en controles op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Voor zowel kunststof als producten van hout zijn er verscheidene keurmerken in omloop:

 • Keurmerk voor houten producten: Dit zijn onder andere het Forest Steward Council certificaat en het PEFC label. Beide keurmerken zijn gericht op een duurzaam verwerkingsproces, en een verantwoord bosbeheer. Houten (prefab)dakkapellen met een dergelijk keurmerk vormen dan ook een milieubewuste keuze.
 • Keurmerken voor kunststof artikelen: Denk hierbij onder andere aan het SKG keurmerk, en het KOMO keurmerk. Beide staan voor kwaliteit en veiligheid. U bent dan ook verzekerd van een lange levensduur van de gekozen dakkapel in Barendrecht.

offerte dakkapelspecialist Barendrecht

Dakkapel Barendrecht? – Gratis offertes vergelijken!

Besparen op de kosten van kopen en het plaatsen van dakkapellen in Barendrecht? Door uw wensen op het offerteformulier in te vullen, ontvangt u van meerdere bedrijven een offerte op maat. Vergelijk de prijsopgaven onderling en kies voor een goedkope dakwerker met het beste aanbod! Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Een dakkapel of nokverhoging zijn er in ontzettend veel soorten, van prefab tot maatwerk en van kunststof en houten varianten tot zinken en polyester dakkapellen. Wilt u advies ontvangen over de tarieven? Vul dan nu het offerteformulier in!

Recent aangevraagde offertes

Prefab dakkapel plaatsen in Waddinxveen
Dakkapel afwerken in Voorschoten
Dakkapel renoveren in Oegstgeest
Kunststof dakkapel plaatsen in Hillegom
Zinken dakkapel plaatsen in Pijnacker
Dakopbouw op plat dak in Lisse
Dakkapel met balkon in Berkel en Rodenrijs
Dakkapel vervangen in Noordwijk