dakkapel Hillegom

Dakkapel Hillegom

Door een dakkapel aan te schaffen vergroot u niet alleen de ruimte van uw woonpand, u haalt tevens meer licht in huis en kan met een goede isolatie van de dakkapel de stookkosten naar beneden halen. Dit draagt er onder meer aan bij dat de prijzen voor dakkapellen relatief mee vallen. Woont u in Hillegom of de omgeving van Hillegom en wilt u graag weten welke mogelijkheden er bestaan op het gebied van dakkapellen? Wij werken samen met verschillende specialisten, die u graag meer informatie geven over de prijzen en mogelijkheden van houten, kunststof en prefab dakkapellen, en de geschikte locatie voor een dakkapel op uw pand. Door via het contactformulier uw wensen door te geven, krijgt u spoedig meerdere vrijblijvende offertes (maximaal vijf) van experts uit Hillegom. Kies hieruit zelf de specialist die het beste bij u past.

Voordelen van onze werkwijze

 • Vergelijk offertes & bespaar tot 30% op de totale kosten
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
 • Diverse specialisten zijn werkzaam in Hillegom

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Type woning (*)
Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


U overweegt het plaatsen van een nieuwe dakkapel?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Door de offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen
diverse soorten dakkapellen

Meerwaarde van een dakkapel

Denkt u erover na om een dakkapel te laten plaatsen op de zolder van uw woning in Hillegom? Een goed idee, want een dergelijke verbouwing brengt vele voordelen met zich mee.

 • Een dakkapel brengt veel extra licht met zich mee. Een donkere zolder is verleden tijd en er komt veel natuurlijk daglicht binnen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de ruimte optisch ruimer lijkt.
 • De zolder lijkt niet alleen optisch ruimer door het binnenvallende daglicht, er is ook daadwerkelijk meer ruimte. Op de meeste zolders wordt de ruimte beperkt door het schuine dak. De zolder is hierdoor niet goed te gebruiken als leefruimte. Dankzij een dakkapel verhoogt het dak waardoor meer loopruimte ontstaat.
dakkapel laten plaatsen in Hillegom

Belangrijkste voordelen van een dakkapel

 • Er ontstaat meer en beter zicht vanaf de zolder. Erg leuk als u een slaapkamer wil creëren.
 • Gaat uw voorkeur uit naar een dakkapel van kunststof? Een voordeel hiervan is dat deze vrijwel geen onderhoud nodig heeft.
 • Ook niet onbelangrijk: een dergelijke verbouwing zorgt ervoor dat de waarde van uw woning in Hillegom stijgt.
 • Men ziet de kosten soms als een nadeel. De kosten wegen echter niet op tegen het plezier wat u van de verbouwing zult hebben. Daarnaast zal immers de waarde van uw woning in Hillegom stijgen. Ook is men vaak bang dat het installeren van een dakkapel een groot karwei is. Ook dit valt reuze mee. Een prefab dakkapel is namelijk al binnen een dag geplaatst.

Welke materiaalsoort?

U hebt de keuze uit verschillende materialen. Kunststof is erg populair vanwege de hoge isolatiewaarde en omdat onderhoud vrijwel niet nodig is. Ook hout heeft een goede isolatiewaarde. Het materiaal heeft bovendien een mooie, natuurlijke uitstraling. Ook zink is een optie. Een dakkapel van zink staat erg mooi in combinatie met een zinken hemelwaterafvoer. Het materiaal is bovendien tijdloos, duurzaam en uniek. Of wat dacht u van riet? Riet heeft een karakteristieke uitstraling, het heeft een isolerende werking en het is duurzaam. Tot slot is polyester een mogelijkheid. Dit materiaal is licht, weerbestendig en de vakman uit Hillegom creëert hiermee eenvoudig een naadloze constructie.

Wilt u meer licht en ruimte op zolder creëren?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Hillegom. Gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen
kunststof dakkapel Hillegom

Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen zijn makkelijker schoon te houden dan een houten opbouw, en kennen daardoor ook een langere levensduur. Doordat u hierdoor bespaart op de onderhoudskosten, liggen de relatieve prijzen van een kunststof opbouw in Hillegom lager dan de houten variant. Daarbij komt dat kunststoffen dakkapellen vaak een uitstekende isolatiewaarde hebben. Hierdoor is het dus mogelijk aanzienlijk te besparen op de energiekosten. De prijzen voor het laten plaatsen van een kunststof sleepdakkapel hangen af van de eisen die u hieraan stelt, en verschillen per expert uit de regio. Vergelijk daarom altijd de aanbiedingen van meerdere vakmannen voor de beste aanbieding.

Polyester dakkapel

Hout en kunststof zijn de twee basismaterialen voor het maken van dakkapellen. Er bestaan echter ook nog andere geschikte materialen. Een voorbeeld daarvan is polyester. Polyester is een licht gewicht materiaal dat zeer weersbestendig is. Daarnaast heeft polyester als bouwmateriaal nog vele andere voordelen. Zo creëert u hiermee een naadloze constructie waarop vocht en tocht geen invloed hebben, en heeft het materiaal een zeer lange levensduur. Met de juiste verwerking geeft het bovendien een uitstekende isolatie. Eén van de bij ons netwerk aangesloten professionals biedt u desgewenst meer informatie over de polyester oplossingen.

Prijzen kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen zijn ontzettend populair in Nederland. Deze populariteit dankt het materiaal mede aan de betaalbaarheid. De kosten hangen af van verschillende factoren, waaronder de leveringsmethode en uiteraard de afmetingen. Zo hebt u al een dakkapel van 1 meter tot 1,5 meter, met een enkel draai-kiepraam en een enkel kozijn, voor €2.500,- tot €2.990,-. Hebt u liever een dubbel draai-kiepraam en een dubbel kozijn? In dat geval moet u bij een afmeting van 3,5 meter tot 4,5 meter rekening houden met een prijs tussen de €4.300,- tot €5.000,-. Uiteraard is een combinatie van 3x een draai-kiepraam en een dubbel kozijn ook een mogelijkheid. De kosten hiervan liggen tussen de €4.850,- (bij 4 meter) tot €8.700,- (bij 8 meter).

Bespaar tot 30% op de kosten van uw nieuwe dakkapel!

Door de offertes van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel kunststof trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs (incl. btw en plaatsing)
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-
houten dakkapel Hillegom

Houten dakkapel

Dakkapellen kunnen zowel van hout als kunststof worden gemaakt. Hierbij komen de prijzen voor een houten opbouw vaak iets hoger uit dan de kunststof variant. De uitstraling van een dakkapel van hout is echter vaak beter, waardoor de pandwaarde sterker wordt verhoogd. Het nadeel van houten dakkapellen is dat deze vaak meer onderhoud vragen. Zo moet u deze minimaal eens in de 5 jaar schuren en verven, om de kwaliteit van het houtwerk te behouden. Houten bouwconstructies kunt u wel gemakkelijker repareren dan de kunststoffen variant, wat aanzienlijk in prijzen kan schelen. Schakel voor het onderhoud het liefst de hulp van een erkend vakman in.

Prijzen houten dakkapel

Als we kijken naar de prijsopbouw van houten dakkapellen, dan bestaat circa 35% uit arbeid en maar liefst 65% uit materiaal. Verscheidene factoren bepalen de uiteindelijke kostprijs. Denk hierbij aan de afwerking, uw keuze tussen prefab en traditioneel en de afmetingen. Bij houten dakkapellen moet u rekening houden met een gemiddelde vanaf prijs van €2.900,- tot €3.200,-. U hebt in dat geval een dakkapel van 1 tot 1,5 meter met een draaikiepraam en een enkel kozijn. Gaat uw voorkeur uit naar twee draaikiepramen en dubbele kozijnen? Dan ligt de kostprijs bij een afmeting van 3,5 tot 4,5 meter tussen de €4.750,- en €5.450,-.

Prijstabel houten dakkapel

Afmeting Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

Houten dakkapel plaatsen in Hillegom?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag!

Offertes aanvragen
dakkapel van zink en riet

Dakkapel in rieten dak

In een aantal plaatsen in Nederland kiest men nog steeds regelmatig voor het plaatsen van een rieten dakbedekking. Een aantal van deze bewoners vraagt zich echter af of het met een rieten dakbedekking nog wel een optie is om een sleepdakkapel te plaatsen. Het antwoord hierop is een eenvoudig: Ja. Mits u hiervoor de hulp van een erkend dakkapelspecialist uit Hillegom inschakelt. Wij werken samen met menig vakman uit de regio, die ook op het gebied van rieten daken u van de nodige informatie en ondersteuning kunnen voorzien. De prijzen voor het creëren van dakkapellen in een rieten dakoppervlak vallen wel relatief hoog uit.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Ook de kostprijs van een dakkapel met rieten dak wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de afmetingen en uw wensen. U moet rekening houden met een gemiddelde vanaf prijs van €2.500,- bij een model van 1 meter bij 1 meter met één draaikiepraam. Wilt u naast het draaikiepraam ook een vast glas? Dan ligt de prijs rond de €3.400,- bij afmetingen van 1 bij 2 meter. Uiteraard is groter ook een mogelijkheid. Bij een model met afmetingen van 1 bij 4 meter, met twee draaikiepramen en een groot vast glas, ligt de prijs rond de €5.400,-.

Zinken dakkapel

Naast houten en kunststof dakkapellen, bestaan er nog vele andere varianten, die ook een prima oplossing kunnen vormen voor bij u thuis. Denk bijvoorbeeld aan zinken dakkapellen. Een zinken variant is de juiste keuze, wanneer u ook hebt gekozen voor een zinken hemelwaterafvoer. Door de dakkapel in dezelfde stijl als het hemelwaterafvoer te houden, zorgt u voor eenheid en een aangename aanblik. Evenals houten dakkapellen moet u ook de zinken aanbouw regelmatig onderhouden. De prijzen voor het laten plaatsen van een prefab zinken dakkapel hangen af van de mate waarin een expert uit Hillegom voorbereidende werkzaamheden moet uitvoeren voorafgaan aan de plaatsing.

Prijzen zinken dakkapellen

Zinken dakkapellen zien er erg mooi uit. Een nadeel is echter dat het materiaal niet goedkoop is. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder uw eigen wensen. Wilt u een compleet zinken standaard dakkapel met een plat dak van circa 2 meter bij 1,10 meter laten plaatsen door een vakman uit Hillegom? Dan moet u rekening houden met een totaalprijs van €5.000,- tot €6.000,-. Als u iets met grotere afmetingen zoekt dan stijgt de kostprijs vanzelfsprekend. Vindt u dit iets te duur maar bent u wel erg fan van de zinken uitstraling? Het is wellicht een goed idee om een kunststof dakkapel met een zinken afwerking te laten installeren.

Dakkapellenspecialist in Hillegom nodig?

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
prefab en maatwerk dakkapellen

Prefab dakkapel

Dakkapellen die wij prefab installeren, kennen een kortere verbouwingsperiode en een hoger plaatsingsgemak. Het nadeel is dat de leverperiode langer is, en dat de kosten stijgen wanneer de dakkapel op maat dient te worden gemaakt. Wanneer u een prefab opbouw bij ons bestelt, dan zal een specialist uit Hillegom een keer bij u langskomen om de exacte maten voor de bouwconstructie op te nemen, en met u de wensen door te spreken. Zo weten wij zeker dat de constructie volledig aan uw eisen voldoet.

Is de prefab dakkapel eenmaal klaar? Dan kan één van de specialisten uit ons netwerk deze binnen een dag bij u op de woning monteren.

Maatwerk dakkapel samenstellen

Naast prefab hebt u ook de keuze uit maatwerk. Dit is ideaal als u specifieke wensen hebt. Met dakkapellen op maat hebt u namelijk veel keuzevrijheid. U neemt allereerst contact op met een specialist uit Hillegom. Deze luistert naar uw wensen, maakt een ontwerp en vervolgens bouwt hij of zij de constructie ter plaatse op uw dak of in een fabriek. Met maatwerk hebt u onder andere vrije keuze op het gebied van materialen. Zink, riet, hout of kunststof, aan u de keus! Daarnaast bent u helemaal vrij in het bedenken van een model. Standaard dakkapellen hebben een plat dak en rechte wanden. Wat dacht u echter van een halfrond dak? Of een constructie op de hoek van uw dak? Tot slot bent u vrij in de afmetingen. U hebt dankzij maatwerk de mogelijkheid om alle ruimte optimaal te benutten.

Kiest u een maatwerk of prefab dakkapel?

De keuze tussen maatwerk of prefab is niet altijd makkelijk. Het is daarom verstandig om de voor- en nadelen van beide naast elkaar te zetten zodat u de juiste keuze kunt maken. Een voordeel van prefab is dat deze constructie betaalbaarder is dan prefab. Als u puur alleen naar de prijs kijkt, dan is prefab een betere keuze. Aan een dakkapel hangt echter meer dan alleen een prijskaartje. Een ander voordeel van prefab is dat een constructie veelal binnen één dag geplaatst kan worden. U hebt vrijwel geen overlast van de werken. Als een vakman uit Hillegom ter plekke een dakkapel op maat gaat installeren, dan is hij langer bezig waardoor u meer overlast hebt.

Voordelen van maatwerk?

Een voordeel is dat u het model helemaal op maat kunt maken. Hebt u speciale wensen zoals bepaalde afmetingen of een bepaalde vorm? De kans is groot dat prefab dan geen optie is. Met maatwerk zijn de opties echter oneindig. Dit zorgt tevens voor een authentieke uitstraling. Omdat de dakkapel exact op maat wordt gemaakt sluit deze perfect bij de contouren van uw huis in Hillegom aan. U bent daarnaast verzekerd van vakmanschap.

Verschil in kosten tussen prefab & maatwerk

Zoals u hebt gelezen is prefab betaalbaarder dan maatwerk. Dit komt doordat prefab vooraf in de fabriek wordt gemaakt. In een fabriek zijn alle machines en materialen direct voorhanden. Dit zorgt ervoor dat de productie erg efficiënt is. De efficiënte productie resulteert bovendien in een korte leveringstijd. Gemiddeld duurt het 2 tot 4 dagen voordat een prefab model klaar is, terwijl dit met maatwerk al gauw een aantal dagen langer duurt. Twijfelt u nog tussen prefab en maatwerk? Laat dan vandaag nog uw gegevens achter via het offerteformulier. We sturen u gratis en vrijblijvend een aantal offertes toe. Deze kunt u met elkaar vergelijken waardoor de prijsverschillen inzichtelijk worden. We helpen u graag!

Binnen één dag genieten van uw nieuwe dakkapel?

De specialisten uit ons netwerk hebben uw prefab dakkapel al binnen één dag geplaatst.

Gratis offertes aanvragen
modellen dakkapellen

Welk model?

Als u een dakkapel bij uw huis in Hillegom wilt laten installeren, dan hebt u de keuze uit verschillende modellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een deur toe te voegen aan de constructie als u een dakterras of balkon hebt. Een voordeel hiervan is het heerlijke buitengevoel. Voor extra charme is het een mogelijkheid om een Frans balkon toe te voegen aan het model. Dakkapellen hebben standaard een plat dak. Ook hierin hebt u echter verschillende mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een puntdak, een schuin dak of een sleepdakkapel? Dit model is voorzien van een schuin aflopend dak met dakkapellen. Als u extra ruimte wilt creëren dan is een dakopbouw of een nokverhoging wellicht de juiste keuze. U vindt hier meer informatie over de verschillende modellen.

Dakkapel met deur

Naast de standaard dakkapellen die zorgen voor meer licht en ruimte op de bovenverdieping, bestaan er nog vele varianten met extra positieve eigenschappen. Overweeg bijvoorbeeld om de dakkapel te combineren met een deur. Een dergelijke kapel geeft direct toegang naar een balkon of dakterras, en zorgt zo voor een heerlijk buitengevoel. Een speciale variant is die met het Frans balkon. Bij een Frans balkon is er geen sprake van een uitgebouwde zitplek, maar slaan de dakkapeldeuren naar binnen open. Door een hekje voor de opening te plaatsen geniet u wel van het buitengevoel, zonder extra hoge verbouwkosten. Wij informeren u desgewenst graag.

Dakkapel met balkon

Naast het Frans balkon is het natuurlijk tevens een optie om een gewoon balkon te ontwerpen. Hoewel het standaard balkon een groot aantal voordelen met zich meebrengt, zoals een verhoogd wooncomfort en de mogelijkheid voor een kleine tuin, bestaan er ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat bij een balkon een deel van de ruimte van de bovenverdieping aan dit oppervlak verloren gaat. U zult dus uiteindelijk minder woonruimte overhouden. Eventueel is het mogelijk een nokverhoging voor meer leefruimte te combineren met een dakkapelbalkon. Voor een dergelijke oplossing dient u wel bij het gemeenteloket in Hillegom een vergunning aan te vragen.

Dakkapel met schuin dak

Heeft uw woning in Hillegom een schuin dak? Dan is het wellicht een goed idee om ook een dakkapel met schuin dak te installeren. Afhankelijk van uw wensen zijn deze beschikbaar in een houten of kunststof model. Een model met een schuin dak ziet er mooi uit. Dankzij het schuine dak ontstaat namelijk een vloeiende overgang naar de dak van uw woning. Een groot voordeel is echter de langere levensduur dankzij het ontwerp. De afvoer van regenwater is geen probleem. Hetzelfde geldt voor takken en bladeren. Dit alles blijft niet liggen omdat het dak schuin is. Hierdoor loopt u geen risico op stilstaand water of verstopte afvoeren. Een nadeel is dat het aanpassen van de dakconstructie meer werk met zich meebrengt. Voor dit model moet namelijk een groter gat dan normaal gemaakt worden.

dakkapellen met schuin dak

Sleepdakkapellen

Een sleepdakkapel is een dakkapel met een schuin aflopend dak met dakpannen. Het is een dakkapel soort die niet zomaar op elk schuin dak te installeren is, doordat er een zeker hellingshoek nodig is voor een dergelijk schuin dak. De minimale hellingshoek van het dak moet 35 graden zijn. Als het percentage lager ligt, dan is er bij regenval kans dat er regen op het dakje van de kapel blijft liggen, waardoor er lekkage kan ontstaan. Het pannendak van de sleepdakkapel heeft een hellingshoek tussen de 11 en 19 graden. De ruimtewinst met een sleepdakkapel is gelijk aan die van een opbouw met plat dakoppervlak, het biedt dus erg veel extra ruimte.

dakkapel met plat dak Hillegom

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met een plat dak is het standaard model. Deze heeft dan ook verscheidene voordelen. Het is allereerst een voordelige keuze. Dit komt doordat u de constructie van uw dak minder hoeft te veranderen omdat een plat dak hier veelal goed op aansluit. Dit brengt ons tevens op het tweede voordeel. Er zijn weinig aanpassingen aan het dak nodig, de plaatsing is hierdoor ook eenvoudig. Vakmannen uit Hillegom installeren dit type bovendien het vaakst, waardoor ze veel ervaring hebben. Tot slot is het mogelijk om een ontwerp met een plat dak vergunningsvrij te installeren. Een nadeel van dit ontwerp is dat regelmatig onderhoud nodig is. Bladeren en ander vuil blijven namelijk op het dak liggen.

Puntdak ofwel zadeldak

Naast het standaard plat en schuin dakoppervlak, spreekt men ook wel van speciale dakvarianten. Bijvoorbeeld van een puntdak of een zadeldak. Een zadeldak is een soort puntdak, waarbij de twee dakhelften elkaar raken in een scherpere hoek dan 15 graden. Dit betekent dat het lastiger is om een dakkapel te realiseren, maar niet onmogelijk. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een standaard puntdak te verhogen met een zadeldak, en is zelfs het realiseren van een zadeldak op een plat dakoppervlak een mogelijkheid, mits u gebruik maakt van een dakopbouw. Het is wel de vraag of u hiervoor de benodigde vergunning krijgt toegewezen.

Dakopbouw

Daarnaast kunt u tevens kiezen voor een dakopbouw bij uw schuin dak. Een dakopbouw is in feite een dakkapel met een verhoogde of verlegde nok. Deze is prefab binnen een dag te plaatsen, mits de vergunning op orde is. Omdat het soms meerdere maanden kan duren voordat de vergunning wordt uitgegeven adviseren wij om hier op tijd mee te starten. Zo weet u zeker dat niets de bouw van uw dakopbouw in de weg staat. Een dergelijke aanbouw is naast voor het schuin dakoppervlak tevens geschikt voor een plat dak. Dit brengt wel hogere kosten met zich mee, door de grotere verbouwing.

dakopbouw voor plat dak

Dakopbouw plat dak

Bij een plat dak is het plaatsen van een dakopbouw over het algemeen zeer eenvoudig, mits de draagkracht van uw huidige dakconstructie voldoende is. Bij een dakopbouw voor het plat dak hoeft u niet alleen te denken aan een standaard extra kamertje bovenop uw woning. Er zijn vele extra opties toepasbaar, zoals het inbouwen van een klein dakterras. Welke exacte mogelijkheden u hebt, hangt af van het door u beschikbaar gestelde budget en de kenmerken van uw plat dak. Wij raden daarom aan altijd contact te zoeken met een specialist, die de nodige controles voor u kan uitvoeren, voordat u aan de klus begint.

dakopbouw kosten

Kosten dakopbouw

Zoals gezegd hangen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel of dakopbouw af van diverse factoren. De prijzen voor een dakopbouw hangen ten eerste af van het soort materiaal waar u voor kiest. Een tweede invloedsfactor is de gewenste afmeting. Geef aan ons de breedte- en dieptematen van uw pand door, of kies voor afwijkende afmetingen. Tot slot bepaalt ook het model dakopbouw de prijs. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor een dakopbouw naar uw wensen? Vraag dan bij ons een aantal vrijblijvende offertes aan van experts uit de regio Hillegom, om deze met elkaar te vergelijken.

Nokverhoging

Een nokverhoging is feitelijk een grote dakkapel. Een nokverhoging is één- en tweezijdig uit te voeren, waardoor u een extra verdieping creëert. Indien u in Hillegom woont, dient u hiervoor in de meeste gevallen een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket. Het voordeel van een nokverhoging ten opzichte van andere opbouwen is dat het een volledige verdieping wordt. Hebt u maar een beetje meer ruimte nodig? Dan zal menig dakspecialist uit Hillegom u adviseren om voor een eenzijdige nokverhoging te kiezen. Dit komt doordat de kosten voor de verbouwing aanzienlijk zijn, en het zonde is onnodig veel ruimte te creëren. De eenzijdige nokverhoging zal u de nodige opslagruimte bieden.

Voordelen nokverhoging

Naast het plaatsen van een dakkapel of een dakopbouw met verlengde nok, is het tevens een optie om een nokverhoging toe te passen bij uw woning in Hillegom. Een nokverhoging heeft hierbij de meeste voordelen, maar ook de hoogste kosten. Bij een schuin dak kan een nokverhoging zowel enkelzijdig als dubbel worden toegepast. Bij een dubbele nokverhoging profiteert u van vele voordelen zoals meer licht en ruimte, en een verbeterde isolatie. De prijs hiervoor hangt af van uw keuzes en wensen, maar u kunt de investering op de lange termijn terugverdienen dankzij de hoge isolatiewaarde.

dakkapel plaatsen vergunning

Dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

Het installeren van dakkapellen is, zoals gezegd, zowel prefab als ter plekke een optie. Wij raden altijd aan om de hulp van één van de experts uit ons netwerk in Hillegom voor deze klus in te schakelen. Zo weet u zeker dat de constructie goed geplaatst wordt, en verlaagt u het risico op eventuele vochtproblemen. Laat u een prefab dakkapel plaatsen? In de ochtend arriveren de vakmannen uit Hillegom bij uw woning. Zij maken een gat in het dak, halen dakpannen weg en maken het gat vervolgens op maat. Indien nodig wordt de dakconstructie aangepast. Aan het einde van de ochtend rijdt de hijskraan voor. Deze takelt eerst het puin en afval via het gat naar buiten. Vervolgens takelt de kraan de dakkapel op het gat. De vakmannen zetten deze op de juiste plek. Vervolgens zorgen ze ervoor dat de constructie goed vastzit waarna ze beginnen met de afwerking. Aan het einde van de middag geniet u al van een ruimere en lichtere zolder. Het plaatsen van een constructie op maat heeft iets meer voeten in de aarde. In de meeste gevallen wordt een constructie op maat ter plekke op het dak gemaakt. Bij een kleine dakkapel is het denkbaar dat dit binnen een dag wordt gedaan. Bij grotere dakkapellen kan dit meerdere dagen duren. Het gat wordt daarom tijdelijk afgedekt zodat u geen last hebt van verschillende weersomstandigheden.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Gaat uw voorkeur uit naar prefab? Dan geniet u van weinig overlast. Een prefab model kan namelijk binnen één dag worden geplaatst. Zoals u hier hebt gelezen arriveert de dakkapel in zijn geheel bij de woning in Hillegom. De vakmannen kunnen deze met behulp van een hijskraan dan ook binnen een aantal uren installeren. Hebt u een constructie op maat welke van te voren in de werkplaats in elkaar is gezet? Ook deze kan binnen een dag geplaatst worden. Als de constructie ter plekke op het dak wordt gecreëerd, dan is het denkbaar dat dit langer duurt, afhankelijk van de afmetingen. De vakman is wellicht na een dag al klaar bij een kleine constructie, maar bij een grotere kan dit al gauw een aantal dagen duren.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.

Vergunning nodig?

U hebt voor het laten plaatsen van een dakkapel meestal geen vergunning nodig. U hebt wel altijd één nodig als u de constructie aan de voorkant van uw woning plaatst. Bij plaatsing aan de zijkant of aan de achterkant van uw huis in Hillegom is meestal geen toestemming nodig, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze vindt u hier beneden. Onder de voorwaarden van een dergelijke vergunning vallen eisen omtrent de positionering van de kapel, de afmetingen, en vormgeving. Twijfelt u of een vergunning nodig is? Neem hierover dan contact op met uw gemeente. Hier kunt u tevens een vergunningsaanvraag indienen. U hoort binnen 8 weken of u een bouwvergunning ontvangt.

Hebt u toestemming ontvangen? Dan hebben uw buren nog 6 weken de tijd om eventueel bezwaar te maken. Vervolgens heeft de gemeente weer 6 weken om hierop te reageren. Het is dus verstandig om te wachten met de plaatsing tot na deze periode. De kosten van een vergunning hangen af van uw gemeente. Gemiddeld liggen deze tussen de €200,- en €600,-. Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over eventuele vergunningen.

Dakkapel vergunningsvrij

Wilt u uw woning in Hillegom vergunningsvrij van een dakkapel voorzien? Dat is mogelijk als u rekening houdt met een aantal regels. De regels hebben vooral betrekking op de plaatsing, het model en de afmetingen. Het is daarnaast belangrijk dat het huis in Hillegom geen monument is en wel permanent wordt bewoond. Twijfelt u of het model van uw keuze vergunningsvrij is? Neem hierover dan contact op met een specialist en/of uw gemeente.
Model: de dakkapel moet een plat dak en ondoorzichtige zijkanten hebben.
Plaatsing: aan de achterkant van uw huis in Hillegom is plaatsing altijd vergunningsvrij. Aan de zijkant kunt u alleen een vergunningsvrije constructie plaatsen als deze niet aan een openbaar gebied grenst, zoals een bos of een weg.
Maten: voor een vergunningsvrije dakkapel gelden een aantal maximale maten. Deze mag bijvoorbeeld maximaal 1,75 hoog zijn. Het is daarnaast een vereiste dat de bovenkant minstens een halve meter onder de daknok zit en de onderkant tussen een halve en hele meter boven de dakvoet. Tot slot moeten de zijkanten minstens een halve meter van de zijkanten van het dakvlak zitten. Bij een rijtjeshuis in Hillegom is dit minimaal een halve meter van een woningscheidende muur.

dakkapel renovatie en isolatie

Dakkapel renovatie

Bij een aantal van de professionals uit ons netwerk in Hillegom bent u niet alleen aan het juiste adres voor het monteren van een nieuwe (prefab) dakkapel, maar kunt u deze tevens inschakelen voor een renovatie van de dakkapel. Een renovatie behelst onder andere het vervangen van de huidige houten kozijnen door nieuwe hardhouten raamkozijnen, of de kunststoffen variant. Daarnaast is het een optie om de dakbedekking te laten vervangen of de binnenkant van de opbouw volledig te renoveren. Dankzij een professionele renovatie zorgt u ervoor dat de dakkapel nog jarenlang meegaat, en de kwaliteit van het bouwmateriaal gegarandeerd blijft.

Dakkapel isolatie

Door het isoleren van dakkapellen bespaart u op de energiekosten. Allereerst is de materiaalkeuze van invloed op de isolatie. Kunststof heeft bijvoorbeeld een hoge isolatiewaarde. Bestaat het ontwerp helemaal uit kunststof? Als deze uit één stuk gemaakt is dan is het warmteverlies minimaal wat resulteert in een betere isolatie. Het is tevens een optie om isolatiemateriaal toe te voegen. Bij houten dakkapellen wordt in dat geval een onderscheid gemaakt tussen koude en warme isolatie. Bij warme isolatie plaatst de vakman uit Hillegom steenwol tussen de houten balken van het frame. Aan de buitenkant komt een dampdoorlatende folie en aan de binnenkant juist een dampdichte folie. Bij koude isolatie plaatst de vakman PIR- of PUR-isolatieplaten bovenop het houten frame. Er ontstaat als het ware een isolatieschil. Deze manier van isoleren is dan ook het meest effectief.

Keurmerken

Naast informatie over vergunningen en richtlijnen, kunt u de specialisten uit ons netwerk in Hillegom ook om advies vragen wat betreft de keurmerken die voor dakkapellen gelden. Er bestaan verschillende keurmerken, voor zowel houten als kunststof materialen. Er bestaan verschillende keurmerken, voor zowel houten als kunststof materialen. De prijzen voor een product met keurmerk kunnen iets oplopen, maar u bent dan wel verzekerd van een uitstekende kwaliteit en een milieubewust productieproces. Bekende certificering labels zijn onder andere:

 • FSC: Het Forest Steward Council certificaat is hét kwaliteitslabel voor hout producten. Met dit certificaat bent u ervan verzekerd dat uw houten opbouw is geproduceerd met duurzaam gerooid hout en dat er rekening is gehouden met verantwoord bosbeheer.
 • Komo: Verschillende leveranciers uit Hillegom en omstreken maken gebruik van een Komo kwalificatie. Dit label wordt uitgegeven voor zowel houten als kunststof artikelen, en staat garant voor een hoge kwaliteit materiaal.
 • IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor dakkapel bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.

Dakkapel reinigen

Om de kwaliteit en levensduur van dakkapellen te kunnen garanderen, dient u het materiaal wel van het juiste onderhoud te voorzien. Voor een kunststof versie geldt bijvoorbeeld dat u deze periodiek moet (laten) reinigen met water en allesreiniger. Dit zorgt ervoor dat u groene aanslag op het materiaal voorkomt. Dit aangegroeid vuil zorgt voor een verminderde prijswaarde en, eenmaal gegroeid – is vrijwel onmogelijk te verwijderen. Voor houten dakkapellen geldt bovendien dat u deze minimaal eens in de vijf jaar moet schuren en verven om zo het hout te beschermen tegen de invloeden van weer en wind.

Bij u in Hillegom

dakkapel specialist Hillegom
Vrijblijvende offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een sleepdakkapel? Wilt u weten wat de prijzen worden voor een model naar uw keuze? Of zoekt u een specialist die een dakkapel bij uw woning in Hillegom kan installeren? Aarzel dan niet om via ons contactformulier meerdere gratis en vrijblijvende offertes van experts uit de regio aan te vragen. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere dakkapellenspecialisten in Hillegom en de omgeving van Hillegom. Als u uw gegevens achterlaat dan sturen we u maximaal vijf offertes doe, welke u kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Vervolgens kiest u zelf welke vakman bij u langskomt. Bij ons wordt u altijd snel en vakkundig geholpen!