dakkapel Pijnacker

Dakkapel Pijnacker

Stoort u zich aan de beperkte lichtinval van uw schuin dak? Door een dakkapel te installeren lost u beide problemen op. U creëert ten eerste een verhoogde benutbare ruimte, en daarnaast vergroot u de lichtinval. Zo kunt u een voorheen loze ruimte invullen als studeerkamer. Het verhogen van het beloopbare m2 zorgt er tevens voor dat u de pandwaarde van uw woning in Pijnacker vergroot. Dakkapellen kunnen worden geleverd in zowel een houten als kunststof variant, prefab of ter plekke geïnstalleerd. Dit brengt diverse mogelijkheden met zich mee. Zo biedt een dakkapel van hout meer sfeer en een warme uitstraling, terwijl één van kunststof minder onderhoud kent. Via ons netwerk werken wij samen met diverse dakkapelspecialisten uit Pijnacker. Daarom vraagt u bij ons gemakkelijk en snel verschillende offertes aan, die u zelf met elkaar kunt vergelijken. Zo kiest u altijd voor de specialist die bij u past!

Voordelen van onze werkwijze

 • Vergelijk offertes & bespaar tot 30% op de totale kosten
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
 • Diverse specialisten zijn werkzaam in Pijnacker

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Type woning (*)
Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


Wilt u met een dakkapel meer licht en ruimte op zolder creëren?

Vul het offerteformulier in zodat u vrijblijvend meerdere dakkapellen specialisten uit ons netwerk met elkaar kunt vergelijken.

Offertes aanvragen
voordelen dakkapel

Meerwaarde van een dakkapel

Wist u dat het installeren van een dakkapel vele voordelen met zich meebrengt? U vindt hier een overzicht van de belangrijkste voordelen.

 • Dankzij een dakkapel tovert u een donkere, stoffige zolder om in een mooie lichte ruimte. Een dakkapel is namelijk voorzien van ramen waardoor er veel natuurlijk daglicht binnenvalt. Extra licht is fijn, het zorgt er bovendien voor dat de zolder ruimer lijkt.
 • Ook niet onbelangrijk: dankzij een dergelijke verbouwing ontstaat meer ruimte. De kleine zolder waar u eerst niet rechtop kon staan heeft loopruimte gekregen dankzij de dakkapel. Hierdoor kunt u de zolder gebruiken als extra slaapkamer of wellicht een hobbykamer.
dakkapel plaatsen in Pijnacker

Belangrijkste voordelen van een dakkapel

 • Dankzij de ramen geniet u van meer frisse lucht en ventilatie. Dit resulteert in een gezond leefklimaat.
 • Omdat u nu extra ruimte hebt en plek voor een extra kamer, stijgt de waarde van uw woning in Pijnacker.
 • Staat uw woning te koop? Of hebt u deze te huur gezet? De extra ruimte en het extra licht op zolder zullen zeker de verkoop of de verhuur bevorderen.
 • En de nadelen? Men ziet de verbouwing nog wel eens als een nadeel. Dit is echter nergens voor nodig omdat (prefab) dakkapellen veelal binnen een dag geplaatst worden door vakmannen uit Pijnacker. Ook de prijs telt niet op tegen de voordelen. De waarde van uw woning stijgt immers en u beleeft hier veel plezier van.

Welke materiaalsoort?

Kunststof is wellicht de meest bekende en populairste optie. Kunststof is namelijk betaalbaar, het heeft weinig onderhoud nodig en het heeft een hoge isolatiewaarde. Eem houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig, maar het materiaal heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Zink heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Het is bovendien 100% recyclebaar en het heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Heeft uw woning in Pijnacker een rieten dak? Dan is riet ook de juiste keuze voor de dakkapel. Dit materiaal heeft een karakteristieke uitstraling en is erg milieuvriendelijk. Een voordeel van polyester is dat het zeer licht is. U vindt hier meer informatie over de verschillende materialen.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Pijnacker. Gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen
kunststof dakkapel Pijnacker

Kunststof dakkapel

Kunststof (prefab) dakkapellen kunnen in diverse designs en kleuren geleverd worden. Het grote voordeel van kunststof is dat dit weinig onderhoud nodig heeft, waardoor u hierop in kosten bespaart. De prijzen voor een kunststof dakkapel liggen echter wel hoger dan de houten variant. Doordat de levensduur van kunststof echter langer is, en het materiaal een hogere isolatiewaarde heeft, vallen de relatieve prijzen voor kunststof wel lager uit. Daarnaast zal een kunststof dakkapel zorgen voor een hogere stijging van de prijswaarde van uw pand in Pijnacker. Het is maar in een aantal gevallen mogelijk om een vergunningsvrije dakkapel te laten plaatsen.

Polyester dakkapel

Wie geen heel stevig dak heeft, maar toch een dakkapel wil laten plaatsen, doet er goed aan de mogelijkheden voor polyester dakkapellen te onderzoeken. Een polyester dakkapel heeft geen zware balkconstructie nodig, doordat het een zeer licht gewicht materiaal is. Daarnaast heeft polyester vele andere voordelen. Zo heeft het een lange levensduur en is er na montage weinig tot geen onderhoud meer nodig. Andere voordelen van het materiaal zijn de duurzaamheid, de uitstekende isolatie, de bestendigheid tegen weersinvloeden en de diverse designopties. Laat altijd controleren of een polyester dakkapel geschikt is voor uw woning of bedrijfspand in Pijnacker.

Prijzen kunststof dakkapel

Kunststof is één van de meest populaire materialen voor dakkapellen. Een dakkapel van kunststof is namelijk erg betaalbaar. U hebt namelijk al één met een enkel draaikiepraam en een enkel kozijn voor een prijs tussen de €2.500,- tot €2.990,-. Dit gaat dan om een constructie met afmetingen van 1 tot 1,5 meter. Hebt u liever iets groters, van 4,5 tot 5,5 meter? Een dubbel draaikiepraam met een dubbel kozijn kost circa €5.000,- tot €5.400,-. Drie draaikiepramen is uiteraard ook een mogelijkheid bij een kunststof dakkapel. Deze gecombineerd met een dubbel kozijn kost bij 4 tot 5 meter zo’n €4.850,- tot €5.420,-. Bij afmetingen van 6 tot 7 meter betaalt u hier circa €6.300,- tot €7.400,- voor.

Bespaar tot 30% op de kosten van uw nieuwe dakkapel!

Door de offertes van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel kunststof trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs (incl. btw en plaatsing)
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-
houten dakkapel Pijnacker

Houten dakkapel

Houten dakkapellen werden vroeger vaak geplaatst. Tegenwoordig wordt er echter regelmatig gekozen voor de kunststof versie. Dakkapellen van hout vereisen namelijk een grondige en regelmatige reiniging, en hebben een kortere levensduur. Daarbij komt dat u een houten dakkapel regelmatig moet onderhouden. Om de kwaliteit en aanblik van het houtwerk hoog te houden adviseren wij om dit minimaal eens in de vijf jaar te schuren en verven. Controleer bovendien of er in het hout geen scheuren en andere beschadigingen zijn ontstaan. Op deze manier voorkomt u dat er lekkage ontstaat. De houten dakkapellen laat u wel gemakkelijker repareren, wat in reparatiekosten sterk kan schelen.

Prijzen houten dakkapel

Gaat uw voorkeur uit naar een houten dakkapel in plaats van één van kunststof? De houten versie is iets prijziger. Een model van 1 tot 1,5 meter met een enkel draaikiepraam en een enkel kozijn kost namelijk €2.900,- tot €3.200,-. Hebt u een grote zolder en wilt u veel extra licht en ruimte creëren? Een houten dakkapel van 7 tot 8 meter met drie draaikiepramen en een dubbel kozijn kost al gauw €7.950,- tot €9.400,-. U hebt tevens de keuze uit vele modellen tussen deze prijsklassen. Een houten dakkapel van 4,5 tot 5,5 meter met twee draaikiepramen en dubbele kozijnen kost namelijk zo’n €5.450,- tot €5.900,-.

Prijstabel houten dakkapel

Afmeting Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

Houten dakkapel plaatsen in Pijnacker?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag!

Offertes aanvragen
rieten en zinken dakkapellen

Dakkapel in rieten dak

De meeste soorten dakbedekking vormen een geschikte ondergrond voor het installeren van een sleepdakkapel. Zo ook een rieten dakbedekking. Omdat de professionals waar wij mee samenwerken vaak de vraag krijgen of een rieten dakconstructie te combineren is met een dakkapel, hier het eenvoudige antwoord: Ja, dat is mogelijk. Het is dan wel vereist dat u samenwerkt met een ervaren vakman uit Pijnacker, die u van de nodige informatie en tips zal voorzien. Daarbij komt dat vergunningsvrije dakkapellen bij een rieten dakbedekking vrijwel onmogelijk zijn. Begin dus al vroeg met het aanvragen van de nodige vergunning. Zo kunt u direct beginnen met bouwen.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Uiteraard geldt ook bij riet: hoe groter de dakkapellen, hoe hoger de uiteindelijke kosten. De kosten van een dakkapel met een rieten dak beginnen rond de €2.500,-. Voor deze prijs hebt u een kleine dakkapel van 1 bij 1 meter met een enkel draaikiepraam. Wilt u een iets groter model en hier een vast raam aan toe voegen? Bij een afmeting van 1 bij 2 meter kost een dergelijke constructie circa €3.400,-. Bij een grotere zolder is een grotere dakkapel wellicht mooier. Een model van 1 bij 3 meter met twee draaikiepramen en één vast raam betaalt u circa €4.200,-.

Zinken dakkapel

Naast de houten en kunststoffen dakkapellen, bestaan er nog diverse andere materialen welke de specialisten uit ons netwerk in Pijnacker kunnen gebruiken voor de afwerking. Een voorbeeld is zink. Zink is met name bekend vanwege de zinken oplossingen voor het hemelwaterafvoer, maar het is tevens een goede keuze als basismateriaal voor uw sleepdakkapel. De prijzen voor het toepassen van zinken onderdelen hangen met name af van de mate van voorbereiding die nodig is voor de installatie. Het onderhoud voor de zinken sleepdakkapel is vergelijkbaar met die van het zinken hemelwaterafvoersysteem. Combineer deze voor een besparing in onderhoudskosten, en een snelle verbetering van het wooncomfort.

Prijzen zinken dakkapellen

Zink is een materiaal met een mooie uitstraling. Het past erg goed bij moderne woning in Pijnacker. Het materiaal is echter niet goedkoop. Een standaard zinken dakkapel van 2 meter breed en 1,10 meter hoog met een plat dak kost namelijk al gauw €5.000,- tot €6.000,-. Dit zijn de kosten als de gehele constructie uit zink bestaat. Het is goed voor te stellen dat u dit iets te prijzig vindt. Als u toch een zinken dakkapel wenst dan is het wellicht een goed idee één van kunststof te kiezen welke is afgewerkt met zink. Omdat u hierbij minder van het materiaal gebruikt hebt u ook minder kosten.

Dakkapellenspecialist in Pijnacker nodig?

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
prefab dakkapel Pijnacker

Prefab dakkapel

Zowel houten als kunststof dakkapellen kunnen de bij ons aangesloten leveranciers in Pijnacker prefab aanleveren. Prefab staat voor voorgefabriceerd. Dit betekent dat de opbouw voor uw (schuin) dak in de fabriek al volledig in elkaar wordt gezet. De prijzen hiervoor verschillen uiteindelijk weinig van de standaardvariant. Wanneer u een prefab dakkapel bij ons bestelt, dan zal een expert uit ons netwerk eerst bij u thuis langskomen voor het opnemen van de maten en het doorspreken van de wensen. Daarna zal de bouwconstructie in de fabriek prefab in elkaar gezet worden. Voor de plaatsing bent u daardoor maar één werkdag kwijt. Zo profiteert u snel van een verhoogd wooncomfort!

Maatwerk dakkapel samenstellen

Wilt u uw woning in Pijnacker voorzien van een dakkapel en hebt u hiervoor speciale wensen? Dan is maatwerk wellicht iets voor u. Het grote voordeel van maatwerk is dat u helemaal vrij bent in de keuze van het materiaal, de afmetingen en het model. U hebt hierdoor vele keuzemogelijkheden waardoor u verzekerd bent van een constructie welke perfect bij uw wensen en uw huis in Pijnacker past. Hebt u bijvoorbeeld een woning met een grote zolder? Met een extra brede dakkapel benut u de ruimte optimaal. Ook in het model hebt u verschillende opties. Van een puntdak tot aan een halfrond dak, aan u de keus. U bepaalt bovendien zelf waar en hoeveel ramen en kozijnen de constructie krijgt. Houd er rekening mee dat maatwerk veelal niet vergunningsvrij is. Controleer dit daarom altijd bij uw gemeente.

Kiest u een maatwerk of prefab dakkapel?

Zowel prefab als maatwerk heeft verschillende voordelen. Zo is een groot voordeel van prefab de, in verhouding, lage kostprijs. Daarover leest u later meer. Een ander voordeel van prefab is dat de constructie binnen een dag te plaatsen is. Hierdoor hebt u minder last van rommel en overlast en u loopt minder risico door slecht weer. Een nadeel van prefab is echter dat een dergelijke dakkapel niet voor elk dak geschikt is. Een dak met een hellingshoek van minder dan 25 graden is bijvoorbeeld een stuk minder geschikt. In dit geval kunt u het beste voor een model op maat kiezen.

Bij maatwerk hebt u veel keuzevrijheid, er is veel aandacht voor details en de modellen zijn geschikt voor elk dak. Omdat de dakkapel precies op maat gemaakt wordt, sluit deze perfect aan bij de contouren van uw woning in Pijnacker. Heeft maatwerk ook nadelen? U moet inderdaad rekening houden met een aantal nadelen. Zo is een constructie op maat prijziger, de levertijd is langer en ook het plaatsen duurt veelal langer. Hierdoor hebt u meer overlast van de verbouwing dan bij een prefab model. Welk model het meest geschikt is hangt dus vooral af van uw eigen wensen.

Verschil in kosten tussen prefab & maatwerk

Prefab dakkapellen zijn goedkoper dan maatwerk. Dit komt doordat prefab wordt gemaakt in een fabriek, waarbij gebruik wordt gemaakt van machines. Het productieproces is hierdoor een stuk sneller en efficiënter dan wanneer een vakman uit Pijnacker een model op maat maakt in zijn werkplaats. Het maken van een prefab constructie is hierdoor goedkoper wat resulteert in lagere kosten. Om een inzicht in de gemiddelde kosten te krijgen is het verstandig om een aantal offertes met elkaar te vergelijken.

Binnen één dag genieten van uw nieuwe dakkapel?

De specialisten uit ons netwerk hebben uw prefab dakkapel al binnen één dag geplaatst.

Gratis offertes aanvragen
diverse modellen dakkapellen

Welk model?

Naast verschillende opties in materialen hebt u ook verschillende opties in modellen. Hebt u bijvoorbeeld een balkon? Dan is het wellicht een goed idee om een deur toe te voegen. Hierdoor hebt u direct toegang naar buiten, ideaal op een zomerse dag. Hebt u geen balkon maar wilt u deze wel graag? Het is een mogelijkheid om deze te plaatsen samen met een dakkapel. Een nadeel hiervan is echter dat u woonruimte verliest. U hebt bovendien verschillende keuzes met betrekking tot het dak. Zo kunt u kiezen voor het standaard model met een plat dak maar een schuin- of een puntdak is tevens een mogelijkheid. Voor veel extra ruimte een dakopbouw of een nokverhoging een goede optie. Er is voor een ieder wat wils!

Dakkapel met deur

Hoewel de experts uit ons netwerk in Pijnacker in de meeste gevallen een prefab houten dakkapel plaatsen, is het tevens een optie de standaard oplossingen verder uit te breiden, voor een verhoging van het wooncomfort. Een mogelijke uitbreiding is de toevoeging van een deur in de dakkapel. Deze deur geeft bijvoorbeeld direct toegang naar een dakterras of balkon. Hebt u de ruimte niet om een balkon te creëren? Overweeg dan de opties voor een Frans balkon. In dit geval slaan de deuren van de kapel naar binnen open, en plaatsen wij een hekje voor de raamopening. U krijgt zo een heerlijk buitengevoel.

Dakkapel met balkon

Bent u op zoek naar een manier om naast meer licht en ruimte in huis, tevens meer zitplek voor buiten te realiseren? Het is een optie om een deel van de geplaatste dakkapellen om te bouwen tot balkon. Dit betekent dat u op de bovenverdieping een heerlijke zitplek realiseert, die u direct vanuit de slaapkamer bereikt. Het nadeel van een dergelijke oplossing is dat hiermee wel enige woonruimte verloren gaat. Het dakbalkon neemt de plaats in van het loopoppervlak van één van de slaapkamers. Deze leefruimte krijgt u er dan buitenshuis natuurlijk wel bij. De prijzen hiervoor hangen af van verschillende factoren, waaronder uw materiaalkeuze.

Dakkapel met schuin dak

Vindt u een dakkapel met een plat dak niet zo goed bij de uitstraling van uw woning in Pijnacker passen? Wellicht is een dakkapel met een schuin dak meer iets voor u. Deze constructie brengt een aantal voordelen met zich mee. Het ontwerp ziet er namelijk erg mooi uit. Het past goed bij woningen met schuine daken. Daarnaast hebben schuine daken een voordeel omdat regenwater eenvoudig wordt afgevoerd. Hetzelfde geldt voor takken, bladeren en ander vuil. Deze blijven niet liggen waardoor onderhoud een stuk minder vaak nodig is. Dit resulteert bovendien in een lange levensduur. Bij schuine daken kiest men als dakbedekking bovendien veelal dakpannen, welke tot wel 80 jaar meegaan. Bij platte daken valt de keuze veelal op EPDM of bitumen, wat gemiddeld zo’n 20 jaar meegaat.

dakkapel met schuin dak

Sleepdakkapellen

Dakkapellen met een schuin aflopend pannendak, ook wel sleepdakkapellen genoemd, zijn dakkapellen die niet op elk dak in Nederland kunnen worden geplaatst. Dit komt doordat een dergelijk schuin aflopend pannendak alleen op een bestaand schuindak is te monteren om problemen als lekkage te voorkomen. Hiervoor moet het dak van het huis een hellingshoek van minimaal 35 graden hebben, en mag het pannendak van de dakkapel niet meer dan 19 graden hellen. Het maakt hierbij niet uit welke dakpannen het dak heeft. Een sleepdakkapel wordt over het algemeen gekozen vanwege de esthetische waarde: het past binnen het bestaande aanzicht van het huis. Kijk altijd naar de vergunningsvrije opties.

dakkapel met een plat dak

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel wordt standaard uitgevoerd met een plat dak. Dit is de meest populaire uitvoering. Dit komt door de, in verhouding, lage kosten. Dit komt doordat dit model eenvoudig te plaatsen is. Aanpassingen aan de dakconstructie zijn vrijwel niet nodig, zoals bij modellen met een schuin dak wel het geval zou zijn. Dit maakt de klus eenvoudiger en daardoor ook betaalbaarder. Een ander voordeel is dat de modellen met platte daken voor vrijwel alle soorten huizen in Pijnacker geschikt zijn. Tot slot is het installeren van dergelijke modellen veelal vergunningsvrij. Een nadeel is dat onderhoud vaker nodig is. Op een plat dak blijft namelijk van alles liggen, zoals bladeren en takken. Dit moet u regelmatig schoonmaken.

Puntdak ofwel zadeldak

Naast het standaard plat en schuin dakoppervlak, bestaan er vele meer specifieke aanduidingen voor een dakconstructie. De meeste woningen in Pijnacker hebben bijvoorbeeld een puntdak, een schuin dakoppervlak dat vanaf twee zijden in een punt bijeenkomt. Een speciaal soort puntdak is het zadeldak. Hierbij is de punt scherper dan 15 graden. Deze scherpe punt biedt voor sommige klanten reden tot zorg; zij vragen zich af of in dit geval een dakkapel nog wel mogelijk is. Het antwoord hierop is: Ja, dat is zeker een optie. Zelfs bij een dakopbouw van een plat oppervlak, is de realisatie van een zadeldak nog een optie.

Dakopbouw

Wilt u veel extra ruimte creëren? Dan is het wellicht een goed idee om een dakopbouw te laten installeren door vakmensen uit Pijnacker. Een dakopbouw is, zoals de naam al zegt, een opbouw op het dak. Er wordt al het ware een nieuwe verdieping of kamer op uw huis geplaatst. Deze extra verdieping heeft veelal een plat dak. Een groot voordeel van een dakopbouw is dan ook de extra ruimte. Het installeren van een dakopbouw neemt echter meer tijd in beslag dan een dakkapel. De gemiddelde kosten liggen bovendien een stuk hoger. Het installeren van een dakopbouw is bovendien nooit vergunningsvrij.

dakopbouw op plat dak

Dakopbouw plat dak

Waar men bij een schuin dakoppervlak meestal kiest voor het toepassen van een dakkapel of nokverhoging, is voor een plat oppervlak de dakopbouw de meest populaire keuze. Bij een dakopbouw wordt er een gedeelte bovenop het dak geplaatst. Het is dankzij de vele modellen, materialen en opties voor afwerking mogelijk om deze opbouw volledig in te passen in de stijl van uw pand. Bij een dakopbouw hoeft u bovendien niet alleen te denken aan extra woon- of slaapruimte, het is tevens mogelijk om hiervan een terras te maken, of de dakopbouw te combineren met een balkon.

dakopbouw kosten Pijnacker

Kosten dakopbouw

Evenals bij een dakkapel worden de kosten voor een dakopbouw beïnvloed door diverse factoren. De grootste factor is het model waar u voor kiest. U hebt onder andere de keuze uit modellen van 45 en70 graden, en in een rechte hoek. Daarnaast is het in een aantal gevallen een optie om het model geheel zelf samen te stellen. Een tweede invloedsfactor is het materiaal waarvoor u de keuze maakt. Kunststof is hierbij duurder dan hout of aluminium. Vervolgens dient u te bepalen wat de afmetingen worden, en of u de dakopbouw prefab of door ons op locatie laat fabriceren.

Nokverhoging

Een nokverhoging is feitelijk een grote dakkapel. Een nokverhoging is één- en tweezijdig uit te voeren, waardoor u een extra verdieping creëert. Indien u in Pijnacker woont, dient u hiervoor in de meeste gevallen een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket. De ruimte die een nokverhoging oplevert is aanzienlijk, maar de prijzen die u hiervoor betaalt ook. De bij ons netwerk aangesloten experts adviseren daarom altijd om goed te kijken naar de hoeveelheid extra ruimte die zij wensen. Gaat het enkel om een wens voor meer licht? Overweeg dan een kleinere dakkapel, of kies voor een eenzijdige nokverhoging. Beide oplossingen bieden diverse voordelen.

Voordelen nokverhoging

Een nokverhoging kan zowel op een plat als schuin dak worden toegepast, al kiest men bij platte daken eerder voor een dakopbouw. Wilt u graag de nok van uw schuin dak verhogen? Dan hebt u de keuze uit een enkele en dubbele nokverhoging. Bij beide modellen profiteert u van meer woon- en leefruimte, en meer licht op de bovenste verdieping. Met een nokverhoging wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de vliering als een volledige woonlaag te gebruiken. Door bij de (dubbele) nokverhoging te kiezen voor het aanbrengen van een optimale isolatie zult u bovendien de prijswaarde van uw woning in Pijnacker verhogen. Vraag vrijblijvend prijsopgaven aan om te kijken wat een nokverhoging plus eventuele vergunning kost.

dakkapel plaatsen wel of geen vergunning?

Dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

Voordat specialisten uit Pijnacker dakkapellen kunnen installeren is het verstandig om te informeren of u een vergunning nodig hebt. Als dit het geval is dan is het belangrijk dat u deze tijdig regelt bij uw gemeente. Hoe het plaatsen exact in zijn werk gaat verschilt per model. Bij maatwerk is het bijvoorbeeld mogelijk dat de vakman uit Pijnacker de constructie van te voren in zijn bouwplaats maakt, maar het is tevens denkbaar dat hij deze ter plekke op uw dak maakt. Bij prefab worden de dakkapellen altijd van te voren in de fabriek gemaakt. Het plaatsingsproces ziet er dan ook vrijwel altijd hetzelfde uit. Hoe dat dan precies in zijn werk gaat? De vakmannen uit Pijnacker arriveren in alle vroegte. Ze dekken allereerst de zoldervloer af met een zeil zodat de zolder niet vuil wordt. Vervolgens tekenen ze de afmetingen van de constructie af. Er wordt eerst een klein gat gemaakt waarna de dakpannen worden verwijderd. Vervolgens wordt het gat op de exacte maat uitgezaagd in het dakbeschot. Indien nodig passen de vakmannen de kapconstructie aan door steunbalken te plaatsen. Inmiddels is de hijskraan gearriveerd, deze hijst al het vuil via het gat naar buiten. Vervolgens hijst de kraan de prefab dakkapel naar boven. De vakmannen uit Pijnacker zetten deze op de juiste plak vast. Vervolgens plaatsen ze de dakpannen terug en werken ze de dakkapel af.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Hoe lang het plaatsen duurt is ook afhankelijk van het model. Prefab kan namelijk binnen een dag geplaatst worden. Vroeg in de ochtend beginnen de vakmannen uit Pijnacker en aan het einde van de middag geniet u al van een ruime en lichte zolder. Hebt u een model op maat laten maken in een werkplaats? Ook deze kan binnen een dag geplaatst worden. Als dakkapellen ter plekke op maat worden gemaakt dan hangt het af van de afmetingen en de moeilijkheidsgraad van de klus. Een vakman uit Pijnacker is wellicht in een dag klaar met het maken en installeren van een kleine dakkapel. Bij een grotere is het echter goed mogelijk dat dit enkele dagen duurt. In dat geval wordt het gat tijdens de werken dichtgeplakt om overlast van bijvoorbeeld het weer te voorkomen.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.

Vergunning nodig?

Het is belangrijk om te controleren of u een vergunning nodig hebt als u één of meerdere dakkapellen wilt laten installeren. U hebt meestal geen vergunning nodig, tenzij de verbouwing plaatsvindt aan de voorkant van uw huis in Pijnacker. U verandert hiermee immers het aanzicht waarvoor altijd toestemming nodig is. Een vergunningsaanvraag dient u in bij uw gemeente. Deze beoordeelt uw aanvraag vervolgens op het bestemmingsplan van uw huis, de welstandsnota en het bouwbesluit. U hoort binnen 8 weken of de aanvraag is goedgekeurd. Vervolgens hebben de buren 6 weken om eventueel bezwaar te maken waarop de gemeente weer 6 weken heeft om hierop te reageren. Het is verstandig om tot die tijd nog niet te beginnen met de verbouwing. Een verleende bouwvergunning is namelijk onherroepelijk. Gemiddeld kost een bouwvergunning zo’n €200,- tot €600,-. Het is echter mogelijk dat deze kosten verschillen per gemeente. U kunt hierover daarom het beste bij uw gemeente informeren. Wilt u besparen op deze vergunningskosten? In sommige gevallen is het installeren vergunningsvrij.

Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over de eventuele vergunningen.

Dakkapel vergunningsvrij

Wilt u besparen op de kosten van een vergunning? Dan is het mogelijk on een vergunningsvrije dakkapel te installeren. Hiervoor gelden in Pijnacker enkele richtlijnen.
Plaatsing: als u dakkapellen aan de achterkant van uw huis in Pijnacker wilt plaatsen dan kan dit vergunningsvrij. In de meeste gevallen geldt dit ook voor plaatsing aan de zijkant. U hebt hiervoor echter wel toestemming nodig wanneer uw woning naast een openbaar gebied zoals een park ligt.
Maten: er gelden een aantal maximale afmetingen voor vergunningsvrije dakkapellen. De maximale hoogte is bijvoorbeeld 1,75 m. De zijkanten moeten minimaal een halve meter van de zijkant van het dakvlak zitten, of in het geval van een rijtjeshuis, een halve meter van een woningscheidende muur. De bovenkant moet bovendien in ieder geval een halve meter onder de daknok zitten en de onderkant tussen en halve en een hele meter onder de dakvoet.
Model: de dakkapel moet een plat dak en ondoorzichtige zijkanten hebben.

Het is daarnaast een vereiste dat uw huis in Pijnacker permanent bewoond is en dat dit geen monument is. Wilt u zeker weten dat de door u bestelde (prefab) dakkapel aan alle voorwaarden voldoet? Overleg dan met een dakkapellen specialist uit Pijnacker en informeer bij uw gemeente over de geldende regels.

dakkapel renovatie en isolatie

Dakkapel renovatie

Veel van onze klanten uit Pijnacker weten niet dat het naast het plaatsen van nieuwe (prefab) dakkapellen onze vakmannen ook gespecialiseerd zijn in de renovatie van bouwconstructies. Dit betekent dat uw dakkapel door ons snel en vakkundig gerenoveerd kan worden, opdat u de levensduur verlengt en de kwaliteit behouden blijft. Bij de renovatie van een dakkapel kan elk bedrijf uit ons netwerk de oude houten kozijnen vervangen door kunststoffen of hardhouten kozijnen die een betere isolatie bieden. Daarnaast zorgen de specialisten ook voor het herstellen of vervangen van de dakbedekking, of de reparatie aan de binnenzijde van de dakkapel.

Dakkapel isolatie

Het is verstandig om een dakkapel altijd te isoleren, om warmteverlies te voorkomen. Het is het beste om de isolatie langs de buitenkant aan te brengen. In dit geval ligt de isolatie tussen de dakplaat en de dakbedekking. Hiermee creëert u een isolatieschil, wat erg effectief werkt tegen warmteverlies. Het is echter een lastige klus om de isolatie langs de buitenkant te plaatsen. Het is daarom verstandig om dit door een vakman uit Pijnacker uit te laten voeren. Als isoleren langs de buitenkant geen optie is, dan kunt u isolatie aan de binnenkant aanbrengen. Het is erg belangrijk om hierbij rekening te houden met vochtproblemen. Plaats daarom altijd een dampremmende folie. Deze zorgt ervoor dat vocht vanuit de kamer de isolatie niet in kan trekken. Het is hierbij cruciaal dat u precies werkt en alle kieren en naden goed afplakt.

Keurmerken

Via ons netwerk informeren wij u tevens over de verscheidene keurmerken die voor dakkapellen zijn ingesteld. Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van producten te garanderen wordt er de laatste jaren meer en meer gebruik gemaakt van keurmerken voor bouwproducten. Zo ook voor houten en kunststof dakkapellen, die elk eigen keurmerken hebben. De prijzen voor een dakkapel met keurmerk kunnen iets hoger uitvallen, maar u bent tevens verzekerd van een langere levensduur. Hieronder staan een aantal keurmerken beschreven waar u op kan letten.

 • Voor houten (prefab) dakkapellen kiest u het beste voor een FSC of PEFC certificaat. Beide labels richten zich op verantwoord bosbeheer en een duurzaam rooiproces. Met dit label maakt u dan ook een milieubewuste keuze.
 • Voor kunststof dakkapellen bestaan er diverse keurmerken. Eén van de bekendste is het KOMO label. Dit keurmerk richt zich met name op een hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal. Tot slot is er een speciaal kwaliteitslabel voor dakkapel bedrijven: IKOB-BKB. De bedrijven tonen hiermee aan dat ze voldoen aan de wettelijke regelgeving voor het produceren van (prefab) dakkapellen.

Dakkapel reinigen

Wilt u zich verzekeren van de kwaliteit en de minimale levensduur van de dakkapel? Laat deze dan periodiek reinigen door een professional uit Pijnacker, of voer deze klus zelf uit. Bij het reinigen van kunststof hoeft u enkel te denken aan een poetsbeurt met water en allesreiniger, om groene aanslag te voorkomen. Houten dakkapellen vereisen enigszins meer onderhoud. Om het hout te beschermen tegen de invloeden van weer en wind raden wij aan om deze minimaal eens in de vijf jaar te schuren en te verven. Zo blijft de kwaliteit en levensduur van het product gegarandeerd behouden.

Bij u in Pijnacker

dakkapel specialist in Pijnacker
Vrijblijvende offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een sleepdakkapel? Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het installeren van een prefab houten of kunststof kapel? Of bent u opzoek naar een vakman uit Pijnacker die de installatie voor u kan uitvoeren? Vraag via het contactformulier meerdere (max. 5) offertes aan van bedrijven uit ons netwerk. Dankzij ons landelijke netwerk is er altijd iemand beschikbaar, ook in de buurt van Pijnacker. U kunt de offertes vervolgens zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo kiezen voor de specialist uit Pijnacker die het beste bij u past. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.