Sleepdakkapel

Denkt u aan een uitbreiding van uw woning door een dakkapel te laten plaatsen? Dan bent u bij ons netwerk aan het goede adres. Op het gebied van dakopbouw is er genoeg keuze. Zo is er een ruime keuze aan verschillende soorten dakkapellen. Kies bijvoorbeeld voor een sleepdakkapel, ook wel een pannendak dakkapel. Een sleepdakkapel wordt veelal in het buitenland gezien en is minder bekend in Nederland. Toch past een pannendak kapel vaak beter bij de klassieke uitstraling van veel huizen in Nederland. Een dakkapel leverancier, gelieerd aan ons netwerk legt graag uit waarom een sleepdakkapel de beste optie voor u is. Vraag via het contactformulier vrijblijvend offertes aan.

sleepdakkapel

Via ons netwerk vind u snel een vakman voor het plaatsen van een sleepdakkapel.

Benieuwd naar de prijzen van een sleepdakkapel? Vergelijk offertes en kies voor de dakkapelspecialist die het beste aan uw voorwaarden voldoet.

Wat is een sleepdakkapel?

Een sleepdakkapel is een dakkapel maar dan net even anders. Hierbij is het platte dak vervangen door een schuin dak, wat vaak meer aansluit bij het pannendak van de meeste huizen. Deze vloeit dus vaak beter uit het huis en sluit beter aan. Een pannendak kapel kan net zoals een gewone dakkapel prefab of ter plaatse gemaakt worden. Bij prefab, zoals de naam al zegt, wordt een dakopbouw in de fabriek al gemaakt. Het dak wordt van te voren goed bekeken en hier wordt in de fabriek rekening mee gehouden.

Voor- en nadelen

Er zijn verschillende voor- en nadelen als u kiest voor een sleepdakkapel ten opzichte van een normale dakkapel. Hier een overzicht van de nadelen:

  • Kan niet op alle huizen geplaatst worden
  • Valt vaak duurder uit dan een normale dakkapel

Of uw woning geschikt is voor een pannendak kapel, hangt van de hellingshoek van het dak af. Als deze hellingshoek niet schuin genoeg is, blijft het regenwater hangen op de dakopbouw, wat vaak leidt tot lekkage en schade. Daarom moet er eerst gekeken worden of het dak geschikt is voor een dakopbouw. Ook valt een sleepdakkapel vaak duurder uit dan een normale dakkapel. Vaak wordt er voor een pannendak kapel gekozen omdat dit er klassieker uitziet en beter bij een pannendak past.
De voordelen van een sleepdakkapel zijn:

  • Gaat langer mee dan een normale dakkapel
  • Behoeft minder onderhoud dan een normale dakkapel

Samen met onze specialist kijkt u naar wat voor u de beste optie is voor een dakopbouw en wat het best bij uw woning past.

Wel of geen vergunning?

Voor een normale dakkapel heeft u niet altijd een vergunning nodig. Voor een sleepdakkapel wel. Bij sleepdakkapellen maakt het niet uit of uw buren er al één hebben, u moet altijd een vergunning aanvragen. Bij een sleepdakkapel kunt u vaak zelf de afmetingen bepalen, vandaar dat dit goedgekeurd moet worden bij de gemeente. Meestal wordt er niet erg moeilijk over gedaan. Het kan zijn dat u geen vergunning krijgt, bijvoorbeeld omdat de rest van uw wijk allemaal normale dakkapellen hebben.

Voor ieder huis?

Zoals eerder vermeld kan een sleepdakkapel niet op iedere woning geplaatst worden. Als u graag een dakopbouw wilt, kijken wij eerst naar uw dak. Als de hellingshoek van uw dak niet schuin genoeg is, kunnen wij geen sleepdakkapel plaatsen. Als er niet goed wordt gekeken naar of het dak schuin genoeg is, is er een groot risico dat de dakopbouw gaat lekken en dat er schade ontstaat. Dit is te voorkomen, als er goed wordt gekeken naar de mogelijkheden van een dakkapel.

Gratis offertes vergelijken

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

sleepdakkapel prijzen

Prijzen

Een sleepdakkapel valt vaak duurder uit dan een normale dakkapel. Maar op het gebied van dakopbouw bieden wij u de beste service voor de beste prijs. Daarom is de verstandige keuze om contact op te nemen met ons netwerk. Nadat u een vakman heeft gekozen kan deze u advies geven omtrent het plaatsen van een dakopbouw. Dit allemaal tegen de voorwaarden die u belangrijk vind.

sleepdakkapel offerte

Vrijblijvend offertes vergelijken

U kunt bij ons netwerk vrijblijvend offertes aanvragen. Zo kunt u, zonder kosten, prijzen vergelijken. Wij zien onze klanten graag tevreden, zowel over de service als over de prijzen. Daarom geven wij u de kans om kosteloos offertes aan te vragen via onze contactpagina op onze website. Op deze manier kunt u rustig kijken welke optie het beste voor u is.