Dakkapel in Nieuwegein: meer licht, ruimte & woonplezier!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis – Vrijblijvend

Dakkapel plaatsen in Nieuwegein

Is uw zolder te klein en donker om hier een fatsoenlijke leefruimte van te maken? Een dakkapel in Nieuwegein is dan de oplossing! De dakkapel creëert extra ruimte en lichtinval en verhoogt zo uw woongenot. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk daarna gratis offertes en bespaar tot wel 40%. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten dakkapellen en mogelijkheden, de manier van plaatsen en natuurlijk de kosten van dakkapellen!

dakkapel Nieuwegein

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Nieuwegein?

Een dakkapel toevoegen aan uw woning heeft zeker voordelen. Natuurlijk gaat het om een flinke investering, maar de investering ziet u weer terug in uw woningwaarde. Dakkapellen zorgen namelijk voor een waardevermeerdering van 50% tot 70% van uw investering.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een dakkapel in Nieuwegein op een rij.

 • Dakkapellen creëren extra ruimte in huis.
 • Door de grote ramen is er meer licht in huis en oogt de kamer direct frisser en groter.
 • Met de plaatsing van een dakkapel verhoogt u de woningwaarde met zo’n 5% tot 10%.
 • U profiteert van een uitstekende isolatie omdat moderne dakkapellen uitgerust worden met het beste isolatiemateriaal.
 • Extra ramen bieden ook extra mogelijkheden voor ventilatie, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Zeker op zolder is dit belangrijk.
 • Een dakkapel met een goed ontwerp kan zeker de buitenkant van uw huis mooier maken.
 • In veel gevallen is een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen! Geen extra administratieve rompslomp dus.
 • Het is een relatief eenvoudige verbouwing als u het vergelijkt met een aanbouw of een dakopbouw.
 • De extra ruimte geeft extra mogelijkheden voor de inrichting van uw huis.

Wat kost een dakkapel in Nieuwegein?

Een dakkapel in Nieuwegein laat u plaatsen vanaf €3.500,- tot €15.000,-. Dat is nogal een verschil in prijs: gelukkig heeft u zelf invloed op de kosten met de keuzes die u maakt. Een prefab dakkapel is verreweg de goedkoopste optie. De kosten liggen gemiddeld tussen de €3.500,- tot €4.900,-, afhankelijk van het materiaal. De meeste mensen kiezen voor hetzelfde materiaal als hun kozijnen. De prijs van houten en kunststof prefab dakkapellen is vergelijkbaar, voor polyester loopt de prijs verder op.

Bij maatwerk dakkapellen kan de prijs flink oplopen, afhankelijk van uw wensen. Denk aan een schuin dak, de volledige binnen afwerking uitbesteed of zelfs luxe extra’s zoals zonwering of rolluiken. De prijzen voor deze dakkapellen kunnen oplopen tot wel €15.000,-.

Dakkapel plaatsen kosten

€3.500,- tot €15.000,-

(Gebaseerd op een dakkapel van 3 meter breed)

Minimale kosten
€3.500,- tot €4.900,-

Prijs afhankelijk van materiaal (hout, kunststof of polyester)
Prefab dakkapel
Casco opgeleverd
Inclusief plaatsing

Maximale kosten
€13.000,- tot €15.000,-

Afhankelijk van materiaal (hout of kunststof)
Maatwerk dakkapel
Inclusief binnenafwerking en extra opties.
Inclusief plaatsing

Dakkapel prijzen 2024

Aantal meter dakkapel Prefab Traditioneel
Dakkapel 1 meter Vanaf € 2.100 Vanaf € 2.600
Dakkapel 2 meter Vanaf € 2.700 Vanaf € 3.100
Dakkapel 3 meter Vanaf € 3.500 Vanaf € 4.000
Dakkapel 4 meter Vanaf € 4.400 Vanaf € 4.800
Dakkapel 5 meter Vanaf € 5.000 Vanaf € 5.300
Dakkapel 6 meter Vanaf € 5.600 Vanaf € 6.000
Dakkapel 7 meter Vanaf € 6.200 Vanaf € 6.600
Dakkapel 8 meter Vanaf € 6.900 Vanaf € 7.400
Dakkapel 9 meter Vanaf € 7.600 Vanaf € 8.000
Dakkapel 10 meter Vanaf € 8.200 Vanaf € 8.600

* Prijsindicatie dakkapel inclusief montage, incl. btw. Exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes!

Dakkapel plaatsen in Nieuwegein? Bespaar tot 40%

Vergelijk gratis offertes en kies zelf het beste aanbod!

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

De totaalprijs verschilt per situatie. Er zijn namelijk veel factoren die de totaalprijs beïnvloeden:

 • De keuze voor prefab of maatwerk dakkapellen. Prefab is altijd de goedkoopste keuze, maar de mogelijkheden zijn hierbij beperkt. Maatwerk is duurder, maar geeft juist veel meer mogelijkheden en zorgt bovendien voor een hogere meerwaarde.
 • Het materiaal van de dakkapel. Kunststof is vaak iets goedkoper dan hout, maar hout heeft voor veel mensen een mooiere uitstraling. Polyester (alleen bij prefab dakkapellen) is de duurste optie, maar ook juist volledig onderhoudsvrij.
 • De breedte van de dakkapel speelt een grote rol. Hoe breder des te hoger de kosten, maar tegelijkertijd geldt ook dat u per meter minder betaalt bij een dakkapel van 5 meter dan bij een dakkapel van 2 meter.
 • Het soort dak dat u kiest. Platte daken zijn de goedkopere keuze. Een schuin dak kan nog meer ruimte geven en zorgen voor een mooiere aansluiting bij uw eigen dak.
 • De ramen en beglazing die gebruikt worden. Over het algemeen gaan de meeste mensen voor standaard HR++ beglazing, maar HR+++ glas is ook zeker een (iets duurdere) optie. Bovendien zijn standaard ramen het goedkoopst, maar bieden draaikiepramen of schuiframen weer meer mogelijkheden voor ventilatie.
 • Eventuele extra opties die u laat plaatsen, zoals rolluiken of zonwering, insectenhorren of zelfs de binnenafwerking.
 • Vergunningen die nodig zijn. Voor maatwerk dakkapellen zijn ze vaak nodig terwijl prefab dakkapellen in verreweg de meeste gevallen wel vergunningsvrij geplaatst mogen worden. Aan een vergunningsaanvraag zitten kosten verbonden, gemiddeld zo’n €200,- tot €500,-.
 • De arbeidskosten spelen tot slot een rol. Elke vakman bepaalt zijn of haar eigen tarief. Hierdoor kunnen de arbeidskosten flink verschillen. Het vergelijken van offertes is altijd aan te raden, zodat u kan kiezen voor het bedrijf met de scherpste prijzen.

Handige prijsvoorbeelden

dakkapel plaatsen Nieuwegein

Dakkapel plaatsen Nieuwegein: hoe gaat het precies in z’n werk?

Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een dakkapel in Nieuwegein dan is het verstandig hiervoor een expert in te huren. Niet alleen is dit een stuk sneller, u weet ook zeker dat de werkzaamheden veilig gebeuren en u voorkomt dat u zelf het dak op hoeft te klimmen.

In het geval van een prefab constructie is de dakkapel in 1 dag geplaatst. De prefab dakkapel komt in z’n geheel aan bij uw woning en wordt daar met behulp van een kraan op het dak getild. Kiest u voor maatwerk, dan nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag. De vakmannen bouwen de constructie dan ter plaatse op het dakoppervlak. In veel gevallen hoeft na de eerste dag werk alleen nog de binnenafwerking gedaan te worden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, of om dit uit te besteden aan experts.

Hoe gaat het plaatsen van een dakkapel bij maatwerk?

In grote lijnen werkt de plaatsing van een maatwerk dakkapel hetzelfde: de vaklui maken een uitsparing in het dak en beginnen daarna met de opbouw van de maatwerk dakkapel. Ze beginnen met de draagconstructie van de dakkapel en plaatsen daarna het dak, de zijwangen en de ramen. Meestal is de dakkapel al in 1 dag helemaal dicht. Bij maatwerk dakkapellen is er vaak meer tijd nodig voor de afwerking van de dakkapel, dus houd daar alvast rekening mee.

Afwerking van dakkapel

Veel mensen kiezen voor een casco dakkapel. Dit is een stuk voordeliger, maar houdt wel in dat u de dakkapel afwerking aan de binnenzijde zelf nog moet afwerken. In overleg kunt u ook afspreken dat de vakmannen de dakkapel afwerking op zich nemen, maar hier rekenen zij wel een meerprijs voor. De afwerking bestaat uit het aftimmeren van de binnenzijde en eventueel het schilderen en behangen van de wanden.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

Zoals hierboven omschreven neemt het plaatsen van een traditioneel model een aantal dagen in beslag. Dit komt omdat alles ter plekke wordt gebouwd, wat nou eenmaal meer tijd in beslag neemt.

Gemiddeld kan u rekenen op 3 tot 4 dagen, waarna het gat in het dak al na de eerste dag volledig is afgedekt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over binnenkomende wind of regen.

Een prefab model wordt al in de fabriek gefabriceerd, waarna dit in een paar uur tijd al op het dak geplaatst wordt. De werkzaamheden worden dan ook binnen een werkdag afgerond, maar indien u ook de binnenzijde wilt laten afwerken komt het voor dat er een extra werkdag wordt gerekend.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel in Nieuwegein plaatsen?

Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%!

Wat zijn de mogelijkheden bij een nieuwe dakkapel?

Of u nu kiest voor een prefab of een traditionele dakkapel: u wilt natuurlijk dat deze qua uitstraling past bij de rest van uw woning. Gelukkig is er volop keuze in verschillende soorten materialen, breedtes, daktype en zelfs extra opties. Zo is het zelfs bij een prefab dakkapel mogelijk om te kiezen voor een optie die volledig aansluit bij uw huis.

1. Prefab dakkapel Nieuwegein

Een prefab dakkapel in Nieuwegein is een goedkope keuze met veel voordelen. Doordat deze volledig in de fabriek geproduceerd is, bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Bovendien neemt het plaatsen vaak maar 1 dag in beslag, waardoor u geen last heeft van een lange verbouwing.

Prefab constructies zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Vooral kunststof is erg populair. Het nadeel van prefab, is dat u geen invloed heeft op het model. Ook is het alleen geschikt voor daken met een bepaalde hellingshoek. De meeste prefab constructies zijn namelijk alleen geschikt voor daken met een hellingshoek tussen de 30 en 45 graden.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Het plaatsen van een prefab dakkapel is relatief eenvoudig, omdat er ter plaatse maar weinig gebouwd hoeft te worden. Als de uitsparing in het dak is gecreëerd tilt de kraan het prefab model het dak op. Zodra het op de juiste plek zit, maken de specialisten dit vast aan het oppervlak. Eerst volgt de afwerking van de buitenzijde, zodat het geheel direct water- en winddicht is. Daarna volgt eventueel de binnenafwerking.

2. Traditionele dakkapel Nieuwegein

Indien u op zoek bent naar een model dat perfect aansluit op de stijl van uw woning, dan is maatwerk de beste keuze. Hierin heeft u veel meer opties dan bij een prefab model omdat het volledig op maat gebouwd wordt.

Bij een traditionele dakkapel in Nieuwegein is meer vrijheid wat betreft de afmetingen en het is ook mogelijk om diverse materialen met elkaar te combineren. Een houten constructie met aluminium afwerking, bijvoorbeeld. Daarbij is er ruime keuze met betrekking tot het model. Dakkapellen worden met puntdaken geplaatst op oudere woningen, evenals de sleepdakkapel. Samen met de specialist ontwerpt u een dakkapel dat precies naar uw smaak is.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Net als bij een prefab constructie, maakt de vakman eerst een uitsparing in het dak. Daarna begint hij met de opbouw van de draagconstructie. In de meeste gevallen bestaat de draagconstructie uit houten balken, ongeacht het materiaal van de buitenafwerking. De buitenafwerking voert hij daarna als eerste uit. Dit houdt in dat hij de zijwangen en boeidelen plaatst. Op deze manier is uw traditionele dakkapel in één dag al water- en winddicht.

kunststof dakkapel plaatsen Nieuwegein

3. Kunststof dakkapel Nieuwegein

Kunststof is tegenwoordig één van de meest populaire materialen voor dakkapellen. Dat is niet gek, want het materiaal heeft tal van voordelen. Zo is het een relatief goedkope keuze, zeker in vergelijking met zink en heeft het een hele lange levensduur.

U hoeft zelf niet veel te doen om deze lange levensduur te garanderen, want het materiaal is ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Om de mooie uitstraling te behouden hoeft u de buitenkant alleen maar om de paar jaar te reinigen. Een Kunststof dakkapel in Nieuwegein vereist geen schuur- of schilderwerk, waardoor u ook weinig onderhoudskosten betaalt. Vraag nu gratis offertes aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

Voor veel mensen is kunststof een ideale keuze. Het is relatief goedkoop en, misschien wel het belangrijkste, het is onderhoudsarm. U hoeft dus niet om de paar jaar het dak op te klimmen om de zijwangen te schilderen. Hieronder staan vier belangrijke voordelen van dit materiaal.

 • Kunststof is relatief voordelig en geschikt voor mensen met een klein budget.
 • Kunststoffen dakkapellen zijn snel geplaatst, vaak al in 1 dag.
 • Het materiaal vereist nauwelijks onderhoud en is gebruiksvriendelijk.
 • De dakkapellen bieden een uitstekende isolatie.

Houtlook of moderne uitstraling?

Een ander belangrijk voordeel is dat u de keuze heeft uit verschillende soorten afwerkingen. Zo is de keuze voor een houtlook mogelijk. Door te kiezen voor een afwerking die echte houten dakkapellen nabootst, profiteert u van de warme en authentieke uitstraling van hout. Dit is een geschikte keuze voor klassieke woningen, omdat een houtlook goed aansluit bij de rest van de woning. Vindt u een houtlook niet belangrijk, dan heeft u de keuze uit tal van kleuren. Dit creëert een moderne uitstraling, geschikt voor elke moderne woning.

Soorten kunststof dakkapellen

U heeft de keuze uit verschillende soorten kunststof dakkapellen. Zo is het allereerst mogelijk om te kiezen voor een dakkapel dat uit losse onderdelen bestaat. In het geval van een prefab constructie worden deze onderdelen al in de fabriek gemonteerd, zodat het model in één keer op het dak geplaatst kan worden.

Kiest u voor een traditioneel gebouwde dakkapel, dan bestaat het uit een houten basisconstructie, waarna de losse zijwangen en boeidelen aangebracht worden. Een derde mogelijkheid is een dakkapel dat uit één deel bestaat. De kunststof dat hiervoor gebruikt wordt is polyester. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op lekkages erg klein is.

houten dakkapel Nieuwegein

4. Houten dakkapel

Hoewel kunststof een houtlook goed nabootst, gaat er voor veel mensen niets boven echte houten dakkapellen. Echt hout is gemakkelijk te bewerken, dus u kunt de dakkapellen ook nog na verloop van tijd van kleur veranderen.

Kiest u voor maatwerk, dan heeft u bovendien de keuze uit veel verschillende soorten afwerkingen. Denk aan sierlijke boeidelen of een afwijkend daktype. Daarnaast sluit het goed aan op de stijl van klassieke woningen. Als u al houten kozijnen heeft, dan zorgt de toevoeging van een houten dakkapel voor een gevoel van eenheid. Houten dakkapellen zijn bovendien een relatief goedkope keuze, waardoor dit ook geschikt is voor mensen met een beperkt budget. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

Hout is goedkoop, het is gemakkelijk van kleur te veranderen en het biedt veel mogelijkheden op het gebied van afwerking. Twijfelt u nog? Hieronder staan de vier belangrijkste voordelen van houten dakkapellen.

 • Hout heeft een warme uitstraling die goed past bij klassieke woningen.
 • Houten dakkapellen zijn de meest voordelige keuze.
 • U kunt hout gemakkelijk van kleur veranderen.
 • Hout biedt heel veel mogelijkheden op het gebied van afwerking.

Veelgebruikte houtsoorten

Er is ontzettend veel keuze op het gebied van hout. Elke houtsoort heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo is Merbau kwalitatief enorm goed, maar ligt de kostprijs ook erg hoog. In het geval van houten dakkapellen gebruiken de meeste specialisten gebruik van Meranti hout. Meranti is een hardhout en staat bekent op de donkerrode tot lichtroodbruine kleur. De duurzaamheidsklasse van Meranti is 2, dat houdt in dat het materiaal tot wel 25 jaar lang meegaat. Vaak wordt er niet één houtsoort gebruikt, maar worden meerdere houtsoorten gecombineerd. Zo wordt Cedar Red vaak gebruikt voor de zijwangen en boeidelen.

5. Polyester dakkapel

Polyester dakkapellen bieden veel voordelen, maar toch zijn ze nog niet zoveel te vinden. Hoe komt dat? De dakkapellen bestaan uit één deel. Andere materialen bestaan altijd uit meerdere delen. Het wordt tijdens de productie in een mal gegoten, waarna het uithardt. Het gevolg is dus een dakkapel die uit één deel bestaat. Zo is de kans op lekkages nog maar erg klein. Het nadeel van deze dakkapellen is dat het geen goedkope keuze is. De dakkapellen zijn een stuk duurder dan Keralit of Trespa dakkapellen. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

6. Zinken dakkapel

Wat nog niet zo gebruikelijk is, zijn zinken dakkapellen. Zink is een prachtig materiaal om uw dakkapel mee af te werken. Het geeft een unieke uitstraling en is praktisch onderhoudsvrij.

Daarnaast is een zinken dakkapel enorm duurzaam. Niet alleen omdat het materiaal erg lang meegaat, maar ook omdat het een hele hoge isolatiewaarde heeft. U verliest een stuk minder warmte, waardoor uw energierekening een stuk lager wordt. Het grootste nadeel van zinken dakkapellen, is de hogere kostprijs. Zink is een duur materiaal om te gebruiken. Daarom wordt het nog niet veel toegepast. Heeft u een groot budget? Dan is zink zeker het overwegen waard. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

Besparen op een kunststof dakkapel in Nieuwegein?

Vergelijk offertes en uw besparing loopt op tot wel 40%

7. Welk model dakkapel?

Indien u niet kiest voor een prefab constructie, maar juist een traditioneel gebouwde dakkapel, dan heeft u diverse mogelijkheden als het gaat om het soort dakkapel. Dakkapellen met platte daken zijn u waarschijnlijk bekend, evenals het model met een schuin dak, maar wist u dat het ook mogelijk is om een dakkapel met deur te laten plaatsen? Hierdoor krijgt u een opening naar een (potentieel) dakterras, waardoor u optimaal geniet van het buitengevoel.

Een andere mogelijkheid is een dakkapel met een balkon. Met chique balkondeuren vangt u extra daglicht in huis en bestaat er de mogelijkheid om de kamer goed te luchten. Andere mogelijkheden is een sleepdakkapel of een model met een puntdak.

Dakkapel met plat dak

De constructie met een plat dak komt nog altijd het vaakst voor. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat dit model goedkoper te kopen is. Daar komt nog bij dat platte daken in vele situaties vergunningsvrije dakkapellen zijn. Hierdoor hoeft u geen extra geld uit te geven. Daar komt bij dat het plaatsen van dit model vaak vrij eenvoudig is, waardoor de werkzaamheden al binnen een dag afgerond kunnen worden. Wel heeft het platte dak extra onderhoud nodig. De dakbedekking is gevoelig voor de weersomstandigheden en gaat daarom minder lang mee dan dakpannen.

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met schuin dak biedt een aantal voordelen ten opzichte van een plat dak. Allereerst is de levensduur een stuk langer omdat dakpannen erg goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit houdt tevens in dat er maar weinig onderhoud nodig is, zeker vergelijken met platte dakbedekking. Ten tweede druipt water en vuil direct van een schuin dak af. Op een plat dak blijft regenwater liggen, wat een risico vormt voor vochtschade. Ook speelt het esthetische aspect een grote rol. Veel klanten vinden dat een schuin dak beter bij hun woning past.

Hoewel de prijs vaak hoger ligt, gemiddeld 10% tot 15%, zal ook de waarde van het pand stijgen. Tot slot dient u rekening te houden met het feit dat u een model met een schuin dak nooit zonder vergunning mag plaatsen.

Sleepdakkapellen

Waar in Nederland meestal gebruik wordt gemaakt van een standaard dakkapel, zijn in onze buurlanden sleepdakkapellen gebruikelijk. Een sleepdakkapel heeft net als een platdak dakkapel rechte zijwanden, maar dan met een schuin dakoppervlak van dakpannen. Voor het plaatsen van een sleepdakkapel moet u een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Het voordeel van deze stijl is dat het de kapel verwerkt met de uitstraling van de woning, wat positief kan zijn voor de verkoopwaarde. Een sleepdakkapel kan echter niet bij elk pand worden geplaatst. Wij adviseren daarom om contact op te nemen met een erkend dakkapelspecialist uit uw regio, voor advies op maat.

Dakkapel in Nieuwegein kopen? Dit moet u weten!

De aankoop van een dakkapel is er niet één die u zomaar doet: daar gaat tijd en onderzoek in zitten. Hieronder geven we u een paar belangrijke aandachtspunten als u een dakkapel in Nieuwegein wilt laten plaatsen, zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

1. Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

Klanten vragen ons regelmatig of er een vergunningsvrije methode is om een dakkapel te plaatsen. Daar kunnen wij kort over zijn: ja, die is er! Wij merken dat er steeds vaker vergunningsvrije dakkapellen geplaatst worden. Dat is erg logisch, want de vergunning zelf kost een hoop geld en u kan dit eenvoudig besparen door een model te kiezen waar geen vergunning voor nodig is. De prijzen voor de vergunningen verschillen per gemeente en per individueel geval. De kostprijs die u voor een vergunning moet betalen kan dus heel anders uitvallen dan de prijzen in een naburige gemeente.

In principe liggen de prijzen tussen de €200,- tot €600,-. Natuurlijk kan u niet elk model op vergunningsvrije wijze laten plaatsen: modellen met punt- of schuine daken, sleepdakkapellen en een nokverhoging bijvoorbeeld. Wanneer u een vergunning aanvraagt gaan er een aantal weken overheen voordat u een reactie krijgt.

Als u de vergunning toegewezen krijgt zult u nog eens 6 tot 12 weken moeten wachten voor de werkzaamheden van start kunnen gaan. Uw buren hebben namelijk 6 weken de tijd om bezwaar te maken, waarna de gemeente 6 weken de tijd heeft om hierop te reageren.

2. Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Om te zorgen dat u tevreden bent over uw prachtige dakkapel is het belangrijk dat u let op de keurmerken van de producten en de aannemer. Deze bestaan voor u, zodat u kwaliteit geleverd krijgt en een goede service krijgt geleverd. Met betrekking tot dakkapellen bestaan de volgende keurmerken:

 • Bouwgarant: Om te zorgen dat de aannemer ook naar wens is bestaat het Bouwgarant keurmerk. De aannemers met dit keurmerk zijn gediplomeerd, vragen een eerlijke kostprijs voor hun werkzaamheden en zullen realistische voorwaarden stellen.
 • Komo: Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt in uw uitbouw. Dit keurmerk is niet alleen voor dakkapellen, maar wordt ook toegepast in andere vakgebieden zoals die van de stukadoor, systeemplafonds, isolatie en vloeren. Bij elke verbouwing is het van belang naar dit soort keurmerken te kijken.
 • IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.

3. Dakkapel isolatie: bespaar op stookkosten

Om extra kosten te besparen, is het voor het kopen van dakkapellen verstandig om na te denken over de isolatiewaarde. Het zou zonde zijn als uw nieuwe uitbreiding een groot warmtelek vormt, waardoor uw wooncomfort uiteindelijk verminderd. Het gekozen materiaal heeft invloed op de totale isolatiewaarde, zo isoleert kunststof iets beter dan hout en biedt een polyester model uitstekende isolatie, omdat dit uit één geheel bestaat en geen naden heeft. U kan ook overwegen om voor kunststof kozijnen te kiezen, gecombineerd met isolatieglas. Zo is een houten constructie toch mogelijk zonder in te hoeven leveren op de isolatiewaarde!

4. Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Veel dakkapelspecialisten hebben zich niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe dakopbouw of dakkapel, zij helpen u tevens graag bij de renovatie van uw huidige verhoging. Bij een dakkapel renovatie kunnen er diverse zaken worden aangepakt. Zo vervangt men desgewenst uw huidige houten kozijnen door een hardhouten of kunststoffen variant, en is het tevens een optie om de dakbedekking te vervangen. Andere opties voor een renovatie zijn het herstellen van de isolatie, het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk en het verven van de buitenzijde. De totaalprijs voor de renovatie hangt af van het aantal klussen dat nodig is. Het is ook mogelijk om uw bestaande dakkapel te vergroten.

dakkapel laten renoveren Nieuwegein

Dakkapel Nieuwegein? – Gratis offertes vergelijken!

Bespaar gemakkelijk tot wel 40% op uw nieuwe dakkapel in Nieuwegein met behulp van onze gratis offerteservice! Geef uw wensen door via het offerteformulier en ontvang zo snel mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies voor het bedrijf met het beste aanbod! Op die manier weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Omdat het gebruik van de offerteservice gratis én vrijblijvend is zit u helemaal nergens aan vast. Benieuwd naar het verschil in prijs tussen een nokverhoging en dakopbouw? Of wilt u meer weten over de tarieven van prefab en traditionele dakkapellen? Vul vandaag het offerteformulier in en start snel met vergelijken!

Recent aangevraagde offertes

Prefab dakkapel plaatsen in Maastricht
Dakkapel afwerken in Heerlen
Dakkapel renoveren in Weert
Kunststof dakkapel plaatsen in Roermond
Maatwerk dakkapel plaatsen in Sittard
Vergunningsvrije dakkapel in Geleen
Zinken dakkapel plaatsen in Landgraaf
Dakopbouw op plat dak in Kerkrade
Dakkapel met balkon in Venlo
Dakkapel vervangen in Heerlen