Dakkapel rieten dak

Wanneer u een dakkapel op een rieten dak plaatst dan heeft dit gevolgen voor de buitenzijde. Het rieten vlak wordt namelijk doorbroken en er ontstaat een flauwere hellingshoek waardoor water minder snel wordt afgevoerd. Een dakkapel zal echter veel meer ruimte en licht in uw woning creëren. Bent u op zoek naar een rietdekker die een dakkapel in uw rieten dak kan aanbrengen? Dan zit u bij ons goed! Wij zijn een landelijk netwerk van dakkapellen experts. U vergelijkt geheel vrijblijvend meerdere offertes van bedrijven voor het aanbrengen van dakkapellen op basis van kosten en voorwaarden. Vervolgens kiest u de vakman met de laagste prijs voor uw klus.

dakkapel rieten dak

Wilt u een dakkapel laten plaatsen op een rieten dak? Bij ons zit u goed!

Wij vervangen, repareren, renoveren en onderhouden dakkapellen op een rieten dak. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Rieten dakkapel: authentiek karakter

Grote voordelen van een dakkapel zijn meer licht en ruimte. Wanneer u een rieten dak(kapel) kiest, dan kiest u voor een authentiek karakter met natuurlijk en duurzaam materiaal. Riet heeft vele voordelen. De holle stengel heeft een warmte reflecterende werking en zorgt voor goede isolatie. In de winter blijft uw huis warm en in de zomer lekker koel. Dankzij de goede isolatie zult u minder energie verbruiken. Een ander voordeel is dat deze dakbedekking erg lang mee gaat. Wanneer het einde van de levensduur toch is bereikt, dan kan het makkelijk hergebruikt worden als brandstof in een energiecentrale of als meststof. Bovendien is dit type dak waterkerend omdat het riet water goed kan afvoeren.

Diverse vormen

Eén van de grootste voordelen van een rieten dakkapel, is dat u een uitgebreide keuze heeft uit diverse vormen. De rechthoekige dakkapel is u waarschijnlijk bekend. Deze komt geregeld voor. Het voordeel van deze vorm is dat u binnenshuis veel extra leefruimte creëert. Het nadeel hiervan is echter, dat de bovenkant een slechte hellingshoek heeft. Hierdoor is de waterafvoer een stuk minder. Een andere mogelijkheid, is het plaatsen van een ronde vorm. Dit staat heel fraai en geeft een unieke uitstraling aan uw dak. Wel dient u rekening te houden met het feit dat het hierbij vaak gaat om kleinere modellen en door de vorm wint u hier minder extra leefruimte mee. Wilt u toch liever iets unieks maar bent u tegelijkertijd op zoek naar een manier om de leefruimte in huis te maximaliseren? Kies dan voor een zadeldak! Een specialist voorziet u graag van meer informatie betreffende de mogelijke vormen.

Detaillering tijdens het bouwproces

Heeft u een rieten dak op uw woning en wilt u hier een dakkapel in laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit twee verschillende soorten constructies: een open of gesloten constructie. Een open constructie is de meest traditionele vorm. Dit wordt open genoemd, omdat de dakbedekking van binnenuit te zien is: zowel de rietlaag als de rietlatten. Er is in dit geval geen onderconstructie gebruikt. Het nadeel van een open constructie, is dat er geen gesloten scheiding is met buiten, waardoor het niet volledig luchtdicht is. Daarentegen staat dat dergelijke daken optimaal ventileren en dat er praktisch geen condensvorming plaats vindt. Bij een gesloten constructie schroeft men het riet op een dichte onderconstructie. De onderconstructie biedt een uitstekende isolatiewaarde en hoge brandveiligheid, maar is een stuk duurder in aanschaf en uitvoering. Waar u bij het plaatsen van de dakkapel ook rekening mee moet houden, is de afwerking aan de onderzijde. Dit heeft een groot effect op de uitstraling van uw woning, en er is een hoop mogelijk. Vele klanten kiezen voor halve vorsten, omdat dit een authentieke uitstraling creëert. Het is echter ook mogelijk te kiezen voor platte keramische dakpannen of zelfs koper of lood.

Plaatsen in rieten dak

Het plaatsen van dakkapellen kan, in het geval van prefab constructies, relatief eenvoudig verlopen. Dit is echter niet het geval wanneer u een rieten dak heeft. Het plaatsen van dakkapellen in rieten daken vereist namelijk enige kennis en ervaring. Niet elke dakdekker is hier geschikt voor! U zult daarom op zoek moeten gaan naar een gespecialiseerd rietdekker die u bij de werkzaamheden kan ondersteunen. Alleen dan bent u verzekerd van het beste resultaat dat jarenlang meegaat! De rietdekker houdt bij het plaatsen onder meer rekening met de hellingshoek, de aansluitingen en de maatvoering zodat u altijd bent verzekerd van een dakkapel die volledig op maat is gebouwd.

Gratis offertes vergelijken

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

dakkapel rond rieten dak

Onderhoud van de dakkapel

Om de levensduur te verlengen en om een reparatie te voorkomen is onderhoud erg belangrijk. Controleer regelmatig de dakbedekking en de waterafvoer. De waterafvoer moet optimaal blijven functioneren, omdat er anders algen groeien. Deze houden vocht langer vast, waardoor vochtproblemen vergroten. Vet de raamrubbers in, controleer het hang- en sluitwerk en maak de ventilatieroosters schoon. Voor het onderhoud van een rieten dak(kapel) is vakkundig maatwerk nodig. Het is mogelijk om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten. Bij een onderhoudscontract hoort bijvoorbeeld het preventief insprayen van de rieten dakkapel met algenremmer en het controleren op slijtplekken en goten. Na circa 8 tot 10 jaar is meer onderhoud nodig en wordt vanwege het onderhoudscontract het riet schoongemaakt en de dakbedekking bijgewerkt.

Bestaande dakkapel vervangen of renoveren?

Door mossen, algen en weersinvloeden kan een dak(kapel) worden aangetast. Er wordt vaak gekozen om te renoveren wanneer het riet en het kozijn of de houten constructie eronder zelf nog in redelijk goede conditie zijn. Bij het renoveren worden slechte plekken en slijtage verholpen door bijvoorbeeld extra riet bij te stoppen. Een voordeel hiervan is dat de levensduur wordt verhoogd. Bovendien is een reparatie een stuk goedkoper dan vervangen. Als de dakbedekking en/of het kozijn of de houten bekleding eronder in erg slechte staat is dan is het verstandiger om te vervangen. Gaat u de dakbedekking vervangen of renoveren en heeft u nog geen dakkapel? Wellicht is dit een mooi moment om er één te plaatsen.

Wettelijke eisen rieten dak

Aan een rieten dak worden een aantal wettelijke eisen gesteld, die u kunt terugvinden in het bouwbesluit. Deze eisen hebben onder meer betrekking op de isolatie en de brandveiligheid van de daken. Vrijwel alle nieuwe rieten daken worden op een dichte onderconstructie geschroefd om op deze manier aan de brandveiligheidseisen te voldoen. Werkt u met een openluchtspouw? Dan moet u rekening houden met aanvullende eisen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een sprinklerinstallatie of een brandwerende coating. Met een rieten dak speelt u tevens nadrukkelijk in op de flink aangescherpte isolatienormen. U hoeft na het aanbrengen namelijk minder aanvullende isolatie aan uw woning toe te voegen.

dakkapel rieten dak vervangen

Wat kost een rieten dakkapel?

Dakkapellen brengen vele voordelen met zich mee, zo zorgt een dakkapel voor meer ruimte en licht. Als u rietdekker inhuurt voor het plaatsen van een dakkapel dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. De prijs van een dakkapel van riet hangt af van verschillende factoren. De afmetingen en afwerking van de dakkapel zijn hier een aantal van, evenals het kwaliteitsbewustzijn van de rietdekker en de bereikbaarheid. Ook is het soort dakkapel van invloed op de kosten, u hebt bijvoorbeeld de keuze uit ronde, schuine en platte dakkapellen. Voor een dakkapel van 1 vierkante meter bedragen de kosten ongeveer €2.500,-.Wilt u zeker weten wat u gaat betalen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier.

dakkapel rieten dak renoveren

Besparen door offertes te vergelijken

Wilt u een dakkapel aan uw woning toevoegen? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een landelijk netwerk van dakkapellen experts, dit heeft voor u als voordeel dat er altijd een vakman bij u in de buurt zit voor het plaatsen van een dakkapel. Elke rietdekker die bij ons is aangesloten heeft vele jaren ervaring in het plaatsen van rieten dakkapellen. U vraagt kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan waarna u ze vergelijkt op basis van kosten en voorwaarden. Vervolgens kiest u de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Ook voor andere vragen met betrekking tot een onderhoudscontract, isolatie en reparatie van dakkapellen bent u van harte welkom. Wij helpen u graag!