Dakbedekking dakkapel vervangen

Dakbedekking is erg belangrijk bij het voorkomen van vochtproblemen en lekkage. Bij oude dakkapellen is het helaas vaak het geval dat na zo’n 15 jaar het dakleer aan vervanging toe is. Vermoedt u dat het dakleer op uw dakkapel aan vervanging toe is? Wacht dan niet langer en laat het vervangen. Voor relatief lage kosten voorkomt u lekkage en houtrot aan uw dakkapel! Lees snel verder en ontdek wat beter is: reparatie of het hele dak vernieuwen. Een dakkapel expert uit ons netwerk adviseert en helpt u graag. Bij ons kunt u vrijblijvend offertes vergelijken. Zo kiest u altijd een dakkapel specialist die perfect bij uw wensen en behoeften past.

dakbedekking dakkapel vervangen

Is de dakbedekking van uw dakkapel kapot of aan vervanging toe?

Voor meer informatie voor renovatie van uw dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag gerust en vrijblijvend offertes aan!

Reparatie of het hele dak vervangen?

Is reparatie beter of moet ik alles vernieuwen? Het antwoord hangt volledig af van de situatie. De platte overkapping van de dakkapel, dat voorzien is van dakleer, is vaak eenvoudig te repareren. Lang doorgaan met kleine reparaties bij dakkapellen komt echter de conditie van de dakkapel niet ten goede. De dakkapellen specialist weet precies wanneer het toch echt tijd wordt dat u de boel laat vernieuwen of renoveren. Wilt u een permanente oplossing? Dan is het vaak beter dat u het bitumen van de dakkapel laat vernieuwen. Het is erg handig dat u zelf al weet welk type dak uw dakkapel heeft.

Wat voor dak heeft mijn dakkapel?

De meest voorkomende materialen (bij plat dak van dakkapel) zijn: bitumen, EPDM, PVC en polyester. Heeft u een oude dakkapel? Dan is de kans groot dat er bitumen gebruikt is. Vroeger ging dit dakleer zo’n 15 jaar mee en beschadigde het vrij snel door zonlicht. Inmiddels gaat bitumen langer mee: zo’n 25 jaar. EPDM is een veel gebruikt rubberfolie. Het sterke, elastische materiaal gaat 40 jaar mee. PVC is een kunststof. U kunt zelf de dikte kiezen. De levensduur is circa 30 jaar. Polyester is tevens populair. Dit materiaal wordt naadloos aangebracht. Uiteraard gebruikt men dakpannen, zink, leien en riet bij een schuine overkapping.

Dak isoleren

Er zijn in feite drie manieren waarop men de platte overkapping van dakkapellen isoleert, de benamingen zijn: warm, koud en omgekeerd dak. Bij een warm dak wordt de isolatie op het dakbeschot gelegd. Hier overheen komt het dakleer. De isolatie zit dan dus aan de buitenkant van het dak. Bij de koude variant wordt het aan de onderkant van het dak aangebracht. De dakconstructie zit hierbij dus boven het isolatiemateriaal. Bij de omgekeerde variant wordt de isolatie op het dakleer gelegd en afgewerkt met grind of tegels. Het speciale isolatiemateriaal is sterk genoeg om op te lopen en uiteraard waterdicht.

Zelf dakbedekking vervangen

Wij raden aan dat u het vervangen van de dakbedekking (b.v. dakpannen) door een specialist laat doen. Mocht u zelf de dakbedekking willen vernieuwen, dan zijn dit (in grove lijnen) de stappen die u moet doorlopen:

  • Verwijder zelf de dakplaten van de dakkapel
  • Zorg dat het dak op afschot ligt naar het afwateringspunt
  • Isoleren en nieuw dakbeschot aanbrengen (OSB, underlayement, betonplex, o.i.d)
  • Daktrim aanbrengen (de beschermende randen)
  • Het bitumen (of de dakpannen) aanbrengen op de dakkapel

Met name punt vijf vergt specialisme. Helemaal wanneer de dakbedekking erop moet worden gebrand. Het lijmen van dakleer op dakkapellen is vaak iets eenvoudiger. Ook is het aanbrengen van dakpannen een lastige klus, aangezien het werken op hoogte risico’s met zich meebrengt.

Gratis offertes vergelijken

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

dakleer dakkapel vervangen

Kosten

Wat kost het vernieuwen van dakbedekking op dakkapellen? Dat hangt af van diverse factoren, denk aan het type dakbedekking, de grootte van de dakkapel en de eventuele isolatie. Wat kost nieuwe dakbedekking gemiddeld? Een ruwe schatting bij nieuwe dakbedekking voor dakkapellen is: €1000,-, inclusief materiaalkosten van het dakleer en het plaatsen van bitumen en isolatie. Veel oude dakkapellen zijn nog niet (goed) geïsoleerd. De dakkapel is dan de oorzaak van veel warmteverlies en dat is zonde. De meest effectieve manier om het dak te isoleren is via de buitenkant. De isolatie komt dan tussen de dakbedekking en de dakplaten. Laat u dus het bitumen of de dakpannen vernieuwen, laat dan ook meteen de boel isoleren. De bekapping is immers dan toch al verwijderd.

dakpannen dakkapel vervangen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Tijd voor nieuw dakleer (bitumen) op uw dakkapellen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Het grote voordeel van Jarino is dat het bestaat uit een netwerk van dakkapellen experts. U krijgt dus meerdere offertes toegestuurd. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt en kiest u altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding. Wij werken samen met erkende dakkapellenspecialisten in heel Nederland en zijn daardoor in staat om u altijd van dienst te zijn, ongeacht uw woonplaats. De bedrijven hanteren scherpe prijzen en leveren uitstekende garantievoorwaarden. Problemen met uw dakkapellen? Wij verzorgen de reparatie of het vervangen van de dakkapellen. Ook voor een nieuwe bitumen laag, of nieuwe dakpannen bent u bij ons aan het juiste adres. Vul snel het contactformulier in en ontdek zelf wat het kost!