Zelf een dakkapel plaatsen, hoe moet dat?

Wij raden u aan een prefab dakkapel aan te schaffen wanneer u zelfstandig een dakkapel wilt installeren. Een prefab variant is de beste soort constructie om zelf te plaatsen, omdat zij compleet worden klaargemaakt in de fabriek en vervolgens bij u afgeleverd. U kunt ervoor kiezen om deze zelf in elkaar te zetten na levering, of de dakkapel in elkaar gezet en al te ontvangen. Het plaatsen van een prefab variant is geen langdurige klus. U hoeft hier slechts een dag voor uit te trekken. Volg de aanwijzingen als u ervoor kiest zelf uw dakkapel te plaatsen. Indien u zelf geen klusser bent is het verstandig de hulp in te roepen van de dakkapel specialisten uit ons netwerk. Wij staan voor u klaar.

zelf dakkapel plaatsen

Zelf een dakkapel plaatsen, waar moet u op letten?

Toch de hulp van een expert nodig bij het plaatsen? Laat een bedrijf uit ons netwerk het uitvoeren!

Het maken van de daksparing

Het is noodzakelijk om de juiste maten op te nemen als u een dakkapel wilt kopen. Neem de panbreedte van de dakpannen op. De zijmuren zullen perfect aansluiten op uw prefab variant als u rekening houdt met de bandbreedte. De hoogte van de opbouw is niet van belang voor het installeren, wel dient u rekening te houden met mogelijke vergunningen. Gebruik een loodslab om alles goed aan te laten sluiten in de lengte. Zorg ervoor dat de tussenruimte op het dak juist gecreëerd wordt. Dit is het meest belangrijke onderdeel van de installatie. Uw kapel heeft een balk die horizontaal loopt, dit is de gording. De opbouw mag niet hoger zijn dan de gording. Onderbreek de gording als dit zo is. Verbindt de uiteindes van de gording samen met de overige gordingen die zich onder- en bovenop bevinden. U kunt hiervoor slapers gebruiken.

Draagconstructie

De gordingen (balken) van uw dakkapel zullen wat kunnen gaan buigen door het plaatsen. Houd dit in de gaten. Er zal spanning ontstaan die het materiaal vervormt. Balkankers worden gebruikt voor het vastmaken van het dak aan de kapel. Aan de kant van het raam van uw opbouw zal zich een kozijn bevinden die dragend is. Onder dit kozijn vindt u een staande wand, een zogenaamde knieschot. Hoekgrijpankers zorgen ervoor dat uw kapel geen problemen krijgt bij harde wind door alles stevig vast te zetten.

Afwerking aan de buitenzijde

U kunt het beste snel beginnen met de afwerking van de buitenkant. Uw dakkapel zal meteen na de plaatsing te maken krijgen met verschillende weersinvloeden en dienst bestand te zijn tegen water. Bij het plaatsen van het dakbeschot is het belangrijk dat rekening houdt met de dakbedekking die onder u dakpannen voor tenminste 30mm boven de rand van het dak wordt geïnstalleerd. De dakpannen horen tenminste 15 mm boven de dakrand van uw kapel te zitten. Bij 16 mm afschot per meter kan het water gemakkelijk wegkomen. Vervolgens is de afwerking van de wanden aan de buitenkant aan de beurt. Vergeet niet om ook de binnenkant te isoleren. Over het isoleren en zelfstandig plaatsen kunt u meer lezen in het stuk dakkapel isoleren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Of u nu kiest voor een renovatie van uw bestaande kapel of een compleet nieuwe opbouw wenst, wij hebben voor u de beste aanbiedingen uit uw regio.

Vraag meerdere offertes aan door uw gegevens achter te laten in het contactformulier. Door het vergelijken van de offertes is het zeer waarschijnlijk dat u een bedrijf vind die de klus voor u kan uitvoeren. Een aanvraag is vrijblijvend, u bent nergens aan verplicht en u mag de opgevraagde informatie bewaren als u er niet op ingaat als u dat wenst.

Gratis offertes vergelijken

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.