dakkapel Waalwijk

Dakkapel Waalwijk

Woont u in Waalwijk en wenst u meer ruimte of licht in uw woning? Wellicht is de aanschaf van een dakkapel dan iets voor u. Dakkapellen worden gemaakt van zowel kunststof als hout, en u kunt deze compleet voorgefabriceerd (prefab) laten leveren. Met een houten dakopbouw vergroot u niet alleen de woonruimte, een dergelijke opbouw komt ook het aanzicht (en daarmee de waarde) van de woning ten goede. Bij ons netwerk zitten dakkapellen experts uit het hele land aangesloten. Dit betekent dat er ook in de buurt van Waalwijk altijd één van de bij ons betrokken experts aan het werk is. Wilt u meer weten over de aanvraag van een vergunning, het plaatsen van een nokverhoging of de prijzen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier. Na uw offerteaanvraag ontvangt u tot maximaal 5 offertes van de bedrijven uit ons netwerk.

Voordelen van onze werkwijze

  • Vergelijk offertes & bespaar tot 30% op de totale kosten
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
  • Diverse specialisten zijn werkzaam in Waalwijk

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Type woning (*)
Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


U overweegt het plaatsen van een nieuwe dakkapel?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Door de offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen
soorten dakkapellen

Meerwaarde van een dakkapel

Misschien vraagt u zich nu af wat de meerwaarde precies is. Allereerst vergroot u uw woning, waarmee u ook de waarde van het huis verhoogt. Als u het pand op termijn wilt verkopen zal u er dus meer geld voor kunnen vragen. Toch is de grootste meerwaarde het verhoogde wooncomfort. Dakkapellen veranderen de kleinste, donkerste kamertjes in een ruime kamer met volop daglicht. Deze kan dienen als extra slaapkamer, maar u zou er ook een kantoor of hobbyruimte van kunnen maken. Het plaatsen zelf zal wel wat overlast opleveren, maar vaak is dit al in één werkdag gebeurd zodat de rust in huis al snel weer teruggekeerd is.

dakkapel plaatsen Waalwijk

Belangrijkste voordelen van een dakkapel

  • Het creëert extra woon- en loopruimte. Waar u eerder niet kon staan vanwege het schuine dak, is nu een hoog plafond gerealiseerd.
  • Dankzij de vele ramen krijgt u veel meer daglicht in huis en verandert u die kleine zolder in ruime slaap- of werkkamer.
  • Het verhoogt de waarde van uw woning, wat ten goede komt als u het pand op termijn wilt verkopen.

Welke materiaalsoort?

Wanneer u overgaat tot de aankoop van een nieuw model, dan is er de keuze uit diverse materialen. In Waalwijk zijn met name kunststof- en houten dakkapellen populair, maar ook zink of polyester is een optie. Hout wordt vaak gekozen bij oudere woningen vanwege de authentieke uitstraling, terwijl kunststof het bij nieuwere woningen goed doet omdat het bijna onderhoudsvrij is. Zink is iets prijziger, maar heeft een prachtige, robuuste afwerking. Daarbij komt zink als materiaal in Waalwijk niet erg vaak voor, waardoor u een unieke aanbouw op uw dak creëert. Tot slot kiezen klanten ook steeds vaker voor polyester. Dit materiaal wordt in één geheel geproduceerd waardoor het geen naden heeft. Hierdoor is de kans op lekkages heel erg klein.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Waalwijk. Gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen
kunststof dakkapel Waalwijk

Kunststof dakkapel

Een kunststof opbouw is zowel voorgefabriceerd (prefab) als in losse onderdelen te leveren. De prijzen hiervan ontlopen elkaar weinig. Kunststof dakkapellen zijn eenvoudig te onderhouden en gaan lang mee. De uitstraling (en bijkomende pandwaarde) is echter minder dan die van een houten opbouw. Wilt u wel dezelfde aanblik creëren als met een houten afwerking, en toch profiteren van de voordelen van kunststof? Overweeg dan om extra te betalen voor kunststoffen panelen met een houtdesign. Deze zijn bij menig vakman in Waalwijk verkrijgbaar, en bieden een uitstekend resultaat. De prijzen liggen wel aanzienlijk hoger dan bij een standaard kunststof model.

Polyester dakkapel

Naast aluminium, houten en kunststoffen dakkapellen zijn er tegenwoordig ook dakkapellen van polyester verkrijgbaar bij menig specialist uit Waalwijk Een polyester dakkapel (ook wel composiet) genoemd, wordt gemaakt van hoogwaardige, met glasvezelversterkte polyesterharsen. Het voordeel van polyester is dat het een licht gewicht heeft, naadloos te verwerken is en tegen weer en wind bestand is. Bovendien zijn polyester bouwconstructies vrijwel onderhoudsvrij. U hebt hier na de montage geen omkijken meer naar. Net als de andere materialen is ook polyester geschikt voor prefab bouw. Wilt u weten of polyester aansluit bij uw wensen voor materiaal en budget? Wij informeren u graag.

Prijzen kunststof dakkapel

Eén van de voordelen van kunststof, is dat dit voordeliger is dan andere materialen. Voor een goedkope dakkapel van 1,5 tot 2,5 meter betaalt u tussen de €2.990,- tot €3.450,-. Hier zit een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam in. Een duurder merk is Keralit, maar toch wordt hier vaak voor gekozen omdat dit materiaal de houten uitstraling goed nabootst. Voor een dakkapel van dezelfde afmetingen liggen de prijzen dan tussen de €3.200,- tot €3.700,-. Hierbij is de BTW en plaatsingskosten inbegrepen en wordt er uitgegaan dat uw dak een hellingshoek van 40 tot 45 graden heeft.

Bespaar tot 30% op de kosten van uw nieuwe dakkapel!

Door de offertes van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel kunststof trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs (incl. btw en plaatsing)
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-
houten dakkapel Waalwijk

Houten dakkapel

De houten dakkapellen hebben een warme uitstraling. In vergelijking met een (prefab) kunststof model de levensduur van een houten opbouw minder lang, terwijl de prijzen hoger uitvallen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een houten model bij uw woning of bedrijfspand? Wilt u weten of het nodig is een bouwvergunning aan te vragen voor een sleepdakkapel naar uw wensen, of bent u benieuwd naar de prijzen en prijsverschillen met andere materialen? Via ons kunt u gemakkelijk offertes aanvragen bij verschillende experts uit Waalwijk.

Prijzen houten dakkapel

Hout heeft een authentieke, warme uitstraling die goed past bij oudere woningen in Waalwijk. Omdat het gaat om een natuurlijk materiaal ligt de prijs vaak wel hoger dan bij kunststof. Bij een gemiddelde dakkapel met een enkel kozijn betaalt u €3.200,- tot €3.650,-, inclusief BTW en plaatsen. Dit is een paar honderd euro duurder dan bij een goedkope kunststof dakkapel met dezelfde afmetingen. De meeste dakkapellen worden namelijk gebouwd voor een dakhelling van 40 tot 45 graden. Als deze flink afwijkt, dan zal u een meerprijs moeten betalen, omdat een standaard model niet geschikt is. De meerprijs varieert tussen de €60,- en €400,- en is afhankelijk van de mate van de afwijking.

Prijstabel houten dakkapel

Afmeting Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

Houten dakkapel plaatsen in Waalwijk?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag!

Offertes aanvragen
zinken of rieten dakkapel?

Dakkapel in rieten dak

Voor onze klanten in Waalwijkmet een rieten dakconstructie, lijkt het wel eens of er geen mogelijkheden bestaan voor de plaatsing van dakkapellen. Toch is het zeker wel een optie om een dakkapel te laten installeren door een erkend dakspecialist uit Waalwijk. Hiervoor moet u dan wel naar een ervaren rietdekker of een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van dakkapellen voor rieten daken. In de meeste gevallen kiest men voor houten onderdelen als basis voor een dergelijke kapel, omdat dit het beste aansluit bij de natuurlijke uitstraling van het rieten dak. Een specialist uit ons netwerk informeert u desgewenst graag over de mogelijkheden.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Heeft u een rieten dak? Dan is niet elk bedrijf geschikt. U zult op zoek moeten gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in dakkapellen voor rieten daken, waardoor u ervan uit kan gaan dat de kosten hoger liggen dan gemiddeld. De kosten hangen grotendeels af van verschillende factoren. Uiteraard hangt het af van de afmetingen en de arbeidskosten, maar ook de afmetingen en het model zijn van invloed op de totaalprijs. Voor modellen van 1 meter hoog en 2 meter lang liggen de gemiddelde kosten al snel rond de €3.400,-. Voor grotere modellen loopt de prijs op tot €5.400,-.

Zinken dakkapel

Wij noemden hierboven al de voor- en nadelen van een kunststof of houten model. Wist u echter dat het tevens een optie is om te kiezen voor zinken dakkapellen? Zeker wanneer u bij uw woning een zinken hemelwaterafvoer systeem hebt, dan past een zinken dakkapel hier uitstekend bij. De prijzen voor een zinken in plaats van houten of kunststof oplossing vallen relatief laag uit. Wel is het belangrijk om voordat u de zinken sleepdakkapel laat plaatsen, de eigenschappen van het materiaal goed te bekijken. Voor het behoud van de kwaliteit van zink dient u bijvoorbeeld jaarlijks goed onderhoud te plegen.

Prijzen zinken dakkapellen

Zink heeft een prachtige afwerking, maar er hangt ook een groter prijskaartje aan. Voor een compleet model ligt het totaalbedrag tussen de €5.000,- en €6.000,- euro. Indien u graag een schuin dak heeft dan lopen de kosten zelfs nog verder op. Een goedkope oplossing is de keuze voor een kunststof model met een afwerking van zink. Zo kunt u er ook voor kiezen om enkel de zijwangen of boeidelen met zink te bekleden en het zo te combineren met een houten of kunststof afwerking. Voor de boeidelen ligt de prijs op €140,- per meter, waarmee u flink op de kosten bespaart.

Dakkapellenspecialist in Waalwijk nodig?

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
prefab en maatwerk dakkapellen Waalwijk

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn al in de fabriek gemonteerd. Dit betekent dat het plaatsen ervan binnen een dag kan. Erg praktisch! Hoewel veel mensen verwachten dat dit een hoge prijs met zich mee brengt, is deze gelijk of zelfs lager dan die van een dakkapel die op locatie gemonteerd wordt. Wanneer u bij één van onze specialisten uit Waalwijk een prefab dakkapel bestelt, dan zullen wij eerst met u in overleg gaan over de gewenste maten. Op basis van uw wensen en onze metingen zal een specialist de prefab constructie vervolgens in elkaar zetten. Bij de verbouwing wordt de hele constructie in één keer op het dak geplaatst, zodat u direct van een hoog wooncomfort geniet.

Maatwerk dakkapel samenstellen

Wanneer u niet geïnteresseerd bent in een prefab model, dan is maatwerk een uitkomst. Hierbij bepaald u zelf grotendeels hoe het eruit komt te zien, zodat alle aspecten van het model aansluiten op de stijl van uw woning. Allereerst heeft u een keuze in het materiaal. In Waalwijk blijven hout en kunststof populair, maar u kan ook beide materialen combineren met bijvoorbeeld zink of aluminium. Een prefab model is vrij standaard, maar bij maatwerk is het ook mogelijk om te kiezen uit diverse modellen. Een halfrond dak, bijvoorbeeld, of plaats het model op de hoek van het dak. Tot slot zijn de mogelijkheden wat betreft de afmetingen onbeperkt.

Kiest u een maatwerk of prefab dakkapel?

Indien u een beperkt budget hebt, dan is een prefab constructie de beste optie. Omdat deze grotendeels op een externe locatie wordt geproduceerd liggen de kosten lager. Daarbij verloopt het plaatsingsproces ook een stuk sneller, waardoor u minder arbeidskosten betaald. Prefab is echter niet in alle gevallen mogelijk. U zal een dakhelling van 40 tot 45 graden moeten hebben, wanneer het dak afwijkt zult u moeten kijken naar maatwerk. Ook moet er om de woning heen voldoende ruimte zijn om een kraan te plaatsen. Deze moet het prefab model naar boven tillen, dus als dit geen optie is dan dienen de dakkapellen ter plekke opgebouwd te worden.

Verschil in kosten tussen prefab & maatwerk

Zoals u waarschijnlijk wel verwacht is een traditioneel gebouwd model een stuk duurder dan een prefab model. U heeft veel meer keuze in de afwerking, maar hierdoor loopt de totaalprijs mogelijk ook verder op. Voor een kant-en-klaar model van hout betaalt u gemiddeld €3.250,-, tegenover €4.000,- voor traditioneel gebouwde dakkapellen. Voor kunststof ligt de prijs voor prefab op €3.750,-. Laat u hetzelfde model op traditionele wijze plaatsen, dan betaalt u tot bijna €1000,- meer. Dit heeft grotendeels te maken met de extra manuren die erin zitten. Daarom is een traditioneel gebouwd model vaak ook niet in één dag geplaatst.

Maatwerk of prefab? Ontdek de mogelijkheden!

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
welk model dakkapel?

Welk model?

Indien u niet kiest voor een prefab constructie, maar juist een traditioneel gebouwde dakkapel, dan heeft u diverse mogelijkheden als het gaat om het model. Dakkapellen met een plat dak is u waarschijnlijk bekend, evenals het model met een schuin dak, maar wist u dat het ook mogelijk is om een dakkapel met deur te laten plaatsen? Hierdoor krijgt u een opening naar een (potentieel) dakterras, waardoor u optimaal geniet van het buitengevoel. Een andere mogelijkheid is een dakkapel met een balkon. Met chique balkondeuren vangt u extra daglicht in huis en bestaat er de mogelijkheid om de kamer goed te luchten. Andere mogelijkheden is een sleepdakkapel of een model met een puntdak.

Dakkapel met deur

Hoewel de meeste mensen een dakkapel zien als een optie om meer licht en ruimte te creëren voor de bovenverdieping, is een dakkapel ook te combineren met een deur naar bijvoorbeeld het dakterras. Dit maakt de verbouwing nog aantrekkelijker, omdat u hierna kunt genieten van een heerlijk buitengevoel, zonder dat u hiervoor echt naar buiten moet. Naast de standaard kapellen met een deur, bestaat er het zogeheten Frans balkon. Dit betekent dat de deuren van de kapel naar binnen openslaan, en u zo de frisse lucht in huis haalt. Een Frans balkon steekt niet buiten de muur uit; uw slaapkamer wordt het balkon.

Dakkapel met balkon

Hebt u een ruim budget, en wilt u het wooncomfort aanzienlijk verbeteren? Overweeg dan om uw dakkapel te combineren met een balkon. Dit betekent dat een deel van de constructie niet wordt voorzien van een plat of schuin dak, maar dat een expert uit ons netwerk in Waalwijk wel een verandering aan de dakconstructie aanbrengt. Een dergelijke dakkapel met balkon brengt diverse voordelen met zich mee, maar kent ook een nadeel: dit zal de ruimt van de kamer op de bovenverdieping enigszins verminderen. Laat u daarom altijd goed informeren door een erkend dakkapelspecialist. Deze maakt desgewenst voor u een overzicht tekening.

Dakkapel met schuin dak

Een schuin dak biedt een aantal voordelen ten opzichte van een plat dak. Allereerst is de levensduur een stuk langer omdat dakpannen erg goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit houdt tevens in dat er maar weinig onderhoud nodig is, zeker vergelijken met platte dakbedekking. Ten tweede druipt water en vuil direct van een schuin dak af. Op een plat dak blijft regenwater liggen, wat een risico vormt voor vochtschade. Ook speelt het esthetische aspect een grote rol. Veel klanten in Waalwijk vinden dat een schuin dak beter bij hun woning past. Hoewel de prijs vaak hoger ligt, gemiddeld 10% tot 15%, zal ook de waarde van het pand stijgen. Tot slot dient u rekening te houden met het feit dat u een model met een schuin dak nooit zonder vergunning mag plaatsen.

sleepdakkapel Waalwijk

Sleepdakkapellen

Waar in Nederland meestal gebruik wordt gemaakt van een standaard dakkapel, zijn in onze buurlanden sleepdakkapellen gebruikelijk. Een sleepdakkapel heeft net als een platdak dakkapel rechte zijwanden, maar dan met een schuin dakoppervlak van dakpannen. Voor het plaatsen van een sleepdakkapel moet u een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Het voordeel van deze stijl is dat het de kapel verwerkt met de uitstraling van de woning, wat positief kan zijn voor de verkoopwaarde. Een sleepdakkapel kan echter niet bij elk pand worden geplaatst. Wij adviseren daarom om contact op te nemen met een erkend dakkapelspecialist uit de regio Waalwijk, voor advies op maat.

dakkapel met plat dak

Dakkapel met plat dak

De constructie met een plat dak komt in Waalwijk nog altijd het vaakst voor. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat dit model voordeliger in aanschaf is. Daar komt nog bij dat een plat dak in vele situaties ook zonder vergunning geplaatst mag worden. Hierdoor hoeft u geen extra geld uit te geven. Daar komt bij dat het plaatsen van dit model vaak vrij eenvoudig is, waardoor de werkzaamheden al binnen een dag afgerond kunnen worden. Wel heeft het platte dak extra onderhoud nodig. De dakbedekking is gevoelig voor de weersomstandigheden en gaat daarom minder lang mee dan dakpannen.

Puntdak ofwel zadeldak

De meeste woningen in Waalwijk hebben een puntdak. Een puntdak is een schuin dak waarvan de twee zijden bijeenkomen in een punt. Een specifieke vorm van een puntdak is het zadeldak. Bij het zadeldak komen de twee punten bij elkaar in een relatief scherpe hoek: groter dan 15 graden. Regelmatig krijgen wij daarom van onze klanten de vraag of het wel een optie is hierbij een nokverhoging toe te passen. Dit is in principe gewoon mogelijk. Het is zelfs een optie om een plat dak te verhogen met een zadeldak. De opties worden soms wel beperkt door de eisen die de gemeente aan een vergunning stelt.

Dakopbouw

Uw schuin dak in Waalwijk is tevens op te hogen door een dakopbouw. Dit is een dakkapel met verlegde of verhoogde nok. Dankzij huidige installatietechnieken kan deze binnen een dag op uw plat of schuin dak worden geplaatst. Wij spraken hierboven al over de eisen die gelden voor het aanvragen van een vergunning, en de opties voor een vergunningsvrije oplossing. Bij elk bedrijf dat zich heeft aangesloten bij ons netwerk, kan men u verder informeren over de mogelijkheden voor een (vergunningsvrije) dakopbouw bij u thuis, of helpt men u bij het doen van de aanvraag.

dakopbouw plat dak

Dakopbouw plat dak

Bij een plat dak is het tevens mogelijk om een dakopbouw te laten plaatsen. Veel van onze klanten uit Waalwijk denken dat het verhogen van een plat dak vele kosten met zich mee brengt, en de aanblik van het pand verstoort. Een dakopbouw is echter in precies de stijl van uw woning te installeren, en hoeft niet het hele dakoppervlak te beslaan. De mogelijkheden voor een dakopbouw bij u thuis hangen af van de staat van de dakconstructie, en het budget dat u ter beschikking hebt. Door de offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de specialist die het beste bij u past.

kosten dakopbouw

Kosten dakopbouw

De kosten voor een dakkapel, dakopbouw en nokverhoging hangen van diverse zaken af, ten eerste van het model dat u kiest. Kies voor een model van 70 of 45 graden, of ga voor een rechte variant. Daarna dient u de diepte- en breedtematen van uw woning aan te geven, of van de breedte en diepte waarin u de sleepdakkapel wenst. Een derde element is het soort materiaal waar u voor kiest. Een professional kan op basis van deze gegevens een voorlopige prijs voor u berekenen. Hier bovenop komen dan nog wel de kosten voor het aanvragen van een vergunning. Dit valt rond 4% van de bouwsom.

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het in elkaar zetten van de nokverhoging is over het algemeen alleen op locatie mogelijk. Voor een dergelijke klus moet u ongeveer rekening houden met een verbouwtijd van meerdere dagen tot weken, afhankelijk van de huidige situatie en uw wensen. Het is vrijwel onmogelijk om een vergunningsvrije nokverhoging uit te voeren. Vraag daarom altijd een vergunning aan.

Voordelen nokverhoging

Wilt u graag meer loop- en leefruimte creëren onder het schuine dak? Dan kunt u kiezen voor een nokverhoging. Waar u bij een opbouw van het plat dak altijd in één keer het gehele dak verhoogd, is het bij een schuin dak mogelijk om de keuze te maken voor een enkele of dubbele nokverhoging. Het voordeel van een dubbele nokverhoging is dat er feitelijk een geheel nieuwe verdieping op uw woning ontstaat. Daarnaast zal ook de prijswaarde van uw pand aanzienlijk stijgen. Door de nokverhoging te combineren met de isolatie van het dak, zal u bovendien de investering in de dakopbouw terugverdienen.

dakkapel plaatsen vergunning

Dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

Hebt u een vergunning gekregen? Dan kan het echte werk beginnen! Indien u een prefab constructie aanschaft profiteert u al binnen een werkdag van uw nieuwe aanwinst. U geeft de werkzaamheden volledig uit handen, maar er zijn een aantal voorbereidende taken die u wel kunt uitvoeren. Zo zal de kamer in kwestie leeggehaald moeten worden en is het geen slecht idee om andere meubels op dezelfde verdieping af te dekken. Daarbij is het wel zo netjes om ook de buren op de hoogte te stellen van de werkzaamheden. Zij zullen ook rekening moeten houden met het feit dat de kraan voldoende ruimte nodig heeft om de constructie op het dak te tillen, dus wellicht moet u de buren vragen hun auto elders te parkeren. De dag van de plaatsing gaat omstreeks 7:00 uur ’s ochtends van start. De dakkapelspecialisten zullen nu eerst een uitsparing maken, waarna de kraan rond een uur of 10:00 arriveert. Al het puin wordt verwijderd en de constructie wordt het dak op getild. De specialisten zetten deze vast aan het dak en beginnen met de afwerking, zodat de klus rond 14:00 uur geklaard is.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Het plaatsen van een prefab constructie is in de meeste gevallen in Waalwijk in één dag gebeurd. Vaak bent u zelf verantwoordelijk voor de afwerking van de binnenzijde. Heeft u andere afspraken gemaakt met betrekking tot de afwerking? Dan kan het voorkomen dat er een tweede dag nodig is om de werkzaamheden af te ronden. Het plaatsen van een traditioneel model neemt iets langer in beslag. De specialisten maken dan in één dag een uitsparing en zorgen er daarna voor dat het gat zo snel mogelijk weer gedicht is. De afwerking van zowel de binnen- als buitenzijde neemt extra tijd in beslag, over het algemeen kan u rekenen op 3 tot 4 extra dagen.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.

Vergunning nodig?

Met het plaatsen van een dakkapel verandert u het aanblik van uw woning, daarom vragen klanten zich vaak af of er een vergunning nodig is. Vaak is het in Waalwijk mogelijk om zonder vergunning te bouwen, maar indien uw model afwijkt van de standaard of als u geen plat dak wilt dan zult u een bouwvergunning moeten aanvragen. De aanvraag hiervoor kunt u indienen bij uw gemeente, zij kunnen u ook vertellen welke gegevens u hiervoor moet aanleveren. Zij zullen de aanvraag vervolgens beoordelen op het bestemmingsplan, de welstandsnota en het bouwbesluit. Over het algemeen hoort u binnen 8 weken of u de vergunning toegewezen krijgt. Na deze 8 weken hebben uw buren nog 6 weken de tijd om bezwaar te maken, waarna de gemeente nog eens 6 weken de tijd heeft om op het bezwaar te reageren. Zodra u de vergunning heeft is het dus nog niet direct mogelijk om te gaan bouwen. Houd rekening dat er kosten aan de vergunning vast zitten. Gemiddeld kost dit €200,- tot €600,-, dit komt nog bovenop de prijs van de dakkapel. Tip: kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Dakkapel vergunningsvrij

Zoals hierboven al beschreven werd, is het in een aantal gevallen mogelijk om de dakkapel zonder vergunning te plaatsen. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan vast. Deze voorwaarden staan beschreven in de WABO en worden ook door de gemeente van Waalwijk aangehouden. Om vergunningsvrij te kunnen bouwen zult u in ieder geval moeten kiezen voor een houten of kunststof model met een plat dak. Deze mag niet op een bijgebouw of uitbouw geplaatst worden en voor alle dakkapellen geldt dat deze niet meer dan de helft van het dakoppervlak in beslag mogen nemen. Tot slot is er een verplichte, minimale afstand van een halve meter tussen de constructie en de daknok, de zijkanten van het dak en de dakgoot.

Bent u van plan in Waalwijk een (prefab) dakkapel te installeren en wilt u zeker weten of u een vergunningsvrije dakkapel mag plaatsen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvende offertes.

dakkapel isolatie en renovatie

Dakkapel renovatie

Is bij uw pand in Waalwijk al een dakkapel geplaatst, en maakt u hier al jarenlang met plezier gebruik van? Houdt er dan wel rekening mee dat het na een aantal jaar noodzakelijk is om de dakkapel te renoveren. Voor houten dakkapellen geldt dat u deze eens in de 15 jaar moet renoveren, terwijl kunststof dakkapellen een stuk langer meegaan, u kunt zelfs wel uitgaan van een minimale levensduur van 30 jaar. Bij een renovatie van de (prefab) dakkapel zullen de experts die zich bij ons hebben aangesloten de volledige constructie controleren op beschadigingen en slijtage, en de noodzakelijke reparaties uitvoeren.

Dakkapel isolatie

Waar men in Waalwijk vaak niet aan denkt bij de aankoop van een dakkapel, is het belang van goede isolatie. Indien de rest van uw woning in Waalwijk goed geïsoleerd is maar de dakkapel niet, dan zal u hierdoor veel warmte verliezen. Extra leefruimte is fijn, maar niet als dat ten koste van uw wooncomfort gaat. Het is dus belangrijk dat u kiest voor materialen met een hoge isolatiewaarde. De isolatiewaarde van dakkapellen wordt op diverse manieren beïnvloedt. De grootste invloed is het kozijn en de beglazing. Wij raden u daarom aan om hier niet op te besparen en voor isolatieglas te kiezen.

Keurmerken

Voor het monteren van de verschillende houten en kunststof (prefab) dakkapellen, gelden een aantal keurmerken. Hieronder worden deze voor u op een rijtje gezet.

  • Komo: Dit kwaliteitscertificaat is gericht op de materialen die gebruikt worden. Zowel voor kunststof als houten modellen is het dan ook aan te raden te kiezen voor een opbouw met een Komo label.
  • FSC: Speciaal voor houten producten is het FSC label. Deze garandeert dat het hout op duurzame wijze is gerooid en dat de eigenaar hiervoor eerlijke prijzen heeft ontvangen.
  • IKOB-BKB: Dakkapel bedrijven kunnen een eigen kwaliteitskeurmerk aanvragen. Met dit certificaat bewijs het bedrijf dat deze voldoet aan wettelijke eisen op het produceren van (prefab) dakkapellen.
De prijzen voor een opbouw met één of meerdere keurmerken zijn iets hoger dan de prijzen voor ‘standaard’ dakkapellen. Professionals raden echter in het kader van veiligheid en duurzaamheid aan te kiezen voor een opbouw tegen de hogere prijzen.

Dakkapel reinigen

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de constructie hoog blijft en u profiteert van de maximale levensduur, dient u de opbouw periodiek te reinigen. Een gedeelte van dit periodiek onderhoud kunt u eventueel zelf uitvoeren. Zo dient u dakkapellen van hout eens in de vijf jaar te schuren en verven, en is het van belang om kunststoffen dakkapellen regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Wilt u zeker weten dat het onderhoud optimaal wordt uitgevoerd? Laat dan een specialist uit Waalwijk u helpen. Door een onderhoudscontract af te sluiten hebt u geen omkijken meer naar het onderhoud.

Bij u in Waalwijk

dakkapel prijzen Waalwijk
Vrijblijvende offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het monteren van een dakkapel kunt u het beste overlaten aan een erkend dakkapelspecialist. Bent u benieuwd naar de diverse soorten en maten dakkapellen die zij bij u thuis kunnen installeren? Of hebt u een vraag over de prijs voor een dergelijke klus? Aarzel dan niet om bij verschillende specialisten uit ons netwerk offertes aan te vragen. Dit doet u heel eenvoudig via ons contactformulier. Geef uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan en u ontvangt zo spoedig mogelijk tot wel 5 vrijblijvende offertes op maat van experts uit de regio van Waalwijk. Wij garanderen u snelle en vakkundige hulp.