Meer licht & ruimte met een dakkapel?


Dakkapel Ridderkerk

Met een dakkapel krijgt u eenvoudig meer ruimte en lichtinval in uw woning in Ridderkerk. Vergroot bijvoorbeeld de badkamer onder een schuin dak of creëer meer lichtinval in de zolderkamer. Op deze pagina leest u meer over de materialen en mogelijkheden voor dakkapellen. Denk aan een kunststof of houten dakkapel. Of ga juist voor een prefab model. Verder geven we u meer inzicht in de gemiddelde prijzen.

Start nu de offerteaanvraag!

De prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Door prijsoffertes te vergelijken krijgt u meer informatie over de exacte prijzen en weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in!


dakkapel Ridderkerk

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Ridderkerk?

Wist u dat u met een goedkope dakkapel de waarde van uw woning verhoogt? De woningwaarde stijgt gemiddeld 50 tot 70% van het geïnvesteerde bedrag. Met traditionele of prefab dakkapellen creëert u eenvoudig meer ruimte. De grote zolderkamer heeft zo opeens een stuk meer sta-ruimte. Naast meer ruimte zorgt een traditionele of prefab dakkapel ook voor meer licht in uw woning in Ridderkerk. Een stuk meer dan een Velux dakraam.

De voordelen van het plaatsen van een dakkapel:

 • Een dakkapel creëert meer ruimte.
 • U heeft meer lichtinval.
 • U verhoogt de woningwaarde en het wooncomfort.

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

U heeft de keuze uit vele materiaalsoorten voor uw dakkapel. Elk materiaal heeft een andere uitstraling en zijn eigen voor- en nadelen. De populairste materialen in Ridderkerk zijn hout en kunststof. Twijfelt u nog tussen deze twee materiaalsoorten? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor kunststof met een houtlook. Dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout.

Kies uit één van de volgende materialen:

 • Hout: warme en natuurlijke uitstraling. Hout heeft daarnaast een uitstekende isolatiewaarde en is duurzaam.
 • Kunststof: een duurzaam en veelzijdig materiaalsoort. Er zijn vele kleuren en stijlen verkrijgbaar, ook met een houtlook.
 • Polyester: de dakkapellen hebben geen naden en zijn bijna onderhoudsvrij. Deze dakkapellen hebben een hoge isolatiewaarde.
 • Aluminium: zeer sterk materiaal en onderhoudsarm. Aluminium geeft een strakke en elegante uitstraling.
 • Zink: geeft een moderne uitstraling aan uw dakkapel. Zinken modellen vereisen weinig tot geen onderhoud en de kans op lekkages is zeer klein.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Een traditionele dakkapel wordt op maat voor u gemaakt. Of u laat een prefab dakkapel plaatsen door een vakman uit Ridderkerk. Het voordeel van maatwerk is dat u alles zelf kunt bepalen. Denk aan de stijl, het materiaal en de ramen. De kosten voor maatwerk zijn wel iets hoger, dan een kant-en-klaar model.

Dakkapel in 1 dag?

Kies dan voor een prefab dakkapel. De specialisten plaatsen een prefab dakkapel in 1 dag. Deze worden in een fabriek helemaal in elkaar gezet en in één stuk op uw dak geplaatst. De productiekosten zijn lager, waardoor de prijzen voor prefab ook lager zijn. Het nadeel van prefab is dat er alleen standaardmaten mogelijk zijn. Past dit niet? Dan is maatwerk nodig.

dakkapel prijzen

Wat kost een dakkapel?

Een traditionele of prefab dakkapel is een investering in uw woning, want de woningwaarde wordt hierdoor hoger. De goedkoopste materialen zijn kunststof en hout. Een prefab model is goedkoper dan wanneer u kiest voor maatwerk. Zo kost een prefab dakkapel van kunststof ongeveer €3.800,- en de prijzen voor maatwerk is ongeveer €4.800,-. Dit is voor een dakkapel van drie meter inclusief het plaatsen. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen.

Dakkapel prijzen 2024

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de prijzen. Denk hierbij aan de materiaalsoort, de grootte van de dakkapel en het type. Maatwerk is bijvoorbeeld duurder dan prefab. Dit ligt onder andere aan de productiemethode, maar ook het plaatsen van maatwerk is arbeidsintensiever. Daarnaast bent u nog afhankelijk van de arbeidskosten en de voorrijkosten. Extra opties verhogen ook de kostprijs. Denk hierbij aan ventilatieroosters, rolluiken of vliegenhorren.

Dit zijn een aantal factoren die de prijzen beïnvloeden:

 • Het materiaal
 • Het type en de grootte
 • Het plaatsen
 • Eventuele extra opties

Wilt u besparen op een nieuwe traditionele of prefab dakkapel?

Bespaar tot wel 30% op de kosten door aanbiedingen te vergelijken!

Zonder verplichtingen.


dakkapel laten plaatsen Ridderkerk

Dakkapel plaatsen Ridderkerk

Het maken van een traditionele dakkapel gebeurt op het dak. De vakmannen uit Ridderkerk maken eerst een gat in uw dak. Alles wordt netjes afgewerkt en het bouwafval wordt uiteraard afgevoerd. In de uitsparing in het dak bouwen ze vervolgens de basisconstructie op. Vervolgens plaatsen de vakmannen de kozijnen, zijkanten, de voorkant en de voorkant. De laatste stap is de afwerking. De naden worden weggewerkt en ze zorgen ervoor dat alles waterdicht is. Ook de binnenkant wordt netjes afgewerkt.

Kies voor prefab voor een dakkapel in één dag!

Prefab hoeft niet te worden opgebouwd, daarom gaat het plaatsen een stuk sneller. De goedkope dakkapel wordt van tevoren in een fabriek of andere werkplaats in elkaar gezet. Vervolgens wordt hij met een kraan op het dak gezet. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Afwerking van dakkapel

Na het plaatsen zorgt de vakman uit Ridderkerk voor een nette goedkope dakkapel afwerking. Het aftimmeren van de binnenkant zit meestal niet standaard bij de prijzen inbegrepen, is het is echter verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen. De specialist timmert de binnenkant af met gipsplaten en schildert of behangt de binnenkant. Ook plaatst hij direct vensterbanken en werkt hij het plafond af.

Het afwerken van de buitenkant bestaat uit het plaatsen van de zijwangen, boegdelen en de ramen. De vakman plaatst ook de extra opties zoals zonwering, vliegenhorren en rolluiken. Wilt u besparen op de energiekosten? Laat dan ook zonnepanelen plaatsen.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

De tijd die nodig is voor het plaatsen van een goedkope dakkapel is voornamelijk afhankelijk of het gaat om prefab of een model op maat. Prefab is meestal binnen één dag geplaatst. Maatwerk kost meer tijd. Het plaatsen van een traditionele dakkapel neemt dan een aantal dagen in beslag.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel Ridderkerk

Prefab dakkapellen worden in een fabriek gemaakt. Hier worden alle onderdelen op een basisconstructie geplaatst. U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten, lengtes en ramen. Bijvoorbeeld een handig draaikiepraam of twee vaste ramen. Ook de extra opties worden direct in de fabriek erop gezet. Een prefab constructie heeft als voordeel dat het plaatsen een stuk sneller gaat. Het nadeel is dat u weinig kunt aanpassen naar uw eigen wensen en eisen.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Voor het plaatsen van een prefab constructie maakt de vakman eerst een gat in het dak van uw woning in Ridderkerk. Voor het optillen is een kraan nodig. Soms heeft u een vergunning nodig voor het parkeren van de kraan. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. Ook als het nodig is om een gedeelte van de weg af te zetten.

Met de kraan wordt de dakkapel opgetild en op de uitsparing in het dak geplaatst. De randen worden waterdicht gemaakt, bijvoorbeeld met loodslabben. Na het plaatsen werkt de vakman alles af.

Traditionele dakkapel Ridderkerk

Naast prefab hebt u ook de keuze uit maatwerk. Dit is ideaal als u specifieke wensen hebt. Met dakkapellen op maat hebt u namelijk veel keuzevrijheid. U neemt allereerst contact op met een specialist uit Ridderkerk. Deze luistert naar uw wensen, maakt een ontwerp en vervolgens bouwt hij of zij de constructie ter plaatse op uw dak of in een fabriek.

Met maatwerk hebt u onder andere vrije keuze op het gebied van materialen. Zink, riet, hout of kunststof, aan u de keus! Daarnaast bent u helemaal vrij in het bedenken van een model. Standaard dakkapellen hebben een plat dak en rechte wanden. Wat dacht u echter van een halfrond dak? Of een constructie op de hoek van uw dak? Tot slot bent u vrij in de afmetingen. U hebt dankzij maatwerk de mogelijkheid om alle ruimte optimaal te benutten.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Eerst meet de vakman alles op, zodat hij de juiste afmetingen heeft. Het plaatsen van een dakkapel op maat vereist veel nauwkeurigheid en vakkennis. In de uitsparing plaatst de vakman een frame van hout. Deze sluit heel precies aan op de uitsparing en de hellingshoek van het dak. Op het frame plaatst de vakman vervolgens de zijwangen en de voorkant. De afwerking kan bestaan uit zinken, kunststof of houten onderdelen. De binnenkant wordt netjes afgetimmerd.

Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

Wanneer u een goedkope dakkapel aan de zijkant of de achterkant van uw woning wilt laten bouwen, heeft u meestal geen vergunning nodig. U heeft altijd een vergunning nodig als de dakkapel aan de voorkant van uw woning in Ridderkerk komt of wanneer de dakkapel een schuin dak heeft. De vergunning moet u aanvragen via uw gemeente. Dit doet u eenvoudig online via omgevingsloket.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie hierover. Of kijk op rijksoverheid.nl als u hier nog meer over wilt weten.

Dakkapel vergunningsvrij

Het is niet altijd nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Een dakkapel aan de voorkant van een woning vereist altijd een vergunning, want u verandert hiermee de uitstraling van uw woning. Een vergunningsvrije dakkapel plaatst u op de achterkant van het dak en wanneer het dak niet hoger is dan 1,75 meter. Daarnaast mag het niet gaan om een tijdelijke woning in Ridderkerk. Bekijk ook altijd het bestemmingsplan en houdt rekening met uw buren.

Heb ik een vergunning nodig?

Weet u niet zeker of je vergunningsvrije dakkapellen mag bouwen? Doe dan online de vergunningcheck via omgevingsloket.nl.


Goedkope dakkapellen laten plaatsen door een specialist?

U betaalt niet te veel wanneer u offertes van specialisten uit Ridderkerk vergelijkt!

Gratis en zonder verplichtingen.


kunststof dakkapel plaatsen Ridderkerk

Kunststof dakkapel Ridderkerk

Kunststof is een zeer populair materiaalsoort in Ridderkerk. Het heeft namelijk vele voordelen! Het is bijvoorbeeld onderhoudsarm. U hoeft het niet zoals hout om de paar jaar te schuren of te schilderen. Af en toe schoonmaken met een zachte doek is vaak al voldoende. Gebruik hiervoor geen schurende schoonmaakmiddelen, want die laten kleine krasjes achter. Het nadeel van kunststof is dat reparatie soms erg lastig is. Een vakman gebruikt hiervoor spotrepair of saneert de gehele structuurfolie.

De isolatiewaarde van kunststof is de laatste jaren sterk verbetert en inmiddels is het vergelijkbaar met hout. U heeft de keuze uit allerlei kleuren en stijlen, ook een houtlook is mogelijk. Vraag nu gratis offertes aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

U profiteert van een aantal voordelen wanneer u kiest voor kunststof. Zo is de isolatiewaarde zeer goed, waardoor u weinig tot geen warmte verliest. Een hoge isolatiewaarde is belangrijk om te besparen op de energiekosten. Bovendien verwarmt u de woning dan efficiënter. Met kunststof zijn er diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld modern grijs en wit of folie met houtstructuur.

Wat zijn de voordelen?

 • Het materiaal is onderhoudsarm.
 • De isolatiewaarde is uitstekend.
 • Allerlei kleuren en stijlen mogelijk.

Houtlook of moderne uitstraling?

Vaak denkt men dat een kunststof dakkapel niet past bij een klassieke woning in Ridderkerk. Dit is echter niet het geval. Met een folie met houtstructuur lijkt de dakkapel namelijk gemaakt van echt hout. Het heeft dezelfde warme uitstraling. U profiteert dan van de voordelen van kunststof, maar met het uiterlijk van een houten dakkapel. Een moderne uitstraling krijgt u bijvoorbeeld met een effen wit of antraciet kleur. Dit geeft een strakke uitstraling. Kunststof dakkapellen zijn kleurvast en het is niet nodig om ze om de paar jaar te schilderen.

Soorten kunststof dakkapellen

Een kunststof dakkapel wordt gemaakt met een houten basisconstructie. De kunststof onderdelen worden op deze constructie bevestigd. U heeft hierbij de keuze om de dakopbouw op maat te laten maken voor uw woning of te kiezen voor een prefab-model. Het is zelfs mogelijk om een dakkapel ter plekke op uw dak te laten bouwen.

Dakkapel uit één deel?

Ook dat is een optie! Kies dan voor een polyester model, deze dakkapellen worden geheel naadloos gemaakt. Het voordeel van een dakkapel uit één deel is dat de kans op lekkages kleiner is. Hierover leest u meer verder op deze pagina.

prijzen kunststof dakkapel

Prijzen kunststof dakkapel

De gemiddelde prijzen voor een kunststof dakkapel van 3 meter zijn rond de €3.800,-. Voor een grotere dakkapel van bijvoorbeeld 5 meter moet u denken aan een investering van €5.200,-. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld het soort kunststof, de grootte, de ramen en de beglazing. Zo is isolerende beglazing duurder dan dubbel glas, maar met isolatieglas bespaart u wel meer op de energiekosten. De kosten worden ook beïnvloed door het soort kunststof. Er zijn namelijk verschillende kunststofsoorten, denk aan Trespa en Keralit.

Wat kost een Trespa dakkapel?

Een Trespa dakkapel kost gemiddeld tussen de €3.550,- tot €4.100,- voor een lengte van 2,5 tot 3,5 meter. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. Dakkapellen van Trespa hebben een moderne en strakke uitstraling. Een Trespa dakkapel heeft een buitenkant gemaakt van kunststof met een apart kunststof kozijn. Deze modellen zijn weerbestendig en worden niet of nauwelijks aangetast door de weersomstandigheden. Door de harde toplaag zijn ze kleurvast en blijven ze zeer lang mooi.

Prijzen Trespa dakkapel 2024

Afmeting Trespa dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat kost een Keralit dakkapel?

Keralit dakkapellen van 2,5 tot 3,5 meter kosten gemiddeld €3.800,- tot €4.650,-. De prijzen zijn iets hoger dan voor Trespa, maar Keralit heeft een hogere kwaliteit. Het materiaal is 100% recyclebaar, duurzaam en daarom milieuvriendelijk. Het voordeel van Keralit is dat ze zeer lang meegaan, kleurecht zijn en er een grote variëteit is van kleuren. Met Keralit zijn er bovendien verschillende montagetechnieken mogelijk. De vakman plaatst de delen, ook wel wangen genoemd, bijvoorbeeld horizontaal of verticaal.

Prijzen Keralit dakkapel 2024

Afmeting Keralit (houtlook) dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Weinig onderhoud en een lange levensduur? Kies voor een kunststof dakkapel!

Vraag offertes aan en vergelijk bedrijven. U kiest eenvoudig de beste specialist uit Ridderkerk.


polyester dakkapel Ridderkerk

Polyester dakkapel

Polyester is een type kunststof. Het belangrijkste verschil tussen een kunststof en een polyester dakkapel is dat dakkapellen van polyester uit één stuk bestaan. Er is hierbij geen houten constructie nodig, want het polyester wordt in een mal gegoten.

Doordat er geen naden zijn, is de kans op een lekkage zeer klein. De dakkapellen zijn meestal prefab en worden vaak in één dag geplaatst. Het is echter lastig te repareren bij een beschadiging, denk aan een scheur of een kras. Daarnaast zijn de prijzen hoger dan een gewone kunststof dakkapel. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

Waarom een polyester dakkapel?

Een polyester dakkapel is meestal in 1 dag geplaatst! Dit komt omdat de dakkapel van tevoren gemaakt wordt in een fabriek. Met een kraan wordt het opgetild en op het dak geplaatst door specialisten uit Ridderkerk. Het materiaal heeft een zeer goede isolatiewaarde, waardoor u geen last heeft van tocht of warmteverlies.

De belangrijkste voordelen:

 • Geheel naadloos
 • Kleine kans op lekkages
 • Onderhoudsarm
 • Uitstekende isolatiewaarde

Verschil polyester en kunststof dakkapel

Deze twee materialen lijken veel op elkaar en ze hebben ook bijna dezelfde voordelen qua isolatiewaarde, onderhoud en mogelijkheden. Dit is logisch, want polyester bestaat uit kunststof. Toch zijn er verschillen tussen deze twee materiaalsoorten. Polyester dakkapellen worden bijvoorbeeld gemaakt door het materiaal te gieten in een mal. Voor een kunststof dakkapel is een houten basisconstructie nodig. Daarnaast zijn er bij polyester geen naden aanwezig.

Wat kost een polyester dakkapel?

De prijzen voor een polyester dakkapel beginnen vanaf €4.000,-. Dit is voor een goedkope dakkapel, zonder extra opties en afwerking aan de binnenzijde. U kunt er ook voor kiezen om de dakkapel direct te laten aftimmeren, dan hoeft u dit niet later te doen. De kosten beginnen dan vanaf €4.500,-. Wilt u extra opties zoals een ventilatierooster of een dakkapel met rolluik? Houd dan rekening met een kostprijs vanaf €5.000,-.

Verhoog uw woningwaarde!

Wist u dat u de waarde van uw woning in Ridderkerk verhoogt met 50 tot 70% van het investeringsbedrag? U creëert namelijk meer ruimte en licht in uw woning. Polyester dakkapellen gaan daarnaast zeer lang mee en vereisen weinig onderhoud. Hier bent u dus niet veel geld aan kwijt.

Prijzen polyester dakkapel 2024

Uitvoering polyester dakkapel (1,5m hoog x 2,5m breed) Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
Zo goedkoop mogelijk €4.000,- tot €4.500,-
Met afwerking binnenzijde €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking en met accessoires €5.000,- tot €5.900,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.


Op zoek naar de beste prijs voor kopen van een polyester dakkapel?

Vul dan het offerteformulier in, vergelijk, en weet zeker dat u niet te veel betaalt!


houten dakkapel Ridderkerk

Houten dakkapel

Hout blijft een zeer populair materiaal voor dakkapellen in Ridderkerk. Het geeft uw dakkapel namelijk een warme en authentieke uitstraling. Houten dakkapellen passen zowel op een klassiek als een modern huis. De dakopbouw heeft een uitstekende isolatiewaarde en daarnaast is het materiaal eenvoudig te repareren. Het is wel nodig om regelmatig onderhoud aan het materiaal te plegen. Denk aan het controleren op houtrot en om de 5 jaar moet u het schuren en schilderen. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de dakkapel. Eén van de redenen waarom men ook vaak voor een houten dakkapel kiest is vanwege de lagere aanschafprijzen. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

Houten dakkapellen worden vaak geplaatst vanwege de relatief lage prijzen en de natuurlijke uitstraling. Elke dakkapel is uniek, vanwege de houtstructuur. In tegenstelling tot kunststof en polyester is hout goed te repareren. Omdat het materiaal eenvoudig te bewerken is, is hout ook zeer geschikt voor dakkapellen op maat.

De belangrijkste voordelen om te kiezen voor een houten dakkapel:

 • Unieke en natuurlijk karakter
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Zeer geschikt voor maatwerk

Veelgebruikte houtsoorten

Voor goedkope houten dakkapellen wordt meestal hardhout gebruikt. Hardhout komt van loofbomen. Loofbomen groeien langzamer dan naaldbomen en daarom is het hout een stuk harder. Er zijn verschillende houtsoorten mogelijk. Elke houtsoort wordt ingedeeld in een duurzaamheidsklasse. Een klasse van 1 of 2 is het meest geschikt voor dakkapellen, want deze klasse geeft aan dat het hout zeer stevig is en een lange levensduur heeft. Meranti, afzelia, eiken en red cedar zijn voorbeelden van veelgebruikte houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en kleurtinten. Door het materiaal te lakken of te beitsen behoudt u het natuurlijke karakter.

Kies voor een houtsoort met het FSC-keurmerk. Dit keurmerk staat voor duurzaamheid en u weet u zeker dat het hout gekapt is op verantwoordelijke wijze. Lees hier meer over op de website van FSC.

Wat is de prijs van een houten dakkapel?

Als we kijken naar de prijsopbouw van houten dakkapellen, dan bestaat circa 35% uit arbeid en maar liefst 65% uit materiaal. Verscheidene factoren bepalen de uiteindelijke kostprijs. Denk hierbij aan de dakkapel afwerking, uw keuze tussen prefab en traditioneel en de afmetingen. Bij houten dakkapellen moet u rekening houden met een gemiddelde vanaf kostprijs van €2.900,- tot €3.200,-. U hebt in dat geval een dakkapel van 1 tot 1,5 meter met een draaikiepraam en een enkel kozijn. Gaat uw voorkeur uit naar twee draaikiepramen en dubbele kozijnen? Dan ligt de kostprijs bij een afmeting van 3,5 tot 4,5 meter tussen de €4.750,- en €5.450,-.

Prijzen houten dakkapel 2024

Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

*Let op: het gaat hier om een gemiddelde prijs. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Ga ook voor een warme en authentieke uitstraling.

Schakel een specialist in voor het plaatsen van een houten dakkapel!

Zonder verplichtingen.


zinken dakkapel Ridderkerk

Zinken dakkapel

Zink zorgt voor een prachtige dakkapel afwerking. Het is een materiaal met hoogwaardig kwaliteit dat bekend staat om de lange levensduur. Zink is bovendien milieuvriendelijk, want het materiaal kan gerecycled worden. Zinken dakkapellen hebben een moderne en strakke afwerking. Het materiaal is echter minder populair dan kunststof of hout, dit heeft onder andere te maken met de hogere prijzen. Een dakkapel is verkrijgbaar in grijstinten en zwarte kleuren, er zijn dus niet allerlei kleuren verkrijgbaar. Zink wordt daarnaast ook vaak gebruikt voor de afwerking van dakkapellen van andere materialen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

4 redenen om voor een zinken dakkapel te kiezen

Een zinken dakkapel is een flinke investering. Dit kwalitatieve materiaal heeft echter veel voordelen. Zo is het onderhoudsvrij. U bent dus niet jaarlijks veel geld kwijt aan onderhoud. Daarnaast heeft een zinken dakkapel een zeer lange levensduur en is het waterdicht. De kans op een lekkage is minimaal. Toch een beschadiging? Het is zeer eenvoudig om een zinken plaat te vervangen.

De belangrijkste voordelen van zink nog op een rij:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Geheel waterdicht
 • Geen onderhoud vereist

Prijzen zinken dakkapellen

De prijzen van een zinken dakkapel zijn hoger dan een houten of kunststof dakkapel. Het kost namelijk meer tijd om de dakkapel te maken en te plaatsen. De kosten zijn afhankelijk van het dakkapeltype, denk aan een op maat gemaakt model of prefab, de afmetingen en de constructie. Een zinken dakkapel heeft namelijk een constructie van hout of kunststof nodig. Ook de dakkapel afwerking aan de binnenkant, de kozijnen en beglazing en eventuele extra opties beïnvloeden de totaalprijs. De gemiddelde kosten liggen rond de €4.800,- met een plat dak.


Wilt u moderne en elegante dakkapellen in Ridderkerk?

Kies dan voor zink! Bespaar tot 30% op de kosten.


dakopbouw Ridderkerk

Dakopbouw Ridderkerk

Een dakopbouw is niet hetzelfde als een dakkapel, alhoewel veel mensen in Ridderkerk dit toch vaak denken. Een dakopbouw wordt geplaatst op een plat dak en zorgt als het ware voor een extra verdieping op uw woning. Het is niet mogelijk om een dakopbouw op een hellend dak te plaatsen. Kies dan voor een dakkapel om meer ruimte te creëren.

Voor een dakopbouw heeft u een vergunning nodig. Dit controleer je eenvoudig via de website het Omgevingsloket. Het aanvragen van de vergunning kan ook online via deze website. Dakopbouwen zorgen voor een flinke stijging van de woningwaarde. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek wat de prijzen zijn.

Navigeer hieronder direct naar:

Dakopbouw plat dak | Kosten van een dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Bij een plat dak is het plaatsen van een dakopbouw over het algemeen zeer eenvoudig, mits de draagkracht van uw huidige dakconstructie voldoende is. Bij een dakopbouw voor het plat dak hoeft u niet alleen te denken aan een standaard extra kamertje bovenop uw woning. Er zijn vele extra opties toepasbaar, zoals het inbouwen van een klein dakterras. Welke exacte mogelijkheden u hebt, hangt af van het door u beschikbaar gestelde budget en de kenmerken van uw plat dak. Wij raden daarom aan altijd contact te zoeken met een specialist, die de nodige controles voor u kan uitvoeren, voordat u aan de klus begint.

Wat kost een dakopbouw?

De kosten van een dakopbouw zijn afhankelijk van vele factoren. Een dakopbouw van tien vierkante meter met een verhoogde nok kost gemiddeld €13.000,-. De kostprijs wordt beïnvloed door de dakkapel afwerking, het gebruikte materiaal en de grootte van de dakopbouw. Een iets grotere dakopbouw van 20 vierkante meter kost bijvoorbeeld gemiddeld €18.000,-. De kosten zijn daarnaast nog afhankelijk of u een schuin of een recht dak wil en de gekozen dakbedekking. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen per afmeting.

Kosten dakopbouw 2024

Afmetingen van de dakopbouw Gemiddelde prijzen* Dakopbouw met…
Opbouw 10m² €13.000,- Verhoogde nok
Opbouw 15m² €16.000,- Verlegde nok
Opbouw 20m² €18.000,- Verlegde nok
Opbouw 25m² €27.500,- Plat dak
Opbouw 30m² €19.000,- Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nokverhoging

Een nokverhoging is feitelijk een grote dakkapel. Een nokverhoging is één- en tweezijdig uit te voeren, waardoor u een extra verdieping creëert. Indien u in Ridderkerk woont, dient u hiervoor in de meeste gevallen een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket. Het voordeel van een nokverhoging ten opzichte van andere opbouwen is dat het een volledige verdieping wordt. Hebt u maar een beetje meer ruimte nodig? Dan zal menig dakspecialist uit Ridderkerk u adviseren om voor een eenzijdige nokverhoging te kiezen. Dit komt doordat de kosten voor de verbouwing aanzienlijk zijn, en het zonde is onnodig veel ruimte te creëren. De eenzijdige nokverhoging zal u de nodige opslagruimte bieden. Vraag nu gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Navigeer hieronder direct naar:

Voordelen nokverhoging | Kosten nokverhoging

Voordelen nokverhoging

Naast het plaatsen van een dakkapel of een dakopbouw met verlengde nok, is het tevens een optie om een nokverhoging toe te passen bij uw woning in Ridderkerk. Een nokverhoging heeft hierbij de meeste voordelen, maar ook de hoogste kosten. Bij een schuin dak kan een nokverhoging zowel enkelzijdig als dubbel worden toegepast. Bij een dubbele nokverhoging profiteert u van vele voordelen zoals meer licht en ruimte, en een verbeterde isolatiewaarde. De prijs hiervoor hangt af van uw keuzes en wensen, maar u kunt de investering op de lange termijn terugverdienen dankzij de hoge isolatiewaarde.

Kosten nokverhoging

Een eenzijdige nokverhoging van 5 meter begint met een prijs vanaf €7.500,-. Een tweezijdige nokverhoging is duurder, maar zorgt wel voor meer ruimte. De kosten beginnen vanaf €14.000,-. De kosten worden niet alleen beïnvloed door een eenzijdige of tweezijdige nokverhoging, maar ook door de afwerking. Een afwerking met dakpannen is bijvoorbeeld duurder dan bitumineuze dakbedekking. Houd daarnaast nog rekening met de arbeidskosten. Het veranderen van de dakconstructie voor een nokverhoging is namelijk een arbeidsintensieve klus.


Vergroot uw woning met een dakopbouw of nokverhoging!

Schakel een vakman in voor het beste resultaat. Vergelijk offertes en bespaar.

diverse modellen dakkapellen Ridderkerk

Welk model dakkapel in Ridderkerk?

Als u een dakkapel bij uw huis in Ridderkerk wilt laten installeren, dan hebt u de keuze uit verschillende soorten dakkapellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een deur toe te voegen aan de constructie als u een dakterras of balkon hebt. Een voordeel hiervan is het heerlijke buitengevoel. Voor extra charme is het een mogelijkheid om een Frans balkon toe te voegen aan het model.

Dakkapellen hebben standaard een plat dak. Ook hierin hebt u echter verschillende mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een puntdak, een schuin dak of een sleepdakkapel? Dit model is voorzien van een schuin aflopend dak met dakkapellen. Als u extra ruimte wilt creëren dan is een dakopbouw of een nokverhoging wellicht de juiste keuze. U vindt hier meer informatie over de verschillende modellen.

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met een plat dak is het standaard model. Deze heeft dan ook verscheidene voordelen. Het is allereerst een voordelige keuze. Dit komt doordat u de constructie van uw dak minder hoeft te veranderen omdat een plat dak hier veelal goed op aansluit.

Dit brengt ons tevens op het tweede voordeel. Er zijn weinig aanpassingen aan het dak nodig, de plaatsing is hierdoor ook eenvoudig. Vakmannen uit Ridderkerk installeren dit type bovendien het vaakst, waardoor ze veel ervaring hebben. Tot slot is het mogelijk om een ontwerp met een plat dak vergunningsvrij te installeren. Een nadeel van dit ontwerp is dat regelmatig onderhoud nodig is. Bladeren en ander vuil blijven namelijk op het dak liggen.

Dakkapel met schuin dak

Heeft uw woning in Ridderkerk een schuin dak? Dan is het wellicht een goed idee om ook een dakkapel met schuin dak te installeren. Afhankelijk van uw wensen zijn deze beschikbaar in een houten of kunststof model. Een model met een schuin dak ziet er mooi uit. Dankzij het schuine dak ontstaat namelijk een vloeiende overgang naar de dak van uw woning.

Een groot voordeel is echter de langere levensduur dankzij het ontwerp. De afvoer van regenwater is geen probleem. Hetzelfde geldt voor takken en bladeren. Dit alles blijft niet liggen omdat het dak schuin is. Hierdoor loopt u geen risico op stilstaand water of verstopte afvoeren. Een nadeel is dat het aanpassen van de dakconstructie meer werk met zich meebrengt. Voor dit model moet namelijk een groter gat dan normaal gemaakt worden.

sleepdakkapellen

Sleepdakkapellen

Een sleepdakkapel is een dakkapel met een schuin aflopend dak met dakpannen. Het is een dakkapel soort die niet zomaar op elk schuin dak te installeren is, doordat er een zeker hellingshoek nodig is voor een dergelijk schuin dak. De minimale hellingshoek van een sleepdakkapel moet 35 graden zijn. Als het percentage lager ligt, dan is er bij regenval kans dat er regen op het dakje van de kapel blijft liggen, waardoor er lekkage kan ontstaan. Het pannendak van de sleepdakkapel heeft een hellingshoek tussen de 11 en 19 graden. De ruimtewinst met een sleepdakkapel is gelijk aan die van een opbouw met plat dakoppervlak, het biedt dus erg veel extra ruimte.

Dakkapel met deur

Naast de standaard dakkapellen die zorgen voor meer licht en ruimte op de bovenverdieping, bestaan er nog vele varianten met extra positieve eigenschappen. Overweeg bijvoorbeeld om de dakkapel te combineren met een deur. Een dergelijke kapel geeft direct toegang naar een balkon of dakterras, en zorgt zo voor een heerlijk buitengevoel. Een speciale variant is die met het Frans balkon. Bij een Frans balkon is er geen sprake van een uitgebouwde zitplek, maar slaan de dakkapeldeuren naar binnen open. Door een hekje voor de opening te plaatsen geniet u wel van het buitengevoel, zonder extra hoge verbouwkosten. Wij informeren u desgewenst graag.

Dakkapel met balkon

Naast een dakkapel met Frans balkon is het natuurlijk tevens een optie om een gewoon balkon te ontwerpen. Hoewel het standaard balkon een groot aantal voordelen met zich meebrengt, zoals een verhoogd wooncomfort en de mogelijkheid voor een kleine tuin, bestaan er ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat bij een balkon een deel van de ruimte van de bovenverdieping aan dit oppervlak verloren gaat. U zult dus uiteindelijk minder woonruimte overhouden. Eventueel is het mogelijk een nokverhoging voor meer leefruimte te combineren met een dakkapelbalkon. Voor een dergelijke oplossing dient u wel bij het gemeenteloket in Ridderkerk een vergunning aan te vragen.

Dakkapel met rieten dak

Riet wordt voornamelijk gebruikt voor het bedekken van daken, maar is ook zeer geschikt als bedekking voor een dakkapel. Wanneer u rieten dakbedekking heeft, wilt u natuurlijk wel dat de dakkapel er goed bij past. Het plaatsen van een rieten dakkapel vereist specialistische vakkennis. Schakel daarom een rietdakker in. Voor de levensduur en waterbestendigheid van een rieten dak is een juiste plaatsing namelijk erg belangrijk.

Er zijn verschillende vormen mogelijk, namelijk een rechthoekige dakkapel, een ronde en een platte dakkapel. Een zadeldak of schilddak wordt ook vaak toegepast, maar is kwetsbaarder. De dikte van het riet is ongeveer 30 centimeter. Voor de afwerking worden vorsten, keramische pannen en koper gebruikt.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Ook de kostprijs van een dakkapel met rieten dak wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de afmetingen en uw wensen. U moet rekening houden met een gemiddelde vanaf prijs van €2.500,- bij een model van 1 meter bij 1 meter met één draaikiepraam. Wilt u naast het draaikiepraam ook een vast glas? Dan ligt de totaalprijs rond de €3.400,- bij afmetingen van 1 bij 2 meter. Uiteraard is groter ook een mogelijkheid. Bij een model met afmetingen van 1 bij 4 meter, met twee draaikiepramen en een groot vast glas, ligt de totaalprijs rond de €5.400,-.


Besparen op de kosten van de dakkapel in Ridderkerk?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!


dakkapel laten renoveren Ridderkerk

Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Bij een aantal van de professionals uit ons netwerk in Ridderkerk bent u niet alleen aan het juiste adres voor het monteren van een nieuwe (prefab) dakkapel, maar kunt u deze tevens inschakelen voor een renovatie van de dakkapel. Een renovatie behelst onder andere het vervangen van de huidige houten kozijnen door nieuwe hardhouten raamkozijnen, of de kunststoffen variant. Daarnaast is het een optie om de dakbedekking te laten vervangen of de binnenkant van de opbouw volledig te renoveren. Dankzij een professionele renovatie zorgt u ervoor dat de dakkapel nog jarenlang meegaat, en de kwaliteit van het bouwmateriaal gegarandeerd blijft. Het is tevens mogelijk om een bestaande dakkapel te vergroten.

Dakkapel isolatie: bespaar op stookkosten

Door het isoleren van dakkapellen bespaart u op de energiekosten. Allereerst is de materiaalkeuze van invloed op de isolatie. Kunststof heeft bijvoorbeeld een hoge isolatiewaarde. Bestaat het ontwerp helemaal uit kunststof? Als deze uit één stuk gemaakt is dan is het warmteverlies minimaal wat resulteert in een betere isolatiewaarde.

Het is tevens een optie om isolatiemateriaal toe te voegen. Bij houten dakkapellen wordt in dat geval een onderscheid gemaakt tussen koude en warme isolatie. Bij warme isolatie plaatst de vakman uit Ridderkerk steenwol tussen de houten balken van het frame. Aan de buitenkant komt een dampdoorlatende folie en aan de binnenkant juist een dampdichte folie. Bij koude isolatie plaatst de vakman PIR- of PUR-isolatieplaten bovenop het houten frame. Er ontstaat als het ware een isolatieschil. Deze manier van isoleren is dan ook het meest effectief.

Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Naast informatie over vergunningen en richtlijnen, kunt u de specialisten uit ons netwerk in Ridderkerk ook om advies vragen wat betreft de keurmerken die voor dakkapellen gelden. Er bestaan verschillende keurmerken, voor zowel houten als kunststof materialen. Er bestaan verschillende keurmerken, voor zowel houten als kunststof materialen. De prijzen voor een product met keurmerk kunnen iets oplopen, maar u bent dan wel verzekerd van een uitstekende kwaliteit en een milieubewust productieproces. Bekende certificering labels zijn onder andere:

 • FSC: Het Forest Steward Council certificaat is hét kwaliteitslabel voor hout producten. Met dit certificaat bent u ervan verzekerd dat uw houten opbouw is geproduceerd met duurzaam gerooid hout en dat er rekening is gehouden met verantwoord bosbeheer.
 • Komo: Verschillende leveranciers uit Ridderkerk en omstreken maken gebruik van een Komo kwalificatie. Dit label wordt uitgegeven voor zowel houten als kunststof artikelen, en staat garant voor een hoge kwaliteit materiaal.
 • IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor dakkapel bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.

dakkapel offerte Ridderkerk

Dakkapel Ridderkerk? – Gratis offertes vergelijken!

Van plan om een goedkope dakkapel te laten plaatsen? Een goede keuze! Met een dakkapel creëert u namelijk eenvoudig meer ruimte in uw woning en zorgt u voor meer lichtinval. U heeft de keuze uit allerlei soorten dakkapellen. Bijvoorbeeld een houten, kunststof of zinken model. Laat een traditionele dakkapel op maat maken of kies voor een snelle plaatsing met prefab.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wist u dat elke specialist zijn eigen tarieven hanteert? Door te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het kopen van een dakkapel. Vul daarom het offerteformulier in! Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Recent aangevraagde offertes

Prefab dakkapel plaatsen in Waddinxveen
Dakkapel afwerken in Voorschoten
Dakkapel renoveren in Oegstgeest
Kunststof dakkapel plaatsen in Hillegom
Zinken dakkapel plaatsen in Pijnacker
Dakopbouw op plat dak in Lisse
Dakkapel met balkon in Berkel en Rodenrijs
Dakkapel vervangen in Noordwijk