dakkapel Oud Beijerland

Dakkapel Oud Beijerland

Hebt u behoefte aan extra ruimte in huis, maar is het niet mogelijk om op de begane grond een uitbouw te maken? Overweeg dan eens om een dakkapel te laten bouwen. Een dakkapel of dakopbouw biedt niet alleen extra beloopbare ruimte, het zorgt eveneens voor meer licht op de bovenverdieping. Dakkapellen kunnen zowel op en plat als schuin dak worden geplaatst en zijn bij de meeste leveranciers uit Oud Beijerland in een kunststof of houten variant verkrijgbaar. Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten, het aanvragen van een vergunning, en de keurmerken. Wilt u na het lezen van de informatie weten wat de prijzen worden voor een zinken of polyester dakkapel bij u in Oud Beijerland? Neem dan contact met ons op! Wij sturen u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes van experts uit de regio. Door de offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod voor het maken van een geïnformeerde keuze.

Voordelen van onze werkwijze

 • Vergelijk offertes & bespaar tot 30% op de totale kosten
 • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
 • Diverse specialisten zijn werkzaam in Oud Beijerland

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Type woning (*)
Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


Wilt u met een dakkapel meer licht en ruimte op zolder creëren?

Vul het offerteformulier in zodat u vrijblijvend meerdere dakkapellen specialisten uit ons netwerk met elkaar kunt vergelijken.

Offertes aanvragen
voordelen van dakkapellen

Meerwaarde van een dakkapel

Wanneer u kiest voor een dakkapel, dan zult u van verschillende voordelen profiteren. Het grootste en meest bekende voordeel is de extra ruimte die u dankzij de kapel krijgt. Zelfs met een dakkapel van 1.5 bij 2 meter krijgt u 3 vierkante meter extra woonoppervlak. Zo maakt u van een klein rommelkamertje een volledige studeer- of slaapkamer. Een tweede voordeel is dat u door de –meestal- grote ramen de hoeveelheid daglicht vergroot. Met name voor zolders is dit een zeer positief punt. Een donkere zolderruimte is op deze manier om te bouwen tot studeerkamer of speelruimte voor de kinderen. Een derde eigenschap die voordelig is, is de verbetering van de aanblik van uw pand. Een nieuwe dakkapel ziet er verzorgd uit en toont aan dat u aandacht besteedt aan het onderhoud van uw pand. Deze drie voordelen brengen met zich mee dat de prijswaarde van uw woning in Oud Beijerland stijgt. Dankzij de montage van dakkapellen stijgt de verkoopwaarde met €5.000,- tot €10.000,-.

dakkapel plaatsen Oud Beijerland

Belangrijkste voordelen van een dakkapel

U overweegt een nieuwe dakkapel? Wij hebben voor u de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Meer licht door de grote ramen
 • Meer ruimte: van een rommelzolder naar volledige slaap- of studeerkamer
 • Weinig onderhoud
 • Stijging van de pandwaarde

Welke materiaalsoort?

Een dakkapel is één van de bouwconstructies die van meerdere materialen kan worden gemaakt. De keus voor het materiaal is afhankelijk van uw wensen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en kosten, en de ontwikkeling van de materialen. Zo werd er tot een aantal jaar terug nog regelmatig gekozen voor houten dakkapellen, en is vandaag de dag kunststof een stuk populairder. Het voordeel van kunststof ten opzichte van hout is de lage onderhoudstijd en lange levensduur. Houten dakkapellen daarentegen bieden over het algemeen een prettiger aanblik. Wist u dat het tevens een optie is om zinken constructies te laten plaatsen? Veel mensen denken dat zink alleen maar een kaal afwerkingsmateriaal is. Het is echter een optie om hierin diverse patronen en designs aan te brengen, waardoor er een unieke en elegante dakkapel ontstaat. Overige bouwproducten die we hieronder voor u uitlichten zijn polyester en riet.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Oud Beijerland. Gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen
kunststof dakkapel Oud Beijerland

Kunststof dakkapel

Het grootste voordeel van een kunststof dakkapel is de hoge isolatiewaarde. Door kunststof te kiezen als materiaal voor uw uitbouw betaalt u in eerste instantie hogere prijzen dan voor een houten model. Op de lange termijn zult u evenwel sterk besparen op de stookkosten. Andere voordelen van de kunststof modellen is de lange levensduur, het eenvoudige onderhoud en de grote variatie aan mogelijkheden in stijl en design. Wilt u profiteren van de sfeer van een houten kapel met de voordelen van kunststof? Overweeg dan om een houtdesign op het materiaal aan te brengen. Een houten design brengt wel hogere prijzen met zich mee.

Polyester dakkapel

Naast de zinken oplossingen, bestaan er ook polyester dakkapelmodellen. Polyester is een polymeer, wat betekent dat het is gemaakt van diverse moleculen, gecombineerd met dicarbonzuur, of carbonzuur. Een zeer bekende variant van polyester is pet (polyethyleentereftalaat). Dit is de basis voor frisdrankflessen en kleding. Polyester wordt sinds een aantal jaar ook toegepast voor het bekleden van boten en woononderdelen. Het gaat dan om polyester dat is verstevigd met behulp van glasvezel, waardoor een soort weefsel ontstaat. Polyester is een materiaal waarmee u enkel een onderlaag afwerkt. Kijk daarom goed naar de basislaag die hiervoor vereist is. Meer weten over de opties van polyester? Vraag uw vakman uit Oud Beijerland dan om toegepaste informatie, of vul ons offerteformulier in.

Prijzen kunststof dakkapel

Hebt u voor kunststof gekozen vanwege de populariteit van het product en de lange levensduur? Dan weet u waarschijnlijk ook dat u hiervoor wel een investering moet doen. Afhankelijk van de eisen die u aan het product stelt, liggen de prijzen tussen de €2.500,- en €10.000,-. De laagste prijs geldt voor een dakkapel van 1 tot 1.5 meter met een enkel draaikiepraam en een enkel kozijn. De kosten zijn inclusief de plaatsing en BTW en met een plat dakoppervlak. Zou u graag een pannendak willen? Hou dan rekening met een meerprijs tussen de €550,- en €750,-. Wanneer komt de prijs op €10.000,-? Dit gebeurt wanneer u kiest voor een kunststof model van 7 tot 8 meter, met drie draaikiepramen, een dubbel kozijn en overige extra elementen. Denk hierbij aan rolluiken, horren en een balkondeur inclusief klein balkonnetje. Dit zal de kosten verder omhoog brengen. De kosten stijgen eveneens wanneer u niet kiest voor standaard kunststof, maar voor keralit: kunststof met een houtlook.

Bespaar tot 30% op de kosten van uw nieuwe dakkapel!

Door de offertes van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel kunststof trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs (incl. btw en plaatsing)
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-
houten dakkapel Oud Beijerland

Houten dakkapel

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Dan moet u een keuze maken tussen dakkapellen in een houten stijl, of van kunststof. Hierbij heeft een houten ontwerp een warme uitstraling, en is deze makkelijk te repareren bij een beschadiging. Houten (prefab) dakkapellen kennen echter een minder lange levensduur dan de kunststof variant en vergen meer onderhoud. Daarbij komt bovendien dat het hout een minder goede isolatiewaarde heeft. Met een kunststof opbouw zult u dan ook op de lange termijn meer besparen op de energiekosten dan bij de houten oplossingen. Een houten opbouw kunt u zowel met plat als schuin dakoppervlak bestellen bij een leverancier uit ons netwerk in Oud Beijerland.

Prijzen houten dakkapel

De aanschafprijs voor een houten dakkapel ligt tussen de €2.900,- en €9.400,-. De prijzen veranderen naar gelang het aantal ramen dat u kiest, het soort ramen dat u wenst te installeren en de eisen die u stelt aan de afmetingen, daksoort en afwerking. Zo kost een houten kapel van 4 tot 5 meter ongeveer €6.000,- met een platdak en 3 draaikiepramen. Wilt u graag een schuin dak? Dan stijgt de prijs naar zo’n €6.750,-. Het gaat hierbij om prijzen voor een standaard dakhelling van 40 tot 45 graden. Is de hellingshoek lager, maar wilt u wel een sleepdakkapel laten plaatsen? Dan ligt de prijsstijging tussen de €60,- (een hellingshoek van 39 graden) en €400,- (een hellingshoek van 30 graden).

Prijstabel houten dakkapel

Afmeting Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

Houten dakkapel plaatsen in Oud Beijerland?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag!

Offertes aanvragen
dakkapel van zink of riet?

Dakkapel in rieten dak

In een aantal regio’s in Nederland is het zeer gebruikelijk om rieten daken te installeren. Regelmatig krijgen de experts uit ons netwerk echter de vraag of het wel een optie is om een rieten dakbedekking te combineren met een dakkapel. Dit is inderdaad een optie, mits u echter samenwerkt met een erkend vakman uit Oud Beijerland, die ervaring heeft met het aanpassen van rieten daken. Voor dakkapellen in een rieten dak, kiest men over het algemeen voor een houten constructie, afgewerkt met HR++ isolatieglas. Dit levert de meest natuurlijke aanblik, en zorgt voor het behoud van de isolatiewaarde van de dakconstructie, en daarmee de pandwaarde.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

De prijzen voor het installeren van dakkapellen met een rieten dak hangen sterk af van het soort dakkapel waar u voor kiest. Zo bestaan er monumentale panden waarbij het niet is toegestaan om veel aan de aanblik te veranderen, maar een kleine uitbouw wel mag. Een rieten dak zal in een dergelijk geval weinig meer kosten dan de standaard dakbedekking. Plaatst u een gehele dakkapel op het dak, dan liggen de prijzen al snel rond de enkele duizenden euro’s, alleen voor de dakbedekking. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de vakman tussen de €90,- en €110,- per vierkante meter zal rekenen voor het dakdekken.

Zinken dakkapel

De meeste dakkapellen in Nederland zijn gemaakt van houten of kunststof onderdelen. Het is echter ook een optie om te kiezen voor één van de vele andere bouwmaterialen waar specialisten gebruik van maken. Zo is bijvoorbeeld zink een zeer populaire keuze voor het hemelwaterafvoer, en daarmee ook voor een dakopbouw. Door te kiezen voor een zinken hemelwaterafvoer en de sleepdakkapel, zult u eenheid creëren in de aanblik van de woning, en is het tevens mogelijk om te besparen op de onderhoudskosten. De laatste jaren combineert men de zinken bouwmaterialen met een klein percentage titanium en koper, voor het behoud van de kwaliteit en levensduur.

Prijzen zinken dakkapellen

Wist u dat zink lange tijd alleen werd gebruikt voor het hemelwaterafvoer, maar niet voor andere woononderdelen? Het is op een gegeven moment ook ingezet als afwerkingmateriaal voor de wangen van dakkapellen, en tegenwoordig kunt u zelfs een volledige dakkapel van zinken panelen aanschaffen. Er bestaat een steeds grotere variatie in designs en patronen, waardoor de industriële look van de zinken onderdelen naar de achtergrond verdwijnt. Wel is zink nog een product dat met name geschikt is voor toepassing bij wat modernere panden. De kosten voor een zinken sleepdakkapel van gemiddelde afmeting liggen tussen de €5.000,- en €6.000,-. Het gaat dan om een aanschafprijs inclusief beglazing en plaatsing.

Dakkapellenspecialist in Oud Beijerland nodig?

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
prefab of maatwerk dakkapel?

Prefab dakkapel

Dakkapellen kunnen zowel op de locatie in Oud Beijerland als in de fabriek zelf opgebouwd worden. Kiest u voor deze laatste methode? Dan moet u bij uw leveranciers vragen naar prefab modellen. De prijzen voor een prefab nokverhoging liggen hoger dan voor een standaard model. Door de besparing op arbeidskosten op de dag zelf schelen de prijzen tussen prefab en op locatie opbouwen uiteindelijk niet zoveel. Het plaatsen van een prefab dakkapel kost maximaal één dag. Met een prefab bouwconstructie profiteert u dan ook snel van een verhoogd wooncomfort. De prefab oplossing biedt wel een hoger risico op lekkage, wanneer de afmetingen niet nauwkeurig gemeten zijn.

Kiest u een maatwerk of prefab dakkapel?

Regelmatig vragen klanten of een maatwerk sleepdakkapel een betere oplossing is dan de prefab variant, of dat hier geen verschil tussen zit. Het antwoord op deze vraag is echter volledig afhankelijk van de woonsituatie, het beschikbare budget en de eisen van de klant. Stel, u werkt vanuit huis, en vindt het prettig om in een stille omgeving te werken? Dan is het een verstandig plan om te kiezen voor een prefab model. De voordelen van prefab bouwen zijn de snelle plaatsing, waardoor er minder overlast is. Het nadeel van deze oplossing is dat u weinig invloed hebt op het ontwikkelproces. U betaalt over het algemeen één prijs voor het volledige proces, waarbij er een beperkt aantal keuzes is.

Een maatwerk dakkapel bouwt men vanaf de basis op. Dit betekent dat er langer mensen bij u thuis zullen rondlopen. Het voordeel is wel dat u steeds meekrijgt hoe het project vordert, en kunt u vaak nog kleine wijzigingen aan het ontwerp doorvoeren. Stelt u hoge eisen aan het proces en de uitstraling van uw dakkapel? Kies dan voor een maatwerk oplossing.

Maatwerk dakkapel samenstellen

Wie hoge eisen stelt aan de uitstraling, functies en kosten van een dakkapel, doet er goed aan de mogelijkheden voor een dakkapel op basis van maatwerk te onderzoeken. Wie kiest voor maatwerk, krijgt invloed op vrijwel de gehele kapel: zowel ten aanzien van de buitenkant, de binnenkant en de bijkomende accessoires dient u vervolgens keuzes te maken.

Buitenkant

De aanblik van de dakkapel is van groot belang. Daarom bepaalt u bij een maatwerk dakkapel exact hoe deze eruit komt te zien. Het gaat dan om de keuze voor het basismateriaal, inclusief kleur en design, het soort dakbedekking, de dakvorm, en de plaatsing en grootte van de kozijnen. Wist u dat het zelfs een mogelijkheid is om een balkonnetje bij de dakkapel te creëren?

Binnenkant

Bij de binnenkant gaat het met name om de afwerking van de wanden: laat u deze bekleden met gipsplaten zoals de meeste mensen doen? Of vindt u schroten dan wel multiplex een betere optie. Vervolgens dient u te bepalen of u de platen verft, behangt of zelfs laat stucen.

Accessoires

De laatste categorie omvat alle extra onderdelen die men bij een dakkapel kan laten plaatsen. Het gaat om het monteren van rolluiken, de aansluiting van speciale verlichting of het kiezen van het juiste hang- en sluitwerk. Met name bij dakkapellen met een balkon is het van groot belang om goed hang- en sluitwerk te monteren. Wij adviseren het gebruik van sloten met een Politiekeurmerk Veilig Wonen voor een optimale veiligheid.

Verschil in kosten tussen prefab & maatwerk

Als u overweegt om een sleepdakkapel aan te schaffen, dan is het begrijpelijk dat u op voorhand graag wilt weten hoe duur deze bouwklus ongeveer uitvalt. Veel klanten denken dat er een aardig prijsverschil bestaat tussen een prefab en maatwerk klus. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Waarom niet? Hoewel het prefab bouwen en plaatsen van een dakkapel vaak iets goedkoper is, is de uiteindelijke prijs deels afhankelijk van de extra accessoires die u toevoegt: een ingebouwd balkonnetje, rolluiken of een speciaal soort afwerking. Dit zorgt dan ook voor een snelle prijsstijging. Let op: de prijsverdeling tussen prefab en maatwerk is wel anders! Kunt u de BTW over de arbeidsuren terugvragen, dan adviseren wij om te kiezen voor een maatwerk variant. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een kapel naar uw wensen of het verschil in prijs tussen een prefab en standaard opbouw? Via het contactformulier kunt u uw wensen en vragen eenvoudig doorgeven. Wij zullen deze doorzetten naar maximaal vijf specialisten uit ons netwerk in Oud Beijerland. U krijgt vervolgens meerdere prijsopgaven toegestuurd. Zo vindt u altijd een vakman die goed bij u past.

Bent u benieuwd naar de kosten van een prefab dakkapel?

Vraag dan gerust geheel vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op prijs en aanbod!

Gratis offertes aanvragen
dakkapel met balkon of deur?

Welk model?

Hebt u besloten om meer ruimte en licht te creëren door het uitbouwen van het dak? Dan is het nu tijd om te kiezen uit de diverse dakkapelsoorten. Het model dat het meest gekozen wordt is het standaard model met twee ramen en een platdak. Er bestaan echter nog vele andere varianten. Zo bestaan er bijvoorbeeld dakkapellen met een balkon. In dit geval bouwt men een deel van de ruimtevergroting uit tot een dakkapel, en maakt men van het naastgelegen deel een balkonnetje. Dit levert niet extra ruimte op, maar wel een waardevermeerdering van uw pand. Een ander model is de dakkapel met deur en Frans balkonnetje. Zo krijgt u wel een buitengevoel, maar gaat de woonruimte niet verloren. Er bestaan bovendien ook hoek dakkapellen. Deze lopen langs twee kanten van het pand, om twee kamers in één keer uit te bouwen. Vindt u een platdak bij dakkapellen niet zo mooi? Overweeg dan om een sleepdakkapel te installeren. Deze hebben een prachtig schuin dak. Wel is de kans groter dat u hiervoor een vergunning dient aan te vragen.

Dakkapel met deur

Zoals gezegd bestaan er meerdere uitbouwtechnieken waarbij meer licht en ruimte in huis gecreëerd wordt. Een deel van deze vormen bieden echter nog meer voordelen, dank enkel de ruimte=uitbouw. Eén daarvan is de dakkapel met deur. Door in de dakkapel een deur te plaatsen, zorgt u eenvoudig voor een heerlijk buitengevoel.

Is er geen ruimte voor een dakterras of balkon? Overweeg dan een Frans balkon. Dit betekent dat u de deuren over de volledige lengte laat plaatsen, en deze naar binnen laat openslaan. Een hekje voor de gevel maakt het geheel helemaal af. Let wel op: dit is geen geschikte oplossing voor kinderkamers: het risico op valpartijen is hierbij te hoog. Kies in dat geval voor openslaande ramen die ver boven de grond zitten.

Dakkapel met balkon

Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor het realiseren van een Frans balkon. Naast franse balkonnetjes is het bouwen van een standaard balkon met behulp van een dakkapel tevens een mogelijkheid. Dit betekent dat een deel van de kapel wegvalt, en hiervoor in de plaats een soort dakterras ontstaat. Hoewel een dergelijke oplossing vele voordelen met zich meebrengt, heeft het ook een nadeel: het zal de woonruimte enigszins verminderen, doordat u op deze plek geen overdekte woonruimte meer heeft. Het is dus aan u om te bepalen in hoeverre de voordelen van een balkon opwegen tegen de nadelen van het ruimteverlies.

Dakkapel met schuin dak

De leveranciers die met ons samenwerken leveren dakkapellen met zowel een plat als schuin dak. Wilt u een dakkapel met een schuin dak? Dan zult u hiervoor in de meeste gevallen wel een vergunning voor moeten aanvragen. De prijzen voor een opbouw met schuin dak liggen over het algemeen hoger dan met een plat oppervlak. Daarnaast zult u bij een schuin model rekening moeten houden met een beperking van de loopruimte. Voor het aanzicht (en daarmee de pandwaarde) bieden dakkapellen met een schuin dakoppervlak wel een verhoogde waarde. Zoekt u een dakkapel met een hoge esthetische waarde voor uw pand in Oud Beijerland? Kies dan voor een sleepdakkapel.

dakkapel met schuin dak Oud Beijerland

Sleepdakkapellen

De term sleepdakkapellen staat voor dakkapellen met een schuin pannendak. Sleepdakkapellen kunnen een zeer mooie toevoeging vormen voor uw woning in Oud Beijerland, maar in Nederland worden sleepdakkapellen relatief weinig geïnstalleerd. Dit komt door de hoge prijzen die aan de sleepdakkapel verbonden zitten. Voor een standaard sleepdakkapel van ongeveer 4.50m breed betaalt u al snel meer dan €7.000,- inclusief de kosten voor een vergunning. Sleepdakkapellen kunnen bovendien alleen maar op woningen met een schuin dak met een hellingshoek van meer dan 35 graden worden geplaatst. De verbeterde aanblik van een sleepdakkapel in vergelijking met een plat dakoppervlak vormt voor velen voldoende rechtvaardiging voor de hoge prijs.

dakkapel met plat dak Oud Beijerland

Dakkapel met plat dak

De dakkapellen met een plat dak vormen de meest gebruikelijke oplossing bij onze klanten uit Oud Beijerland. Platte daken vormen een voorwaarde voor het vergunningsvrij uitbouwen, omdat ze geen verstorende aanblik bieden. Daarnaast zorgt een platdak voor een langer behoud en betere verdeling van de warmte. U bespaart met een platdak daarom al snel iets op de stookkosten. Het nadeel van platte daken is volgens sommigen dat ze te weinig uitstraling bieden. Dit hangt echter grotendeels af van de stijl van uw pand: in sommige gevallen past een plat dakoppervlak juist uitstekend. Een vakman kijkt met plezier samen met u naar het ontwerp en de opties die bij uw wensen en budget aansluiten.

Puntdak ofwel zadeldak

Wie de daksoorten in categorieën verdeelt, zal dit al snel doen in een plat en schuin categorie. Naast deze twee standaard categorieën bestaan er natuurlijk veel specifiekere varianten. Zo noemen wij een hellende dakconstructie die vanuit twee zijden bij elkaar komt ook wel een puntdak. Een speciale variant puntdak is het zadeldak. De punt van het zadeldak komt in een hoek van minder dan 15 graden bij elkaar. Ondanks deze scherpe hoek is het echter nog steeds mogelijk om bij het zadeldak een nokverhoging te realiseren. Zelfs vanuit een plat dakoppervlak bij u in Oud Beijerland is een uitbouw met zadeldak een optie.

Dakopbouw

Een dakopbouw is een iets minder kostbare variant van een nokverhoging. Bij een dakopbouw zal een dakkapellen specialist één of beide kanten van uw schuin dak ophogen. Een opbouw staat daarom ook wel bekend als een verlegde of verhoogde nok. Met behulp van innovatieve technieken is een dakopbouw binnen een dag te installeren, mits u hiervoor op tijd een vergunning heeft aangevraagd. Heeft u geen zin om te wachten op een vergunning? Kijk dan eens naar de vergunningsvrije opties. In een dergelijk geval mag u direct met de bouw beginnen. Vergunningsvrije alternatieven kennen wel een groot aantal voorwaarden, die u strikt dient na te leven.

dakopbouw voor op een plat dak

Dakopbouw plat dak

Zijn nokverhogingen het meest geschikt voor een schuin dak, voor een plat oppervlak kunt u beter kiezen voor een dakopbouw. Bij een dakopbouw plaatsen de specialisten uit ons netwerk feitelijk een gehele verdieping bovenop het plat dak, mits de dakconstructie dit kan dragen. Het is hierbij niet alleen mogelijk om enkel overdekte woonruimte te creëren, u kan de dakopbouw tevens combineren met een balkon of terras. Bent u benieuwd of uw plat dak voldoende draagkracht heeft voor het dragen van een dakopbouw? Of wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden? Neem dan contact op met een expert uit Oud Beijerland voor meer informatie.

kosten dakopbouw

Kosten dakopbouw

Het plaatsen van een dakopbouw brengt vaak aanzienlijke en gevarieerde kosten met zich mee. De prijzen hangen dan ook af van meer dan 7 factoren. U moet hierbij onder andere denken aan invloedsfactoren zoals afmeting, materiaal, constructiemethode (prefab of niet) en het model dakkapel waar u voor kiest. Wij raden u daarom aan om altijd de prijsopgaven van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij naar de diverse factoren, en bereken in welk geval de prijs het beste aansluit bij uw wensen. Door offertes te vergelijken is het mogelijk om tot wel 40% op de uiteindelijke prijs te besparen.

Nokverhoging

Dakkapellen kunnen zowel op de locatie in Oud Beijerland als in de fabriek zelf opgebouwd worden. Kiest u voor deze laatste methode? Dan moet u bij uw leveranciers vragen naar prefab modellen. De prijzen voor een prefab nokverhoging liggen hoger dan voor een standaard model. Door de besparing op arbeidskosten op de dag zelf schelen de prijzen tussen prefab en op locatie bouwen uiteindelijk niet zoveel. Het plaatsen van een prefab dakkapel kost maximaal één dag. Met een prefab bouwconstructie profiteert u dan ook snel van een verhoogd wooncomfort. De prefab oplossing biedt wel een hoger risico op lekkage, wanneer de afmetingen niet nauwkeurig gemeten zijn.

Voordelen nokverhoging

Een nokverhoging is de term die wij gebruiken voor het uitbreiden van de woonruimte door de voor- en/of achtergevel te verhogen met ongeveer 100 tot 250 centimeter. Een nokverhoging wordt over het algemeen het meeste toegepast bij panden met een schuin dak. De voordelen van een nokverhoging zijn onder andere dat u meer licht en ruimte in huis krijgt, en de zolderverdieping of vliering in die mate kan uitbreiden dat het een studeer- of slaapruimte kan worden. Door de nokverhoging te combineren met het plaatsen van isolatiemateriaal, is het mogelijk om de investering op de lange termijn terug te verdienen.

vergunning bij dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

Het plaatsen van een dakkapel is een lastige klus, waarbij over het algemeen de hulp van een erkend specialist uit Oud Beijerland noodzakelijk is. Hoe men de sleepdakkapel plaatst, hangt grotendeels af van de variant die u kiest. De eenvoudigste en snelste plaatsing is de voorgebouwde variant. Men meet na de afronding van het bouwproject de maten zeer exact op. Deze maten gebruikt men vervolgens om het gat in het dakoppervlak te maken. Als de opening gereed is, komt men met twee grote kranen om de gehele constructie in één keer op het dak te plaatsen. Dit vereist een grote precisie, omdat het risico op een daklekkage wel relatief groot is. Na de afwerking geniet u wel snel van een optimaal wooncomfort.

Lokale opbouw

Het alternatief is om de dakkapel van onderop direct op het dak te bouwen. Dit betekent dat er iets minder noodzaak is voor het vooraf berekenen van de maten. Natuurlijk gaat men wel uit van een standaard afmeting, maar een millimeter meer of minder zal nu het verschil niet maken. Dit betekent tevens dat er minder risico bestaat op vochtproblemen. Mochten de vakmannen tijdens de klus problemen met de dakconstructie of dakbedekking tegenkomen, dan kunnen ze hier bovendien direct een oplossing voor vinden. Bij het opbouwen van onderaf zal men voornamelijk op het dak werken, en zult u wel een tijdje van ’s ochtends vroeg af gewekt worden door de klussers.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Hoe lang het duurt om een dakkapel te plaatsen is sterk afhankelijk van de gekozen bouwtechniek. Zoals eerder al aangegeven gaat de plaatsing van een prefab constructie vrij snel: over het algemeen is dit binnen een dag gedaan. Voorwaarde is dan wel dat de specialisten geen problemen tegenkomen bij het openbreken van het dak, en dat er weinig wind staat op de dag waarop de plaatsing is gepland. Bij maatwerk dakkapellen is de bouwtijd een stuk langer. Deze verschilt van een paar dagen tot enkele weken, en hangt met name af van het ontwerp van de constructie en de bereikbaarheid van het dakdeel. De exacte bouwtijd is het beste te bepalen door een vakman als die de mogelijkheden voor u onderzoekt.

Overweegt u om een dakkapel te laten plaatsen?

Vraag dan gerust geheel vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk deze zelf op prijs en aanbod!

Gratis offertes aanvragen

Vergunning nodig?

Een dakkapel is een aanbouw aan uw woning, die zeer zichtbaar is voor omwonenden en passanten. Het is daarom niet altijd toegestaan om zomaar een dakkapel op het pand te plaatsen. De overheid heeft diverse regels uitgezet voor het vergunningsvrij bouwen van dakkapellen, en de voorwaarden voor het aanvragen van een vergunning. Wij bieden hier graag een eerste overzicht. Mocht u zeker willen weten of vergunningsvrij bouwen wel of niet mogelijk is, dan adviseren wij hiervoor even bij het gemeenteloket langs te gaan, of om de ondersteuning van een inspecteur uit Oud Beijerland in te schakelen. Deze kan de situatie het beste inschatten.

Wanneer een vergunning aanvragen?

De belangrijkste regels rondom het aanvragen van een vergunning hebben betrekking op de positie van de dakkapel. Over het algemeen geldt dat voor alles wat gresnt aan een openbaar toegankelijk gebied zoals de weg, openbaar groen, of water, er een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd. Deze vergunningsaanvraag wordt vervolgens door een commissie aan twee zaken getoetst: het bestemmingsplan en de welstandsnota:

 • Bestemmingsplan: Hierin liggen de regels voor ruimtelijke ordening vast. In het bestemmingsplan staat welke bestemming de grond heeft, en welk gebruik is toegestaan.
 • Welstandsnota: Hierin legt de gemeente de regels voor het uiterlijk van gebouwen vast. Deze welstandsnota kunt u meestal ook inzien. Zo weet u op voorhand waar de mogelijkheden liggen.
De kosten voor het aanvragen van een dergelijke omgevingsvergunning vallen rond de 4 procent van de bouwsom, en het kost soms enkele weken voordat u antwoord krijgt op uw aanvraag. Doe dit dus ruim voordat u wenst te beginnen met bouwen.

Dakkapel vergunningsvrij

Zoals gezegd is het meestal mogelijk om vergunningsvrij te bouwen, mits uw bouwproject aan een aantal eisen voldoet. Voor het vergunningsvrij installeren van dakkapellen gelden de volgende voorwaarden:

 • De dakkapel plaatst u aan de achterzijde of zijkant van het pand. De zijkant mag dan niet aan een openbaar toegankelijk gebied zitten.
 • De dakkapel is lager dan 1.75 meter.
 • De onderkant ligt tussen de 50 en 100 centimeter vanaf de dakvoet. De bovenzijde meer dan 50 centimeter onder de daknok.
 • De dakkapel krijgt een plat dak.
 • U plaatst het gebouw niet op een tijdelijke woning of bijgebouw.
Alleen wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, is het een mogelijkheid om dakkapellen vergunningsvrij te plaatsen. Dezelfde voorwaarden blijven eveneens van kracht wanneer u een dakkapel zonder omgevingsvergunning wilt verbouwen. Soms is het een optie om ook aan de voorkant van een pand vergunningsvrij neer te zetten. Een bijkomende voorwaarde is dat het bestemmingsplan een dakkapel aan de voorkant toestaat, en er in de welstandsnota geen specifieke eisen staan.

Regels bij vergunningsvrij bouwen

Zelfs als u geen vergunning nodig hebt voor de bouw van een kapel, bestaan er wel regels waaraan u dient te voldoen. Zo moet u rekening houden met de planologische regels uit het bestemmingsplan, de eisen uit de welstandsnota, de regels voor veiligheid en gezondheid uit het Bouwbesluit en de regelgeving volgens het burenrecht uit het Burgerlijk Wetboek. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie over de mogelijke vergunningen.

dakkapel renovatie en isolatie

Dakkapel renovatie

Hoewel een dakkapel van hout of kunststof een lange levensduur kent, zal na verloop van tijd toch de kwaliteit van het product dalen. Regelmatig kiest men er daarom voor om de dakkapel na een bepaalde periode te vervangen. Het is echter ook mogelijk om de kapellen te laten renoveren. Het grote voordeel van een dergelijke renovatie is de kostenbesparing. Onderzoek heeft uitgewezen dat het mogelijk is om wel 30 procent te besparen op de investering, terwijl de kwaliteitsverbetering vrijwel gelijk is. Een renovatie is echter alleen toe te passen bij uitbouwen die geen grote gebreken hebben zoals houtrot of vochtschade.

Dakkapel isolatie

In de huidige samenleving is er veel aandacht voor het besparen op de stookkosten en het verbeteren van het energielabel van panden. De plaatsing van dakkapellen zorgt dat de standaard isolatiewaarde van een pand lager kan worden. Dit komt doordat u het dak openbreekt, en de eventuele dakisolatie op dat punt te niet doet. Het is daarom belangrijk om ook aandacht te besteden aan de isolatiewaarde van de dakkapel. Het isoleren van dakkapellen doet u het best om bij de diverse materiaalkeuzes te kijken naar de best isolerende materialen. Voor de beglazing is dit bijvoorbeeld het gebruik van HR++ isolatieglas, voor de buitenzijde van de kapel is kunststof de beste oplossing. Voor dakkapellen geldt momenteel een minimale warmteweerstandswaarde (RC-waarde). Deze vindt u in het bouwbesluit. De RC-waarde staat voor de gecombineerde waarden van de wanden, het dakkapeldak en de beglazing. Deze moeten samen voldoende isolatie bieden.

Dakkapel reinigen

Het schoonmaken van een uitbouw is één van de voorwaarden die vaak in een garantiecontract worden verwerkt. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om houten dakkapellen minimaal eens in de vijf jaar te schuren en te verven om het materiaal zo te beschermen tegen de invloed van weer en wind. Kunststof dakkapellen vereisen een eenvoudiger onderhoud, u dient deze ongeveer jaarlijks te reinigen met behulp van water en allesreiniger. Dit onderhoud zorgt ervoor dat groene aanslag geen kans maakt. Hecht het groen zich eenmaal aan (wit) kunststof, dan komt u hier moeilijk weer vanaf, en zal de prijswaarde van uw pand in Oud Beijerland dalen.

Keurmerken

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit van uw dakkapel is het verstandig uw leverancier uit Oud Beijerland te vragen naar de keurmerken die zijn producten dragen. Er zijn namelijk diverse keurmerken in het leven geroepen om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van een dakkapel te waarborgen. Voor een houten dakopbouw gaat het dan onder andere om de keurmerken FSC en PESC die staan voor een verantwoord bosbeheer en een duurzaam productieproces. Het KOMO keurmerk is één van de bekendste keurmerken voor kunststof producten. Deze staat voor de veiligheid van het product en een hoge kwaliteit en lange levensduur van het kunststof. Tot slot is er de IKOB-BKB certificering. Dit is een keurmerk voor het dakkapel bedrijf, uitgegeven door het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen en de BV Kwaliteitsverklaringen Bouw. Met deze garantie bent u ervan verzekerd dat het bedrijf uit Oud Beijerland aan alle wettelijke eisen voldoet waar een bouwbedrijf in Nederland aan moet voldoen.

Bij u in Oud Beijerland

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat het gaat kosten om een nokverhoging bij uw woning of bedrijfspand in Oud Beijerland te laten plaatsen? Hebt u een vraag over de procedure voor het aanvragen van een vergunning? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een prefab dakopbouw? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De specialisten die zich bij ons netwerk in Oud Beijerland hebben aangesloten, hebben allen een ruime ervaring met het verzorgen van dakconstructies, en ondersteunen u dan ook met alle plezier door het beantwoorden van hulpvragen. Indien gewenst kunnen wij u bovendien voorzien van een aantal vrijblijvende prijsopgaven die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod.

Vrijblijvende offertes aanvragen