dakkapel in Nieuwerkerk aan den IJssel

Dakkapel Nieuwerkerk aan den IJssel

U wilt graag een dakkapel plaatsen. Een slimme zet! Een dakkapel is een fantastische oplossing om van uw zolder waar u eigenlijk nooit komt vanwege dat vervelende schuine dak een schitterende woonruimte te maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een dakkapel in te passen om een slaapkamer voor een kleine op komst te realiseren of om een mooie werkruimte te creëren. U kunt onder andere kiezen voor een traditionele houten opbouw of een moderne versie van kunststof. Of wat dacht u van een prefab versie zodat hij in één dag geplaatst kan worden? Allemaal vragen, die u het best met de hulp van een vakman kunt beantwoorden. Welk bedrijf in de buurt van Nieuwerkerk aan den IJssel kunt u het beste benaderen? Kom via ons netwerk in contact met diverse vakbedrijven uit uw regio. Vul het contactformulier in en ontvang meerdere offertes (max.5) welke u op prijs en aanbod kan vergelijken.

Voordelen van onze werkwijze

  • Vergelijk offertes & bespaar tot 30% op de totale kosten
  • Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend
  • Diverse specialisten zijn werkzaam in Nieuwerkerk aan den IJssel

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Type woning (*)
Is de woning in bezit? (*)
Gewenst model dakkapel (*)


U overweegt het plaatsen van een nieuwe dakkapel?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Door de offertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs!

Offertes aanvragen
soorten dakkapellen Nieuwerkerk aan den IJssel

Meerwaarde van een dakkapel

De aanschaf van dakkapellen zal altijd een grote investering zijn. Klanten uit Nieuwerkerk aan den IJssel vragen dan ook vaak wat de grote meerwaarde is. Ten eerste zal de constructie uw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel in waarde verhogen. Het is van tevoren niet te voorspellen of u de volledige investering terugverdiend. Wilt u het pand in Nieuwerkerk aan den IJssel op termijn verkopen en wilt u zoveel mogelijk van de investering terugverdienen? Kies dan voor een constructie die naadloos aansluit bij de woning, zowel op de stijl als op de kleuren en materialen. Heeft u al kunststof kozijnen? Kies dan ook voor een kunststof model. Woont u in een jaren ’30 woning? Laat dan een authentieke, houten constructie bouwen.

dakkapel plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Belangrijkste voordelen van een dakkapel

  • Een verhoogde waarde van uw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel.
  • Er wordt extra veel lichtinval gerealiseerd. Dit doet de ruimte niet alleen groter lijken, maar is ook goed voor uw gezondheid.
  • De schuine wand verdwijnt, waardoor u extra loopruimte creëert. U transformeert een kleine kamer tot een ruime slaap- of werkkamer.
  • U verhoogt de isolatiewaarde van de woning.

Welke materiaalsoort?

Eén van de eerste en wellicht belangrijkste keuzes die u zal moeten maken, is de keuze voor het materiaal. In Nieuwerkerk aan den IJssel worden onder andere houten, kunststof en zinken dakkapellen geplaatst en welk materiaal het meest geschikt is in uw situatie is volledig afhankelijk van uw voorkeuren. Allereerst is het wel zo mooi als het model naadloos aansluit op de rest van uw woning. Bij houten kozijnen is de keuze voor een houten constructie logischer dan een zinken model. Daarbij bieden de materialen verschillende voordelen. Zo heeft hout een prachtige, authentieke uitstraling en wordt dit daarom veel gebruikt bij oudere woningen. In Nieuwerkerk aan den IJssel kiest men echter vaak voor kunststof. Dit een stuk goedkoper, isoleert uitstekend en is net als zink, bijna onderhoudsvrij.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Nieuwerkerk aan den IJssel. Gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen
kunststof dakkapel Nieuwerkerk aan den IJssel

Kunststof dakkapel

Een praktische uitbouw is er een van kunststof. Gemaakt van een sterk materiaal heeft het weinig onderhoud nodig, beschermt het tegen diverse weertypen en vergt het weinig onderhoud. De prijzen voor een kunststof dakkapel liggen hoger, maar hij heeft dan ook een betere isolatiewaarde dan zijn houten broertje. Dit betekent dat de dakisolatie hoger ligt, en de stookkosten zullen dalen. Ondanks dat kunststof weinig onderhoud vereist, dient u jaarlijks wel het oppervlak te reinigen om groene aanslag te voorkomen. De uitstraling van (prefab) kunststoffen dakkapellen is minder goed dan die van een houten model. Kies eventueel voor kunststof met een houtdesign.

Polyester dakkapel

Wij gaven u hierboven al informatie over houten en kunststoffen dakkapellen. Een andere, meer recente optie is de plaatsing van polyester dakkapellen. Polyester heeft verschillende voordelen als bouwmateriaal. Zo heeft het een zeer laag gewicht, en is het bestand tegen hevige weersomstandigheden. Polyester is bovendien zeer duurzaam en vereist weinig onderhoud. Wanneer u kiest voor een polyester dakkapel, dan wordt deze gemaakt van hoogwaardige, met glasvezelversterkte polyesterharsen. Even als bij kunststof kunnen ook dakkapellen van polyester prefab geleverd worden. Deze prefab variant moet u wel altijd door een erkend vakman uit Nieuwerkerk aan den IJssel laten plaatsen voor het beste resultaat.

Prijzen kunststof dakkapel

Bij de keuze voor een kunststof constructie kunt u tevens kiezen uit diverse merken. Zo is Kerlit erg populair vanwege de afwerking. Dit is namelijk niet te onderscheiden van echt hout, maar de prijs is wel een stuk gunstiger. Voor een model van 3,5 tot 4,5 meter lang met een dubbel kozijn betaalt u €4.650,- tot €5.300,-. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde dakhelling tussen de 40 en 45 graden en de plaatsingskosten zitten erbij inbegrepen. Houd wel rekening met het feit dat kunststof niet op een vergunningsvrije manier geplaatst mag worden en dat hiervoor nog extra kosten gerekend worden.

Bespaar tot 30% op de kosten van uw nieuwe dakkapel!

Door de offertes van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel kunststof trespa dakkapel

Afmeting Uitvoering kozijnen Prijs (incl. btw en plaatsing)
1,0 tot 1,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.500,- tot €2.990,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-
houten dakkapel in Nieuwerkerk aan den IJssel

Houten dakkapel

Wilt u een traditioneel ogende kapel? Dan is een houten een goede optie. Een houten dakkapel kun je naar eigen smaak verven. Het onderhoud van houten dakkapellen is wel intensiever dan bij een van kunststof. Zo moet u houten dakkapellen minimaal eens in de vijf jaar schuren en verven voor het behoudt van de kwaliteit van het materiaal. Wat betreft de kosten is het goedkoper om een houten dan een kunststof dakkapel te plaatsen. Op de lange termijn zult u met de kunststof oplossing echter meer besparen op de stookkosten, waardoor deze uiteindelijk goedkoper is. De terugverdientijd bedraagt ongeveer 10 jaar.

Prijzen houten dakkapel

Omdat hout een natuurlijk product is, liggen de prijzen voor houten dakkapellen over het algemeen hoger dan die van kunststof modellen. Voor een model van ongeveer 5 meter breed ligt de prijs tussen de €5.450,- tot €5.900,-, waarvan ongeveer 25% de arbeidskosten zijn. Dit is ongeveer €400,- duurder dan het plaatsen van een kunststof model. Indien u de keuze maakt voor een plat dak, dan kan u deze meestal op een vergunningsvrije manier laten plaatsen. Dit houdt in dat u €400,- tot €600,- op de vergunningskosten bespaart. Hierdoor liggen de totale kosten tussen de twee materialen niet eens zo heel ver uit elkaar.

Prijstabel houten dakkapel

Afmeting Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,0 tot 1,5 meter €2.900,- tot €3.200,- 1 Enkel
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

Houten dakkapel plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag!

Offertes aanvragen
zinken en rieten dakkapellen

Dakkapel in rieten dak

Regelmatig krijgen specialisten die zich bij ons hebben aangesloten van klanten uit Nieuwerkerk aan den IJssel de vraag of het een optie is in de rieten dakconstructie een dakkapel te plaatsen. Het antwoord hierop is een eenvoudig ‘ja’. Wel moet u hiervoor contact opnemen met een ervaren specialist op het gebied van rieten daken. Deze beschikt over de nodige kennis voor het aanpassen van de rieten dakconstructie en de eisen die aan het plaatsen van een dakkapel verbonden zitten. Houd er bovendien rekening mee dat het waarschijnlijk nodig is een vergunning aan te vragen voor de plaatsing van de opbouw. Deze brengt extra kosten met zich mee.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Vaak wordt gedacht dat dakkapellen bij een rieten dakbedekking niet mogelijk is. Niets is minder waar, maar u zult wel rekening moeten houden met een hogere prijs. Dit komt omdat niet elk bedrijf hierin gespecialiseerd is. De afmetingen en het model zijn de grootste invloed op de totaalprijs. Voor grotere modellen loopt de prijs op tot wel 5.400,-. Een model van twee meter breed is al verkrijgbaar vanaf €3.400,-. Bent u benieuwd wat een dakkapel in een rieten dak u gaat kosten? De specialisten uit ons netwerk voorzien u graag van een persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte op maat.

Zinken dakkapel

Wij gaven al aan dat het mogelijk is om bij de bedrijven uit ons netwerk zowel houten als kunststof dakkapellen te bestellen. Wist u echter dat er nog vele andere materialen een geschikte basis vormen voor een sleepdakkapel of nokverhoging? Onder meer zink is een uitstekende keuze. Met name wanneer er bij uw pand in Nieuwerkerk aan den IJssel al sprake is van een zinken hemelwaterafvoer, vormt een zinken dakkapel een prima aansluiting. De prijzen voor een zinken afwerking hangen af van de mate waarin u zelf voorbereidende werkzaamheden uitvoert, en in hoeverre u een vergunning voor de bouw moet aanvragen bij het gemeenteloket.

Prijzen zinken dakkapellen

Zinken dakkapellen bieden een prachtige, moderne uitstraling en passen vooral goed bij uw woning als uw dakgoot ook al uit zink bestaat. Het is helaas geen goedkope optie, voor een standaard dakkapel van 2 meter breed mag u op een bedrag van minimaal €5.000,- tot €6.000,- rekenen. De kosten lopen nog verder op indien u liever een schuin dak heeft. Daarbij is het plaatsen van een zinken dakkapel niet weggelegd voor ieder bedrijf en zal u zoek moeten gaan naar een specialist. Schrikt de prijs u af maar wilt u toch graag de moderne uitstraling van zink? Vraag dan eens naar de mogelijkheid van een houten- of kunststof model met een zinken afwerking.

Dakkapellenspecialist in Nieuwerkerk aan den IJssel nodig?

Vul ons contactformulier in en ontvang tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen
prefab of maatwerk dakkapellen?

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen kan men zowel van hout als van kunststof maken. Deze prefab modellen fabriceert men in een fabriek,en zet men daarna rechtstreeks op het dakoppervlak. Zo kunt u dezelfde dag nog een dakkapel hebben. Hoewel de meeste van onze klanten vrezen dat bij een dergelijke installatie methode, zeer snel lekkage optreedt, is de kans op lekkages bij prefab dakkapellen nihil te noemen. Prefab is voor veel mensen daarom de gemakkelijkste optie. Hebt u toch liever dat de dakkapel ter plekke in elkaar wordt gezet? Geen probleem. De experts uit ons netwerk in Nieuwerkerk aan den IJssel werken zowel prefab als op locatie.

Maatwerk dakkapel samenstellen

Indien u op zoek bent naar een model dat perfect aansluit op de stijl van uw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel, dan is maatwerk de beste keuze. Hierin heeft u veel meer opties dan bij een prefab model omdat het volledig op maat gebouwd wordt. Er is meer vrijheid wat betreft de afmetingen en het is ook mogelijk om diverse materialen met elkaar te combineren. Een houten constructie met aluminium afwerking, bijvoorbeeld. Daarbij is er ruime keuze met betrekking tot het model. In Nieuwerkerk aan den IJssel worden vaak dakkapellen met puntdaken geplaatst op oudere woningen, evenals de sleepdakkapel. Samen met de specialist uit Nieuwerkerk aan den IJssel ontwerpt u een dakkapel dat precies naar uw smaak is.

Kiest u een maatwerk of prefab dakkapel?

Wellicht twijfelt u nog tussen ene prefab- en traditionele constructie. Onthoud dan in ieder geval dat een prefab model altijd de goedkoopste optie is, en dat u voor een traditioneel gebouwd model meer geld kwijt bent. Naast de hogere prijs is ook belangrijk om de tijd voor het plaatsen in gedachten te houden. Een prefab model staat, afgewerkt en al, binnen dag op het dak. Voor het traditioneel bouwen wordt over het algemeen 3 tot 4 dagen gepland. Dit betekent wel dat het volledig voor uw huis wordt gemaakt, waardoor het perfect aansluit. Dit betekent een hogere toegevoegde waarde voor de woning! In sommige gevallen is een traditioneel model zelfs noodzaak: wanneer uw dakhelling afwijkt van de norm bijvoorbeeld.

Verschil in kosten tussen prefab & maatwerk

Zoals al eerder aangegeven werd, zit er een groot prijsverschil tussen een traditionele- en prefab dakkapel. Dit heeft grotendeels te maken met de manuren die in het plaatsen zitten. Bij een prefab constructie wordt er op voorhand zoveel mogelijk in de fabriek gewerkt, waardoor het plaatsen snel en soepel verloopt terwijl traditioneel bouwen meerdere dagen in beslag neemt. Voor een prefab houten model betaalt u €3.250,- terwijl een traditioneel gebouwde dakkapel van dezelfde afmetingen minimaal €4.000,- kost. Het is moeilijk uit te drukken wat het gaat kosten, omdat dit afhangt van uw persoonlijke keuzes voor het materiaal, model en afwerkingen. Vul ons contactformulier dan zo gedetailleerd mogelijk in en ontvang meerdere, vrijblijvende offertes op maat.

Binnen één dag genieten van uw nieuwe dakkapel?

De specialisten uit ons netwerk hebben uw prefab dakkapel al binnen één dag geplaatst.

Offertes aanvragen
diverse modellen dakkapellen

Welk model?

Er is de keuze uit diverse modellen, zodat er altijd iets is dat op uw wensen aansluit. U hoeft immers geen standaard prefab model met plat dak te plaatsen. De keuze voor een dakkapel met deur of Frans balkon verhoogt niet alleen uw wooncomfort binnenshuis, maar ook buiten. U heeft gemakkelijk toegang tot uw dakterras of balkon, wat met name goed van pas komt als u geen of kleine tuin heeft. Hoewel een sleepdakkapel in Nederland niet veel voorkomt, is dit zeker een optie. Het grootste voordeel is het uiterlijk, omdat het goed aansluit bij de woning zal dit de waarde meer verhogen dan een prefab model.

Dakkapel met deur

Hebt u gekozen voor een dakkapel bij uw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel, dan is het een optie om deze te combineren met een deur naar het dakterras of enkel een deur met daarvoor een hekje. In dit laatste geval spreken wij ook wel van een Frans balkon. Bij een Frans balkon profiteert u van heerlijke frisse lucht in huis, terwijl u hiervoor geen uitbouw hoeft te doen. Een dergelijke oplossing is ook mogelijk bij appartementen. Men vervangt dan de ramen door een glazen schuifdeur. De kosten voor het creëren van een kunststof, zinken of houten sleepdakkapel met deur vallen natuurlijk hoger dan een standaard aanbouw.

Dakkapel met balkon

Bij de specialisten uit ons netwerk in Nieuwerkerk aan den IJssel hebt u de keuze uit een groot aantal soorten dakkapellen. Eén daarvan is een model met balkon. Waar een dakkapel voornamelijk gebruikt wordt om de ruimte binnenshuis te vergroten, is bij deze variant een deel van het oppervlak buitenshuis. Dit betekent feitelijk dat er van de bovenverdieping enige leefruimte verloren gaat, maar dat u wel het wooncomfort voor buiten aanzienlijk verbetert. Zeker wanneer u geen tuin hebt, is een model met balkon een uitstekende oplossing. De kosten voor deze variant hangen af van de tijd die een dakspecialist aan het werk kwijt is.

Dakkapel met schuin dak

Klanten kiezen vaak voor een model met een plat dak omdat dit vaak vergunningsvrij geplaatst wordt en omdat de prijs een stuk gunstiger is. Toch is er voldoende reden om voor een dakkapel met een schuin dak te kiezen. Ten eerste sluit dit model naadloos aan op uw dak en kunnen de dakpannen hergebruikt worden. Doordat het één geheel vormt zal dit een positieve invloed zijn op de waarde van de woning. Ten tweede gaat de dakbedekking stukken langer mee en is er minder onderhoud vereist. Dit ligt onder meer aan het feit dat dakpannen beter bestand zijn tegen weer en wind dan EPDM, wat vaak op platte daken gebruikt wordt, maar ook aan het feit dat water en vuil niet de kans krijgt op het dak te blijven liggen.

dakkapel met schuin dak

Sleepdakkapellen

Een dakkapel is in Nederland een zeer gebruikelijk verschijnsel, in onze buurlanden zijn dakkapellen echter helemaal niet zo gewoon. In plaats van standaard dakkapellen worden hier meestal sleepdakkapellen geïnstalleerd. Een sleepdakkapel verschilt niet heel veel van een gewone platdak dakkapel, behalve dat er sprake is van een schuindak met dakpannen in plaats van een EPDM dakbedekking. Omdat een schuin dak zorgt voor minder ruimtewinst, kan men zich afvragen wat het voordeel hiervan is. Een sleepdakkapel vormt meestal een esthetische keuze. Met name bij schuine daken past de kapel beter in het aanzicht van het huis, wat bovendien kan zorgen voor een stijging van de verkoopwaarde.

dakkapel met plat dak

Dakkapel met plat dak

Hoewel er veel verschillende beschikbare modellen zijn, heeft een plat dak ook nog steeds vele voordelen. Het wordt in Nieuwerkerk aan den IJssel voornamelijk gekozen vanwege de lagere prijs en het feit dat het zonder vergunning geplaatst mag worden. Omdat er aan een vergunning ook een flink prijskaartje hangt, bespaart u hier ook veel geld op. Over het algemeen kiest men voor dakbedekking van EPDM, dit heeft een levensduur van 50 jaar en is van hoge kwaliteit. U doet er goed aan om de dakbedekking jaarlijks te controleren. Als er vuil of stilstaand water op ligt, dan heeft dit nadelige gevolgen voor de levensduur.

Puntdak ofwel zadeldak

De vorm van de dakconstructie heeft over het algemeen invloed op de mogelijkheden die er bestaan voor het vergroten van het woonoppervlak. Bij een schuin dakoppervlak is er bijvoorbeeld sprake van een puntdak of een zadeldak. Een zadeldak is een speciaal soort puntdak, dat een hellingshoek heeft die scherper is dan 15 graden. Hierdoor bestaan er een aantal beperkingen voor de mogelijkheden voor een dakkapel, maar over het algemeen is vrijwel elke oplossing geschikt, mits u maar over het budget beschikt voor de grotere verbouwing. Hebt u een ruim budget? Dan is zelfs van een plat dak een zadeldak te maken.

Dakopbouw

Uw schuin dak is tevens te verhogen door een dakopbouw. Dit is een dakkapel met verlegde of verhoogde nok. Dankzij huidige installatietechnieken kan deze binnen een dag op uw plat of schuin dakoppervlak worden geplaatst, zodra de vergunning geregeld is. Het verkrijgen van een dergelijke vergunning kan echter lang op zich laten wachten. Zorg er daarom voor dat u de aanvraag op tijd bij het gemeenteloket indient. Hebt u geen zin om lang op een vergunning te wachten? Kijk dan eens naar de vergunningsvrije mogelijkheden. Een vergunningsvrije dakopbouw bevindt zich bijvoorbeeld altijd aan de achterzijde van het pand.

dakopbouw plat dak

Dakopbouw plat dak

Voor woningen met een plat dak geldt dat een dakopbouw in veel gevallen zorgt voor het vergroten van de woonruimte met 33%. Dit betekent dat de prijswaarde van uw pand in Nieuwerkerk aan den IJssel met sprongen vooruit zal gaan. Het is bovendien niet alleen mogelijk om het gehele plat dak van een standaard dakopbouw te voorzien, u kunt ook kiezen voor een ingebouwd terras, of een opbouw met een deel balkon. Deze laatste variant is zeer populair, doordat niet alleen de woonruimte vergroot wordt, maar ook de tuin in zekere zin groter wordt. Voorwaarde hiervoor is wel dat de draagkracht van het plat dakoppervlak voldoende is.

kosten van een dakopbouw

Kosten dakopbouw

Wilt u graag uitrekenen wat de kosten worden voor een dakkapel naar uw wensen? Dan dient u eerst een keuze te maken uit de diverse modellen dakkapellen die er zijn. U hebt de keuze uit een opbouw in een hoek van 45 en 70 graden, en een rechte variant. Een tweede stap is het bepalen van de afmetingen. Gebruik hiervoor de diepte en breedtematen van uw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel, of kies aangepaste maten. Tot slot moet u kijken naar het materiaal en eventuele extra accessoires. Via ons vraagt u gemakkelijk diverse offertes aan bij dakspecialisten uit Nieuwerkerk aan den IJssel, welke u daarna met elkaar kunt vergelijken.

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het opbouwen van een nokverhoging brengt namelijk aanzienlijke kosten met zich mee. Door de nokverhoging maar aan één kant uit te voeren zorgt u al voor extra ruimte, maar blijven de prijzen beperkt. Meer weten? Wij bieden u met alle plezier enkele vrijblijvende offertes van specialisten uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Zo kiest u altijd de expert die het beste aansluit bij uw wensen.

Voordelen nokverhoging

De voordelen van een nokverhoging kunt u vergelijken met de voordelen van een dakkapel: u profiteert van meer woonruimte, en ook van meer licht op de bovenste verdieping. Dankzij een nokverhoging wordt het zelfs mogelijk om van de vliering een slaapkamer te maken. Hoewel een nokverhoging meestal bij een schuin dak wordt toegepast, kunnen wij ook bij platte daken een verhoging toepassen. Hebt u een schuin dak? Dan moet u kiezen uit een enkele of dubbele nokverhoging. Welke variant het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen en budget. Een specialist uit ons netwerk in Nieuwerkerk aan den IJssel kan u hierover vakkundig adviseren.

dakkapel plaatsen, wel of geen vergunning?

Dakkapel plaatsen: hoe werkt dat?

In principe is de constructie in één dag geplaatst, maar in het geval van een traditionele dakkapel komt het vaak voor dat het moment van oplevering pas na een aantal dagen plaatsvindt. Als u besloten heeft de bovenverdieping te gaan uitbreiden dan worden eerst alle wensen thuis besproken met één van de specialisten uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierna wordt een offerte opgemaakt, en zodra deze akkoord is zullen de werkzaamheden van start gaan. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden opgeschoven worden, maar in de praktijk gebeurt dit zelden. Ook als u het traditioneel laat bouwen worden er in de werkplaats zoveel mogelijk voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om zoveel mogelijk tijd te sparen. Op de locatie zullen de specialisten ’s ochtends eerst de dakpannen verwijderen en daarna maken zij een uitsparing in het dak. Daarna beginnen zij aan de draagconstructie en wordt de buitenkant zo snel mogelijk afgewerkt zodat het geheel waterdicht is. De binnenzijde wordt alleen afgewerkt als u dit van tevoren duidelijk heeft afgesproken met het bedrijf uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Na afloop wordt al het puin en afval weer verwijderd, zodat u enkel nog de nieuwe slaap- of werkkamer hoeft in te richten.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Zoals hierboven omschreven neemt het plaatsen van een traditioneel model een aantal dagen in beslag. Dit komt omdat alles ter plekke wordt gebouwd, wat nou eenmaal meer tijd in beslag neemt. Gemiddeld kan u rekenen op 3 tot 4 dagen, waarna het gat in het dak al na de eerste dag volledig is afgedekt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over binnenkomende wind of regen. Een prefab model wordt al in de fabriek gefabriceerd, waarna dit in een paar uur tijd al op het dak geplaatst wordt. De werkzaamheden worden dan ook binnen een werkdag afgerond, maar indien u ook de binnenzijde wilt laten afwerken komt het voor dat er een extra werkdag wordt gerekend.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.

Vergunning nodig?

Klanten uit Nieuwerkerk aan den IJssel vragen ons regelmatig of er een vergunningsvrije methode is om een dakkapel te plaatsen. Daar kunnen wij kort over zijn: ja, die is er! Wij merken dat er steeds vaker vergunningsvrije dakkapellen geplaatst worden. Dat is erg logisch, want de vergunning zelf kost een hoop geld en u kan dit eenvoudig besparen door een model te kiezen waar geen vergunning voor nodig is. De prijzen voor de vergunningen verschillen per gemeente en per individueel geval. De prijs die u in Nieuwerkerk aan den IJssel voor een vergunning moet betalen kan dus heel anders uitvallen dan de prijzen in een naburige gemeente. In principe liggen de prijzen tussen de €200,- tot €600,-. Natuurlijk kan u niet elk model vergunningsvrij laten plaatsen: modellen met punt- of schuine daken, sleepdakkapellen en nokverhogingen bijvoorbeeld. Wanneer u een vergunning aanvraagt gaan er een aantal weken overheen voordat u een reactie krijgt. Als u de vergunning toegewezen krijgt zult u nog eens 6 tot 12 weken moeten wachten voor de werkzaamheden van start kunnen gaan. Uw buren hebben namelijk 6 weken de tijd om bezwaar te maken, waarna de gemeente 6 weken de tijd heeft om hierop te reageren.

Dakkapel vergunningsvrij

Als u de constructie zonder vergunning wil plaatsen, dan zal u deze op de achterzijde van het huis moeten plaatsen. Wanneer het dak namelijk vanaf de openbare weg zichtbaar is, is er geen vergunningsvrije optie. Daarnaast moet het voldoen aan de richtlijnen van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO). Zo zijn er strikte, vereiste afmetingen. De onderkant zal tussen een halve meter tot een meter van de dakgoot moeten zitten, de boven- en zijkanten mogen niet dichter dan een halve meter van de nok en zijkanten van het dak zitten. Het model moet een plat dak hebben en mag niet hoger zijn dan 175 centimeter. Wanneer het huis nog gebouwd wordt of als het een vakantiewoning of monument betreft is er altijd een vergunning nodig. Als u zeker wilt weten waar u aan toe bent kunt u informatie opvragen bij het gemeenteloket, en ook een dakkapellenspecialist uit Nieuwerkerk aan den IJssel is op de hoogte van de regelgeving. Op de website van Rijksoverheid vindt u tevens meer informatie met betrekking tot vergunningen.

dakkapel renovatie, inclusief isolatie

Dakkapel renovatie

Veel dakkapelspecialisten uit Nieuwerkerk aan den IJssel hebben zich niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe nokverhoging of dakkapel, zij helpen u tevens graag bij de renovatie van uw huidige verhoging. Bij een dakkapel renovatie kunnen er diverse zaken worden aangepakt. Zo vervangt men desgewenst uw huidige houten kozijnen door een hardhouten of kunststoffen variant, en is het tevens een optie om de dakbedekking te vervangen. Andere opties voor een renovatie zijn het herstellen van de isolatie, het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk en het verven van de buitenzijde. De prijzen voor de renovatie hangen af van het aantal klussen dat nodig is.

Dakkapel isolatie

Om extra kosten te besparen, is het voor de aanschaf van dakkapellen verstandig om na te denken over de isolatiewaarde. Het zou zonde zijn als uw nieuwe uitbreiding een groot warmtelek vormt, waardoor uw wooncomfort uiteindelijk verminderd. Het gekozen materiaal heeft invloed op de totale isolatiewaarde, zo isoleert kunststof iets beter dan hout en biedt een polyester model uitstekende isolatie, omdat dit uit één geheel bestaat en geen naden heeft. U kan ook overwegen om voor kunststof kozijnen te kiezen, gecombineerd met isolatieglas. Zo is een houten constructie toch mogelijk zonder in te hoeven leveren op de isolatiewaarde!

Keurmerken

Om te zorgen dat u tevreden bent over uw prachtige dakkapel is het belangrijk dat u let op de keurmerken van de producten en de aannemer uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze bestaan voor u, zodat u kwaliteit geleverd krijgt en een goede service krijgt geleverd. Met betrekking tot dakkapellen bestaan de volgende keurmerken:

  • Bouwgarant: Om te zorgen dat de aannemer ook naar wens is bestaat het Bouwgarant keurmerk. De aannemers met dit keurmerk zijn gediplomeerd, vragen eerlijke prijzen voor hun werkzaamheden en zullen realistische voorwaarden stellen.
  • Komo: Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt in uw uitbouw. Dit keurmerk is niet alleen voor dakkapellen, maar wordt ook toegepast in andere vakgebieden zoals die van de stukadoor, systeemplafonds, isolatie en vloeren. Bij elke verbouwing is het van belang naar dit soort keurmerken te kijken.
  • IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.

Dakkapel reinigen

Hoewel dakkapellen van kunststof gemiddeld zo’n 30 jaar mee gaan voordat de kwaliteit van het product vermindert, is het toch aan te raden om uw dakkapel regelmatig te reinigen. Het schoonmaken van kunststof producten is relatief eenvoudig uit te voeren met behulp van water en een beetje reinigingsmiddel. Door het kunststof periodiek schoon te maken, voorkomt u dat er groene aanslag ontstaat. Deze groene vlekken zorgen er namelijk voor dat het materiaal sneller in kwaliteit vermindert, en kan tevens de prijswaarde van uw pand in Nieuwerkerk aan den IJssel doen zakken. Houten dakkapellen moet u in ieder geval elke vijf jaar opnieuw (laten) schuren en verven.

Bij u in Nieuwerkerk aan den IJssel

dakkapel offerte Nieuwerkerk aan den IJssel
Vrijblijvende offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een dakkapelspecialist die u kan helpen bij de aankoop van een prefab, houten dakkapel? Of heeft u een vraag over de prijzen voor de montage? Ook als u benieuwd bent naar de opties voor een verhoging van uw bedrijfspand in Nieuwerkerk aan den IJssel bent u bij ons aan het juiste adres. Aarzel niet om vandaag nog het contactformulier in te vullen. Wij zullen uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden met meerdere, vrijblijvende offertes. Door deze prijsopgaven zelf te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalkosten! Wij garanderen u een snelle en vakkundige hulp tegen de scherpste prijzen!