Dakkapel met balkon

Wilt u binnen én buiten uw zolder meer ruimte creëren? Plaats dan een dakkapel met een deur naar een dakterras op uw dak! Of wat dacht u van een Frans balkon? U vindt hier informatie over de voordelen, of er een vergunning nodig is, de opties met een deur en de prijzen. Jarino is een netwerk van dakkapellen experts. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kiest u altijd de beste voorwaarden en de laagste prijzen. Voor meer informatie of het geheel vrijblijvend aanvragen van offertes bent u bij ons van harte welkom. Wij helpen u graag!

dakkapel met balkon

Dakkapel met Frans balkon? Voor scherpe prijzen zit u bij ons netwerk goed!

Bij ons vergelijkt u gratis en geheel vrijblijvend verschillende offertes. Ook met vragen bent u bij ons van harte welkom.

Voordelen

Het plaatsen van een dakkapel brengt vele voordelen met zich mee. De grootste voordelen zijn natuurlijk dat er meer ruimte en licht gecreëerd wordt. Dankzij de toegevoegde ruimte is het mogelijk om een kamer efficiënter in te delen. Dit alles zorgt er voor dat uw woning in waarde stijgt. Een dakkapel met dakterras heeft als voordeel dat u een heerlijke extra plek buiten hebt. Ideaal wanneer u buiten de was wilt drogen of ’s avonds de laatste zonnestralen wilt meepakken. Een dakkapel met een Frans balkon ziet er erg leuk uit. Dit type creëert geen extra zitplek, maar door de deuren open te slaan kunt u wel genieten van frisse lucht en het zonnetje.

Dakkapel op maat

Als u uw dakkapel op maat laat maken dan kunt u kiezen uit vele verschillende opties. De meeste dakkapellen worden gemaakt van hout, kunststof of zink. Zink is mooi, onderhoudsvrij en modern maar duur. Kunststof is verkrijgbaar in vele kleuren, het is tevens onderhoudsvrij en niet duur. Hout is uniek, mooi en makkelijk op maat te maken maar het is wel duur en heeft veel onderhoud nodig. Prefab is ook een optie, dit betekent prefabricage. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek op maat gemaakt en direct waterdicht gemaakt en geïsoleerd. Prefab dakkapellen zijn voordeliger door efficiënte productie. Een ander groot voordeel van prefab is dat deze dakkapellen in één dag geplaatst worden.

Wel of geen vergunning?

Bij aanpassingen aan de voorzijde van een woning is in de meeste gevallen een vergunning nodig. Het plaatsen aan de achterzijde is vaak vergunningvrij, maar er moet dan wel aan een aantal richtlijnen worden voldaan. De richtlijnen hebben bijvoorbeeld te maken met bepaalde afmetingen. U kunt de richtlijnen en regels bij uw gemeente opvragen. Bij het plaatsen aan de zijkant van uw huis is alleen een vergunning nodig wanneer deze kant aan een openbaar of bosrijk gebied grenst. De regels voor het plaatsen van dakkapellen met een balkon zijn iets strenger. Een dakkapel met een (Frans) balkon heeft altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met Frans balkon

Een Frans balkon is een smalle richel met daarvoor een balustrade en deuren die naar binnen geopend kunnen worden. Op een mooie, zonnige dag kunt u van het weer genieten door de deuren te openen. Een groot voordeel hiervan is betere ventilatie, ook zorgt een Frans balkon natuurlijk voor extra licht. Een Frans balkon ziet er erg leuk uit en kan sfeer aan uw woning geven waardoor deze in waarde zal stijgen. De vergunning voor een Frans balkon is makkelijker te verkrijgen als die van een normaal balkon. Als u echt extra buitenruimte wilt creëren dan is het echter verstandiger om voor een deur met dakterras te gaan.

Dakkapel met deur

Een dakkapel met alleen een deur en geen balkon is niet gebruikelijk. Toch wordt het weleens toegepast. Een dakkapel met een deur is bijvoorbeeld ideaal wanneer u niet veel ruimte hebt voor een balkon. In dit geval is een deur erg fijn in de zomer of lente. Deze laat namelijk meer frisse lucht binnen dan een raam. Een dakkapel met alleen een deur kan echter gevaarlijk zijn omdat er geen balustrade voor de deur zit. Bovendien is uw woning inbraakgevoeliger wanneer u een dakkapel met deur laat plaatsen. Zorg er dus voor dat ook deze goed beveiligd is.

Gratis offertes vergelijken

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Jarino is werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

dakkapel met Frans balkon

Prijzen

U begrijpt dat een dakkapel met een Frans balkon of dakterras vele voordelen heeft. Wanneer u besloten heeft om één te plaatsen dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijs. De prijzen hangen af van verschillende factoren. Wat worden de afmetingen? Welke materiaal kiest u? Laat u iets op maat maken en gaat u voor prefab of niet? Hoe groot wordt het dakterras en hoeveel ramen plaatst u naast de deur? Houd tevens rekening met andere factoren zoals de bereikbaarheid en de hoogte van uw woning. De prijzen voor dakkapellen beginnen bij ongeveer €2.500,-.

dakkapel met deur

Offertes aanvragen

Wilt u meer licht en ruimte op de zolder en genieten van extra buitenruimte? Wellicht is het aanbrengen van een dakkapel met (Frans) balkon iets voor u! Wij zijn een landelijk netwerk van dakkapellen experts, er zit altijd een vakman bij u in de buurt. Bij ons vraagt u geheel kosteloos verschillende offertes aan. Na het ontvangen van de offertes kunt u ze vergelijken op basis van aanbod, voorwaarden en prijzen. Op deze manier kiest u altijd de beste voorwaarden en de laagste prijs voor uw klus. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.