Dakkapel met Frans balkon

Een dakkapel laten plaatsen met Frans balkon? Oui! Het maakt uw kamer veel lichter en het zorgt voor een verbinding met buiten. Het Frans balkon is een goed alternatief voor een dakterras. U wilt toch ’s ochtends even heerlijk de balkondeuren kunnen openen? De buitenlucht komt u tegemoet en de zonnestralen schijnen naar binnen. Het zijn de ingrediënten voor een goede start van uw dag. Dakkapellen met een Frans balkon zien er niet alleen heel fraai uit, ze zijn ook erg praktisch en onderhoudsvrij. Daarnaast is het een stuk voordeliger dan een normaal balkon. Vraag via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan van dakkapellen bedrijven gelieerd aan ons netwerk.

dakkapel met frans balkon

U overweegt een dakkapel met Frans balkon? Vraag vrijblijvend offertes aan.

Via ons netwerk komt u op vrijblijvende wijze in contact met dakkapellenleveranciers bij u uit de buurt. Vergelijk meerdere offertes.

Voordelen

Het grootste voordeel is het dubbelzijdig gebruik van uw ruimte. Als u de boel dichthoudt is het simpelweg een ruimte met veel licht. Opent u de deuren van uw dakkapel? Dan creëert u een semi-buitenruimte. In de winter heeft u immers niets aan een dakterras. Het advies is wel dat u de dakkapel met Frans balkon in een ruimte laat plaatsen die u veel gebruikt. Ook is het handig dat de zon veel op de dakkapel schijnt. Vermoedt u gedoe met een omgevingsvergunning voor het dakterras? Dan is een dakkapel met Frans balkon (en balkonhekwerk) helemaal een goede optie. Het is meestal ook nog eens voordeliger.

Geschikt voor elk dak?

Het is van belang dat de vakman bij u thuis kijkt wat er mogelijk is. Vaak is het plaatsen van dakkapellen met een Frans balkon mogelijk, maar er zijn altijd uitzonderingen. De plaatsing op het dak doet men op dezelfde wijze als bij een standaard dakkapel. Bij dakkapellen met een Frans balkon is de inkeping in het dak alleen groter, aangezien openslaande deuren hoger zijn dan reguliere ramen. De grote inkeping moet wel bij u (op zolder) mogelijk zijn. Dit moet de specialist bepalen. De draagconstructie van het dak moet uiteraard sterk en onaangetast blijven. Het materiaal van de dakkapel moet tevens bij de uitstraling van het dak passen.

Omgevings- en bouwvergunning nodig?

Sinds 1 oktober 2010 heeft men een andere benaming aan de bouwvergunning gegeven: de omgevingsvergunning. In sommige gevallen heeft u een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van de dakkapel. De richtlijnen verschillen per gemeente. De gemeente beoordeelt de aanvraag op basis van het bestemmingsplan, de welstandnota en het bouwbesluit. Over het algemeen is er wel een vergunning nodig bij een monumentaal pand en wanneer u de dakkapel aan de voorzijde wilt plaatsen. Tevens is er veelal een bouwvergunning nodig als de dakkapel hoger is dan 1.75 meter. Kunt u geen bouwvergunning krijgen voor een balkon of dakterras? Dan is het gelukkig meestal wel toegestaan om een dakkapel met Frans balkon te plaatsen.

Onderhoud

De dakkapellen worden eigenlijk altijd van kunststof gemaakt. Vaak bevatten ze een zogenaamde ‘houtlook’. Doordat de dakkapellen van kunststof zijn, hoeft u weinig aandacht te besteden aan het onderhoud. In combinatie met het onderhoudsvrije EPDM dakbedekking hoeft u er de komende 40 jaar niet meer naar om te kijken. Daarnaast is het schoonmaken van dakkapellen met een Frans balkon erg eenvoudig. U opent de deur van de dakkapel en u kunt zo bij de ramen komen. Wilt u een nog langere levensduur? Dan is het handig dat u elk jaar het volgende onderhoud uitvoert: schoonmaken van de ventilatieroosters en het invetten van de raamrubbers. Controleer tevens het balkonhekwerk.

Gratis offertes vergelijken

dakkapel frans balkon prijzen

Prijzen

De kosten zijn afhankelijk van de materiaalkeuze, de afmetingen, het balkonhekwerk en de afwerking. De prijzen variëren van €5.000,- tot €12.000,-. Dit is een erg ruwe schatting die hoger, of een stuk lager kan uitvallen. Wilt u de exacte prijzen weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Tip is om het (indien mogelijk) gezamenlijk met de buren te doen. De aannemer kan dan veel werkzaamheden en bestellingen combineren. Dit resulteert vaak in een fikse korting op de dakkapellen met Frans balkon en het balkonhekwerk. Het is handig dat u diverse offertes van dakkapellen vergelijkt. Zo betaalt u nooit teveel.

Bedrijven gelieerd aan ons netwerk zijn werkzaam in de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.

dakkapel Frans balkon hekwerk

Vrijblijvend offertes vergelijken

Informeer bij ons en ontdek wat de prijzen zijn van de dakkapellen met Frans balkon. Dan weet u tevens wat de accessoires kosten, zoals het balkonhekwerk en eventuele zonwering. Doordat u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt betaalt u nooit teveel. Zo kiest u altijd de best prijs/kwaliteit verhouding. Voor professioneel onderhoud van dakkapellen bent u bij ons aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is! Een Frans dakkapel professioneel laten plaatsen op uw dak? Een dakkapellen expert uit ons netwerk helpt u graag. Lage prijzen, hoge kwaliteitseisen.