Meer licht & ruimte met een dakkapel?


Dakkapel Etten-Leur

Creëer ook meer licht en ruimte door een dakkapel te plaatsen op uw woning in Etten-Leur! Voor het plaatsen van dakkapellen heeft u de keuze uit verschillende modellen, bijvoorbeeld een traditionele dakkapel op maat of prefab. Het voordeel van prefab is dat deze goedkope dakkapellen meestal binnen 1 dag geplaatst worden!

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over het plaatsen van een houten, kunststof, polyester of zinken dakkapel. Wij geven u ook meer informatie over de gemiddelde prijzen. Bespaar tot wel 30% door gratis offertes te vergelijken.


dakkapel Etten-Leur

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Etten-Leur?

Stoot u altijd uw hoofd op de zolderkamer? Of heeft u te weinig ruimte in de badkamer onder een hellend dak? Met een traditionele of prefab dakkapel is dit verleden tijd! Dakkapellen zorgen voor aanzienlijk meer ruimte en veel lichtinval. Het voordeel ten opzichte van een Velux dakraam is dat u meer sta-ruimte heeft met een dakkapel. Hiermee verhoogt u bovendien de waarde van uw woning. De gemiddelde stijging is tussen de 50 en de 70% van het investeringsbedrag.

De belangrijkste voordelen:

 • Creëer meer ruimte en lichtinval in uw woning.
 • Verhoog de woningwaarde.
 • Geniet van meer wooncomfort.

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

Wilt u een nieuwe goedkope dakkapel kopen? Dan moet u een keuze maken uit vele materiaalsoorten. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en eigen uitstraling. Mensen kiezen vaak voor een houten dakkapel vanwege het natuurlijke karakter. Maar wist u dat een kunststof dakkapel met houtlook bijna niet van echt hout te onderscheiden is? Andere materialen waar u uit kunt kiezen zijn aluminium, polyester en zink.

U heeft de keuze uit de volgende materiaalsoorten:

 • Hout: warme en authentieke uitstraling, lange levensduur en uitstekende isolatiewaarde.
 • Kunststof: duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar en verkrijgbaar in allerlei kleuren en houtstructuren.
 • Polyester: dakkapel uit één stuk, naadloos en kleine kans op lekkages.
 • Aluminium: een aluminium dakkapel is zeer sterk, onderhoudsarm en geeft een strakke en elegante uitstraling.
 • Zink: bijna geheel onderhoudsvrij, moderne uitstraling en minieme kans op lekkage.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Met maatwerk kunt u een dakkapel helemaal aanpassen naar uw wensen of eisen. Ideaal wanneer u af wilt wijken van de standaardmaten of allerlei extra opties wilt toevoegen. Een traditionele dakkapel met maatwerk is duurder dan een prefab model. Het is namelijk arbeidsintensiever om te maken.

Prefab dakkapel in 1 dag?

Een dakkapel op maat kost meer tijd om te maken, zeker een paar dagen. Dit probleem heeft u niet met een prefab model. Goedkope prefab dakkapellen worden namelijk meestal binnen 1 dag geplaatst! De prijzen voor prefab liggen bovendien een stuk lager door de productiemethode.

dakkapel prijzen

Wat kost een dakkapel?

Wanneer u een nieuwe dakkapel gaat kopen, wilt u vast ook meer weten over de prijzen. Aangezien de prijzen afhankelijk zijn van vele factoren is het lastig om een exacte totaalprijs te geven. Gemiddeld moet u denken aan een kostprijs van €3.800,- voor een prefab dakkapel van kunststof van 3 meter. Maatwerk kost ongeveer €1.000,- meer. Houten dakkapellen zijn goedkoper, deze prijzen beginnen vanaf €3.300,-. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen.

Dakkapel prijzen 2024

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

Traditionele dakkapellen met maatwerk zijn duurder dan prefab. Prefab wordt namelijk in een fabriek in elkaar gezet. Er is geen bouwwerk op locatie nodig. Dit scheelt niet alleen in de productiekosten, maar ook in de arbeidskosten. Naast het type dakkapel wordt de totaalprijs ook beïnvloed door het materiaal. Een houten dakkapel is het goedkoopste, maar kost u jaarlijks meer aan onderhoud. Onderhoudsvrij materialen zoals zink en kunststof zijn iets duurder. Ook extra opties beïnvloeden de totaalprijs, denk hierbij aan een dakkapel met rolluik, ventilatierooster of vliegenhor.

 • Het plaatsen
 • Het materiaal en de grootte
 • Het type
 • Extra opties

Wilt u besparen op een nieuwe traditionele of prefab dakkapel?

Bespaar tot wel 30% op de kosten door aanbiedingen te vergelijken!

Zonder verplichtingen.

dakkapel plaatsen Etten-Leur

Dakkapel plaatsen Etten-Leur

De methode voor het plaatsen van een dakkapel is afhankelijk van het materiaal, de lengte en het type. Een traditionele dakkapel met maatwerk wordt opgebouwd op het dak. Een prefab dakkapel of een type uit één stuk wordt echter kant-en-klaar op het dak gezet en afgewerkt. In alle gevallen wordt er eerst een uitsparing gemaakt in het dak. De vakmannen eindigen met het afwerken van de dakkapel.

Dakkapel in 1 dag?

Geen zin in een lange verbouwing? Of wilt u snel genieten van het mooie uitzicht en de lichtinval dat een dakkapel u biedt? Kies dan voor een prefab dakkapel. Het plaatsen is erg eenvoudig. Een prefab dakkapel wordt in de uitsparing geplaatst met behulp van een kraan. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Afwerking van dakkapel

Een dakkapel wordt zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde netjes afgewerkt door een vakman uit Etten-Leur. De vakman gebruikt diverse materialen voor het aftimmeren van de binnenkant. Bijvoorbeeld MDF-platen, maar ook platen van gips. Andere afwerkingen zijn het plaatsen van vensterbanken, speciaal raambeslag, een rolgordijn en schilderen of behangen. Het laten afwerken kost meer, maar zorgt er wel voor dat u er helemaal niets meer aan hoeft te doen.

De buitenzijde van de dakkapel bestaat uit afwerking met bijvoorbeeld loodslabbel, het plaatsen van een rolluik of zonwering. Door zonnepanelen te plaatsen bespaart u op de energiekosten.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

Hoe lang het plaatsen duurt is ook afhankelijk van het model. Prefab kan namelijk binnen een dag geplaatst worden. Vroeg in de ochtend beginnen de vakmannen uit Etten-Leur en aan het einde van de middag geniet u al van een ruime en lichte zolder. Hebt u een model op maat laten maken in een werkplaats? Ook deze kan binnen een dag geplaatst worden.

Als dakkapellen ter plekke op maat worden gemaakt dan hangt het af van de afmetingen en de moeilijkheidsgraad van de klus. Een vakman uit Etten-Leur is wellicht in een dag klaar met het maken en installeren van een kleine dakkapel. Bij een grotere is het echter goed mogelijk dat dit enkele dagen duurt. In dat geval wordt het gat tijdens de werken dichtgeplakt om overlast van bijvoorbeeld het weer te voorkomen.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel Etten-Leur

Een prefab dakkapel wordt in een fabriek gebouwd. Hiervoor wordt eerst een basisconstructie van hout gemaakt. Op het frame worden kunststof, zinken en houten bedekking geplaatst. Ook de raamkozijnen, beglazing en extra opties worden toegevoegd. Het voordeel is dat de dakkapel in één stuk wordt geplaatst. In tegenstelling tot een traditionele dakkapel hoeft er niets opgebouwd te worden op het dak. Een prefab dakkapel heeft echter ook een nadeel, u kunt namelijk weinig tot niets aanpassen. Daarnaast zijn er alleen standaardmaten verkrijgbaar.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Het plaatsen van een prefab dakkapel is een stuk gemakkelijker dan een dakkapel op maat. Er hoeft namelijk niets opgebouwd te worden. Het wordt niet voor niets een dakkapel in 1 dag genoemd. Voor het plaatsen is een kraan nodig. De kraan tilt de dakkapel namelijk het dak op. Soms heeft u voor het parkeren van de kraan een parkeervergunning nodig. Vraag bij uw gemeente na of dit inderdaad het geval is.

De vakman bevestigt de prefab dakkapel, werkt alles netjes af en zorgt dat de naden geheel waterdicht zijn. Meestal zijn prefab modellen afgewerkt aan de binnenkant. Wanneer dit niet het geval is, doet de vakman dit uiteraard nog voor u.

Traditionele dakkapel Etten-Leur

Wilt u uw woning in Etten-Leur voorzien van een dakkapel en hebt u hiervoor speciale wensen? Dan is maatwerk wellicht iets voor u. Het grote voordeel van maatwerk is dat u helemaal vrij bent in de keuze van het materiaal, de afmetingen en het model.

U hebt hierdoor vele keuzemogelijkheden waardoor u verzekerd bent van een constructie welke perfect bij uw wensen en uw huis in Etten-Leur past. Hebt u bijvoorbeeld een woning met een grote zolder? Met een extra brede dakkapel benut u de ruimte optimaal. Ook in het model hebt u verschillende opties. Van een puntdak tot aan een halfrond dak, aan u de keus. U bepaalt bovendien zelf waar en hoeveel ramen en raamkozijnen de constructie krijgt. Houd er rekening mee dat maatwerk veelal niet vergunningsvrij is. Controleer dit daarom altijd bij uw gemeente.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Bij een dakkapel op maat worden eerst uw eisen en wensen doorgenomen. De vakman meet ook alle afmetingen na, zodat hij zeker weet dat alles klopt. Net als met de andere dakkapeltypen is het nodig om een gat te maken in het dak van uw woning in Etten-Leur. De vakman bouwt een frame op van hout op in de uitsparing. Hierbij houdt hij rekening met de hellingshoek van het dak. Op het frame komen de zijwangen en de voorkant van de kunststof, houten, zinken of aluminium dakkapel. Uiteraard wordt ook de binnenkant afgewerkt.

Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

Het is belangrijk om te controleren of u een vergunning nodig hebt wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen. Voor het plaatsen van dakkapellen aan de voorkant van een woning heeft u in alle gevallen een vergunning nodig. U verandert dan namelijk het aanzicht van uw woning in Etten-Leur en dit vereist een vergunning.

U vraagt een vergunning aan bij uw gemeente. Dit kunt u eenvoudig online doen via omgevingsloket.nl. Op de website van het Omgevingsloket vindt u ook meer informatie over een vergunning. U leest hier ook meer over op rijksoverheid.nl. Het aanvragen van een vergunning duurt een aantal weken. Uw buren hebben bijvoorbeeld de kans om hierop te reageren.

Dakkapel vergunningsvrij

Niet alle dakkapellen vereisen vergunningen. Een vergunningsvrije dakkapel plaatst u bijvoorbeeld op de achterkant van uw woning. U moet dan nog wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag de dakkapel niet hoger zijn dan 1,75 meter. Voor een vergunningsvrij dakkapel moet het dak bovendien plat zijn en niet schuin. U mag ook geen vergunningsvrije dakkapellen plaatsen op een tijdelijke woning in Etten-Leur. Soms worden er in het bestemmingsplan nog voorwaarden gesteld. Houd daarnaast ook rekening met uw buren. U wilt bijvoorbeeld niet zomaar bij elkaar naar binnen kunnen kijken.

Vergunningsvrije dakkapel laten plaatsen?

Om er zeker van te zijn dat u een vergunningsvrij dakkapel mag laten plaatsen kunt u een test doen op omgevingsloket.nl. Ga hiervoor naar omgevingsloket.nl. Of neem contact op met uw gemeente voor meer informatie.


Op zoek naar een vakman voor goedkope dakkapellen in Etten-Leur?

Vul het offerteformulier in en kies eenvoudig de beste specialist uit Etten-Leur!

kunststof dakkapel Etten-Leur

Kunststof dakkapel Etten-Leur

Kunststof wordt in de bouw voor veel doeleinden gebruikt en is ook een zeer geschikt materiaal voor dakkapellen. Eén van de redenen waarom men in Etten-Leur voor dit materiaal kiest, is omdat het onderhoudsarm is. U hoeft het alleen maar af en toe schoon te maken met een zachte doek. Een nadeel van het materiaal is dat beschadigingen lastig te repareren zijn. Gebruik daarom geen schurende schoonmaakmiddelen, want dit zorgt voor allemaal onherstelbare kleine krasjes.

En de isolatie dan?

De isolatiewaarde van kunststof is de laatste jaren sterk verbetert. Lang isoleerde hout het beste, maar tegenwoordig isoleert kunststof net zo goed of zelfs beter. Met een goede isolatiewaarde bespaart u op de energiekosten, want u voorkomt warmteverlies. Vraag nu gratis offertes aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

Kunststof is een populair materiaalsoort in Etten-Leur voor dakkapellen. Niet alleen is de isolatiewaarden erg goed en vergt het weinig onderhoud, het materiaal heeft ook een lange levensduur. Daarnaast is kunststof milieuvriendelijk, want het is 100% recyclebaar. U heeft bovendien de keuze uit allerlei stijlen en kleuren. Bijvoorbeeld modern effen wit of antraciet of een structuurfolie met houtnerf.

De voordelen van kunststof:

 • Het materiaal vergt weinig onderhoud.
 • U bespaart op de energiekosten door de goede isolatiewaarde.
 • Er zijn allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Houtlook of moderne uitstraling?

Soms horen dakkapelspecialisten uit Etten-Leur dat kunststof dakkapellen niet op een klassieke of traditionele woning passen. Dit is echter geen probleem. Een kunststof dakkapel past zowel op een moderne als op een klassieke woning. U heeft namelijk de keuze uit allerlei kleuren. Bijvoorbeeld effen wit, zwart of grijs. Voor een traditionele woning past een dakkapel met houtstructuur vaak beter. Hiervoor bestaat er speciale folie. Deze wordt op het kunststof aangebracht voor een houtlook. U heeft dan de warme en authentieke uitstraling van hout, maar profiteert van de voordelen van kunststof.

Soorten kunststof dakkapellen

U heeft de keuze uit verschillende soorten goedkope dakkapellen van kunststof. Bijvoorbeeld een traditionele dakkapel die op maat gemaakt wordt. Of een prefab-model. Prefab heeft als voordeel dat het goedkoper is en het plaatsen sneller gaat. Naast deze modellen is het ook mogelijk om een dakkapel ter plekke op het dak te laten opbouwen.

Wilt u een dakkapel uit één deel laten plaatsen?

Een kunststof dakkapel heeft altijd een houten basisconstructie. Dit is echter niet het geval bij een polyester dakkapel. Deze wordt gegoten in een mal en bestaat dus uit één stuk. De kans op lekkages is hierdoor zeer klein. Over deze kappelen leest u meer op deze pagina.

prijzen van een kunststof dakkapel

Prijzen kunststof dakkapel

De prijzen voor een goedkope dakkapel van kunststof van 3 meter beginnen vanaf €3.800,-. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het soort kunststof, de dakkapel afwerking, de beglazing en de arbeidskosten. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit Trespa- en Keralit-kunststof. De prijzen van Trespa beginnen al vanaf €2.500,- en Keralit €2.800,-.

Ga voor isolerende beglazing!

U voorkomt met isolatieglas dat u warmte verliest uit de kamer. Hierdoor verwarmt u de ruimte efficiënter en bespaart u op de kosten. Bovendien heeft u geen last van tocht.

Wat kost een Trespa dakkapel?Prijzen Trespa dakkapel

Een kleine Trespa dakkapel heeft u vanaf €2.500,-. De prijzen voor een grotere dakkapel van bijvoorbeeld 4 meter beginnen vanaf €4.850,-. Deze dakkapellen gaan zeer lang mee vanwege de toplaag. Deze innovatieve toplaag zorgt er ook voor dat de kleur langer mooi blijft. Ze zijn daarnaast goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en hebben een zeer lange levensduur.

Prijzen Trespa dakkapel 2024

Afmeting Trespa dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijzen Keralit dakkapel 2024

Een ander kunststofsoort is Keralit. De prijzen voor een dakkapel van 2,5 tot 3,5 meter beginnen al vanaf €3.800,-. Dit is inclusief de btw en de kosten voor het plaatsen. Keralit is 100% recyclebaar. Het materiaal is daarom milieuvriendelijk en duurzaam. Keralit dakkapellen zijn iets duurder dan Trespa, maar het materiaal is van zeer hoge kwaliteit. De levensduur is daarom langer. Met dit materiaal zijn er diverse montagetechnieken mogelijk. Plaats bijvoorbeeld de zijwangen, de zijkanten, horizontaal of verticaal voor een mooi effect.

Wat kost een Keralit dakkapel?

Afmeting Keralit (houtlook) dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Kies voor een kunststof dakkapel voor uw woning in Etten-Leur.

Kies de beste dakkapelspecialist door prijsoffertes te vergelijken!


polyester dakkapel plaatsen Etten-Leur

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel vergt een hoge investering. Het voordeel is echter dat dit materiaal het mogelijk maakt om dakkapellen zonder naden te maken. Het materiaal wordt namelijk verhit en daarna in een mal gegoten. Een dakkapel uit één stuk verlaagt de kans op lekkages en andere problemen. Het nadeel is wel dat prefab de enige mogelijkheid is, anders moet er namelijk elke keer een nieuwe mal gemaakt worden. Daarnaast is een reparatie erg lastig, zoals het repareren van krasjes. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

Waarom een polyester dakkapel?

Doordat een polyester dakkapel geheel naadloos is, is de kans op lekkages minimaal. Er kunnen namelijk geen naden loslaten. Dit is ook bevorderlijk voor de isolatiewaarde van de dakkapel. U heeft met een goede dakkapel afwerking geen last van tocht of binnendringend vocht. Een ander voordeel is dat een dergelijke dakkapel meestal binnen 1 dag geplaatst is.

Dit zijn de voornaamste voordelen van dit materiaal:

 • Onderhoudsarm
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Geheel naadloos
 • Kleine kans op lekkages

Verschil polyester en kunststof dakkapel

Vaak denkt men dat polyester en kunststof precies hetzelfde. Alhoewel de materialen veel op elkaar lijken, polyester is namelijk gemaakt van kunststof, zijn er wel verschillen in het gebruik voor dakkapellen. Een polyester dakkapel bestaat namelijk volledig uit kunststof en wordt in een mal gegoten tijdens het productieproces. Kunststof dakkapellen bestaan uit een houten basisconstructie waarop de onderdelen geplaatst worden.

Wat kost een polyester dakkapel?

Vanaf €4.000,- heeft u al een nieuwe goedkope polyester dakkapel. Dit is zonder het aftimmeren en afwerken van de binnenkant. Wilt u dit wel laten doen door een specialist? Dan kost het ongeveer €500,- meer. Een luxe dakkapel afwerking en een aantal extra opties kost ongeveer €5.000,- tot €5.900,-.

De prijzen van deze dakkapellen zijn hoger dan in het geval van kunststof. Dit komt door het productieproces. Het voordele is dat u door het naadloos model geen kans heeft op lekkages of scheurvorming rondom naden.

Prijzen polyester dakkapel 2024

Uitvoering polyester dakkapel (1,5m hoog x 2,5m breed) Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
Zo goedkoop mogelijk €4.000,- tot €4.500,-
Met afwerking binnenzijde €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking en met accessoires €5.000,- tot €5.900,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.


Wilt u een dakkapel uit één stuk? Kies dan voor polyester!

U bespaart op de investeringskosten door offertes te vergelijken. Bespaar tot wel 30%.

Gratis en zonder verplichtingen.


houten dakkapel Etten-Leur

Houten dakkapel

Een houten dakkapel blijft een zeer populaire keuze. U heeft namelijk de keuze uit verschillende soorten hardhout, elk met een eigen uitstraling. Houten dakkapellen hebben een natuurlijke en authentieke uitstraling. Het nadeel is echter dat ze meer onderhoud vereisen dan bijvoorbeeld kunststof. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de dakkapel. Het onderhoud bestaat uit het controleren op houtrot, schoonmaken van de buitenkant en om de 5 jaar opnieuw schuren en schilderen.

Eventuele beschadigingen zijn snel te repareren en hout heeft bovendien van zichzelf een uitstekende isolatiewaarde. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

De voornaamste reden waarom er vaak voor een houten dakkapel gekozen wordt, is vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast verft u het in elke gewenste kleur. Wilt u wat anders? Met een nieuwe kleur verflaag ziet de dakkapel er heel anders uit.

Dit zijn de voordelen van hout:

 • Authentieke uitstraling
 • Lange levensduur
 • Uitstekende isolatiewaarde

Veelgebruikte houtsoorten

Er wordt meestal gebruik gemaakt van hardhout voor het maken van goedkope houten dakkapellen. Hardhout gaat namelijk langer mee dan zachthout. Zachthout wordt gemaakt van naaldbomen en hardhout van loofbomen. Deze bomen groeien langzamer en daarom is het hout harder. Voor het maken van dakkapellen wordt er onder andere eiken, afzelia, red cedar en meranti gebruikt.

Op zoek naar een duurzaam houtsoort?

Kijk dan naar het FSC-keurmerk. Dit geeft aan dat de dakkapel gemaakt is van duurzaam hout dat op een verantwoordelijke wijze is gekapt. Ga naar fsc.nl voor meer informatie over het certificaat.

Wat is de prijs van een houten dakkapel?

Gaat uw voorkeur uit naar een houten dakkapel in plaats van één van kunststof? De houten versie is iets prijziger. Een model van 1 tot 1,5 meter met een enkel draaikiepraam en een enkel kozijn kost namelijk €2.900,- tot €3.200,-. Hebt u een grote zolder en wilt u veel extra licht en ruimte creëren? Een houten dakkapel van 7 tot 8 meter met drie draaikiepramen en een dubbel kozijn kost al gauw €7.950,- tot €9.400,-. U hebt tevens de keuze uit vele modellen tussen deze prijsklassen. Een houten dakkapel van 4,5 tot 5,5 meter met twee draaikiepramen en dubbele ramen kost namelijk zo’n €5.450,- tot €5.900,-.

Prijzen houten dakkapel 2024

Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

*Let op: het gaat hier om een gemiddelde prijs. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wilt u een dakkapel met een warme en natuurlijke uitstraling?

Schakel dan een vakman uit Etten-Leur in voor het plaatsen van een houten dakkapel!


zinken dakkapel plaatsen Etten-Leur

Zinken dakkapel

Zink is een zeer luxe materiaal om een dakkapel mee af te werken. Zink geeft uw dakkapel namelijk een strakke en elegante uitstraling. Dakkapellen van zink zijn voornamelijk verkrijgbaar in grijze kleuren en zwart. Het materiaal staat bovendien bekend om de lange levensduur en is onderhoudsvrij. U hoeft het dus niet regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen. Zink is iets minder populair dan kunststof of hout, dit komt voornamelijk door de hogere prijs. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

4 redenen om voor een zinken dakkapel te kiezen

Zinken dakkapellen worden minder vaak geplaatst dan houten of kunststof. De reden hiervoor is vaak de hoge investeringsprijs. Maar het materiaal heeft vele voordelen. Zo vereist het zeer weinig tot geen onderhoud, heeft het een zeer elegante en strakke uitstraling en een lange levensduur. Het materiaal is daarnaast waterdicht. In tegenstelling tot kunststof is zink eenvoudig te repareren. Vaak wordt er dan een nieuwe zinken plaat geplaatst.

 • Geen onderhoud vereist
 • Lange levensduur
 • Geheel waterdicht
 • Hoogwaardige kwaliteit

Prijzen zinken dakkapellen

Een zinken dakkapel vereist een behoorlijke investering. Het voordeel is dat u niet jaarlijks veel geld kwijt bent aan onderhoud. Daarnaast blijven ze zeer lang mooi. De gemiddelde prijzen voor een zinken dakkapel met plat dak liggen rond de €4.800,-.

De kosten zijn afhankelijk van het type dakkapel, zoals een traditionele bouw of prefab, de afmetingen en de benodigde constructie. De zinken platen worden namelijk op een constructie van hout of kunststof geplaatst. Andere factoren die de prijzen beïnvloeden zijn de afwerking en extra opties die u laat toevoegen.


Besparen op de kosten voor een zinken dakkapel?

Dit doet u eenvoudig door offertes te vergelijken van specialist uit Etten-Leur!


dakopbouw Etten-Leur

Dakopbouw Etten-Leur

Wilt u veel extra ruimte creëren? Dan is het wellicht een goed idee om een dakopbouw te laten installeren door vakmensen uit Etten-Leur. Een dakopbouw is, zoals de naam al zegt, een opbouw op het dak. Er wordt al het ware een nieuwe verdieping of kamer op uw huis geplaatst. Deze extra verdieping heeft veelal een plat dak. Een groot voordeel van een opbouw is dan ook de extra ruimte. Het installeren van een dakopbouw neemt echter meer tijd in beslag dan een dakkapel. De gemiddelde kosten liggen bovendien een stuk hoger. Het installeren van een opbouw is bovendien nooit vergunningsvrij. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek wat de prijzen zijn.

Navigeer hieronder direct naar:

Dakopbouw plat dak | Kosten van een dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Waar men bij een schuin dakoppervlak meestal kiest voor het toepassen van een dakkapel of nokverhoging, is voor een plat oppervlak de dakopbouw de meest populaire keuze. Bij een dakopbouw wordt er een gedeelte bovenop het dak geplaatst.

Het is dankzij de vele modellen, materialen en opties voor afwerking mogelijk om deze opbouw volledig in te passen in de stijl van uw pand. Bij een dakopbouw hoeft u bovendien niet alleen te denken aan extra woon- of slaapruimte, het is tevens mogelijk om hiervan een terras te maken, of de dakopbouw te combineren met een dakterras.

Wat kost een dakopbouw?

De kosten voor een nieuwe dakopbouw is voornamelijk afhankelijk van de grootte. De prijzen van een dakopbouw van 10 vierkante meter zijn gemiddeld €13.000,-. Wilt u een veel grotere opbouw laten plaatsen? Voor gemiddeld €19.000,- heeft u al een dakopbouw van maar liefst 30 vierkante meter.

Naast de grootte van de dakopbouw zijn er nog meer factoren van invloed op de prijzen. Denk hierbij aan de dakbedekking, of u een schuin of plat dak wilt of dat de nog verhoogd of verlegd moet worden.

Kosten dakopbouw 2024

Afmetingen van de dakopbouw Gemiddelde prijzen* Dakopbouw met…
Opbouw 10m² €13.000,- Verhoogde nok
Opbouw 15m² €16.000,- Verlegde nok
Opbouw 20m² €18.000,- Verlegde nok
Opbouw 25m² €27.500,- Plat dak
Opbouw 30m² €19.000,- Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nokverhoging

Een nokverhoging is feitelijk een grote dakkapel. Een nokverhoging is één- en tweezijdig uit te voeren, waardoor u een extra verdieping creëert. Indien u in Etten-Leur woont, dient u hiervoor in de meeste gevallen een vergunning aan te vragen bij het gemeenteloket.

De ruimte die een nokverhoging oplevert is aanzienlijk, maar de prijzen die u hiervoor betaalt ook. De bij ons netwerk aangesloten experts adviseren daarom altijd om goed te kijken naar de hoeveelheid extra ruimte die zij wensen. Gaat het enkel om een wens voor meer licht? Overweeg dan een kleinere dakkapel, of kies voor een eenzijdige nokverhoging. Beide oplossingen bieden diverse voordelen. Vraag nu gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Navigeer hieronder direct naar:

Voordelen nokverhoging | Kosten nokverhoging

Voordelen nokverhoging

Een nokverhoging kan zowel op een plat als schuin dak worden toegepast, al kiest men bij platte daken eerder voor een dakopbouw. Wilt u graag de nok van uw schuin dak verhogen? Dan hebt u de keuze uit een enkele en dubbele nokverhoging. Bij beide modellen profiteert u van meer woon- en leefruimte, en meer licht op de bovenste verdieping.

Met een nokverhoging wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de vliering als een volledige woonlaag te gebruiken. Door bij de (dubbele) nokverhoging te kiezen voor het aanbrengen van een optimale isolatiewaarde zult u bovendien de prijswaarde van uw woning in Etten-Leur verhogen. Vraag vrijblijvend prijsopgaven aan om te kijken wat een nokverhoging plus eventuele vergunning kost.

Kosten nokverhoging

De kosten voor een nokverhoging zijn voornamelijk afhankelijk van het type nokverhoging dat u laat uitvoeren. Een eenzijdige nokverhoging is namelijk een stuk goedkoper dan een tweezijdige. Voor een eenzijdige nokverhoging van 5 meter moet u denken aan een kostprijs vanaf €7.500,-. Een tweezijdige nokverhoging kost meer tijd en materiaal, daarom is dit duurder. Houd rekening met een kostprijs vanaf €14.000,- voor een verhoging van 5 meter.

Andere factoren die de prijzen beïnvloeden zijn de arbeidskosten, de dakdedekking en de afwerking. Een pannendak is bijvoorbeeld duurder dan bitumen of een dakbedekking van EPDM.


Wilt u uw woning vergroten? Creëer meer ruimte met een dakopbouw!

Met een specialist bent u verzekerd van het beste resultaat. Ontdek de prijzen!

dakkapel modellen

Welk model dakkapel in Etten-Leur?

Naast verschillende opties in materialen hebt u ook verschillende opties in soorten dakkapellen. Hebt u bijvoorbeeld een balkon? Dan is het wellicht een goed idee om een deur toe te voegen. Hierdoor hebt u direct toegang naar buiten, ideaal op een zomerse dag. Hebt u geen dakterras maar wilt u deze wel graag? Het is een mogelijkheid om deze te plaatsen samen met een dakkapel. Een nadeel hiervan is echter dat u woonruimte verliest. U hebt bovendien verschillende keuzes met betrekking tot het dak. Zo kunt u kiezen voor het standaard model met een plat dak maar een schuin- of een puntdak is tevens een mogelijkheid. Voor veel extra ruimte een dakopbouw of een nokverhoging een goede optie. Er is voor een ieder wat wils!

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel wordt standaard uitgevoerd met een plat dak. Dit is de meest populaire uitvoering. Dit komt door de, in verhouding, lage kosten. Dit komt doordat dit model eenvoudig te plaatsen is. Aanpassingen aan de dakconstructie zijn vrijwel niet nodig, zoals bij modellen met een schuin dak wel het geval zou zijn. Dit maakt de klus eenvoudiger en daardoor ook betaalbaarder.

Een ander voordeel is dat de modellen met platte daken voor vrijwel alle soorten huizen in Etten-Leur geschikt zijn. Tot slot is het installeren van dergelijke modellen veelal vergunningsvrij. Een nadeel is dat onderhoud vaker nodig is. Op een plat dak blijft namelijk van alles liggen, zoals bladeren en takken. Dit moet u regelmatig schoonmaken.

Dakkapel met schuin dak

Vindt u een dakkapel met een plat dak niet zo goed bij de uitstraling van uw woning in Etten-Leur passen? Wellicht is een dakkapel met een schuin dak meer iets voor u. Deze constructie brengt een aantal voordelen met zich mee. Het ontwerp ziet er namelijk erg mooi uit. Het past goed bij woningen met schuine daken. Daarnaast hebben schuine daken een voordeel omdat regenwater eenvoudig wordt afgevoerd. Hetzelfde geldt voor takken, bladeren en ander vuil. Deze blijven niet liggen waardoor onderhoud een stuk minder vaak nodig is. Dit resulteert bovendien in een lange levensduur. Bij schuine daken kiest men als dakbedekking bovendien veelal dakpannen, welke tot wel 80 jaar meegaan. Bij platte daken valt de keuze veelal op EPDM of bitumen, wat gemiddeld zo’n 20 jaar meegaat.

sleepdakkapellen Etten-Leur

Sleepdakkapellen

Dakkapellen met een schuin aflopend pannendak, ook wel sleepdakkapellen genoemd, zijn goedkope dakkapellen die niet op elk dak in Nederland kunnen worden geplaatst. Dit komt doordat een dergelijk schuin aflopend pannendak alleen op een bestaand schuindak is te monteren om problemen als lekkage te voorkomen. Hiervoor moet het dak van het huis een hellingshoek van minimaal 35 graden hebben, en mag het pannendak van de dakkapel niet meer dan 19 graden hellen. Het maakt hierbij niet uit welke dakpannen het dak heeft.

Een sleepdakkapel wordt over het algemeen gekozen vanwege de esthetische waarde: het past binnen het bestaande aanzicht van het huis. Kijk altijd naar de vergunningsvrije opties.

Dakkapel met deur

Hoewel de experts uit ons netwerk in Etten-Leur in de meeste gevallen een prefab houten dakkapel plaatsen, is het tevens een optie de standaardoplossingen verder uit te breiden, voor een verhoging van het wooncomfort. Een mogelijke uitbreiding is de toevoeging van een deur in de dakkapel. Deze deur geeft bijvoorbeeld direct toegang naar een dakterras of balkon. Hebt u de ruimte niet om een dakterras te creëren? Overweeg dan de opties voor een Frans balkon. In dit geval slaan de deuren van de kapel naar binnen open, en plaatsen wij een hekje voor de raamopening. U krijgt zo een heerlijk buitengevoel.

Dakkapel met balkon

Bent u op zoek naar een manier om naast meer licht en ruimte in huis, tevens meer zitplek voor buiten te realiseren? Het is een optie om te kiezen voor een dakkapel met balkon. Dit betekent dat u op de bovenverdieping een heerlijke zitplek realiseert, die u direct vanuit de slaapkamer bereikt. Het nadeel van een dergelijke oplossing is dat hiermee wel enige woonruimte verloren gaat. Het dakbalkon neemt de plaats in van het loopoppervlak van één van de slaapkamers. Deze leefruimte krijgt u er dan buitenshuis natuurlijk wel bij. De prijzen hiervoor hangen af van verschillende factoren, waaronder uw materiaalkeuze.

Dakkapel met rieten dak

Heeft u een rieten dak? Dan wilt u natuurlijk dat de dakkapel past bij dakbedekking van riet. Door de dakkapellen ook met riet te bedekken zorgt u ervoor dat alles mooi aansluit. Voor het plaatsen van riet is de deskundigheid van een rietdekker uit de regio Etten-Leur nodig. Hij zorgt voor een goede plaatsing. Een verkeerde plaatsing zorgt er bijvoorbeeld voor dat water niet goed wegloopt. Hierdoor kan het riet gaan rotten.

Er zijn verschillende plaatsingstechnieken voor riet. Bijvoorbeeld een rechthoekig, rond of plat. Een dakkapel onder een zadeldak of schilddak wordt meestal niet toegepast, want dit is kwetsbaarder. De vakman gebruikt vorsten, koper of keramische pannen voor het afwerken van een dakkapel met riet.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Uiteraard geldt ook bij riet: hoe groter de dakkapellen, hoe hoger de uiteindelijke kosten. De kosten van een dakkapel met een rieten dak beginnen rond de €2.500,-. Voor deze kostprijs hebt u een kleine dakkapel van 1 bij 1 meter met een enkel draaikiepraam. Wilt u een iets groter model en hier een vast raam aan toe voegen? Bij een afmeting van 1 bij 2 meter kost een dergelijke constructie circa €3.400,-. Bij een grotere zolder is een grotere dakkapel wellicht mooier. Een model van 1 bij 3 meter met twee draaikiepramen en één vast raam betaalt u circa €4.200,-.


Besparen op de kosten van de dakkapel in Etten-Leur?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!


dakkapel renoveren Etten-Leur

Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Veel van onze klanten uit Etten-Leur weten niet dat het naast het plaatsen van nieuwe (prefab) dakkapellen onze vakmannen ook gespecialiseerd zijn in de renovatie van bouwconstructies. Dit betekent dat uw goedkope dakkapel door ons snel en vakkundig gerenoveerd kan worden, opdat u de levensduur verlengt en de kwaliteit behouden blijft. Bij de renovatie van een dakkapel kan elk bedrijf uit ons netwerk de oude houten kozijnen vervangen door kunststoffen of hardhouten ramen die een betere isolatie bieden. Daarnaast zorgen de specialisten ook voor het herstellen of vervangen van de dakbedekking, of de reparatie aan de binnenzijde van de dakkapel. Het is ook mogelijk om de bestaande dakkapel te vergroten.

Dakkapel isolatie: bespaar op de stookkosten

Het is verstandig om een dakkapel altijd te isoleren, om warmteverlies te voorkomen. Het is het beste om de dakkapelisolatie langs de buitenkant aan te brengen. In dit geval ligt het isolatiemateriaal tussen de dakplaat en de dakbedekking. Hiermee creëert u een isolatieschil, wat erg effectief werkt tegen warmteverlies. Het is echter een lastige klus om isolatiemateriaal langs de buitenkant te plaatsen. Het is daarom verstandig om dit door een vakman uit Etten-Leur uit te laten voeren.

Als isoleren langs de buitenkant geen optie is, dan kunt u isolatie aan de binnenkant aanbrengen. Het is erg belangrijk om hierbij rekening te houden met vochtproblemen. Plaats daarom altijd een dampremmende folie. Deze zorgt ervoor dat vocht vanuit de kamer het isolatiemateriaal niet in kan trekken. Het is hierbij cruciaal dat u precies werkt en alle kieren en naden goed afplakt.

Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Via ons netwerk informeren wij u tevens over de verscheidene keurmerken die voor dakkapellen zijn ingesteld. Om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van producten te garanderen wordt er de laatste jaren meer en meer gebruik gemaakt van keurmerken voor bouwproducten. Zo ook voor houten en kunststof dakkapellen, die elk eigen keurmerken hebben. De prijzen voor een dakkapel met keurmerk kunnen iets hoger uitvallen, maar u bent tevens verzekerd van een langere levensduur. Hieronder staan een aantal keurmerken beschreven waar u op kan letten.

 • Voor houten (prefab) dakkapellen kiest u het beste voor een FSC of PEFC certificaat. Beide labels richten zich op verantwoord bosbeheer en een duurzaam rooiproces. Met dit label maakt u dan ook een milieubewuste keuze.
 • Voor kunststof dakkapellen bestaan er diverse keurmerken. Eén van de bekendste is het KOMO label. Dit keurmerk richt zich met name op een hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal. Tot slot is er een speciaal kwaliteitslabel voor dakkapel bedrijven: IKOB-BKB. De bedrijven tonen hiermee aan dat ze voldoen aan de wettelijke regelgeving voor het produceren van (prefab) dakkapellen.

dakkapel offerte Etten-Leur

Dakkapel Etten-Leur? – Gratis offertes vergelijken!

Meer ruimte en lichtinval in uw woning? Schakel een vakman in voor het plaatsen van een traditionele dakkapel op maat of kies voor prefab. Een prefab dakkapel is meestal binnen 1 dag geplaatst. U vergroot niet alleen uw woning, maar zorgt ook voor een stijging van de woningwaarde en het wooncomfort. Kies bijvoorbeeld voor een houten dakkapel, of ga voor kunststof of zink.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw goedkope dakkapellen. Vergelijk daarom offertes van specialisten uit de omgeving van Etten-Leur. Elke specialist hanteert zijn eigen tarieven. Door het vergelijken weet u dus zeker dat u niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

Recent aangevraagde offertes

Prefab dakkapel plaatsen in Tilburg
Dakkapel afwerken in Breda
Dakkapel renoveren in Roosendaal
Kunststof dakkapel plaatsen in Oosterhout
Vergunningsvrije dakkapel in Etten-leur
Zinken dakkapel plaatsen in Dongen
Maatwerk dakkapel plaatsen in Bergen op Zoom