Meer licht & ruimte met een dakkapel?


Dakkapel Delft

Is uw zolder te klein en donker om hier een fatsoenlijke leefruimte van te maken? Overweeg dan het plaatsen van een dakkapel in Delft! Of u nu kiest voor een houten of kunststof dakkapel, dakkapellen zorgen voor enorm veel extra ruimte en licht in huis. Dit zorgt voor een grote waardevermeerdering van uw woning.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de soorten dakkapellen, de prijzen en hoe het plaatsen van prefab- of traditionele dakkapellen in z’n werk gaat. Ook krijgt u meer informatie over de eventuele vergunning die u moet aanvragen en hoe u een vergunningsvrije dakkapel mag plaatsen. Gratis en zonder verplichting offertes ontvangen?


dakkapel Delft

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Delft?

Een dakkapel toevoegen aan uw woning in Delft heeft zeker voordelen. Natuurlijk gaat het om een flinke investering, maar de investering ziet u weer terug in uw woningwaarde. Dakkapellen zorgen namelijk voor een waardevermeerdering van 50% tot 70% van het geïnvesteerde bedrag. Toch is het belangrijkste voordeel uw woongenot. Dakkapellen zorgen voor extra licht en ruimte, waardoor uw donkere zolderkamer opeens een lichte en ruime slaapkamer is geworden. Hieronder staan de belangrijkste voordelen op een rij.

 • Dakkapellen in Delft creëren extra ruimte in huis.
 • U heeft veel meer lichtinval en heeft meer uitzicht.
 • Met de plaatsing van een dakkapel verhoogt u uw woningwaarde.
 • U profiteert van een uitstekende isolatie.

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

Dakkapellen worden van oudsher geproduceerd van hout. Tegenwoordig zijn er veel verschillende materialen waaruit u kunt kiezen. Zo is kunststof in Delft populair maar kunt u ook kiezen voor polyester of zink. In het geval van kunststof en zink bestaat de draagconstructie uit houten balken en wordt het geheel afgewerkt met zijwangen en boeidelen van zink of kunststof.

 • Kunststof: lange levensduur en weinig onderhoud.
 • Hout: authentieke en warme uitstraling.
 • Polyester: hoge kwaliteit en weinig kans op lekkages.
 • Zink: unieke uitstraling en hoge kwaliteit.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Wellicht twijfelt u nog tussen een prefab- en traditionele constructie. Onthoud dan in ieder geval dat een prefab model altijd de goedkoopste optie is, en dat u voor een traditioneel gebouwd model meer geld kwijt bent. Naast de hogere kostprijs voor maatwerk is ook belangrijk om de tijd voor het plaatsen in gedachten te houden.

Een prefab model staat, afgewerkt en al, binnen dag op het dak. Voor het traditioneel bouwen wordt over het algemeen 3 tot 4 dagen gepland. Dit betekent wel dat het volledig voor uw huis wordt gemaakt, waardoor het perfect aansluit. Dit betekent een hogere toegevoegde waarde voor de woning! In sommige gevallen is een traditioneel model zelfs noodzaak: wanneer uw dakhelling afwijkt van de norm bijvoorbeeld.

dakkapel prijzen Delft

Wat kost een dakkapel?

De tarieven van een dakkapel zijn enorm afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Een houten constructie is de voordeligste optie. Voor een prefab model van ongeveer 3 meter breed betaalt u in Delft gemiddeld €3.300,-.

Kiest u voor een traditionele dakkapel, dan starten de kostprijzen rond de €4.400,-. Kunststof is daarna de meest goedkope optie. Kiest u voor prefab, dan betaalt u voor een dakkapel van 3 meter breed ongeveer €3.800,-. Voor polyester liggen de kostprijzen rond de €4.800,-. Wilt u een breder of smaller model? Dan heeft dit uiteraard ook invloed op de totaalprijs. Vraag voor meer informatie gratis offertes aan.

Dakkapel prijzen 2024

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

De totaalprijs verschilt per situatie. Er zijn namelijk veel factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Zo speelt de keuze voor maatwerk of prefab onder andere een rol. Een traditionele dakkapel is duurder, omdat de arbeidskosten een stuk hoger liggen.

Daarnaast heeft u de keuze om de dakkapel afwerking uit te besteden. Doet u dit, dan hoeft u zelf niet meer te behangen, schilderen of stucen. Maar hiervoor wordt uiteraard wel een meerprijs gerekend. Hoeveel de dakkapel afwerking u kost is wederom afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. Eventuele accessoires kunnen er ook voor zorgen dat de kostprijs oploopt. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel met rolluik van velux, een insecten hor of extra isolatie.


Kwalitatieve dakkapellen in Delft voor de scherpste prijzen!

Bespaar tot wel 30% op de kosten met het vergelijken van offertes.

Gratis en zonder verplichtingen.

dakkapel plaatsen Delft

Dakkapel plaatsen Delft

Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een dakkapel dan is het verstandig hiervoor een expert uit Delft in te huren. Niet alleen is dit een stuk sneller, u weet ook zeker dat de werkzaamheden veilig gebeuren en u voorkomt dat u zelf het dak op hoeft te klimmen.

In het geval van een prefab constructie is de dakkapel in 1 dag geplaatst. De prefab dakkapel komt in z’n geheel aan bij uw woning in Delft en wordt daar met behulp van een kraan op het dak getild. Kiest u voor maatwerk, dan nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag. De vakmannen uit Delft bouwen de constructie dan ter plaatse op het dakoppervlak. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Afwerking van dakkapel

Veel mensen kiezen voor een casco dakkapel. Dit is een stuk voordeliger, maar houdt wel in dat u de dakkapel afwerking aan de binnenzijde zelf nog moet afwerken. In overleg kunt u ook afspreken dat de vakmannen uit Delft de dakkapel afwerking op zich nemen, maar hier rekenen zij wel een meerprijs voor. De afwerking bestaat uit het aftimmeren van de binnenzijde en eventueel het schilderen en behangen van de wanden.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

Zoals hierboven omschreven neemt het plaatsen van een traditioneel model een aantal dagen in beslag. Dit komt omdat alles ter plekke wordt gebouwd, wat nou eenmaal meer tijd in beslag neemt.

Gemiddeld kan u rekenen op 3 tot 4 dagen, waarna het gat in het dak al na de eerste dag volledig is afgedekt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over binnenkomende wind of regen.

Een prefab model wordt al in de fabriek gefabriceerd, waarna dit in een paar uur tijd al op het dak geplaatst wordt. De werkzaamheden worden dan ook binnen een werkdag afgerond, maar indien u ook de binnenzijde wilt laten afwerken komt het voor dat er een extra werkdag wordt gerekend.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel Delft

Een prefab dakkapel is een goedkope keuze met veel voordelen. Doordat deze volledig in de fabriek geproduceerd is, bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Bovendien neemt het plaatsen vaak maar 1 dag in beslag, waardoor u geen last heeft van een lange verbouwing.

Prefab constructies zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Vooral kunststof is erg populair. Het nadeel van prefab, is dat u geen invloed heeft op het model. Ook is het alleen geschikt voor daken met een bepaalde hellingshoek. De meeste prefab constructies zijn namelijk alleen geschikt voor daken met een hellingshoek tussen de 30 en 45 graden.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Laat u de prefab constructie in 1 dag plaatsen? De eerste vakmannen komen dan ’s ochtends vroeg bij u in Delft en maken een uitsparing in het dak. Dit doen ze door dakpannen te verwijderen en balken te verplaatsen. Voor het middaguur arriveert de kraan met de dakkapel en deze wordt al snel het dak op getild. De vakmannen beginnen vervolgens met de dakkapel afwerking aan de buitenkant, zodat deze volledig wind- en waterdicht is. Tot slot volgt, indien afgesproken, de afwerking van de binnenzijde.

Traditionele dakkapel Delft

Indien u op zoek bent naar een model dat perfect aansluit op de stijl van uw woning in Delft, dan is maatwerk de beste keuze. Hierin heeft u veel meer opties dan bij een prefab model omdat het volledig op maat gebouwd wordt.

Er is meer vrijheid wat betreft de afmetingen en het is ook mogelijk om diverse materialen met elkaar te combineren. Een houten constructie met aluminium afwerking, bijvoorbeeld. Daarbij is er ruime keuze met betrekking tot het model. In Delft worden vaak dakkapellen met puntdaken geplaatst op oudere woningen, evenals de sleepdakkapel. Samen met de specialist uit Delft ontwerpt u een dakkapel dat precies naar uw smaak is.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Traditionele dakkapellen worden ter plaatse gebouwd. De vakmannen uit Delft brengen de materialen met zich mee en starten ’s ochtends vroeg met het maken van een uitsparing. Dit gebeurt op dezelfde wijze als bij een prefab constructie. Daarna beginnen ze met het opbouwen van de draagconstructie. Deze bestaat, ongeacht het materiaal, uit houten balken. De vakmannen uit Delft zorgen ervoor dat het gat binnen 1 dag winddicht is. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u met een gat in het dak hoeft te slapen.

Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

Klanten uit Delft vragen ons regelmatig of er een vergunningsvrije methode is om een dakkapel te plaatsen. Daar kunnen wij kort over zijn: ja, die is er! Wij merken dat er steeds vaker vergunningsvrije dakkapellen geplaatst worden. Dat is erg logisch, want de vergunning zelf kost een hoop geld en u kan dit eenvoudig besparen door een model te kiezen waar geen vergunning voor nodig is. De prijzen voor de vergunningen verschillen per gemeente en per individueel geval. De kostprijs die u in Delft voor een vergunning moet betalen kan dus heel anders uitvallen dan de prijzen in een naburige gemeente.

In principe liggen de prijzen tussen de €200,- tot €600,-. Natuurlijk kan u niet elk model op vergunningsvrije wijze laten plaatsen: modellen met punt- of schuine daken, sleepdakkapellen en nokverhogingen bijvoorbeeld. Wanneer u een vergunning aanvraagt gaan er een aantal weken overheen voordat u een reactie krijgt.

Als u de vergunning toegewezen krijgt zult u nog eens 6 tot 12 weken moeten wachten voor de werkzaamheden van start kunnen gaan. Uw buren hebben namelijk 6 weken de tijd om bezwaar te maken, waarna de gemeente 6 weken de tijd heeft om hierop te reageren.

Dakkapel vergunningsvrij

Als u de constructie zonder vergunning wil plaatsen, dan zal u deze op de achterzijde van het huis moeten plaatsen. Wanneer het dak namelijk vanaf de openbare weg zichtbaar is, is er geen vergunningsvrije optie.

Daarnaast moet het voldoen aan de richtlijnen van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO). Zo zijn er strikte, vereiste afmetingen. De onderkant zal tussen een halve meter tot een meter van de dakgoot moeten zitten, de boven- en zijkanten mogen niet dichter dan een halve meter van de nok en zijkanten van het dak zitten. Het dak van het model moet plat zijn en mag niet hoger zijn dan 175 centimeter. Wanneer het huis nog gebouwd wordt of als het een vakantiewoning of monument betreft is er altijd een vergunning nodig.

Als u zeker wilt weten waar u aan toe bent kunt u informatie opvragen bij het gemeenteloket, en ook een dakkapellenspecialist uit Delft is op de hoogte van de regelgeving. Op de website van Rijksoverheid vindt u tevens meer informatie met betrekking tot vergunningen. Tip: doe ook de vergunningscheck via de website van het omgevingsloket.


Op zoek naar een goedkope dakkapel? Vergelijk offertes!

Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 30%!

Zonder verplichtingen.


kunststof dakkapel in Delft

Kunststof dakkapel Delft

Kunststof is tegenwoordig één van de meest populaire materialen voor dakkapellen in Delft. Dat is niet gek, want het materiaal heeft tal van voordelen. Zo is het een relatief goedkope keuze, zeker in vergelijking met zink en heeft het een hele lange levensduur.

U hoeft zelf niet veel te doen om deze lange levensduur te garanderen, want het materiaal is ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Om de mooie uitstraling te behouden hoeft u de buitenkant alleen maar om de paar jaar te reinigen. Kunststof vereist geen schuur- of schilderwerk, waardoor u ook weinig onderhoudskosten betaalt. Vraag nu gratis offertes aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

Kunststof is onderhoudsarm, relatief goedkoop én heeft een moderne uitstraling. Niet verrassend dus, dat het materiaal in Delft steeds populairder wordt. Twijfelt u nog tussen kunststof en één van de andere materialen? Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van kunststoffen dakkapellen.

 • Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig.
 • Het is een relatief goedkope optie.
 • De dakkapellen zijn verkrijgbaar in veel kleuren en afwerkingen.
 • Zelfs houtlook is mogelijk.
 • Het biedt een uitstekende isolatiewaarde.

Houtlook of moderne uitstraling?

Kunststof is heel geschikt om een moderne uitstraling te creëren. Door te kiezen voor strakke zijwangen in een kleur naar keuze, bent u bijvoorbeeld verzekerd van een tijdloze uitstraling. Wilt u toch graag een klassiekere uitstraling, kies dan voor kunststof met een houtlook. Hierin worden de nerven uit het hout nagebootst, waardoor het niet van echt te onderscheiden is. Dit is een goede keuze voor woningen met houten kozijnen. Op deze manier sluit de kunststoffen dakkapel aan bij de stijl van de woning in Delft. Zo profiteert u van de uitstraling van echt hout, én van de voordelen van kunststof.

Soorten kunststof dakkapellen

Er zijn verschillende soorten kunststof dakkapellen verkrijgbaar. Zo heeft u allereerst de keuze uit een prefab model en een traditionele dakkapel. In beide gevallen gaat het om losse onderdelen. Bij een prefab constructie worden de onderdelen al in de fabriek in elkaar gezet.

Bij een traditionele dakkapel worden de onderdelen ter plaatse in elkaar gebouwd. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een kunststoffen dakkapel uit één deel. Dit wordt alleen gemaakt van polyester. Tijdens de productie wordt het materiaal in een mal gegoten: hierdoor zitten er geen naden aan de dakkapel. Het voordeel hiervan is dat de kans op lekkages en andere problemen erg klein is.

prijzen van een kunststof dakkapel

Prijzen kunststof dakkapel

De tarieven voor kunststof dakkapellen lopen flink uiteen. Zo zijn de tarieven onder andere afhankelijk van het soort kunststof dat u kiest. Trespa, kunststof met een moderne uitstraling, is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan Keralit, kunststof met een houtlook.

Een dakkapel van ongeveer 3,5 tot 4,5 meter van Trespa, kost rond de €4.300,- tot €5.000,-. Kiest u voor Keralit, dan liggen de kostprijzen rond de €4.650,- tot €5.300,-. Uiteraard is dit een indicatie, en kunnen de tarieven afwijken per specialist. Wilt u graag meer weten over het verschil in kosten tussen kunststof dakkapellen of bent u nieuwsgierig wat het plaatsen van een dakkapel in uw geval zou kosten: vraag dan snel gratis offertes aan.

Wat kost een Trespa dakkapel?

Kiest u voor Trespa dan kiest u voor kunststof met een prachtig modern uiterlijk. De kostprijzen hangen nauw samen met het formaat van de dakkapel. Een kleine dakkapel tot 1,5 meter breed kost gemiddeld €2.500,- tot €2.990,-. In dit geval is het een dakkapel met één kozijn en een enkel draai-kiepraam. Wilt u graag een dubbel kozijn, dan heeft u minimale breedte nodig van 2,5 meter.

Prijzen Trespa dakkapel 2024

Afmeting Trespa dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat kost een Keralit dakkapel?

Keralit is iets prijziger. Een kleine, goedkope dakkapel van 1 tot 1,5 meter kost ongeveer €2.800,- tot €3.200,-. Hoe breder de dakkapel, des te hoger de kosten. Eventueel kunt u in overleg met uw buren samen een dakkapel plaatsen. Kiest u bijvoorbeeld voor een dakkapel van 7 tot 8 meter breed, dan liggen de kosten rond de €7.950,- tot €9.400,-. Zo kunt u de kosten verdelen.

Prijzen Keralit dakkapel 2024

Afmeting Keralit (houtlook) dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Vind een expert in kunststof dakkapellen in Delft.

Vergelijk verschillende bedrijven en kies de vakman die het beste bij u past.


polyester dakkapel in Delft

Polyester dakkapel

Polyester dakkapellen bieden veel voordelen, maar toch zijn ze nog niet zoveel te vinden in Delft. Hoe komt dat? De dakkapellen bestaan uit één deel. Andere materialen bestaan altijd uit meerdere delen. Het wordt tijdens de productie in een mal gegoten, waarna het uithardt. Het gevolg is dus een dakkapel die uit één deel bestaat. Zo is de kans op lekkages nog maar erg klein. Het nadeel van deze dakkapellen is dat het geen goedkope keuze is. De dakkapellen zijn een stuk duurder dan Keralit of Trespa dakkapellen. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

Waarom een polyester dakkapel?

Twijfelt u of polyester de goede keuze is? Het is een enorm duurzame keuze. Niet alleen omdat het materiaal erg lang meegaat, maar ook omdat het materiaal volledig recyclebaar is. Hieronder staan de vier belangrijkste voordelen van polyester dakkapellen.

 • Doordat de dakkapellen uit één deel bestaan is de kans op lekkages erg klein.
 • U profiteert van een uitstekende isolatiewaarde.
 • Polyester is bijna onderhoudsvrij.
 • Het is een hele duurzame keuze omdat het volledig recyclebaar is.

Verschil polyester en kunststof dakkapel

Vaak worden polyester en kunststof dakkapellen door elkaar gehaald. Toch zitten er belangrijke verschillen in de twee materialen. Polyester is een kunststof, maar niet alle kunststof is polyester. Een kunststof dakkapel bestaat altijd uit verschillende delen. Vaak bestaat de draagconstructie in dat geval ook uit houten balken.

Polyester daarentegen bestaat altijd uit één deel. Er is geen houten basisconstructie, waardoor u profiteert van de hoogste isolatie en langste levensduur. Veel mensen vragen zich af of het materiaal wel van goede kwaliteit is. Het antwoord hierop is simpel: ja. Toen het jaren geleden voor het eerst werd gebruikt kwamen problemen nog regelmatig voor, maar intussen is het materiaal verbeterd en hoeft u zicht hierover geen zorgen meer te maken.

Wat kost een polyester dakkapel?

Een goedkope polyester dakkapel is al te plaatsen vanaf €4.000,- tot €4.500,-. In dit geval gaat het om de goedkoopst mogelijke optie. U moet zelf de binnenzijde nog afwerken. Geeft u de dakkapel afwerking uit handen aan een vakman, dan bent u uiteraard duurder uit. De gemiddelde kostprijs ligt dan tussen de €4.500,- tot €4.900,-. Als u een groter budget heeft dan kunt u ook kiezen voor extra luxe. Denk aan elektrische rolluiken, ventilatieroosters of een luxe afwerking zoals stucwerk. In dat geval lopen de kostprijzen op tot ongeveer €5.000,- tot €5.900,-. Houd er rekening mee dat dit indicatieprijzen zijn: de werkelijke kosten kunnen per bedrijf verschillen.

Prijzen polyester dakkapel 2024

Uitvoering polyester dakkapel (1,5m hoog x 2,5m breed) Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
Zo goedkoop mogelijk €4.000,- tot €4.500,-
Met afwerking binnenzijde €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking en met accessoires €5.000,- tot €5.900,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.


Laat een polyester dakkapel plaatsen en profiteer van de voordelen!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een vakman uit Delft.


houten dakkapel in Delft

Houten dakkapel

Hoewel kunststof een houtlook goed nabootst, gaat er voor veel mensen niets boven echte houten dakkapellen. Echt hout is gemakkelijk te bewerken, dus u kunt de dakkapellen ook nog na verloop van tijd van kleur veranderen.

Kiest u voor maatwerk, dan heeft u bovendien de keuze uit veel verschillende soorten afwerkingen. Denk aan sierlijke boeidelen of een afwijkend daktype. Daarnaast sluit het goed aan op de stijl van klassieke woningen. Als u al houten kozijnen heeft, dan zorgt de toevoeging van een houten dakkapel voor een gevoel van eenheid. Houten dakkapellen zijn bovendien een relatief goedkope keuze, waardoor dit ook geschikt is voor mensen met een beperkt budget. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

Heeft u een klassieke woning met echte houten kozijnen? Dan is een houten dakkapel zeker de juiste keuze. Deze heeft een authentieke uitstraling die perfect aansluit op uw huis in Delft. Hieronder staan de vier belangrijkste voordelen van houten dakkapellen.

 • Houten dakkapellen hebben een warme en authentieke uitstraling.
 • Omdat hout zo bewerkelijk is, heeft u de keuze uit verschillende soorten afwerkingen.
 • U kunt de dakkapel zelf relatief eenvoudig van kleur veranderen.
 • Hout is een goedkope keuze en geschikt voor mensen in Delft met een beperkt budget.

Veelgebruikte houtsoorten

Er zijn tal van houtsoorten die gebruikt worden bij de bouw van een dakkapel. Een materiaal dat in Delft veel gebruikt wordt is Meranti. Meranti heeft een relatief hoge duurzaamheidsklasse, en gaat met goed onderhoud tot wel 25 jaar lang mee! Meranti hout staat bekend om de typische lichtbruinrode tot donkerrode kleur.

Een ander materiaal dat veel gebruikt wordt voor de buitenafwerking, is Red Cedar hout. De duurzaamheid van Red Cedar is vergelijkbaar en de kleur van het hout varieert van licht geelbruin tot rozebruin en van zalmkleur tot chocoladebruin. U hoeft het niet per se te behandelen. In dat geval vergrijst het op een natuurlijke wijze. Veel mensen vinden deze vergrijsde kleur zelfs mooier dan de kleur van nieuw Red Cedar hout.

Wat is de prijs van een houten dakkapel?

Zoals gezegd is hout een relatief goedkope optie en daarom geschikt voor ieder budget. Bent u geïnteresseerd in een houten model van ongeveer 3,5 tot 4,5 meter breed? Houd dan rekening met gemiddelde kosten tussen de €4.750,- tot €5.450,-. In dit geval gaat het om een dubbel kozijn met twee draai-kiepramen.

Kiest u voor maatwerk? Traditionele dakkapellen zijn iets duurder. Hoeveel u betaalt is dan erg afhankelijk van het daktype dat u kiest, het soort afwerking en de houtsoort. Het is daarom lastig u een precieze prijsindicatie te geven. Wilt u graag weten wat een dakkapel in uw situatie exact kost, dan is het verstandig om via het offerteformulier gratis en vrijblijvende prijsopgaven aan te vragen.

Prijzen houten dakkapel 2024

Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

*Let op: het gaat hier om een gemiddelde prijs. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Houten dakkapel laten plaatsen? Bespaar tot wel 30%!

Meer informatie? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes.


zinken dakkapel plaatsen Delft

Zinken dakkapel

Wat in Delft nog niet zo gebruikelijk is, zijn zinken dakkapellen. Zink is een prachtig materiaal om uw dakkapel mee af te werken. Het geeft een unieke uitstraling en is praktisch onderhoudsvrij.

Daarnaast is een zinken dakkapel enorm duurzaam. Niet alleen omdat het materiaal erg lang meegaat, maar ook omdat het een hele hoge isolatiewaarde heeft. U verliest een stuk minder warmte, waardoor uw energierekening een stuk lager wordt. Het grootste nadeel van zinken dakkapellen, is de hogere kostprijs. Zink is een duur materiaal om te gebruiken. Daarom wordt het in Delft nog niet veel toegepast. Heeft u een groot budget? Dan is zink zeker het overwegen waard. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

4 redenen om voor een zinken dakkapel te kiezen

Het is een investering, maar een zinken dakkapel is het helemaal waard. Deze past perfect bij moderne woningen. U hoeft zich bovendien geen zorgen te maken dat u het dak op moet, want het materiaal is praktisch onderhoudsvrij. Hieronder staan vier redenen waarom zink een uitstekende keuze is.

 • Zink is duurzaam en volledig te recyclen.
 • Zinken dakkapellen vereisen nauwelijks onderhoud.
 • Het is waterdicht en zorgt voor een hogere woningisolatie.
 • Zink heeft een moderne uitstraling.

Prijzen zinken dakkapellen

Een goedkope zinken dakkapel is al verkrijgbaar vanaf €4.800,-. Hierbij gaat het om een casco model van 2 meter breed. Afhankelijk van de afwerking kan de totaalprijs oplopen tot ongeveer €10.400,-. Gemiddeld liggen de kostprijzen echter rond de €7.600,-. Bijna de helft van de kosten gaan naar de materiaalkosten. Dan gaat nog eens 40% van het totaalbedrag op aan de arbeidskosten. Houd er daarnaast rekening mee dat u betaalt voor eventuele reis- en voorrijkosten (afhankelijk van de locatie van het bedrijf) en voor het afvoeren van puin en ander afval. Bij veel bedrijven zit dit bij de totaalprijs inbegrepen.


Een zinken dakkapel tegen de laagste prijs!

Vergelijk meerdere bedrijven en vind de vakman met het beste aanbod.

Gratis en zonder verplichtingen.


dakopbouw Delft

Dakopbouw Delft

In de volksmond wordt de term dakopbouw vaak gebruikt voor een dakkapel, maar dit is niet hetzelfde. Bij een dakopbouw gaat het in principe om de realisatie van een extra verdieping. In de meeste gevallen worden er compleet nieuwe verdiepingen op platte daken geplaatst.

Waar een dakkapel een bestaande ruimte vergroot, voegt een dakopbouw een ruimte toe aan het huis. Een goede keuze als er gezinsuitbreiding op komst is of als u een extra werkkamer wilt realiseren. Onder de term dakopbouw valt ook de nokverhoging. Hierbij verhoogt u de nok van het dak, om zo de zolder flink te vergroten. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek wat de prijzen zijn.

Navigeer hieronder direct naar:

Dakopbouw plat dak | Kosten van een dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Voor woningen met een plat dak geldt dat een dakopbouw in veel gevallen zorgt voor het vergroten van de woonruimte met 33%. Dit betekent dat de prijswaarde van uw pand in Delft met sprongen vooruit zal gaan. Het is bovendien niet alleen mogelijk om het gehele plat dak van een standaard dakopbouw te voorzien, u kunt ook kiezen voor een ingebouwd terras, of een opbouw met een deel balkon. Deze laatste variant is zeer populair, doordat niet alleen de woonruimte vergroot wordt, maar ook de tuin in zekere zin groter wordt. Voorwaarde hiervoor is wel dat de draagkracht van het plat dakoppervlak voldoende is.

Wat kost een dakopbouw?

Elke dakopbouw is uniek. Deze wordt namelijk volledig gebouwd aan de hand van uw woning. Omdat het per situatie zo verschilt, is er niet één startprijs te noemen. In de tabel hieronder vindt u wel een indicatie van de kostprijzen. Stel dat u een dakopbouw van ongeveer 25 m² op een garagedak plaatst: de kostprijs ligt dan rond de €17.000,-. Een verlegde nok met een oppervlak van 20 m² kost ongeveer €18.000,-. De totaalprijs heeft onder andere te maken met het gekozen materiaal, het oppervlak van de dakopbouw en de eventuele afwerking.

Kosten dakopbouw 2024

Afmetingen van de dakopbouw Gemiddelde prijzen* Dakopbouw met…
Opbouw 10m² €13.000,- Verhoogde nok
Opbouw 15m² €16.000,- Verlegde nok
Opbouw 20m² €18.000,- Verlegde nok
Opbouw 25m² €27.500,- Plat dak
Opbouw 30m² €19.000,- Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nokverhoging

Een nokverhoging is in feite een extra verdieping bovenop uw huidige pand. Een nokverhoging levert dan ook van alle vormen van dakkapellen de meeste ruimte op. In verhouding met de kosten dient u echter goed te overwegen hoeveel ruimte u nodig heeft. Het opbouwen van een nokverhoging brengt namelijk aanzienlijke kosten met zich mee. Door de nokverhoging maar aan één kant uit te voeren zorgt u al voor extra ruimte, maar blijven de prijzen beperkt.

Meer weten? Wij bieden u met alle plezier enkele gratis offertes van specialisten uit Delft aan. Zo kiest u altijd de expert die het beste aansluit bij uw wensen.

Navigeer hieronder direct naar:

Voordelen nokverhoging | Kosten nokverhoging

Voordelen nokverhoging

De voordelen van een nokverhoging kunt u vergelijken met de voordelen van een dakkapel: u profiteert van meer woonruimte, en ook van meer licht op de bovenste verdieping. Dankzij een nokverhoging wordt het zelfs mogelijk om van de vliering een slaapkamer te maken. Hoewel een nokverhoging meestal bij een schuin dak wordt toegepast, kunnen wij ook bij platte daken een verhoging toepassen. Hebt u een schuin dak? Dan moet u kiezen uit een enkele of dubbele nokverhoging. Welke variant het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen en budget. Een specialist uit ons netwerk in Delft kan u hierover vakkundig adviseren.

Kosten nokverhoging

Hoeveel een nokverhoging kost is afhankelijk van het soort verhoging. Een eenzijdige nokverhoging kost bijvoorbeeld gemiddeld €16.000,- voor 15 m² en voor een eenzijdige nokverhoging van 20 m² ligt de totaalprijs rond de €18.000,-. Kiest u voor een tweezijdige verhoging? Voor 10 m² ligt de totaalprijs dan gemiddeld rond de €13.000,-. Zoals u ziet zijn deze tarieven aanzienlijk hoger dan die van dakkapellen. Dat heeft vooral te maken met de dakconstructie die u moet laten aanpassen. Dit kost nu eenmaal extra tijd én materiaal. U bent een stuk voordeliger uit als u de dakopbouw casco laat afleveren. Dit houdt in dat alleen de buitenzijde is afgewerkt: voor de binnenafwerking bent u in dat geval zelf verantwoordelijk.


Meer ruimte in huis nodig? Kies voor een dakopbouw!

Bespaar tot wel 30% op de kosten door meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken.

dakkapellen Delft

Welk model dakkapel in Delft?

Er is de keuze uit diverse modellen dakkapellen, zodat er altijd iets is dat op uw wensen aansluit. U hoeft immers geen standaard prefab model met plat dak te plaatsen.

De keuze voor een dakkapel met deur of Frans balkon verhoogt niet alleen uw wooncomfort binnenshuis, maar ook buiten. U heeft gemakkelijk toegang tot uw dakterras of balkon, wat met name goed van pas komt als u geen of kleine tuin heeft. Hoewel een sleepdakkapel in Nederland niet veel voorkomt, is dit zeker een optie. Het grootste voordeel is het uiterlijk, omdat het goed aansluit bij de woning zal dit de waarde meer verhogen dan een prefab model.

Dakkapel met plat dak

Hoewel er veel verschillende beschikbare modellen zijn, heeft een dakkapel met plat dak ook nog steeds vele voordelen. Het wordt in Delft voornamelijk gekozen vanwege de lagere prijs en het feit dat het zonder vergunning geplaatst mag worden. Omdat er aan een vergunning ook een flink prijskaartje hangt, bespaart u hier ook veel geld op. Over het algemeen kiest men voor dakbedekking van EPDM, dit heeft een levensduur van 50 jaar en is van hoge kwaliteit. U doet er goed aan om de dakbedekking jaarlijks te controleren. Als er vuil of stilstaand water op ligt, dan heeft dit nadelige gevolgen voor de levensduur.

Dakkapel met schuin dak

Klanten kiezen vaak voor een model zonder puntdak omdat dit vaak vergunningsvrije modellen zijn en omdat de kostprijs een stuk gunstiger is. Toch is er voldoende reden om voor een dakkapel met een schuin dak te kiezen.

Ten eerste sluit dit model naadloos aan op uw dak en kunnen de dakpannen hergebruikt worden. Doordat het één geheel vormt zal dit een positieve invloed zijn op de waarde van de woning. Ten tweede gaat de dakbedekking stukken langer mee en is er minder onderhoud vereist. Dit ligt onder meer aan het feit dat dakpannen beter bestand zijn tegen weer en wind dan EPDM, wat vaak op platte daken gebruikt wordt, maar ook aan het feit dat water en vuil niet de kans krijgt op het dak te blijven liggen.

sleepdakkapellen

Sleepdakkapellen

Een dakkapel is in Nederland een zeer gebruikelijk verschijnsel, in onze buurlanden zijn dakkapellen echter helemaal niet zo gewoon. In plaats van standaard dakkapellen worden hier meestal sleepdakkapellen geïnstalleerd. Een sleepdakkapel verschilt niet heel veel van een gewone platdak dakkapel, behalve dat er sprake is van een zadeldak met dakpannen in plaats van een EPDM dakbedekking. Omdat een schuin dak zorgt voor minder ruimtewinst, kan men zich afvragen wat het voordeel hiervan is. Een sleepdakkapel vormt meestal een esthetische keuze. Met name bij schuine daken past de kapel beter in het aanzicht van het huis, wat bovendien kan zorgen voor een stijging van de verkoopwaarde.

Dakkapel met deur

Hebt u gekozen voor een dakkapel bij uw woning in Delft, dan is het een optie om deze te combineren met een deur naar het dakterras of enkel een deur met daarvoor een hekje. In dit laatste geval spreken wij ook wel van een Frans balkon. Bij een Frans balkon profiteert u van heerlijke frisse lucht in huis, terwijl u hiervoor geen uitbouw hoeft te doen. Een dergelijke oplossing is ook mogelijk bij appartementen. Men vervangt dan de ramen door een glazen schuifdeur. De kosten voor het creëren van een kunststof, zinken of houten sleepdakkapel met deur vallen natuurlijk hoger dan een standaard aanbouw.

Dakkapel met balkon

Bij de specialisten uit ons netwerk in Delft hebt u de keuze uit een groot aantal soorten dakkapellen. Eén daarvan is een model met balkon. Waar een dakkapel voornamelijk gebruikt wordt om de ruimte binnenshuis te vergroten, is bij deze variant een deel van het oppervlak buitenshuis. Dit betekent feitelijk dat er van de bovenverdieping enige leefruimte verloren gaat, maar dat u wel het wooncomfort voor buiten aanzienlijk verbetert. Zeker wanneer u geen tuin hebt, is een model met balkon een uitstekende oplossing. De kosten voor deze variant hangen af van de tijd die een dakspecialist aan het werk kwijt is.

Dakkapel met rieten dak

Heeft u een huis met een rieten dak? Dan is het natuurlijk belangrijk dat de dakkapel aansluit op deze stijl. Het plaatsen van dakkapellen met rieten daken is echter een gespecialiseerde klus, die niet iedere dakwerker voor u kan uitvoeren. Het is daarom belangrijk om te zoeken naar een bedrijf gespecialiseerd in rieten daken.

Het gaat bij een rieten dak in principe altijd om maatwerk, waarbij u de keuze heeft uit verschillende vormen. Een rechthoekige vorm zorgt voor veel extra ruimte, maar de hellingshoek van het dak is minder gunstig voor het riet. Met een ronde dakkapel heeft u minder ruimte binnenshuis, maar deze vorm zorgt juist wel voor een betere afwatering.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Vaak wordt gedacht dat dakkapellen bij een rieten dakbedekking niet mogelijk is. Niets is minder waar, maar u zult wel rekening moeten houden met een hogere vanafprijs. Dit komt omdat niet elk bedrijf hierin gespecialiseerd is. De afmetingen en het model zijn de grootste invloed op de totaalprijs. Voor grotere modellen loopt de prijs op tot wel 5.400,-. Een model van twee meter breed is al verkrijgbaar vanaf €3.400,-. Bent u benieuwd wat een dakkapel in een rieten dak u gaat kosten? De specialisten uit Delft voorzien u graag van een persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte op maat.

Besparen op de kosten van de dakkapel in Delft?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!

Gratis en zonder verplichtingen.


dakkapel renoveren Delft

Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Veel dakkapelspecialisten uit Delft hebben zich niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe nokverhoging of dakkapel, zij helpen u tevens graag bij de renovatie van uw huidige verhoging. Bij een dakkapel renovatie kunnen er diverse zaken worden aangepakt. Zo vervangt men desgewenst uw huidige houten kozijnen door een hardhouten of kunststoffen variant, en is het tevens een optie om de dakbedekking te vervangen. Andere opties voor een renovatie zijn het herstellen van de isolatie, het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk en het verven van de buitenzijde. De totaalprijs voor de renovatie hangt af van het aantal klussen dat nodig is. Het is ook mogelijk om uw bestaande dakkapel te vergroten.

Dakkapel isolatie: bespaar op stookkosten

Om extra kosten te besparen, is het voor het kopen van dakkapellen verstandig om na te denken over de isolatiewaarde. Het zou zonde zijn als uw nieuwe uitbreiding een groot warmtelek vormt, waardoor uw wooncomfort uiteindelijk verminderd. Het gekozen materiaal heeft invloed op de totale isolatiewaarde, zo isoleert kunststof iets beter dan hout en biedt een polyester model uitstekende isolatie, omdat dit uit één geheel bestaat en geen naden heeft. U kan ook overwegen om voor kunststof kozijnen te kiezen, gecombineerd met isolatieglas. Zo is een houten constructie toch mogelijk zonder in te hoeven leveren op de isolatiewaarde!

Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Om te zorgen dat u tevreden bent over uw prachtige dakkapel is het belangrijk dat u let op de keurmerken van de producten en de aannemer uit Delft. Deze bestaan voor u, zodat u kwaliteit geleverd krijgt en een goede service krijgt geleverd. Met betrekking tot dakkapellen bestaan de volgende keurmerken:

 • Bouwgarant: Om te zorgen dat de aannemer ook naar wens is bestaat het Bouwgarant keurmerk. De aannemers met dit keurmerk zijn gediplomeerd, vragen een eerlijke kostprijs voor hun werkzaamheden en zullen realistische voorwaarden stellen.
 • Komo: Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt in uw uitbouw. Dit keurmerk is niet alleen voor dakkapellen, maar wordt ook toegepast in andere vakgebieden zoals die van de stukadoor, systeemplafonds, isolatie en vloeren. Bij elke verbouwing is het van belang naar dit soort keurmerken te kijken.
 • IKOB-BKB: Tot slot wijzen wij u graag op het IKOB-BKB keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk is speciaal in het leven geroepen voor bedrijven, die hiermee bewijzen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen voor de productie van (prefab) dakkapellen.

dakkapel offerte aanvragen

Dakkapel Delft? – Gratis offertes vergelijken!

Bespaar gemakkelijk tot wel 30% op uw nieuwe dakkapel met behulp van onze gratis offerteservice! Geef uw wensen door via het offerteformulier en ontvang zo snel mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van bedrijven uit de regio Delft. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies voor het bedrijf met het beste aanbod! Op die manier weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Omdat het gebruik van de offerteservice gratis én vrijblijvend is zit u helemaal nergens aan vast. Benieuwd naar het verschil in prijs tussen een nokverhoging en dakopbouw? Of wilt u meer weten over de tarieven van prefab en traditionele dakkapellen? Vul vandaag het offerteformulier in en start snel met vergelijken!

Recent aangevraagde offertes

Prefab dakkapel plaatsen in Waddinxveen
Dakkapel afwerken in Voorschoten
Dakkapel renoveren in Oegstgeest
Kunststof dakkapel plaatsen in Hillegom
Zinken dakkapel plaatsen in Pijnacker
Dakopbouw op plat dak in Lisse
Dakkapel met balkon in Berkel en Rodenrijs
Dakkapel vervangen in Noordwijk