Meer licht & ruimte met een dakkapel?


Dakkapel Alphen aan den Rijn

Wie wil het niet: meer licht en ruimte creëren in huis in Alphen aan den Rijn. Dit doet u door een dakkapel te plaatsen. Dakkapellen zijn slimme investeringen, omdat ook de waarde van uw huis stijgt. Ze zijn er in verschillende soorten. Kiest u voor prefab of maatwerk? Lees op deze pagina alles over de soorten dakkapellen, wat de mogelijkheden zijn en uit welke materiaalsoorten u kiest.

Start gratis offerteaanvraag!

De prijzen worden door diverse factoren beïnvloed. Gratis en zonder verplichting offertes op maat ontvangen?


dakkapel Alphen aan den Rijn

Wat zijn de voordelen van een dakkapel in Alphen aan den Rijn?

Naast het feit dat een dakkapel voor meer ruimte zorgt in uw huis in Alphen aan den Rijn, wordt er ook nog eens extra licht gecreëerd. Een dakkapel heeft namelijk ook kozijnen, waar veel licht door naar binnenkomt. Bovendien is er bij het plaatsen van een dakkapel sprake van een waardevermeerdering tussen de 50 en 70% van het geïnvesteerde bedrag. Dakkapellen brengen u meer woongenot en geven een mooi uitzicht.

De voordelen op een rijtje:

 • Meer ruimte in huis
 • Een lichtere woning
 • Uw huis wordt meer waard
 • Een groter woongenot

Welke materiaalsoort voor dakkapel?

Bij dakkapellen heeft u ruime keuze uit materiaalsoorten. Veelgebruikte materialen voor een dakkapel zijn hout en kunststof. Echter is het ook een optie om voor een zinken, polyester of aluminium dakkapel te gaan. Bovendien is een combinatie ook mogelijk. Voor welke materiaalsoort u gaat, is afhankelijk van uw wensen en uw budget.

De soorten op een rij:

 • Kunststof: goede isolatie, onderhoudsvriendelijk en lange levensduur.
 • Polyester: bijna onderhoudsvrij, uit één stuk gegoten en hoge isolatie.
 • Hout: goedkoop, maar duurzaam materiaal. Mooie uitstraling.
 • Zink: duurzaam materiaal met een uitstekende isolatiewaarde.
 • Aluminium: hoge isolatie, hoogwaardig en soepel materiaal.

Prefab dakkapel of maatwerk?

Prefab dakkapellen zijn ‘kant-en-klaar’. De onderdelen worden in de fabriek gemaakt, waarna het eenvoudig op het dak geplaatst wordt. Voordeel hiervan is dat de dakkapel in 1 dag geplaatst wordt. Een maatwerk dakkapel daarentegen wordt ter plekke op het dak gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om ‘m volledig op uw wensen en het dak aan te passen. Zowel maatwerk als traditionele dakkapellen passen op ieder dak.

dakkapel prijzen

Wat kost een dakkapel?

De prijzen voor dakkapellen lopen behoorlijk uiteen. Dit komt omdat diverse factoren de kosten beïnvloeden. Bovendien is er een verschil tussen prefab en maatwerk. Voor een kunststof prefab dakkapel beginnen de prijzen vanaf €3.800,-. Liever een maatwerk dakkapel van hout? Ga dan uit van een vanafprijs rond de €4.400,-. Polyester is de duurste variant, deze is alleen in prefab verkrijgbaar en kost zo’n €4.800,-. In onderstaande tabel staan meer gemiddelde prijzen.

Dakkapel prijzen 2024

Materiaalsoort dakkapel Prefab 3 meter* Maatwerk 3 meter*
Kunststof Ongeveer €3.800,- Ongeveer €4.800,-
Polyester Ongeveer €4.800,- Niet van toepassing. Is altijd prefab.
Hout Ongeveer €3.300,- Ongeveer €4.400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief plaatsing. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren en lopen dus erg uiteen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van dakkapellen?

De kosten van een dakkapel worden door verschillende factoren beïnvloedt. Onder andere of het om prefab of maatwerk gaat, maar ook het materiaal is een belangrijke factor net als de afmetingen. Bovendien ligt het ook aan het type dak in Alphen aan den Rijn. Bij platte daken wordt een andere dakkapel of dakopbouw gehanteerd dan bij een schuine daken. Als het over extra opties gaat, zijn dit meestal een dakkapel met rolluik, ventilatieroosters, velux ramen of horren.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

 • Prefab of maatwerk
 • Materiaalsoorten en afmetingen
 • Soort dak van woning: plat dak, punt dak, schuin dak
 • Extra opties: hor, ventilatierooster, velux dakraam

Overweegt u een dakkapel in Alphen aan den Rijn te laten plaatsen?

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot wel 30% op de prijs!

Zonder verplichtingen.


dakkapel plaatsen Alphen aan den Rijn

Dakkapel plaatsen Alphen aan den Rijn

Hoe het plaatsen van een dakkapel in zijn werk gaat, hangt voornamelijk af van de bouwwijze of constructie. Een prefab dakkapel is binnen 1 dag geplaatst omdat de onderdelen van tevoren in de fabriek gemaakt worden. Eerst wordt er een uitsparing in het dak gemaakt, zodat daar de dakkapel geplaatst kan worden. De prefab dakkapel wordt op het dak getild, waarna het tijd is voor de afwerking.

Hoe gaat dit dan bij een traditionele dakkapel?

Bij een traditionele dakkapel wordt er ook een uitsparing gemaakt, waarna de vakmannen de basisconstructie in elkaar zetten. Daarna worden de onderdelen, zoals zijwangen, boeiboorden en kozijnen geplaatst. Tot slot is het aftimmeren en afwerken aan de beurt. Prijzen op maat ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

Afwerking van dakkapel

Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk bij een dakkapel, denk aan casco, standaard of luxe. Bij een casco afwerking is de buitenkant volledig afgewerkt en de binnenkant niet.

Een standaard afwerking heeft een volledig afgewerkte buitenkant en een grotendeels afgewerkte binnenkant. Bij een luxe afwerking is zowel de binnen- als de buitenzijde volledig afgewerkt. Bij de binnenkant kiest u bijvoorbeeld of gipsplaten die gestukt worden. Daarnaast is het mogelijk om dakkapel met rolluiken aan te brengen of vensterbanken te laten plaatsen.

Hoe lang duurt het plaatsen van de dakkapel?

Hoe lang het plaatsen van een dakkapel duurt hangt af van de constructie. Een prefab dakkapel is snel gedaan, omdat de constructie van tevoren in de fabriek gemaakt wordt. Vaak wordt een prefab binnen 1 dag geplaatst. Bij een traditionele dakkapel die ter plekke op het dat gebouwd wordt, gaat meer tijd overheen. U moet denken aan een aantal dagen of weken, afhankelijk van het ontwerp, de bereikbaarheid van het dak en de dakconstructie.

De dakkapel wordt op de woning geplaatst.

Prefab dakkapel Alphen aan den Rijn

Een prefab dakkapel is een dakkapel die van tevoren in de fabriek gemaakt wordt. De kosten zijn lager, omdat het niet op maat gemaakt wordt. Het plaatsen is vaak in 1 dag gedaan. Prefab dakkapellen zijn in allerlei materialen verkrijgbaar, zoals hout, kunststof of aluminium. Belangrijk is wel om rekening te houden met de hellingshoek van uw dak in Alphen aan den Rijn. Prefab dakkapellen zijn namelijk niet geschikt voor alle daken.

Hoe werkt het plaatsen van een prefab dakkapel?

Bij het plaatsen van een prefab dakkapel wordt eerst een uitsparing in het dak gemaakt. Restafval wordt afgevoerd, waarna de prefab op het dak getild wordt. Alle onderdelen worden dus in één keer geplaatst. Hierdoor is de klus snel geklaard. Daarna worden de aansluitingen gemaakt en is het belangrijk om de dakkapel afwerking te doen.

Traditionele dakkapel Alphen aan den Rijn

Bij traditionele dakkapellen worden de onderdelen niet voorgefabriceerd, maar ter plekke op uw dak gemaakt. Het is daarom gemakkelijk om de dakkapel volledig naar uw eigen wensen te laten maken. Denk aan de dakkapel afwerking of bepaalde materiaalsoorten die u prefereert. Vaak is een traditionele dakkapel van een houten frame, maar het aftimmeren gebeurt met zink, aluminium of kunststof.

Hoe werkt het plaatsen van een maatwerk dakkapel?

Eerst wordt er een uitsparing gemaakt in uw dak, zodat er plek gecreëerd wordt voor de dakkapel. Boven de uitsparing wordt de houten basisconstructie geplaatst. Deze wordt volledig afgestemd op het dak en de hellingshoek, zodat alles goed aansluit.

Na de basisconstructie is de dakkapel afwerking aan de beurt. Onder afwerken wordt ook wel aftimmeren verstaan. U heeft keuze uit allerlei materiaalsoorten. Bovendien zijn er altijd extra opties, zoals horren, een velux raam of een dakkapel met rolluik.

Vergunning nodig voor dakkapel plaatsen?

U wilt een dakkapel laten plaatsen op uw dak in Alphen aan den Rijn? Ga dan na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. In bepaalde gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld als de dakkapel zich aan de voorkant van het huis bevindt, of als de dakkapel een hellend dak heeft.

Hoe vraag ik een vergunning aan?

U vraagt deze vergunning aan via omgevingsloket.nl of bij uw gemeente. Voor meer informatie over bouwvergunningen, verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid.

Dakkapel vergunningsvrij

Niet in alle gevallen heeft u een vergunning nodig. Er zijn ook vergunningsvrije dakkapellen die u laat plaatsen op uw huis in Alphen aan den Rijn. Een vergunningsvrije dakkapel moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo bevindt de vergunningsvrije dakkapel zich aan de achterzijde van het huis, heeft de dakkapel een plat dak en is de hoogte niet meer dan 1,75 meter. Gaat u een vergunningsvrije dakkapel plaatsen? Licht dan wel uw buren in en houd rekening met het bestemmingsplan van de gemeente.


Goedkope dakkapel laten plaatsen door een vakman uit Alphen aan den Rijn?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan. Vergelijk onderling en bespaar!

kunststof dakkapel Alphen aan den Rijn

Kunststof dakkapel Alphen aan den Rijn

Kunststof dakkapellen zijn populair in Alphen aan den Rijn. Dat komt omdat kunststof weinig onderhoud vraagt. Dakkapellen van kunststof zijn in verschillende vormen mogelijk. Het is een optie om voor prefab of maatwerk te gaan. Kunststof isoleert goed, houd de warmte vast en vergt weinig onderhoud. Bovendien is het mogelijk om een kunststof dakkapel met een houten uitstraling te kiezen. Vraag nu gratis offertes voor kunststof dakkapellen aan.

Waarom een kunststof dakkapel?

Waarom u voor een kunststof dakkapel moet kiezen, heeft verschillende redenen. Ten eerste is kunststof onderhoudsvrij, u heeft dus geen omkijken naar het materiaal. Daarnaast is het in vele kleuren verkrijgbaar. Hierdoor vindt u altijd een dakkapel die bij uw woning in Alphen aan den Rijn past. Daarnaast heeft kunststof een goede isolatiewaarde, waardoor u op de energierekening bespaart.

De voordelen:

 • Weinig onderhoud
 • Verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren
 • Goede isolatie

Houtlook of moderne uitstraling?

Bij kunststof dakkapellen heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een houtlook of juist een moderne uitstraling. Houtlook kunststof is een kunststof met een houtnerf folie, waardoor de kunststof de uitstraling van hout krijgt. Wilt u liever een moderne dakkapel op uw huis in Alphen aan den Rijn? Dan laat u de kunststof voor wat het is, want kunststof oogt modern.

Soorten kunststof dakkapellen

Er zijn verschillende soorten kunststof dakkapellen. Denk bijvoorbeeld aan een prefab of maatwerk dakkapel. Zowel prefab als maatwerk bestaat uit losse onderdelen. Deze onderdelen worden of in de fabriek gebouwd of ter plekke op het dak zelf. Vaak wordt een prefab dakkapel in 1 dag geplaatst. Er is ook een andere mogelijkheid, namelijk dakkappellen die uit 1 deel bestaan. Deze worden in de fabriek in een mal gegoten. Deze dakkapellen worden van polyester gemaakt en zijn volledig naadloos.

prijzen kunststof dakkapel

Prijzen kunststof dakkapel

De prijzen van kunststof dakkapellen beginnen vanaf €3.700,-. Polyester is een kunststof soort, maar is in verhouding duurder. Kunststof dakkapellen zijn er in veel soorten, maten en kleuren. Hierdoor is het lastig om een exact bedrag te noemen. Veelvoorkomende soorten zijn Trespa en Keralit. Lees hieronder meer informatie over deze materiaalsoorten.

Wat kost een Trespa dakkapel?

Trespa is een kunststof soort, verkrijgbaar in vele uiteenlopende kleuren. De basis van een Trespa dakkapel is van hout. De buitenzijde is echter wel van Trespa. De kosten van een Trespa dakkapel lopen uiteen, tussen de €2.500,- en €8.700,-, inclusief plaatsen en btw. Bekijk meer prijzen in onderstaande tabel.

Prijzen Trespa dakkapel 2024

Afmeting Trespa dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €2.990,- tot €3.450,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.550,- tot €4.100,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.300,- tot €5.000,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.000,- tot €5.400,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.850,- tot €5.420,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.420,- tot €6.300,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.300,- tot €7.400,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.400,- tot €8.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat kost een Keralit dakkapel?

Keralit wordt tegenwoordig steeds populairder als dakkapel. Dit komt omdat het een duurzame kunststofsoort is met een lange levensduur. Een keralit dakkapel is in vergelijking met een houten variant wel een stuk duurder. Keralit dakkapellen zijn er tussen de €2.800,- en €9.400,-, inclusief plaatsing en btw. Deze prijzen zijn wel afhankelijk van de afmeting.

Prijzen Keralit dakkapel 2024

Afmeting Keralit (houtlook) dakkapel Uitvoering kozijnen Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.200,- tot €3.700,-
2,5 tot 3,5 meter Dubbel draai-kiepraam en enkel kozijn €3.800,- tot €4.650,-
3,5 tot 4,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €4.650,- tot €5.300,-
4,5 tot 5,5 meter Dubbel draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.300,- tot €5.950,-
4,0 tot 5,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.050,- tot €5.700,-
5,0 tot 6,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €5.700,- tot €6.750,-
6,0 tot 7,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €6.750,- tot €7.950,-
7,0 tot 8,0 meter 3x draai-kiepraam en dubbel kozijn €7.950,- tot €9.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Overweegt u een kunststof dakkapel in Alphen aan den Rijn?

Vraag prijsopgaven aan en vergelijk bedrijven!


polyester dakkapel plaatsen Alphen aan den Rijn

Polyester dakkapel

Polyester dakkapellen zijn nog niet vaak terug te zien in Alphen aan den Rijn. Dit komt omdat weinig mensen van het bestaan afweten. Dakkapellen van polyester bestaan uit één deel. In de fabriek wordt het materiaal in een mal gegoten. Vervolgens hardt dit materiaal uit en ontstaat er een naadloze dakkapel. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de prijzen.

Het plaatsen gebeurt snel en eenvoudig. De kans op vochtproblemen en lekkages is klein, omdat er geen naden aanwezig zijn.

Waarom een polyester dakkapel?

U kiest voor een polyester dakkapel omdat de plaatsing enorm snel is. In veel gevallen wordt een polyester dakkapel in 1 dag geplaatst. Daarnaast heeft polyester een uitstekende isolatie, heeft u geen omkijken naar onderhoud en is de levensduur lang. Door het naadloze materiaal, is er weinig kans op lekkages in huis.

Wat zijn de voordelen?

 • De plaatsing gebeurt snel
 • Het heeft een goede isolatie
 • Er zit weinig onderhoud aan vast
 • De levensduur is lang
 • Het materiaal is naadloos

Verschil polyester en kunststof dakkapel

Polyester is een type kunststof, hierdoor denken veel mensen dat polyester en kunststof hetzelfde zijn. Niets is minder waar. Er zijn duidelijk een aantal verschillen. Zo heeft een gewone kunststof dakkapel een houten basisconstructie. Polyester daarentegen bestaat volledig uit kunststof, omdat het in een mal gegoten wordt. Bovendien heeft polyester geen naden, en kunststof wel.

Wat kost een polyester dakkapel?

Dakkapellen van polyester zijn geen goedkope optie. De reden hiervoor is dat polyester dakkapellen uit 1 deel bestaan. Een goedkope polyester dakkapel heeft u vanaf €4.000,-. Wilt u een luxe variant? Dan betaalt u al snel €5.000,-. De prijzen zijn wel inclusief btw en het plaatsen. Ondanks de hoge kosten, verdient u de investering binnen een aantal jaar terug. Dit komt omdat de waarde van uw woning in Alphen aan den Rijn stijgt door een polyester dakkapel.

Prijzen polyester dakkapel 2024

Uitvoering polyester dakkapel (1,5m hoog x 2,5m breed) Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing)*
Zo goedkoop mogelijk €4.000,- tot €4.500,-
Met afwerking binnenzijde €4.500,- tot €4.900,-
Luxe afwerking en met accessoires €5.000,- tot €5.900,-

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.


Op zoek naar een dakkapel dat uit één deel bestaat?

Dan is de polyester dakkapel wat u zoekt. Vraag kosteloos offertes aan!

Gratis en zonder verplichtingen.


houten dakkapel plaatsen Alphen aan den Rijn

Houten dakkapel

Als u een dakkapel met een authentieke uitstraling wilt, is een houten variant de beste optie. Niet alleen is hout duurzaam, de mogelijkheden en afwerking zijn eindeloos. Houten dakkapellen zijn eenvoudig te bewerken en te schilderen, waardoor u het helemaal naar uw wens maakt. Een houten dakkapel is vaak de goedkoopste optie. Houten dakkapellen bestaan volledig uit hout, zowel de balken, als de kozijnen en de beplating. Veelgebruikte houtsoorten zijn vuurhout en hardhout. Vraag nu gratis offertes op maat aan.

Waarom kiezen voor een houten dakkapel?

De reden waarom veel mensen nog steeds voor een houten dakkapel kiezen, is omdat het een unieke uitstraling heeft. Uw woning in Alphen aan den Rijn krijgt een authentiek uiterlijk. Houten dakkapellen hebben een nerfstructuur, wat met geen enkel ander materiaal na te bootsen is. Hout is bovendien eenvoudig te bewerken, op maat te maken en te repareren. Een houten dakkapel is vaak een goedkope optie, helemaal als u voor een prefab variant gaat.

De voordelen van hout:

 • Het geeft uw huis een unieke uitstraling
 • Hout is eenvoudig te bewerken, te schilderen en te repareren

  Veelgebruikte houtsoorten

  Bij houten dakkapellen zijn er 2 houtsoorten die vaak gebruikt worden. Dit komt door de duurzaamheid van het type hout. Red Cedar en Meranti zijn de houtsoorten die het meest voorkomen.

  Red Cedar komt uit Canada en is hout van een naaldboom. Dit type hout is duurzaam, vormvast en eenvoudig bewerkbaar. De kleur is lichtroze. Red Cedar blijft in de juiste vorm, hierdoor is het gemakkelijk om het hout te lakken en te verven.

  Meranti is tropisch hout en komt uit Maleisië. Net als Red Cedar is Meranti eenvoudig te bewerken. Dat is ook de reden dat het veel gebruikt wordt bij het bouwen van dakconstructies en dakkapellen. De kleur van Meranti is roodbruin, maar er zijn vele variaties mogelijk.

  Wat is de prijs van een houten dakkapel?

  Relatief gezien zijn houten dakkapellen goedkope varianten. U heeft al een houten dakkapel vanaf €2.900,-. De kosten zijn echter wel afhankelijk van de afmetingen, het aantal kozijnen en het aantal draaikiepramen. Bovendien is de keuze tussen prefab of maatwerk ook van invloed. Bij houten dakkapellen is het verstandig om te kijken naar het FSC-keurmerk. Dit keurmerk zorgt ervoor dat het hout afkomstig is van landen die verantwoord bosbeheer toepassen. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

  Prijzen houten dakkapel 2024

  Afmeting houten dakkapel Gemiddelde prijs (incl. btw en plaatsing) Aantal draai- kiepramen Aantal kozijnen
  1,5 tot 2,5 meter €3.200,- tot €3.650,- 1 Enkel
  2,5 tot 3,5 meter €4.100,- tot €4.750,- 2 Enkel
  3,5 tot 4,5 meter €4.750,- tot €5.450,- 2 Dubbel
  4,5 tot 5,5 meter €5.450,- tot €5.900,- 2 Dubbel
  4,0 tot 5,0 meter €5.300,- tot €6.050,- 3 Dubbel
  5,0 tot 6,0 meter €6.050,- tot €6.750,- 3 Dubbel
  6,0 tot 7,0 meter €6.750,- tot €7.950,- 3 Dubbel
  7,0 tot 8,0 meter €7.950,- tot €9.400,- 3 Dubbel

  *Let op: het gaat hier om een gemiddelde prijs. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Uw woning een unieke uitstraling geven én meer licht creëren?

Een houten dakkapel is de oplossing. Laat deze plaatsen door een dakspecialist!

Zonder verplichtingen.


zinken dakkapel Alphen aan den Rijn

Zinken dakkapel

Zinken dakkapellen zijn tijdloos, zien er bijzonder uit en zijn ontzettend duurzaam. Vroeger werd zink voornamelijk gebruikt om de zijkanten van een dakkapel af te werken. Tegenwoordig is het mogelijk om de volledige afwerking van zink te doen. Zinken dakkapellen vergen weinig onderhoud, maar zijn wel behoorlijk prijzig als het op de kosten aankomt. Met een zinken dakkapel is alles waterdicht, zodat de kans op lekkages zeer klein is. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

4 redenen om voor een zinken dakkapel te kiezen

Een zinken dakkapel loopt behoorlijk op in de kosten, maar u krijgt er wel veel voor terug. Zinken dakkapellen zijn namelijk waterdicht en onderhoudsvrij. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar en heeft het een lange levensduur van 50 tot 80 jaar. Tot slot is zink een materiaal dat ook brandwerend is.

De 4 redenen:

 • Waterdicht
 • Onderhoudsvrij
 • Volledig recyclebaar
 • Duurzaam

Prijzen zinken dakkapellen

Zoals al eerder genoemd, zijn zinken dakkapellen niet een goedkope variant. Zinken dakkapellen zijn er vanaf €4.800,-. Echter kunnen de kosten oplopen tot €10.400,-. Maar wil je meer ruimte creëren en zoek je naar een alternatief met een modern en industrieel uiterlijk? Dan is een zinken dakkapel de juiste oplossing. De prijzen zijn afhankelijk van de afwerking, afmetingen en de arbeidskosten.


Investeren in een onderhoudsvrije en duurzame dakkapel?

Ga voor de zinken dakkapel. Vrijblijvend offertes aanvragen!


dakopbouw en nokverhoging Alphen aan den Rijn

Dakopbouw Alphen aan den Rijn

Er zijn veel mensen die denken dat een dakopbouw hetzelfde is als een dakkapel of een nokverhoging. Dit is niet waar. Een dakopbouw is namelijk een volledige extra etage op uw woning in Alphen aan den Rijn. Net als een dakkapel of nokverhoging, creëert een dakopbouw meer ruimte en meer licht. Bovendien zorgt het voor een waardestijging van het huis. Vraag nu gratis offertes aan en ontdek wat de prijzen zijn.

Navigeer hieronder direct naar:

Dakopbouw plat dak | Kosten van een dakopbouw

Dakopbouw plat dak

Waar nokverhogingen het meest geschikt zijn voor schuine daken, kiest u bij platte daken het beste voor een dakopbouw. Bij een dakopbouw plaatsen de specialisten uit ons netwerk feitelijk een gehele verdieping bovenop het platte dak, mits de dakconstructie dit kan dragen. Het is hierbij niet alleen mogelijk om enkel overdekte woonruimte te creëren, u kan de dakopbouw tevens combineren met een balkon of terras.

Bent u benieuwd of uw platte dak voldoende draagkracht heeft voor het dragen van een dakopbouw? Of wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden? Neem dan contact op met een expert uit Alphen aan den Rijn voor meer informatie.

Wat kost een dakopbouw?

Een dakopbouw is een forse investering. Dat komt omdat er een volledige etage op uw woning geplaatst wordt en er dus extra materiaal nodig is. De gemiddelde prijzen voor een dakopbouw ligt rond de €18.000,-. De kosten hiervoor worden beïnvloed door de afmetingen en de materiaalsoort. Bovendien zijn er allerlei verschillende soorten dakopbouw, bijvoorbeeld met een verhoogde nok of verlegde nok.

Kosten dakopbouw 2024

Afmetingen van de dakopbouw Gemiddelde prijzen* Dakopbouw met…
Opbouw 10m² €13.000,- Verhoogde nok
Opbouw 15m² €16.000,- Verlegde nok
Opbouw 20m² €18.000,- Verlegde nok
Opbouw 25m² €27.500,- Plat dak
Opbouw 30m² €19.000,- Schuin dak

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk per aanbieder en situatie verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Nokverhoging

Wilt u een meer ruimte en licht creëren? Dan is een nokverhoging een goed alternatief voor een grote dakkapel. Bij een nokverhoging wordt de nok van het dak verschoven of verhoogd. Een dergelijke nokverhoging is alleen mogelijk bij een puntdak of zadeldak. Het is een flinke verbouwing die veel tijd in beslag neemt. Er zijn 2 soorten nokverhogingen: eenzijdig en tweezijdig. Let op dat u een vergunning nodig heeft als u een nokverhoging wilt laten uitvoeren. Vraag nu gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Navigeer hieronder direct naar:

Voordelen nokverhoging | Kosten nokverhoging

Voordelen nokverhoging

Een nokverhoging brengt diverse voordelen met zich mee. Wanneer u een zolderverdieping met een laag dak heeft, is een nokverhoging de beste en meest efficiënte manier om ruimte te winnen. Het zorgt dus voor meer ruimte, een zolder die beloopbaar is en meer licht. Daarnaast is een nokverhoging ook goed voor een waardestijging van uw woning in Alphen aan den Rijn.

Kosten nokverhoging

De kosten van een nokverhoging zijn vaak hoger dan het plaatsen van een dakkapel. Dat komt voornamelijk omdat de volledige dakconstructie aangepast moet worden. Dit kost meer tijd, meer materiaal en dus meer geld. Als u voor een dakopbouw met een verhoogde nok van 10m² kiest, kost dit zo’n €13.000,-. Voor meer gemiddelde kosten kijkt u in de prijstabel van dakopbouw.


Meer ruimte of een extra verdieping op uw woning?

Laat een dakopbouw of nokverhoging plaatsen. Bespaar door te vergelijken.

Gratis en zonder verplichtingen.

dakkapellen Alphen aan den Rijn

Welk model dakkapel in Alphen aan den Rijn?

Dakkapellen zijn er in allerlei soorten, varianten en modellen. Het meest bekende model is de standaarduitvoering. Maar wist u dat het ook mogelijk is om een dubbele dakkapel te laten plaatsen?

Welke soorten modellen zijn er nog meer?

Naast een standaard of dubbele dakkapel, zijn er ook varianten met een nokverhoging of kiest u voor een dakkapel met deur. Bovendien is het ook mogelijk om een Frans balkon te laten plaatsen of een dakkapel met een balkon te creëren, als u geen buiten heeft.

Dakkapel met plat dak

De dakkapellen met een plat dak vormen de meest gebruikelijke oplossing bij onze klanten uit Alphen aan den Rijn. Platte daken vormen een voorwaarde voor het vergunningsvrij uitbouwen, omdat ze geen verstorende aanblik bieden. Daarnaast zorgt een platdak voor een langer behoud en betere verdeling van de warmte. U bespaart met een platdak daarom al snel iets op de stookkosten. Het nadeel van platte daken is volgens sommigen dat ze te weinig uitstraling bieden. Dit hangt echter grotendeels af van de stijl van uw pand: in sommige gevallen past een plat dakoppervlak juist uitstekend. Een vakman kijkt met plezier samen met u naar het ontwerp en de opties die bij uw wensen en budget aansluiten.

Dakkapel met schuin dak

De specialisten die met ons samenwerken leveren dakkapellen met zowel platte als schuine daken. Wilt u een dakkapel met een schuin dak? Dan zult u hiervoor in de meeste gevallen wel een vergunning voor moeten aanvragen. De prijzen voor een opbouw met schuin dak liggen over het algemeen hoger dan met een plat oppervlak. Daarnaast zult u bij een schuin model rekening moeten houden met een beperking van de loopruimte.

Voor het aanzicht (en daarmee de pandwaarde) bieden dakkapellen met een schuin dakoppervlak wel een verhoogde waarde. Zoekt u een dakkapel met een hoge esthetische waarde voor uw pand in Alphen aan den Rijn? Kies dan voor een sleepdakkapel.

sleepdakkapellen Alphen aan den Rijn

Sleepdakkapellen

De term sleepdakkapellen staat voor dakkapellen met een schuin pannendak. Sleepdakkapellen kunnen een zeer mooie toevoeging vormen voor uw woning in Alphen aan den Rijn, maar in Nederland worden sleepdakkapellen relatief weinig geïnstalleerd. Dit komt door de hoge prijzen die aan de sleepdakkapel verbonden zitten.

Voor een standaard sleepdakkapel van ongeveer 4.50m breed betaalt u al snel meer dan €7.000,- inclusief de kosten voor een vergunning. Sleepdakkapellen kunnen bovendien alleen maar op woningen met een schuin dak met een hellingshoek van meer dan 35 graden worden geplaatst. De verbeterde aanblik van een sleepdakkapel in vergelijking met een plat dakoppervlak vormt voor velen voldoende rechtvaardiging voor de hoge prijs.

Dakkapel met deur

Zoals gezegd bestaan er meerdere uitbouwtechnieken waarbij meer licht en ruimte in huis gecreëerd wordt. Een deel van deze vormen bieden echter nog meer voordelen, dank enkel de ruimte=uitbouw. Eén daarvan is de dakkapel met deur. Door in de dakkapel een deur te plaatsen, zorgt u eenvoudig voor een heerlijk buitengevoel.

Is er geen ruimte voor een dakterras of balkon? Overweeg dan een Frans balkon. Dit betekent dat u de deuren over de volledige lengte laat plaatsen, en deze naar binnen laat openslaan. Een hekje voor de gevel maakt het geheel helemaal af. Let wel op: dit is geen geschikte oplossing voor kinderkamers: het risico op valpartijen is hierbij te hoog. Kies in dat geval voor openslaande ramen die ver boven de grond zitten.

Dakkapel met balkon

Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor het realiseren van een Frans balkon. Naast Franse balkonnetjes is het bouwen van een standaard balkon met behulp van een dakkapel tevens een mogelijkheid. Dit betekent dat een deel van de kapel wegvalt, en hiervoor in de plaats een soort dakterras ontstaat. Hoewel een dergelijke oplossing vele voordelen met zich meebrengt, heeft het ook een nadeel: het zal de woonruimte enigszins verminderen, doordat u op deze plek geen overdekte woonruimte meer heeft. Het is dus aan u om te bepalen in hoeverre de voordelen van een balkon opwegen tegen de nadelen van het ruimteverlies.

Dakkapel met rieten dak

Wanneer u over een huis beschikt met een prachtig rieten dak wilt u natuurlijk dat uw dakkapel hier ook bij past. Laat u een dakkapel op een rieten dak plaatsen, dan moet u rekening houden met het feit dat het een zeer specialistische klus is. Zoek dus goed uit welke dakwerker gespecialiseerd is in rieten daken. Belangrijkst bij een dakkapel met rieten dak is de hellingshoek en het maatwerk. Er zijn verschillende soorten dakkapellen voor een rieten dak. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een ronde of rechthoekige vorm.

Prijzen dakkapellen met rieten dak

Dakkapellen met rieten dak zijn relatief gezien hoger qua prijs, dan bijvoorbeeld een dakkapel van kunststof of hout. De kosten variëren en liggen tussen de €3.400,- en €5.400,-. Net zoals bij andere dakkapellen worden ook hier de kosten beïnvloed door diverse factoren. Onder andere de afmetingen, het materiaal en het model spelen een rol.


Besparen op de kosten van dakkapellen in Alphen aan den Rijn?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!


dakkapel renoveren Alphen aan den Rijn

Dakkapel renovatie, hoe werkt dat?

Hoewel een dakkapel van hout of kunststof een lange levensduur kent, zal na verloop van tijd toch de kwaliteit van het product dalen. Regelmatig kiest men er daarom voor om de dakkapel na een bepaalde periode te vervangen. Het is echter ook mogelijk om de kapellen te laten renoveren.

Het grote voordeel van een dergelijke renovatie is de kostenbesparing. Onderzoek heeft uitgewezen dat het mogelijk is om wel 30 procent te besparen op de investering, terwijl de kwaliteitsverbetering vrijwel gelijk is. Een dakkapel renovatie is echter alleen toe te passen bij dakkapellen die geen grote gebreken hebben zoals houtrot of vochtschade. Wist u dat het ook mogelijk is om een bestaande dakkapel te vergroten?

Dakkapel isolatie: bespaar op stookkosten

In de huidige samenleving is er veel aandacht voor het besparen op de stookkosten en het verbeteren van het energielabel van panden. De plaatsing van dakkapellen zorgt dat de standaard isolatiewaarde van een pand lager kan worden. Dit komt doordat u het dak openbreekt, en de eventuele dakisolatie op dat punt te niet doet. Het is daarom belangrijk om ook aandacht te besteden aan de isolatiewaarde van de dakkapel.

Het isoleren van dakkapellen doet u het best om bij de diverse materiaalkeuzes te kijken naar de best isolerende materialen. Voor de beglazing is dit bijvoorbeeld het gebruik van HR++ isolatieglas, voor de buitenzijde van de kapel is kunststof de beste oplossing. Voor dakkapellen geldt momenteel een minimale warmteweerstandswaarde (RC-waarde). Deze vindt u in het bouwbesluit. De RC-waarde staat voor de gecombineerde waarden van de wanden, het dakkapeldak en de beglazing. Deze moeten samen voldoende isolatie bieden.

Welke keurmerken zijn bij dakkapellen van belang?

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit van uw dakkapel is het verstandig uw leverancier uit Alphen aan den Rijn te vragen naar de keurmerken die zijn producten dragen. Er zijn namelijk diverse keurmerken in het leven geroepen om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van een dakkapel te waarborgen.

Voor een houten dakopbouw gaat het dan onder andere om de keurmerken FSC en PESC die staan voor een verantwoord bosbeheer en een duurzaam productieproces.

Het KOMO keurmerk is één van de bekendste keurmerken voor kunststof producten. Deze staat voor de veiligheid van het product en een hoge kwaliteit en lange levensduur van kunststof.

Tot slot is er de IKOB-BKB certificering. Dit is een keurmerk voor het dakkapel bedrijf, uitgegeven door het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen en de BV Kwaliteitsverklaringen Bouw. Met deze garantie bent u ervan verzekerd dat het bedrijf uit Alphen aan den Rijn aan alle wettelijke eisen voldoet waar een bouwbedrijf in Nederland aan moet voldoen.

offerte van dakkapelspecialist Alphen aan den Rijn

Dakkapel Alphen aan den Rijn? – Gratis offertes vergelijken!

Wilt u besparen op de prijzen van uw nieuwe dakkapel in Alphen aan den Rijn? Op zoek naar een goedkope dakkapel? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang van meerdere dakdekkers een offerte.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door de offertes onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u behoorlijk op de kosten. Het is wel bekend dat dakkapellen er in allerlei soorten, maten en materialen zijn. Of u nu voor een houten dakkapel gaat, een zinken variant of juist polyester: alles is mogelijk. Advies over de mogelijkheden en kosten? Vraag dan gelijk advies en een prijsopgaaf aan.

Recent aangevraagde offertes

Prefab dakkapel plaatsen in Rotterdam
Binnenkant van dakkapel afwerken in Zoetermeer
Dakkapel renoveren en isoleren in Leiden
Kunststof dakkapel, 4.5 meter breed, plaatsen in Den Haag
Houten dakkapel op maat maken in Dordrecht
Vergunningsvrije dakkapel plaatsen in Delft
Moderne zinken dakkapel plaatsen in Schiedam
Dakopbouw op plat dak in Gouda
Dakkapel (zink) met balkon in Alphen aan den Rijn